דיון קטנטן

תשובה מלאה ../images/Emo68.gif:

האם מכות עם דורבנות, זה התעללות לדעתך? ושוט? אני בוחרת בתשובה בית שהיא: "תלוי איזה"...
איזה סוגי דורבנות אתם מכירים? אני לא יודעת איך קוראים לסוגים כאלה...
לדעתך הסוס שלך (אם יש לך סוס) ישמח אם ישחררו אותו לחופשי? אני ממש לא יודעת... דבר ראשון כי אין לי סוס ודבר שני: לדעתי הוא ישמח אבל זה יהיה בלתי אפשרי ומאוד אבל מאוד מסוכן!!!
לדעתך שעושים את התחרות הזאת שמשגעים את הסוסים וצריך להישאל עליהם 3 דקות בלי ליפול, זו התעללות? אני ממש לא יודעת...

SHoooKoLaTa

New member
../images/Emo141.gif../images/Emo70.gifעונהה../images/Emo70.gif../images/Emo141.gif

דורבנות- אם מישו משתמש בהם, והוא לא יודע איך משתמשים בהם, הסוס יכול לקבל מהדורבנות מכות, וזה יכאב לו ואף יפצע אותו, פצעים קלים או חמורים. הדורבנות נועדות לחידוד התנועה שאמורה לבוא מהרגל אל היד, שכך בעצם צריך לרכב את הסוס- "מהרגל אל היד". הדורבנות לא מזיקות לסוס, שוב, אלא אם כן לא יודעים להתשמש בהן, וסתם בועטים בסוס ללא תקנה וסיבה. אני מכירה שני סוגי דורבנות: 1. דורבנות אינגליש- עשויות ממן פלסטיק שכזה, חומר יותר רך מדורבנות הווסטרן. לדעתי הן יותר רכות, ויותר נעימות מצד הסוס. יותר נוחות זה יכול להיות אבל לא בטוח. 2. דורבנות ווסטרן- יש דורבנות, דומות מאד לאינגליש, ויש את הדורבנות מברזל, הכואבות, שיש להם גלגל שיניים שכזה מאחור, לא רוצה לגעת בנושא יש לי צמרמורת. אבל שוב, מי שיודע להשתמש במידה ובעדינות זה טוב לשני סוגי הדורבנות. אבל לאדעת. שוט- השוט צריך לבוא, אם הסוס לא מספיק אקטיבי, והרגל והדורבנות לאנשים, שכיעקרון רוכבים עם דורבנות, אז צריך לבוא שוט קטן. השוט יכול לבוא גם במקרים שהסוס עושה שטויות, ורוצים ללמד אותו לא לעשות את השטויות האלו שוב פעם, כלומר לא רוצים שהשטויות יחזרו על עצמם, נותנים לסוס שוט. השוט בעצם הוא כלי עזר חיצוני, העוזר לרוכב בעת הצורך הנחוצה.. אני מכירה שני סוגי שוטים, שוב יש אורך שונה בכל שוט להתאים לסוסים. 1. שוט קפיצות- שוט הקפיצות צריך להיות שוט קצר, כדי שבקפיצה הששוט, לא יפריע לסוס, לא ייכנס לו לפרצוף, ולא יעשה לו מול העיניים תנועות חדות ומפחידות. לכל שוט יש את החלק ה"ארוך/קצר" וחלק שאוחזים בשוט.. 2. שוט דרסז'- שוט הדרסז' צריך להיותץ שוט ארוך, תלוי בסוס, בגודלו, ובשאר. בדראסז' עובדים בהורמוניה. עם הסוס עושה שטות והכל, נותנים לו שוט, מבלי שצריך לעזוב יד אחת, ולתת לו שוט קטן על הטוסיק, השוט הזה מספיק ארוך, כדי שהרוכב יוכל לשמור על קשר עם פיו של הסוס, ולתת לו בו בזמן שוט קטן על התחת. אין לי סוס- אבל כל סוס בחווה וכל סוס בעולם היה שמח להשתחרר לחופשי, זה פשוט כייף להם, רואים את זה שהם יוצאים למרעה, או שמשחררים אותם ב- מנז' לכמה זמן. זה מאד כייף להם, וזה משחרר אותם. אבל הם לא יתנגדו, להישאר בחווה, הם מקבלים שם יחס מצויין, בסט. מקווה שימשיכו ככה.... "התחרות הזאת"- הרגת אותי.. רודיאו הכוונה. לדעתי זו התעללות. לדעתי היה הרבה יותר עדיף ושווה להם, לקחת ת'סוסים לאלף אותם לקפיצות, הם קופצים כל כך יפה ברודיאו, מכשולים הם יאהבו, או לדרסז' או לווסטרן. אבל זה בזבוז. הם ממש מתעללים. סוסים שלא אולפו, תוקעים עליהם רוכב, דפווק, שלא יודע לרכב נורמאלי, שצריך להתעלל בסוסים כדי לחיות, זה ממש בזבוז של סוסים לדעתי. עדיף לאלף, ולהוציא מהסוסים האלו משו טוב.

