דיון קטנטן

../images/Emo103.gifדיון קטנטן../images/Emo103.gif

האם מכות עם דורבנות, זה התעללות לדעתך? ושוט? א. כן, זו ממש התעללות. ב.תלוי איך משתמשים בזה.. ג.תלוי איזה.. ד.מה פתאום?! זה ממש מגיע לסוסים שמתנהגים רע! זה טוב! זה מלמד אותם!
איזה סוגי דורבנות אתה מכיר?
לדעתך הסוס שלך (עם יש לך סוס) ישמח עם ישחררו אותו לפושי?
לדעתך שעושים את התחרות הזאת שמשגעים את הסוסים וצריך להישער עליהם 3 דקות בלי ליפול, זו התעללות?

תשובות

האם מכות עם דורבנות זה התעללות לדעתך? ושוט?
אני בוחר ב-ג.
איזה סוגי דורבנות אתה מכיר?
מה?!דובנות אינגליש ודורבנות ווסטרן כמובן
לדעתך הסוס שלך ישמח עם ישחררו אותו לחופשי?
אין לי סוס אבל
לדעתי הוא היה מאוד שמח אבל זה יפסק מהר כי הוא לא ידע לדאוג לעצמו בטבע הוא מפונק ורגילשאת הכול עושים בישבילו
לדעתך שעושים את התחרות הזאת שמשגעים את הסוסים וצריך להישאר עליהם 3 דקות בלי ליפול זו התעללות?
(ובקיצור רודיאו) כן ברור שזה התעללות!!!!!!!!

animals lover

New member
תשובות../images/Emo107.gif

האם מכות עם דורבנות, זה התעללות לדעתך? ושוט? דורבנות לא נועדו להכאה-הם נועדו לחידוד התגובה מהרגל. אם רוכבים איתם כשלא יודעים להשתמש בהם נכון אז זאת התעללות! ולגבי השוט-לפי דעתי זאת התעללות!!!!! למרות שזה דיי הכרחי במצבים שהסוס מתפרע.... איזה סוגי דורבנות אתה מכיר? דורבנות ווסטרן עם גלגלת בסוף ודורבנות אינגליש. לאחרונה המציאו דורבנות ווסטרן שעושות רעש והסוס זז לפי הרעש שהוא שומע ויש מגפי אינגליש חדשות שיש בליטה באזור של העקב במקום דורבן! לדעתך הסוס שלך (עם יש לך סוס) ישמח עם ישחררו אותו לחופשי? זה תלוי-חופשי במרעה עם סוסים-כן, אבל בטבע הוא לא ישרוד.... לדעתך שעושים את התחרות הזאת שמשגעים את הסוסים וצריך להישאר עליהם 3 דקות בלי ליפול, זו התעללות? הכוונה היא לרודיאו-וצריך להישאר על הסוס 8 שניות ולא 3 דקות.... וכן-זאת התעללות!!! במקרים רבים לוקחים סוסי פרא מהטבע והם מתפרעים בגלל שמהדקים להם חגורה לאיזור הרגיש....

narretrulz

New member
אני לא מבין.

דורבנות זה אמצעי שרוכב עם רגל יציבה יכול להשתמש בו כד לחדד את הרגל ושוט.....מה ההבדל? שוט גם נמצא כדי לחדד את הרגל אז למה לעזאזל זאת התעללות?! ושוט גם עוזר לתקן את הסוס בקטנות כמו להכניס אגן פנימה או החוצה כשהסוס הולך לא ישר, או בתרגיל מסוים, לא לסמן לסוס להגביה את הצעד קצת ולהאיר אותו איפה את רואה פה התעללות? הכל נעשה כדי לתקן את הסוס עם נגיעות קטנות ולחדד את התגובה שלו. תסגרי על עצמך... טחחחח מה זה???: "דורבנות ווסטרן עם גלגלת בסוף ודורבנות אינגליש. לאחרונה המציאו דורבנות ווסטרן שעושות רעש והסוס זז לפי הרעש שהוא שומע ויש מגפי אינגליש חדשות שיש בליטה באזור של העקב במקום דורבן! " מה את דפוקה? כבר שניםםם יש בליטה באיזור של העקב במפגי אינגליש ודורבנות לווסטרן עם רעש. ומזה דורבנות אינגליש בא לך להסביר? יש מליון ושניים סוגים! יש אורך שונה קצה בצורה שונה, דורבן "פטיש" כזה, גלגל בלי דוקרנים, גלגל עם דוקרנים שזה הכי חזק שיש באינגיש, ועוד מליון ושניים סוגים לכל אחד מהסוגים שהזכרתי. ובווסטרן ממה שאני ראיתי יש רק את הגלגל עם הדוקרנים. אבל בטח יש עוד, למישהו מרוכבי הווסטרן בא לפרט? כי לא נראה לי הגיוני שיש רק סוג אחד וכל מה שמשתנה זה הגודל של הדוקרנים.

animals lover

New member
תגובה......./images/Emo107.gif

שאלו על הצלפות עם שוט לא על שימוש בשוט..... שוט שלא למטרות הצלפה זאת לא התעללות..... ולגבי סוגי דורבנות-זה מה שקראתי איפשהו-אתה לא חייב ישר לרדת על אנשים אם הם טעו או משהו כזה! אני לא מכירה את כל סוגי הדורבנות בעולם!

