ג. יפית היום בתפוז אנשים

אוי גיא מה הקטע??

אף אחד לא אמר שהיא דפקה את המערכת.. אם היא קבלה פטור יש לה סיבה. {למרות שלדעתי יש סיבות לא הגיוניות לפטור.. אבל זה ממש סיבות בודדות..}

Guy Schlesnar

New member
יופי,אז פטור אומר מה בדיוק?

שלא תתגייסי לצבא,למרות שגם בצבא יש מספיק תפקידים שגם בן אדם עם בעיות גופניות קשות יכול למלא. חוץ מזה,יש שירות צבאי. אבל סתם ככה פטור? להגיד שאתה חופשי? לא לתרום למדינה שלך? מצטער,לדעתי זה מגעיל. מוסלמים לא מתגייסים,ולהם אין זכויות כמו ליהודים,אבל אף אחד לא עושה רעש גדול מדי מזה. אני רוצה לראות שבגלל אותן הסיבות ייקחו לאיזה יהודי חלק מהזכויות,יהיה חתיכת בלאגן. ולמה? הוא עשה משהו שמגיע לו לקבל זכויות יותר ממישהו אחר שלא התגייס ובמקרה מדת אחרת?

לא נכון

פטור אומר שהצבא פוטר אותך מחובת הגיוס. וזה אומר שאת לא חייבת להמשיך בתהליך החיול, ויש לך תעודה לזה. אבל במקרה ורוצים - יש בבא גם אנשים בכסאות גלגלים, חירשים, עיוורים ועם המוני מגבלות רפואיות. איך? מתנדבים! (אני אגב גם מתנדב לצה"ל בגלל אמנזיה נדירה) זה לא שלא רוצים אותך, תאמיני לי, צריכים אותך, ויש מספיק תפקידים שבנאדם עם מגבלה רפואית יכול לעשות. וכל תפקיד בצה"ל חשוב מאוד לתפקוד של המדינה. (אפילו אם זה עובד רס"ר שמנקה את הבסיס, ואפילו אם זה זמר בלהקה צבאית, כן גם הם תורמים מאוד.) גם אני חשבתי כמוך, אבל אז הסבירו לי מה שהסברתי לך, והבנתי שבכל זאת, יש אהבה לאמא אבא או לבת/בן זוג, ויש אהבה לאדמה. בנוסף, הצבא זה דבר שמכשל אופי לטובה ויכול לתרום לעתיד שלך הן מבחינה מקצועית והן מבחינה נפשית. עמי

Guy Schlesnar

New member
ממש לא

אנחנו לא חיים בעידן שהדבר היחיד שאפשר לעשות בו הוא עבודה פיזית. את יודעת להקליד,את יודעת לענות לטלפון-את יכולה להתגייס ולהיות מזכירה,או לעבוד בקבלה,או בתור מראיינת בתל השומר. יש מספיק דברים שאפשר לעשות,ומגבלות פיזיות לא מונעות מאף אחד להתגייס באופן מוחלט. אני לא יכול ולא רוצה להכריח אותך להתגייס. אני חושב שהבהרתי את הנקודה שלי,אבל בשורה התחתונה,זה הכל החלטה שלך,ושיהיה לך בהצלחה במה שאת רוצה לעשות.

The Flash

New member
אני לא מבין מה הבעיה

למה אנשים לא יכולים לתת לאנשים אחרים לחיות את החיים שלהם בשקט! סך הכל היא כתבה מה חדש אצלה בפורום נחמד וחביב וכולם מתנפלים אליה...זה לא אשמתה שהיא קיבלה פטור..זה לא שהיא הוציאה אותו בכוונה...וזה לא משנה אם היא לא רוצה להגייס או שהיא כן רוצה מה שהיא תעשה זה זכותה היא גם לא תוכל לעשות מהשו שיעזור לה בשנה חצי האלה...בגלל שאף אחד לא משקיע בחיילים שישרתו רק שנה וחצי(מתנדבים) אני אישית מתנדב..אבל אני לא רואה את אין התנדבות בעיה... כאילו, הצבא החליט שהיא לר כשירה לשרת...יהיה בעיה להחזיק אותה בצבא כמו כל מתנדב...כי הצבא לא יכול לתמוך בחיילים האלה ולן מתנדבים עושים מאמץ ותומכים בעצמם אפילו שהם לא מקבלים כלום מהצבא בכסף וגם לא עזרה אחרת אז זכותה המלאה לא להתנדב זה לא גיוס חובה פה...זאת הבחירה שלה. וזה כל מה שחשוב.

