../images/Emo141.gif../images/Emo70.gifעונהה../images/Emo70.gif../images/Emo141.gif
דורבנות- אם מישו משתמש בהם, והוא לא יודע איך משתמשים בהם, הסוס יכול לקבל מהדורבנות מכות, וזה יכאב לו ואף יפצע אותו, פצעים קלים או חמורים. הדורבנות נועדות לחידוד התנועה שאמורה לבוא מהרגל אל היד, שכך בעצם צריך לרכב את הסוס- "מהרגל אל היד". הדורבנות לא מזיקות לסוס, שוב, אלא אם כן לא יודעים להתשמש בהן, וסתם בועטים בסוס ללא תקנה וסיבה. אני מכירה שני סוגי דורבנות: 1. דורבנות אינגליש- עשויות ממן פלסטיק שכזה, חומר יותר רך מדורבנות הווסטרן. לדעתי הן יותר רכות, ויותר נעימות מצד הסוס. יותר נוחות זה יכול להיות אבל לא בטוח. 2. דורבנות ווסטרן- יש דורבנות, דומות מאד לאינגליש, ויש את הדורבנות מברזל, הכואבות, שיש להם גלגל שיניים שכזה מאחור, לא רוצה לגעת בנושא יש לי צמרמורת. אבל שוב, מי שיודע להשתמש במידה ובעדינות זה טוב לשני סוגי הדורבנות. אבל לאדעת. שוט- השוט צריך לבוא, אם הסוס לא מספיק אקטיבי, והרגל והדורבנות לאנשים, שכיעקרון רוכבים עם דורבנות, אז צריך לבוא שוט קטן. השוט יכול לבוא גם במקרים שהסוס עושה שטויות, ורוצים ללמד אותו לא לעשות את השטויות האלו שוב פעם, כלומר לא רוצים שהשטויות יחזרו על עצמם, נותנים לסוס שוט. השוט בעצם הוא כלי עזר חיצוני, העוזר לרוכב בעת הצורך הנחוצה.. אני מכירה שני סוגי שוטים, שוב יש אורך שונה בכל שוט להתאים לסוסים. 1. שוט קפיצות- שוט הקפיצות צריך להיות שוט קצר, כדי שבקפיצה הששוט, לא יפריע לסוס, לא ייכנס לו לפרצוף, ולא יעשה לו מול העיניים תנועות חדות ומפחידות. לכל שוט יש את החלק ה"ארוך/קצר" וחלק שאוחזים בשוט.. 2. שוט דרסז'- שוט הדרסז' צריך להיותץ שוט ארוך, תלוי בסוס, בגודלו, ובשאר. בדראסז' עובדים בהורמוניה. עם הסוס עושה שטות והכל, נותנים לו שוט, מבלי שצריך לעזוב יד אחת, ולתת לו שוט קטן על הטוסיק, השוט הזה מספיק ארוך, כדי שהרוכב יוכל לשמור על קשר עם פיו של הסוס, ולתת לו בו בזמן שוט קטן על התחת. אין לי סוס- אבל כל סוס בחווה וכל סוס בעולם היה שמח להשתחרר לחופשי, זה פשוט כייף להם, רואים את זה שהם יוצאים למרעה, או שמשחררים אותם ב- מנז' לכמה זמן. זה מאד כייף להם, וזה משחרר אותם. אבל הם לא יתנגדו, להישאר בחווה, הם מקבלים שם יחס מצויין, בסט. מקווה שימשיכו ככה.... "התחרות הזאת"- הרגת אותי.. רודיאו הכוונה. לדעתי זו התעללות. לדעתי היה הרבה יותר עדיף ושווה להם, לקחת ת'סוסים לאלף אותם לקפיצות, הם קופצים כל כך יפה ברודיאו, מכשולים הם יאהבו, או לדרסז' או לווסטרן. אבל זה בזבוז. הם ממש מתעללים. סוסים שלא אולפו, תוקעים עליהם רוכב, דפווק, שלא יודע לרכב נורמאלי, שצריך להתעלל בסוסים כדי לחיות, זה ממש בזבוז של סוסים לדעתי. עדיף לאלף, ולהוציא מהסוסים האלו משו טוב.