דיקסי צ'יקס
חפירה חלק 2
בשנת 2003 בזמן המלחמה של ארה"ב עם עיראק, הופיעו בנות הדיקסי צ'יקס בלונדון כחלק ממופע הפתיחה של סיבוב ההופעות העולמי שלהן. באמצע ההופעה בזמן הצגת השיר
Travelin' Soldier אמרה נטלי מיינס (שיחד עם הבנות האחרות בלהקה, נולדה וגדלה בטקסס): "רק שתדעו, אנחנו בצד של הטובים אתכם. אנחנו לא רוצות את המלחמה הזו, האלימות הזו. ואנחנו מתביישות שהנשיא של ארה"ב הוא מטקסס." האמירה הזו גרמה לגלי שנאה אדירים בקרב קהילת חובבי הקאנטרי בארה"ב שקראו להחרים את הלהקה. התקשורת חגגה על המציאה ואנשים רבים טענו שחמורה יותר מההתבטאות של נטלי, הייתה העובדה שהיא התבטאה כך על "אדמה זרה". נטלי בתגובה אמרה "אמרתי את זה שם כי שם הייתי." באותו הזמן הסינגל של הדיקסי צ'יקס שצעד במצעדים היה Landslide, קאבר לשירה האגדי של סטיבי ניקס, סולנית פליטווד מק, ששהה במקום העשירי במצעד 100 הסינגלים של בילבורד, לפני ההתבטאות של נטלי. בתגובה חריפה להתבטאות, צנח הסינגל למקום 43 ובשבוע שלאחר מכן יצא לגמרי מהמצעד. בניסיון להבהיר את דבריה אמרה נטלי בתגובה: "אני מרגישה שהנשיא מתעלם מדעותיהם של אמריקאים רבים ומרחיק את שאר העולם ע"י בידוד האומה." התגובה של נטלי לא שינתה את פני הדברים מה שאילץ אותה למאת בהתנצלות פומבית בה טענה כי: "כאזרחית אמריקאית מודאגת, אני מתנצלת בפני הנשיא בוש כיוון שהאמירות שלי גבלו בזלזול וחוסר כבוד. אני מאמינה שלמי שעומד בראש הממשל מגיעה מלוא הכבוד והערכה. אנחנו נמצאות כרגע באירופה ועדות להתקפה אנטי-אמריקאית עצומה בעקבות הכרזת המלחמה והפלישה המהירה לעיראק. בזמן שהמלחמה נותרת אפשרות מעשית, כאֵם, אני רוצה לראות כל אפשרות אחרת מנוצלת לפני שחיי ילדים וחיילים אמריקאים אובדים במלחמה. אני אוהבת את ארצי. אני אמריקאית גאה." בזמן שהיו אנשים שהתאכזבו מההתנצלות, אחרים המשיכו לאבד תמיכה בלהקה (כולל הספונסרית של הלהקה – Lipton). באחר ממקרי האנטי-דיקסי צ'יקס המפורסמים התבקשו מעריצים לשעבר להביא את האלבומים של הבנות שרכשו לערימה גדולה אחת אותה ירסק בולדוזר ענק. בתחנת רדיו באטלנטה שערכה סקר ענו 76% מהנשאלים שאם היו יכולים היו מחזירים את האלבומים שקנו. ברוס ספרינגסטין ומדונה חשו צורך עז לצאת להגנת הבנות ולעמוד על זכותן להביע דעתן בחופשיות. אולם מדונה עצמה דחתה ושינתה את תאריך יציאת הסינגל שלה American Life לטובת עריכה מחדש של קטע בקליפ בו נראתה משליכה רימון יד לעבר דמות הנראית כמו בוש, אחרי שהייתה עדה להכפשות והשנאה לה זכו בנות הלהקה (צבועה
). זמר קאנטרי אחד שלא חשש להביע את דעתו ותמיכתו בבנות היה מרל האגרד האגדי שאמר: "אני אפילו לא מכיר את בנות הדיקסי צ'יקס אבל אני מוצא את זה כעלבון לכל הנשים והגברים שלחמו ונהרגו במלחמות קודמות כאשר מרבית התושבים באמריקה קופצים על חייהן של הלהקה שבסך הכל הביעה דעתה. זה היה כמו ציד מכשפות ולינץ' מילולי." באפריל 2003 הבנות יצאו בקמפיין פרסומי בו הן מסבירות את עמדותיהן. במהלך ראיון פריים טיים עם דיאן סויר נטלי מיינס אמרה שהיא עדין דובקת בטענתה הראשונית ומאמינה בה. הלהקה הופיעה גם בעירום (כשחלקי גופן המוצנעים מוסתרים) על הקאבר של Entertainment Weekly כשלגופן כתובות מילים שנזרקו לעברן, לטוב ולרע, מאז אמירותיה של נטלי - "Traitors", "Saddam's Angels", "Dixie Sluts", "Proud Americans", "Hero", "Free