שרשור היכרות והתפקדות!

מיה 1342

New member
אוי

רק עכשיו ראיתי שכתבתי "לשנוע". מיוחד, מיוחד. איפה ראיתי ששונאים את גייל - בכל טמבלר בערך, זה פשוט מזעזע! אחרי שווניטי פייר העלו את הצילומים שלהם עם הקאסט של משחקי הרעב כולם פשוט חתכו את גייל מכל התמונות כאילו הוא בכלל לא קיים, ובכללי ה"מלחמה" הזאת שיש בין טים גייל לטים פיטה ממש לא מוצאת חן בעיני. מעבר לזה - לא אמרתי שאני בטים גייל, אני פשוט מעדיפה אותו בתור דמות. הדעה שלי לגבי גייל-קטניס-פיטה מאוד לא חד משמעית, זה מסובך XD

אנשים סתומים!!!!

גייל הוא דמות גאוניסטית והוא מקסים והוא מהמם ומותק והוא ה סול מייט שלה ! ואת זה אני אומרת בתור טים פיטה מוצהרת מאוד

N o R i K o

New member
כי טאמבלר מלא בילדות קטנות

שאוהבות את פיטה כי... הוא אוהב את קטניס, ושונאות את גייל כי... הוא מפריע לפיטה.
אם הייתי מתרגשת מאנשים ששונאים את גייל, הייתי צריכה לירות לעצמי בראש כבר מזמן XD אל תדאגי, אנחנו אוהבים את גייל.
ואם יש פה כאלה שלא, אז לא נורא, אני אוהבת מספיק בשביל כולם
הו לא, אני אצטרך להעביר את חפירת ה'למה גייל' שלי לפורום!!1 טוב נו, נחכה לצאת הספר השלישי בעברית כדי להבטיח יותר קוראים (וכדי לערוך את החפירה שלי אחרי קריאה שנית)...

מיה 1342

New member
חס וחלילה,
לשלישי

לא רק שקראתי בזמנו את מה שכתבת על טים גייל (כן כן, פשוט לא הגבתי כי הרגשתי ממש לא שייכת), גם הייתי טים גייל עד השניה האחרונה שסיימתי את הספר השלישי. זה פשוט שבקריאה השניה של הספר (והשלישית והרביעית וכו') הבנתי שמה שאני אוהבת בקשר של גייל וקטניס הוא פשוט את הקשר ביניהם. אני לא זקוקה לרומנטיקה ביניהם כדי להנות מהקשר שלהם ביחד, בניגוד להרבה שיפים אחרים שאני אוהבת שבהם אני רק מחכה שהדמויות כבר יתנשקו ויצהירו על אהבתן וכל זה. בדיוק בגלל זה ממש לא היה אכפת לי אם הספר השלישי היה מסתיים בזה שקטניס ופיטה הם בני זוג אבל קטניס וגייל עדיין החברים הכי טובים (נכון שמבחינה עלילתית קשה לי להאמין שגייל היה מקבל את זה, אבל אני מקווה שהכוונה שלי ברורה). הסוף של השלישי עיצבן אותי, אבל לא בגלל העובדה שגייל וקטניס לא ביחד בסוף - פשוט בגלל שהיא ויתרה עליו בכזו קלות, אחרי שהוא היה החבר הכי טוב שלה במשך כל כך הרבה זמן והיה מוכן להקריב הכל למענה.

