משחק השמנים יוצא לדרך

minorA

New member
וגם לא ל

אופיום, שעושה אותו הדבר ומופיע בטינקטורה בקונבנציונלית.....
 

bflygirl

New member
חיחיחי לשתיכם ממש לא

מה קרה לכם??? שאני יעלה חידה לא חינוכית שכזו??? מה יהיה? שיהיה בוקר טוף
 
הדבר היחיד שעלה לי לראש

הוא דפנה, מכיוון שאני יודע שמשתמשים בעלים שלו גם כשהם יבשים וגם כשהם טריים. משתמשים בדפנה גם כתבלין. מצד שני, אני לא מכיר שום שם חיבה לצמח הזה או שהוא רעיל באיזשהו אופן. כך שאני משער שזה לא זה. יש אולי עוד איזה רמז קטן?
 

Sonata Of Tears

New member
מרווה?

או אולי. הדס? או אולי ...דיי נמאס עם השמנים! את הטבע לא יכניסו לבקבוקים!!
 

bflygirl

New member
מרווה ../images/Emo47.gif

Sonata Of Tears - טיר - 1 סחטיין והשמנים מקורם בצמחים אז הם לא מקופחים זה גם וגם
 

bflygirl

New member
מרווה- להלן הסבר: ../images/Emo145.gif

יש כמוהו מרווה מרושתת ומרווה רפואית קודם אזהרות
המרווה הרפואית מכילה כימיקל רעיל בשפ תוג'ון אשר במינון גבוהה עלול לגרום לעוויתות. עם זאת בישול או חליטת הצמח מפחיתה את הרעילות.
אין להשתמש במרווה בהריום או אפילפסיה
ויש להשתמש בתערובת מדוללת לילדים מתחת לגיל 12 או מעל 65. והטעם של תהמרווה- לא משו
מהפינה של דויד לוי העירקי לכאבי גרון: יש להרתיח צרור גדול של עלי מרווה. לאחר שמתקרר כל העסק הזה,לסנן לתוך בקבוק ויש לכם תמיסה מוכנה. עם תמיסה זו לגרגר כמה פעמים פעמים ביום וזה עושה פלאים נ.ב .טוב גם לשטיפה של הראש במיקרה של כינים. המרווה מתאימה לטיפול בזיהומי חיידקים ועקיצות חרקים, לטיפול בקשיי עיכול, גזים, וספציפית לבחילות. שמן המרווה מעניק אופרייה ושחרור ריגשי, מפיג מתח וחרדות ומרומם את הרוח. הוא משחרר עויותות, משכך כאבים, מנחטא את מערכת הבנשימה והגרון, טוב לשיעול ולתסמונת טרום ווסת. מרווה בעברית : לוט בערפל באנגלית: Sage שם לטיני: Salvia officinalis L. משפחת השפתניים Labiatae family)) רפואה עממית המרווה היא אחד הצמחים בעלי ההיסטוריה הארוכה ביותר של שימוש כצמח רפואי. השתמשו במרווה כדי לטפל בהזעת יתר וכדי להפסיק ייצור חלב אם. בהתבסס על ההשפעות המייבשות הללו משתמשים במרווה גם כדי לטפל בהזעת לילה הקשורה גיל המעבר. כמו כן השתמשו במרווה יחד עם רוזמרין ותימין לשימור מזון. ומה אומר המחקר המדעי? שמן המרווה מכיל מרכיבים פעילים כמו: ocimene, cineole, camphor, limonene, terpinene. כמה מן המרכיבים הללו הם נוגדי חמצון. מחקרים שנעשו לאחרונה הוכיחו כי למרווה פעילות נוגדת חמצון גבוהה ביותר. בנוסף, יתכן שהפיטוכימיקלים במרווה - מונוטרפנואידים (camphor) פועלים כנוגדי סרטן. כמו כן יש להם סגולות אנטיספטיות והם קוטלים מגוון של חיידקים. ה-tannins הנמצאים במרווה פועלים כחומרים מכווצים (עוצרי דימום) והם גם מגרים זרימת דם מקומית. מומלץ לצרוך כמויות מתונות של מרווה, במיוחד במצבים של הריון והנקה. איך משתמשים? מומלץ לחלוט העלים במים חמים מכוסים למשך 15 דק'. ניתן לגרגר תה זה במצב של דלקות בגרון ואז לבלוע או לשתות את התה למטרות אחרות. ומאמר מהפורום וגם קישור של אביבה
 

che55

New member
שאלה לגבי המרווה המרושתת-שמן אתרי

clary sage - מרווה מרושתת, הבנתי שהיא יעילה לכאבי טרום ווסת - עם מה מומלץ לערבב אותה? היכן למרוח את התערובת?
ושאלה נוספת: האם היא יעילה גם בגיל ההתבגרות, כשההורמונים משתוללים ויש הפרשת יתר של בלוטות החלב, מה שגורם לאקנה וולגריס? אם כן - עם איזה שמן/ג'ל מומלץ לערבב ולמרוח על הפנים האקנתיות?
 

bflygirl

New member
תשובה

לגבי שאלתך הראשונה מומלץ במבער 2-5 טיפות, תלוי לפי גודל המבער לשאלה השנייה השמן מעולה לאקנה, אבל כדאי לגשת לקוסמטיקאית מקצועית לקבלת הרכב מיוחד לעור הפנים שלך שמתאים לך ספציפית בכל אופן המרווה טובה לערבוב עם לבנדר, לבונה, סנדלוור, ארז, גרניום וכד'.
 
למעלה