אני מסכים עם Guy Schlesnar במה שכתב

וחוזר ואומר שיש בצבא גם חבר'ה על כיסאות גלגלים, חבר'ה עם בעיות נכות מאוד קשות, שלא משנה כמה המצב שלך קשה, תמיד תפגשי בצבא מתנדבים במצב בריאותי יותר קשה משלך. בקיצור, נתתי רק שתי דוגמאות, Guy Schlesnar נתן עוד כמה, וגם הוא נתן רק קצת מתוך הכמות הגדולה. לכי תדעי! בצבא את עשויה לפגוש במשהו מעניין, מאתגר, שרק יעזור לך בעתיד. עמי

טוב גיא אתה יודע מה??

אני הולכת לשרת בצבא.. מתחיל היום.. מגיע הצהריים.. מה עושים בצהריים? ארוחת צהריים! מה עומרית תעשה? אני לא יכולה לאכול בכל מקום! יש לי מגבלות {ענקיות} באוכל. מעבר לזה- מה אני הייתי עושה אם אני אהיה במקום סגור??

newKiticat

New member
ועל דמי כלכלה שמענו?

אם באמת מגיע לך והפטור על טעמים רפואיים, אף אחד לא יתמרמר על כך שמגיע לך מימון לאוכל שמותאם לך.

מירי ממך לא ציפיתי לתקיפה

שתהיו בעיניינים שהמחירים של המזון שלי בשמיים.. והמימון מהצבא הוא בערך פסיק ממה שאני צריכה {והי, מה התקיפה, אני בתהליכי התנדבות, אני בסה"כ מסבירה את המצב!}

newKiticat

New member
מתוקה שלי!

אני לא תוקפת!!! חס וחלילה! אני מכירה אותך מספיק בשביל להבין את העמדה שלך. וביננו- גם אותי הצבא מעביר בחרא כרגע- ואת יודעת מה? אני בכל זאת לא מוותרת על השירות... כל הכבוד על רוח ההתנדבות- וזה שהצבא לא רוצה זה דפוק. והצבא עצמו דפוק.....

newKiticat

New member
האממ... לא ממש...

אני עדיין גרה בחור מגוריי- אשקלון. איך הגעתי לכאן? ההודעה שלך הגיעה לפורום התנדבות...

Guy Schlesnar

New member
רוב האנשים בצבא

לא קרביים,ויש מספיק אנשים שהולכים הביתה אחרי הצהריים או בצהריים,ככה שאפשר להיות בצבא ועדיין להתגבר על מגבלה של אוכל. אולי תגידי לי שאני לא מבין כי אני לא חווה את מה שאת חווה,אבל מנקודת המבט שלי,את עדיין לא במצב שבמאה אחוז לא מאפשר לך גם להיות בצבא וגם לטפל בבעיה שלך כמו שצריך. ושוב,כמו שאמרתי לאנה,לי נמאס לדבר על זה. אני אמרתי את שלי,אתן אמרתן את שלכן,ובסופו של דבר ההחלטה היא החלטה שלכן.

נקודת המבט שלך לא חשובה במקרה הזה

כי הצבא מחליט ולא לפי הרצונות שלך.. [ ואם היית קורה היית רואה שאני בתהליכי התנדבות נראה לי שעיקר הבעייה שלך היא ראייה בעניין חוסר צדק שאתה הולך לשרת ואחרים לא.

Guy Schlesnar

New member
להיפך

אני רוצה לשרת,ואני לא חושב שאני נדפק ואחרים לא. אני רק חושב שלתת שנה ותשע מסכנים מהחיים שלך (וזה גם בסך הכל משמונה עד שתיים,שמונה עד חמש,כמו עבודה רגילה) בשביל לתרום לצבא שמגן עלייך זה כלום,אבל עדיין,יש אנשים שמנסים לברוח גם מזה. ומבחינתי פה נגמר סופית העניין שלי בדיון הזה. כל אחד יעשה מה שהוא רוצה,ואם זה אומר להיות אגואיסט,או לראות את עצמו בתור מסכן,שיהיה לו בכיף.

מעיין©

New member
אתה קצת חצוף...

אף אחד לא אמר שהיא משתמטת משירות. צה"ל נתן לה פטור משירות, צה"ל הוא זה שחושב שהיא לא מתאימה לשירות צבאי, צה"ל הוא זה שמונע ממנה להיות חיילת. כך שאת הצדקנות שלך תשמור למישהו אחר.

Guy Schlesnar

New member
מאיפה את צצת?

אז את רוצה להגיד לי ששירות לאומי לא נחשב? להתנדב לצבא לא נחשב? ככה שאת ה"ידע" שלך תשמרי למישהו אחר.

למעלה