N o R i K o

New member
לMJ - אני ממש מסכימה איתך

וזה למה אני כל כך אוהבת אותם כזוג- כי אני מאמינה שזוגיות זה מעבר ל"יווווו איזה מושי אתה בוא נתמזמז", ובשלב כלשהו בן הזוג הופך להיות החבר הכי טוב שלך. ואצל גייל וקטניס זה היה ככה מלכתחילה, הם היו החברים הכי טובים סינס אבר ובלי לשים לב לכך בכלל הם התאהבו בטירוף ופיתחו תלות מטורפת אחד בשניה, ואני לא נופלת בפח של קולינס שקטניס יכלה "להעיף את גייל" סתם ככה, וכמו שאת אמרת "לותר עליו בכזו קלות". כמו שאמרתי כבר הרבה פעמים, אני חושבת שהחוכמה מצד קולינס הייתה להשאיר את שלושתם בתמונה, אבל את בעצמך אמרת, גייל לא היה מקבל את זה שקטניס לא שלו (וזו עוד אחת הסיבות לכך שאני מעדיפה אותו איתה- אני לא מצליחה להבין איך פיטה כל כך מאוהב בה אבל בו זמנית כל כך אדיש לקשר שלה ושל גייל. כאילו... אתה חייב לקנא, אפילו מעט!!1), ופיטה לעומת זאת מסכים לקשר של גייל וקטניס ואפילו מעודד את קטניס ללכת לקראתו. מה שמפריע לי בסוף הוא לא שגייל וקטניס לא ביחד, ואני תמיד מציינת שאני לא אוהבת את הסוף גם בלי קשר לזוגות- מה שמפריע לי הוא שכל האנשים שקטניס נלחמה עבורם ופעלה עבורם במשך שלושה ספרים- פרים, אמא שלה וגייל - אף אחד מהם כבר לא בחיים שלה יותר. אני מקבלת את זה שפרים מתה ואני חושבת שזה קלוז'ר עלילתי טוב, אבל להתנתק לחלוטין מאמא שלך ולהאשים את האדם שהיה הכי חשוב עבורך במשך שנים- זה פשוט מופרך ופשוט לא קטניס.
ותהיה שתמיד עוברת לי בראש- פיטה נותן לקטניס את המשכית עם תמונות של אמא שלה, של פרים ושל גייל. מה היא עושה איתה אחר כך? המתנה שלך מבעלך היא תמונות של אנשים שהעפת מהחיים שלך (ושל אחותך המתה). רומנטי...? לא.

terrapin

New member
אעעעעעע (לגבי אמא של קטניס)

כמה פעמים אצטרך להזכיר לך את הסצנה שבה היא מתקשרת לאמא שלה והן בוכות ביחד בטלפון?!?!!?!?! מבחינתי זה סימן באופן ברור התחלה של קשר קרוב ובוגר ביניהן. הרי קטניס מעולם לא יכלה להישען על אמא שלה על לאותו רגע.

N o R i K o

New member
MJ - מה, מתי -זה- קרה? Oס

אני ממש לא זוכרת את הסצנה הזאת
זו הפעם הראשונה שבה את מציינת אותה. חוץ מזה, אני כן זוכרת בפירוש שקטניס אמרה בסוף שאמא שלה לא הצליחה להתמודד עם הכאב של המוות של פרים ופשוט הלכה למחוז 2 ונטשה אותה שם. ובנוסף לכל זה- טלפון זה לא החיבוק החם שהן צריכות לחלוק כאם ובת. גם צחקתי כל כך מהקטע שהפסיכולוג של קטניס אומר לה שהיא צריכה לדבר איתו בטלפון אחת לכמה זמן... פחח, קולינס כנראה ממש לא יודעת מה זה פסיכולוגיה. P: באפילוג מבחינתי קטניס הייתה צריכה להקדיש חלק שלם לקשר שלה ושל אמא שלה ולהתמודדות המתמשכת שלה עם המוות של פרים, אם נתעלם מכך שגייל פשוט הפסיק להתקיים... לא רק לדבר על הילדים שלה ועל זה שהם לומדים על משחקי הרעב בשיעורי הסטוריה
כן, כבר סיכמנו מזמן על כמה שאנחנו חלוקות לגבי הסוף, לא?

terrapin

New member
אני די בטוחה שכן ציינתי אותה
MJ

אני מסכימה איתך שזה לא מספיק... אבל עצם זה שקטניס נשברת ובוכה באוזני אמא שלה זה המון... והייתי רוצה לחשוב שהן נפגשו אחר כך ודיברו על הכל.

מיה 1342

New member
לMJ

אני לא כל כך בטוחה בקשר לזה שאם פיטה אוהב אותה הוא חייב לקנא. אוקי, רגע בעצם, יודעת מה? קבלי ביטול - הוא כן חייב לקנא, הוא פשוט לא צריך להוציא את זה מול קטניס. יש כל כך הרבה דברים אחרים שסובבים אותה חוץ מכל הקטע של גייל-פיטה, ואני לא חושבת שיש לה זמן למשחקי קנאה. זה חלק מהיופי בספר - הסיפור לא מתמקד באהבה, אבל זה עדיין קיים ברקע. מינוס רציני אצל גייל (יש כאלה שיגידו שזה פלוס, כנראה כמוך לפי מה שאמרת) זה שהוא מאוד... בוטה, אולי? לא שומר דברים בבטן, בכל מקרה. אם הוא מקנא בפיטה, הוא ידאג שקטניס תדע את זה. ואני חושבת שנקודה שדווקא כן באה לטובת פיטה היא העובדה שהוא לא מכביד עליה בנושא. הוא נותן לה לעשות מה שהיא מוצאת לנכון, ואני חושבת שזה מתוך מטרה שאם בסופו של דבר היא תבחר בגייל, כשהיא תסתכל לאחור היא לא תצטרך לראות את המבט המאשים של פיטה. מצד שני, אני כל כך מסכימה איתך לגבי כל האנשים שהתנתקו מקטניס בסוף! הקטע עם אמא שלה - כאילו, מה? קשר עם אמא אמור להיות קשר חסר גבולות. כן, המלחמה הייתה קשה ומזעזעת והרבה אנשים מתו כולל הבת/אחות שלך, אבל עדיין - בשביל זה יש משפחה! בשביל להתגבר על דברים! ולדבר בטלפון פעם ב- לא נראה לי מספיק בכלל, בעיקר שבחודשים הראשונים הן בקושי היו בקשר עד כמה שזכור לי. והקטע עם מה שהם הכינו לכל האנשים המתים - א-ל-ו-ה-י-ם
אני מצטערת על האיחור-הלא-אופנתי בתגובה ועל ההתבטאות העילגת, מבחנים לא עושים לי טוב.