Speech", "Brave". בהמשך החודש, הנשיא בוש החליט להגיב על הדברים: "הדיקסי צ'יקס רשאיות להביע את דעתן בחופשיות. הן יכולות לומר מה שהן רוצות לומר. רגשותיהן לא צריכים להיפגע בגלל שאנשים מסוימים לא רוצים לקנות את האלבומים שלהם בגלל דברים שהן אמרו. החופש הוא דו סטרי. לא באמת אכפת לי מה הדיקסי צ'יקס אמרו. אני רוצה לעשות מה שנכון לעם האמריקאי ואם ישנם זמרים או כוכבים הוליוודים חשים צורך להתבטא, זה בסדר. זה הדבר הנהדר באמריקה – היא עומדת בניגוד מוחלט לעיראק." באותו זמן, איומים על חייהן של בנות הלהקה ובראשן נטלי החלו להגיע, דבר שאילץ את הלהקה להעמיד גלאי מתכות בכניסה למופעים שלהן. את סיבוב ההופעות שלהן פתחו הבנות בגרינוויל, דרום קרוליינה, מופע אליו נמכרו כל הכרטיסים מראש (לפניי האמירות של נטלי) וציפו לתגובות קשות נגדן אך הופתעו כשקיבל את פניהן קהל אוהד ותומך ברובו. אולם האיומים על חייהן לא פסקו והגיעו לרמה גבוהה בדאלאס טקסס, דבר שאילץ את המשטרה ללוות את הבנות ליווי צמוד מהבמה עד לשדרה התעופה. במאי הוכרזו המועמדים לקטגוריות השונות בטקס פרסי ה-ACM והדיקסי צ'יקס היו מועמדות לפרס החשוב של הערב - Entertainer of the Year award. את ההכרזה ליווי תגובות בוז, אותן ביטל וינס גיל (שהכריס על המועמדויות) והזכיר לקהל כי הבנות זכאיות לחופש הדיבור. האקדמיה בחרה להעניק את הפרס לטובי קית' ששנה קודם לכן זכה להתחכך עם נטלי מיינס כשקראה לטובי בעקבות הסינגל שלו "Courtesy of the Red, White, & Blue" בור [ignorant]. (לזכותה יאמר שזה אחד השירים הכי מטומטמים אבר). בטקס ה-ACM לבשה נטלי חולצת טי שירט עם ראשי התיבות FUTK עליה. יחצנים מטעם הלהקה טענו כי ראשי התיבות עומדים בשביל Friends United in Truth and Kindness. אבל כפי שכולנו יודעים המשמעות האמיתית של ראשי התיבות היא - Fuck You Toby Keith. מעריצים רבים של הלהקה הבינו גם הם את המשמעות האמיתית של ראשי התיבות והדרישה לחולצות כאלה הייתה גבוהה לאחר הטקס. מיינס שהודתה בחילוקי הדעות שהיו עם קית' אמרה מצידה שכשאר היא לבשה את החולצה היא "חשבה שאף אחד לא יבין את זה".
כמה חודשים לאחר מכן, חברת הלהקה מרטי מגווייר אמרה למגזין מוזיקה גרמני "אנחנו לא מרגישות חלק מעולם הקאנטרי יותר. אנחנו לא יכולות לקרוא לו "בית" יותר." בתגובתה היא התייחסה לחוסר הפרגון מאמני קאנטרי אחרים וההתעלמות מהן בטקס ה-ACM ב-2003. "במקום, זכינו בשלושה פרסי גראמי מול תחרות קשה הרבה יותר. אז עכשיו אנחנו מחשיבות את עצמנו חלק ממשפחת הרוק נ' רול הענקית." [ההפסד כולו שלנו... רפובליקנים מסריחים
] |קופצת כמה שנים קדימה כי זה לא יגמר לעולם| בשנת 2006 שיחררה הלהקה את הסינגל שלה
Not Ready To Make Nice מתוך האלבום Taking The Long Way שהנושא שלו הוא כידוע, כל הבלגאן שקרה שלוש שנים לפני עם האמירה של נטלי על ממשל בוש. במילות השיר שכתבו בנות הלהקה יחד עם דן וילסון כי הן עדין כועסות בטירוף על מה שהיה ולא מוכנות לסלוח. בתגובה לאיומים שקיבלה לחייה כתבה נטלי בשיר: הצעתי את מיטתי וישנתי כמו תינוקת בלי כל חרטה/אך תסלחו לי שאני אומרת זה סיפור עצוב מאוד/שאמא מלמדת את בתה שהיא צריכה לשנוא זר מוחלט/ואיך בשם העולם המילים שאמרתי יכולות לדחוף מישהו אל הקצה/מספיק כדי לכתוב לי שמוטב שאשיר ואשתוק או שחיי יגיעו לקיצם. [את הליריקס המקורי אתם יכולים למצוא בחתימה של רווית
]