Edubite

New member
לפי מה שאני יודעת..

הבליטות הקטנות שיש על מגפי אינגליש משמשים בתור משענת לדורבן ולא לדורבן בפני עצמו ...

narretrulz

New member
זה למי שלא משתמש בדורבן

אמיתי, אז זה משהו שיחדד טיפונת את הסימן זה לא משהו רציני...זה כמעט כמו שלי כלום זה לא משענת לדורבן אבל כי הדורבן לא צריך משענת..

animals lover

New member
ציטוט מתוך מאמר../images/Emo107.gif

על דורבנות: "סוגי דורבנות - דורבנות ווסטרן: דורבנות עם "כוכב" מסתובב בקצה. דורבנות נחושת מסוימות משמיעות צלצול שהסוס יודע לזהות ומגיב לצליל ולא ללחץ ישיר. דורבנות אינגליש: מקל מתכת. רוכבי האינגליש גם משתמשים במגפי רכיבה שיש בהם בליטות באזור העקב, שבאות כתחליף לדורבנות." קישור למאמר

Juli kleo rullz

New member
אממממ ../images/Emo15.gif

האם מכות עם דורבנות, זה התעללות לדעתך? ושוט? אמממ תלוי... אם זה בשביל להרביץ ולהכאיב לסוס זאת התעללות... אם זה מוגזם זאת התעללות...אבל אם משתמשים בדורבנות ובשוט כדי לתקן תנועה מסוימת או להסביר לסוס משהו אז לא... איזה סוגי דורבנות אתה מכיר?
לדעתך הסוס שלך (עם יש לך סוס) ישמח עם ישחררו אותו לחופשי? לטבע לא... כי הוא בחיים לא יצליח לדאוג לעצמו... חוץ מזה שגם כשאני משחררת אותו במנז' ביום החופשי שלו הוא רק עומד מסתכל ומתפלש... חחח כי הוא כבר זקן... אין לו כוח לרוץ... חחחח
לדעתך שעושים את התחרות הזאת שמשגעים את הסוסים וצריך להישער עליהם 3 דקות בלי ליפול, זו התעללות? ב-ר-ו-ר-
-
-

Juli kleo rullz

New member
אופס... שכחתי... ../images/Emo15.gif

שכחתי לכתוב על הדורבנות... יש של ווסטרן ויש של אינגליש... בווסטרן לרוב זאת גלגלגת יש חדות ויש לא... יש גדולות ויש קטנות... באינגליש זה בדרך כלל סתם גזה מוט מתכת שלא דוקר בקצה... יש קטנות ויש גדולות...

narretrulz

New member
בעעעעע

מכות עם דורבנות ועם שוט זאת התעללות...לעומת זאת סתם סימן קטן עם דורבן או שוט זה ממש לא התעללות, זה מחדד את התגובה של הסוס לרגל של הרוכב, וזה עוזר לו לדעת מתי הרוכב רוצה שהוא יהיה ישר ומה הוא יעשה. לדוגמה אם הסוס מכניס את האגן לקו פנימי יותר מהכתף צריך לסמן לו עם השוט או עם הרגל להכניס אותו ולהתישר, או אם רוצים להרים לסוס את הצעד קצת והרבה דברים קטנים ודומים. לווסטרן יש את הגלגל ם הדוקרינים ומה שמשתנה זה הגודל והחוד שלהם. לאינגליש יש כמה סוגים ואני בטח לא מכיר את כולם, יש דורבנות פשוטים- פשוט מוט ברזל קטן שהאורך שלו משתנה, ולחלקם יש קצה מעוגלולחלק קצה ישר. יש כאלה עם צורה כזאת של "פטיש" ...שזה יותר עבה בקצה ועם קצוות של ריבוע ולא מעוגלים, זה נחשב לדורבן מאוד חזק. יש גלגלים- כאלה בלי דוקרנים וכאלה עם, וגם בהם הגודל משתנה. לדעתי היא לא תשמח מהעובדה שאין לה נסורת נקייה מים חציר ושיבולת מול העיניים כל יום באופן קבוע...בחצי שעה הראשונה היא תרוץ ותוציא מרץ כמו שהיא עושה כשאני משחרר אותה במנז' לרוץ, אבל אחרי זה היא לא תשרוד... יאפ זאת התעללות.

(אני יודעת שבדרך כלל לא מרביצים

עם דורבנות,ואני יודעת שזה רודאו! אל תחשבו שאני מתומטמת! הסברתי למי שלא יידע אולי..)

../images/Emo55.gif

האם מכות עם דורבנות, זה התעללות לדעתך? ושוט? ג.תלוי איזה איזה סוגי דורבנות אתה מכיר? יש המוןן לדעתך הסוס שלך (עם יש לך סוס) ישמח עם ישחררו אותו לפושי? לא יודעת... לדעתך שעושים את התחרות הזאת שמשגעים את הסוסים וצריך להישער עליהם 3 דקות בלי ליפול, זו התעללות? לאאאאא....!

animals lover

New member
../images/Emo2.gifרודיאו זה לא התעללות?...../images/Emo107.gif

את יכולה לנמק גם למה בבקשה?...

תגידי את משוגעת

רודיאו זה לא התעללות??????????????????????????????????????????????????????????????????????????למה נראה לך
או שככה כול הווסטרנים

למעלה