N o R i K o

New member
אני אגיד לך מה

יש המון נקודות שבאות לטובת פיטה במערכת היחסים שלו עם קטניס. כמו שאמרת, העובדה שהוא לא מוציא עליה את הכאב שלו כשהוא יודע שיש לה מספיק על הראש. העובדה שהוא מבין את כאב המשחקים שלה. ונכון השיר- "I'll stand by you"? יש בו שורה- "When you're standing at the crossroads and don't know which path to choose, let me come along, 'cause even if you're worng- I'll stand by you" - והשורה הזאת היא כל כך פיטה. כי לא משנה כמה טעויות קטניס תעשה, וכמה פעמים היא תלך עם הראש בקיר- הוא יעמוד לצידה ויתמוך בה על כל צעד שהיא עושה. והיה פרק כזה בעונה השישית של איך פגשתי את אמא (פריקית גם של זה), שטד אמר שהרבה פעמים כיף לקבל תמיכה מהצד השני, גם אם זה לא הדבר הנכון לעשות- וכדוגמה הוא נותן את הזוגיות המושלמת של מארשלילי. הבעיה שלי עם פיטה במערכת היחסים הזאת היא שכל דבר בא לטובתו. הוא כל כך... מושלם. טהור. עושה הכל נכון. הוא כל כך 'על-אנושי', שקולינס צריכה לערער לו את האישיות כדי לגרום לקטניס להבין מה המשמעות שלו עבורה- בין אם כמאהב ובין אם כידיד. האהבה שלו לקטניס כל כך מובנת מאליו, שזה נעשה מופרך- ואפילו אין לה ביסוס! קטניס מסיימת את הסיפור עם דם על הידיים. היא רוצחת את קוין. היא עמדה לרצוח את סנואו. ובינינו? היא אשמה בכל המלחמה, היא אשמה במוות של סינה, של פיניק, ואם תשאלו אותי היא אשמה לא פחות מגייל במוות של פרים. היא לא יכולה להיות פתאום עם מישהו שהוא כל כך טהור ונקי ותמים בעיניי. היא צריכה מישהו שיבין את הטעויות שלה. שיטעה כמוהה. וכאן באות ה'שורות' של גייל- "Hey (Catnip!), what you got to hide? I get angry too. Well, I'm a lot like you" - קטניס יכולה להיות עצמה, לחלוטין, מול גייל. בלי מסכות, בלי העמדות פנים. הוא מכיר גם את הצדדים הכי גרועים שלה, וגם הוא לא טהור בכלל. היא אף פעם לא תרגיש 'אשמה ומלוכלכת' לצידו. אמרתי את זה לא פעם - אני חושבת שאם קולינס לא הייתה בונה את הדמות של גייל בתור בן הזוג של קטניס, אלא באמת בתור בן דוד, שיהיה שם בכדי להוכיח שבסוף הכל יכול להתנפץ לך בפנים וגם המשפחה שלך תעשה דברים שלא חשבת עליהם - הייתי מצליחה לקבל את הרעיון של פיטה כבן הזוג של קטניס ואולי אפילו לחבב את הזיווג שלהם, כי אני אוהבת את פיטה ורוצה בטובתו. הבעיה היא שאני יותר מדי מרגישה שקטניס לא באמת אוהבת אותו ומעריכה את האהבה שלו, ובגלל שהדמות שלו כל כך סואית אני ממש מרגישה שהוא בסך הכל היה כלי משחק כדי שבספר השני יהיה משהו שימנע ממנה להיות עם גייל ולהמשיך לחיים שהיא יכלה להמשיך אליהם אם הקפיטול לא היה מתנכר אליה. וטוב, אסור שאני אמשיך. זה עלול לקחת עוד 19 עמודי וורד. We don't want that...

