דיון קטנטן

animals lover

New member
אבל רודיאו במיוחד!../images/Emo107.gif

באיזה עוד סגנונות לוקחים סוסים מהטבע ומהדקים להם חבל ל-*****???? ובועטים בהם חזק עם דורבנות? ומפחידים את הסוס למוות? וחוץ מזה-אני לא חושבת שכל רכיבה זאת התעללות!

animals lover

New member
אני חושבת שבטבע../images/Emo107.gif

לא יותר טוב להם.... הרבה פעמים הם סובלים מרעב, מחלות ופציעות והם לא שורדים יותר מכמה שנים... אבל סוס שנולד בטבע-אין שום סיבה לשים אותו בשבי ולמנוע את החופש שלו! ולהתעלל בו עם רודיאו!!!!! אני חושבת שאם סוס נולד בשבי ומטופל טוב ומשוחרר כל יום במרעה/מאנז' אז זאת לא התעללות! וסוסים רבים אוהבים את הרוכבים שלהם והם אוהבים לקפוץ מכשולים! ואני שוב שואלת אותך-למה לפי דעתך רודיאו זה לא התעללות? ואם את חושבת שרכיבה זאת התעללות-אז למה את רוכבת?

../images/Emo45.gif הם לא יודעים מה זה חופשי..

סוס שנולד בשטחים ובטבע... ואז תפסו אותו והוא בעצם נמצא בשבי הוא יתגעגע למה שהוא היה רגיל פעם.. אבל אם תקחי סוס שהוא נולד בתוך האורווה והוא גם חי כל החיים שלו באורווה אז הוא לא יודע מה זה הטבע הפתוח.. הוא רגיל למגע של האנשים ולסביבה שלו... מלא פעמים, לפחות אצלנו שנגיד ילדים נופלים מהסוסים ואז הסוס קופץ מעל השער של המגרש או שפותחים לו תשער כי לא מצליחים לתפוס אותו.. אז הסוס רץ לכיוון האורוות(הבית שלו) והוא יודע איפה התא שלו וישר לשם הוא נכנס... זה מה שמסביר שהם רגילים לאיפה שהם חיים וכנראה שלא כל כך רע להם אחרת היה להם את האפשרות לברוח לכיוון השני איפה שהשביל.. ובמקום זה הם ישר חוזרים לבית שלהם, המקום שהם יודעים ששם הם יהייו מוגנים!

the muffin guy

New member
to - Yaara

do you think that riding horses is bad !? then why are you riding !? what you are saying is that riding horses hurts the animal ? maybe when YOU are riding it hurts the horse. you do know that horses were slaughterd befor people rode them and they used to make glue. some people saw theie superb abilities and used them for them selfs. i am not saying what they did was good, but it saved the horses ( and don't say that if people wouldn't have touched the horses non if this would have happend, if people have not have done what they did ( for the good and the bad ) yuo probably would not be riding today. and just for the record, riding horses properly is very good for the horse, he is not being force to do any thing unaturl for him. ( ecept slide stop ).

TauraMan

New member
בוא פשוט נגיד../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

שרכיבה היא לא דבר טיבעי לסוס וזה דבר שנכפה עליו... יערה 100% צודקת....

the muffin guy

New member
proper riding is good for the horse

let me refrase, all the moves are natrual, we just take it to the maximum, WITH OUT ABUSING the aniaml ! atleast most of the people ... but you people are forgetting that non of us would be riding now if horses would not have been abused, i don't know if what i said sounded so good, but it is true ... and don't you ( all of you ) think that if riding horses is abusing the animal it would be against the law riding horses. people who abuse animals, in this case horses, are fined for a lot of money and go to jail, and in some cases prison ( jail and prison are not the same thing ) think about it ...

TauraMan

New member
לא..../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

היא צודקת שכל רכיבה זאת התעללות

TauraMan

New member
לא...../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

אני נהנת לרכב, אבל אני לא רק רוכבת, אי גם קורעת את התחת שלי כדי שלסוסים שאני רוכבת עליהם יהיה הכי טוב שאפשר (הברשות, האכלות , ניקוי סביבה, יחס אישי) לפי דעתי מפצה על 75% מהתעללות ברכיבה....

Pinkgirl25

New member
רודאו .............

רודאו זה התאללות וחצי מה שעושים לסוסים המסכנים העלה !!!!!!!!!!!!

טוב זה באמת סוג של התעללות..../images/Emo4.gif

תלוי איך זה קורה..
יש סוסים למשל סיחיים שאינם יודעים מהי דורבנות וצריך להשתמש בדורבנות עם הרגלים..כדי ללמד אותם דברים מסויימים, אני בכללי נגד שוט,
אם כבר רק איום כי הסוס מפחד שבאים לתת לו את המכה אז לא צריך כבר לתת לו אותה..
אני אישית עם הסוס שלי לא משתמשת לא בשוט ולא ברגליים רק שריקות וקולות.. אם הסוס שלי ישמח להיות חופשי, בוא נגיד ככה היו לו הרבה הזדמניות לברוח כשנפלתי ממנו, אך הוא תמיד חוזר לחווה.. אני חושבת שכל סוס חוזר לחווה, הוא מקבל אוכל מים מחסה.. זה לא שהוא סוס פרא שגדל בטבע, הסוסים האלה לא מהסוג האלה.. לדעתי זאת לא התעללות, זה גם סוג של רכיבה וכל רכיבה היא סוג קטן של התעללות, מי היה רוצה שירכבו עליו?! מה שכן נראה לי שאת מתכוונת לרודיאו וזה עם פרים לא עם סוסים..

animals lover

New member
רודיאו זה גם עם סוסים...../images/Emo107.gif

וזה שונה כי כרוכה בכך אלימות פיזית כלפי הסוס ללא כל סיבה... קטע מתוך האתר אנונימוס על רודיאו בפרים ובסוסים: "בעלי-החיים ה"פראיים" הם לרוב בעלי-חיים מבויתים, ורגועים מטבעם, שנדחפו בשיטות שונות להתנהגות פרועה, בכדי שבני-האדם המשתתפים במופע ייראו נועזים יותר. שוקרים חשמליים, מקלות חדים ומשחה צורבת עור הם חלק מן האמצעים המשמשים להסעיר את בעלי-החיים המשמשים ברודיאו. במהלך המופע המטרה היא לגרום לעגלים הצעירים ולסוסים להשתולל. אחד האמצעים המסייעים לכך היא חגורת- חנק, המועכת את בטנם במקום שאין הגנה טבעית של צלע. חגורת הבטן, המהודקת לרוב גם סביב המפשעה, נועדה גם לגרום לכאב מתמשך באיבר-המין ובאשכים של העגלים הצעירים והסוסים. הכאבים גורמים לעגלים לקפוץ בחוסר מנוחה, הנראה כהתנהגות פראית." לכתבה המלאה

למעלה