Sweet SuGaR

New member
מה זה השטויות האלה?

דורבנות אינגליש לא עשויות מפלסטיק... בכלל בכלל לא הם עשויות ממתכת יש את הקוץ, את הגלגל, את הפטיש וכו'... אצל הבפמניות גם נתקלתי בדורבנות האלו
מוזרות בצורה אבל נראות מאוד מאוד יעילות....

SHoooKoLaTa

New member
יש חלק..

אני מכירה חלק שעסויות מגומי, חלק מפלסטיק וחלק ממתכת. אולי לכל חומר התגובה של הסוס אחרת- אבל קיימות, כן...

Sweet SuGaR

New member
לא לא לא לא

אין כזה דבר דורבנות מפלסטיק!! ובעיקר לא מגומי!!! יש כאלה ששמים גומי על הדורבנות שלהם שהם ישבו יותר טוב או משהו... אבל אין כאלה דורבנות... לא מפלסטיק ולא מגומי חחח

SHoooKoLaTa

New member
שי.. סורי זו הייתה הכוונה

מצטערת שהסברתי את עצמי רע, הכוונה הייתה ששמים גומי על הדורבנות..

OHIO

New member
פפפפפפפפפ.......

את ממש לא רוצה לדעת עם איזה דורבנות אני רוכבת על אוהיו

בטח שיש מפלסטיק/ גומי..../images/Emo18.gif

בטח שיש מפלסטיק או יותר נכון פלסטיר רך שמזכיר גומי, זה מכוסה בחוטים כאלה.. מה שכן חידשתם לי לגבי שוטים מברזל
ממש מזעזע להשתמש בכזה דבר..

Edubite

New member
כשאני רוכבת רגיל (בחווה)

אני משתמשת ב A ובתחרות בניר דויד נעם נתן לי את שלו ,H, לרכב איתם.. לא הרגשתי כזה הבדל רציני.. טוב אולי כי המסלול היה אופטימלי והייתי צריכה לרכב מש ממש לאט....

אוכפית

New member
אני עונה../images/Emo6.gif

האם מכות עם דורבנות, זה התעללות לדעתך? ושוט? דורבנות- לפי דעתי זה בסדר כל עוד יודעים איך להשתמש בהם- לא בכוח בכול מקרה. שוט- גם כן תלוי איך ואם זה מגיע לסוס... איזה סוגי דורבנות אתה מכיר? מכירה את אלה של האינגליש והווסטרן... לדעתך הסוס שלך (אם יש לך סוס) ישמח עם ישחררו אותו לחופשי? לפי דעתי כל סוס ישמח אם ישחררו אותו לחופשי- למרות שהוא אולי לא רגיל אבל זה מה שבטבע שלו... לדעתך שעושים את התחרות הזאת שמשגעים את הסוסים וצריך להישער עליהם 3 דקות בלי ליפול, זו התעללות? ככןןן!!!! שמעתי ממישו שרוכב ווסטרן ( אני לא יודעת אם זה נכון) שמצמידים לו סיכה לאשכים וזה מה שגורם לו להתפרע ולאחר מכן ממיתים אותו!!!! ( שוב אני לא יודעת אם זה נכון אבל זה מה ששמעתי) מצד שני תחשבו על זה שבני אדם שומרים ומגינים על הסוסים מפני מחלות וכדומה....

בפעם הראשונה שרכבתי עם דורבנות:

רכבתי עם B ... על קווין, פפפ אבל הצלחתי...פחחחחחחח.

../images/Emo42.gif../images/Emo41.gif../images/Emo26.gifלדעתי...

האם מכות עם דורבנות, זה התעללות לדעתך? ושוט? תלוי איזה, ואיך משתמשים בהם.
איזה סוגי דורבנות אתה מכיר? אני מכירה קצת, לא הרבה... ואין לי מושג איך קוראים להם.
לדעתך הסוס שלך [עם יש לך סוס] ישמח עם ישחררו אותו לחופשי? ממ, אין לי סוס, אבל פעם אחת הלכתי לטיול עם הסוסים של החווה עם עוד ילדה, והסוס שלה הסתבך בחוט תייל והסוסים התחילו לקפוץ והלהשתגע, היא נפלה, הסוס ברח, וכשהחזרנו ראינו ת'סוס בחווה.
לדעתך שעושים את התחרות הזאת שמשגעים את הסוסים וצריך להישער עליהם 3 דקות בלי ליפול, זו התעללות? ברוררר!

למעלה