terrapin

New member
את יודעת שאני אוהבת אותך

אבל הזלזול שלך בחובבות הפיתות מתחיל לעייף אותי. כן, קל להגיד שכולנו ילדות קטנות, וקל להגיד שהסיבה היחידה שאוהבים את פיטה זה כי הוא אוהב את קטניס. אבל זה לא נכון לפחות לגבי. אני זקנה מופלגת, ואני אוהבת את פיטה כי הוא דמות מקסימה בעיני, ואני לא הולכת לחפור לך על זה, כי עכשיו התעוררתי
חוץ מזה, אני לא שונאת את גייל.

N o R i K o

New member
לקחת אותי ללב באופן קשה

אני מתנצלת אם פגעתי בך, אבל ממש לא הכללתי את כל אוהבות פיטה בדבריי. למעשה רוב החברות שלי ובכלל רוב האנשים שאני מכירה מעדיפים את פיטה. אמרתי שטאמבלר מלא בילדות קטנות שאוהבות את פיטה, לא אמרתי "כל אוהבות פיטה הן ילדות קטנות". זו יכולה להיות אחלה שאלת פסיכומטרי... -כל הילדות הקטנות אוהבות את פיטה כל מי ששונאת את גייל אוהבת את פיטה- מה משתמע מהמשפטים הבאים: 1. כל אוהבות פיטה הן ילדות קטנות 2. כל אוהבות פיטה שונאות את גייל 3. כל מי ששונאת את גייל היא ילדה קטנה 4. כל מי שגולשת בטאמבלר היא ילדה קטנה 5. נוי לא רוצה ללמוד לפסיכומטרי.
למעשה אף אחת מהתשובות לא משתמעת מהמשפט, אבל תדעו ש-5 היא התשובה! ובקיצור- כפי שאמרתי בתקנון (למרות שנראה שאף אחד כאן לא טרח לקרוא אותי
) - אני חושבת שאין טעם להיגרר לויכוחים מיותרים ובטח שלא לריבים, אני מצטערת עם פגעתי במישהו בדבריי ואני אוהבת את פיטה! באמת!

שנינוש 1

New member
מזל טוב ~

שם: שני גיל: 20 (OMG!) מיקום בארץ: מרכז~ סטטוס (תלמיד\\חייל\\סטודנט\\רופא בכיר): חיילת (אלוהים בזמני הפנוי P:) מידת נעליים: 36-7 צבע אהוב: כחול בעל חיים: Mockingjay =] עוד פרט מיותר שבא לכם לציין: בא לי לישון! מתוך השלושה, קראתי את משחקי הרעב\\+התלקחות\\כולם: כולם.. לרוע המזל והאהוב עליי מתוכם הוא: משחקי הרעב הדמות האהובה עליי היא: פיניק!!! וחוץ ממנה, גם... גייל ♥ כשסיימתי לקרוא את הספר הראשון, הכי רציתי ש... שההמשכים יהיו טובים לפחות כמו הראשון P: איך הגעתי לסדרה: *אהמ*נוי*אהמ*
אני מחכה בקוצר רוח לצאת הסרט\\אין לי כל כוונה לצפות בסרט בכלל - נוי לא משאירה לי ברירה
עוד ספרים אהובים עליי: הארי פוטר, בשורות טובות, שרלוק הולמס ועוד... וסדרות: על טבעי, המפץ הגדול, איך פגשתי את אמא, גלי, שרלוק, מרלין ועוד מלא.. וסרטים: יש יותר מדי... לא יודעת >< וסתם עוד משהו שאהוב עליי ובא לי לציין זאת: אני אוהבת את נוי (שעם קצת רצון היא פתחה את הפורום הזה ועם הרבה רצון היא באמת יכולה להשתלט על העולם) 3> הגעתי לפורום דרך... חחח נוי
וחוץ ממנו, אני גולש גם ב... כלום סתם עוד משהו שבא לי לציין על עצמי: אממ... אממ.. המטרה שלי בחיים זה לתת לנוי לקרוא ספר חדש להתמכר אליו
מסר לאומה: קטניס/גייל, הוא היה שם קודם, סיריוסלי! ותמונה לסיום:

N o R i K o

New member
יאיי את אוהבת אותי.

ברור לך שכשאני אשתלט על העולם את תהיי הסייד-קיק שלי D:

למעלה