אלעזר שטרן תותח!

yehuda18

New member
../images/Emo104.gifאלעזר שטרן תותח! ../images/Emo104.gif

ציטוט מתוך YNET שטרן התייחס לתפקוד הממשלה והכנסת על רקע העלייה המתמשכת בהיקף החיילים שמשתמטים משירות צבאי ואף הדגים את החקיקה שיש לבצע לדעתו כדי לעודד את השירות. "למשל", הסביר, "חייל קרבי שסיים שלוש שנים צריך לקבל פטור מתשלום לימודים אקדמאיים ומי שלא שירת - שישלם תשלום מלא". סוף סוף מישהו שאיכפת לו מאלה שתורמים.. ! והלינק.. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3428702,00.html

ReiKo

New member
לכל אחד יש דעה שונה

בסופו של דבר לכל אחד איכפת מהתחת שלו שיהיה לו כיסא או תיק נחמד שהם מעלים הצעות, אבל גם זאת כמו רבות וטובות לא תגיע בכלל להצבעה בקריאה ראשונה... על כל פנים היום נתניהו הוציא את כל מה שיש לו נגד כלבת החינוך בתוכנית של ניסים משעל ברדיו 103 .... חחח הוא היה כל כך עצבני..

BenisaaC

New member
../images/Emo6.gif

חה חה חה חה תקראו את תגובה 23 חחחחחחחחחחחחחחחחחח

m o r t a l z

New member
מה קשור קרבי?

אה נכון, חייל ששירת שלוש שנים ויש לו פרופיל רפואי נמוך לא צריך לקבל הקלות/פטור. הגיוני. לא.

Lady McBeth

New member
אולי כן, אבל קרביים הרבה יותר

אני מניחה שאתה יכול לחשוב על הסיבות לכך לבד.

Lady McBeth

New member
שטויות.

מי ששירת בקרבי נתן הרבה יותר מאשר מי ששירת בקריה 3 שנים. גם המענק והפקדון *כיום* הם בהתאם.

m o r t a l z

New member
נתן?

מה זה נתן? וכל חייל נתן הרבה יותר מכל חיילת כי הוא שירת שנה אחת יותר ממנה. את מדברת מהתחת. כולנו (פה) עשינו שירות. נקודה. ותאמיני לי שאני לא בחרתי להיות ג'ובניק.. הייתי מת להיות קרבי או לפחות תומך לחימה.

Lady McBeth

New member
אנחנו מדברים על 2 דברים שונים לגמרי

מי הזכיר בכלל שירות של בנות? לידיעתך, גם כיום, המענק והפיקדון מחושבים לפי רמת סיכון ומספר חודשי השירות, כך שברור שיש הבדלים בין שירות של בנות (שנתיים) לבין שירות של בנים (3 שנים). כמובן שיש לעשות אבחנה גם בין תת הקבוצות הללו. לא הגיוני שבן שנזרק 3 שנים בקריה, כמו שיודה אמר, יקבל אותם מענקים ותמלוגים כמו שמקבל אחד שטחן ת'תחת שלו 3 שנים. ועוד פרט קטן לידע כללי: בנות לוחמות חותמות על שס"ן של שנה נוספת, בתנאי סדיר, ומילואים עד גיל 45 בלי קשר ללידה. סתם. שתדע.

m o r t a l z

New member
אני הזכרתי.

כדי להראות לך את דרך המחשבה המעוותת שלך. שוב, אני מדגיש.. אני בעד הטבות בכל מה שקשור לצה"ל - שכר, מענקים, תמלוגים.. קבלו גם חפיסת קונדומים כדי לזיין את המש"קית קליעה.. יאללה! אבל אם יתחילו לחלק הטבות לקרביים זה לא יגמר.. ולאלה שלא יכלו להיות קרביים בגלל מגבלה בריאותית (אני!) מה נשאר? לבכות על זה שנולדו? תחשבי על זה.

Lady McBeth

New member
תקשיב...

אף אחד לא לוקח ממך כלום. פשוט מצ'פרים פלח אוכלוסייה אחר. לא מבינה מה ההתעקשות המיותרת שלך.

m o r t a l z

New member
תקשיבי

לא לוקח? גם לא נותן.. הסבסוד הוא של המדינה, הכסף של המדינה מגיע ממיסים. לצ'פר פלח אוכלוסייה אחר זאת סוג של אפליה שלדעתי אין לה מקום. זה כמו (אבל לא בדיוק) התלונות של חילוניים על אפליה לחרדים או אפליה טובת הערבים.. אני חושב שקרביים מתומלגים בהתאם. לא חושב שצריך להמשיך עם המגמה, בטח שלא כשמדובר בהשכלה גבוהה.

giovanni 85

New member
אתה תסלח לי שאני מגיב כל פעם על התשובות שלך

אבל אתה משגע אותי. הסבסוד הוא של המדינה, ולדעתי המדינה חייבת. לא צריכה, חייבת! לתת צ'ופר גדול יותר למי שנשלח על ידה להילחם בעזה, בשטחים, בלבנון. למי שבגיל 20 ראה את החברים הכי טובים שלו מפורקים לחתיכות, שטחן 8-8 בעמדות, שזרקו עליו כמות אבנים כזו שהיה אפשר לבנות את הפירמידות, שנפצע על מנת לשמור על המולדת! התגובה שלך היא סתם של מרמור. כי שום סכום כספי לא יפצה אותי על החבר הכי טוב שלי שנהרג. שום סכום כספי לא יפצה אותי על הנכות שלי. שום סכום כספי לא יגרום לי להפסיק לקפוץ מכל דלת נטרקת. *אני רואה שאתה נהנה להתעלם מהתשובות שלי, קשה להתמודד עם האמת, הא?

m o r t a l z

New member
ממש לא מתעלם

פשוט קשה לעמוד בקצב שלכם :) לדעתי אתה סיכמת את זה בצורה הכי טובה: "שום סכום כספי לא יפצה אותי על החבר הכי טוב שלי שנהרג. שום סכום כספי לא יפצה אותי על הנכות שלי. שום סכום כספי לא יגרום לי להפסיק לקפוץ מכל דלת נטרקת." קשה להעריך שירות/תרומה בכסף.. אני מניח שאף אחד מכם לא התנדב לצה"ל, אלא כולכם שירתתם בשירות חובה (שהוא.. חובה.. P:) ידעתם את הסיכונים, אהבתם את זה, הקרבת חלק מכם לטובת העניין. אני מעריך את זה מאוד.. אבל אל תתחיל עם כל ה"בלעדינו לא היתה מדינה", כי גם בלעדי אנשים כמוני לא היתה מדינה. שירתנו באותו ארגון לעזאזל.. אתה לא יודע טוב ממני ולא תרמת יותר ממני..

Lady McBeth

New member
הוא אולי לא טוב ממך

אבל הוא כן תרם יותר ממך. זו פשוט שטות מצידך לומר כאלה דברים, בשיא הכנות.

m o r t a l z

New member
בשיא הכנות, אני לא חושב ככה

מי את שתעריכי תרומה? דברי עם המפקדים שלי ותשאלי אותם כמה תרמתי בתפקיד שלי.. שאין לך מושג מה הוא היה ד"א.. אני יכול לתת לך דוגמאות חיות של ג'ובניק אחד שתרם לדעתי יותר מצוות של טנק. הכל בהסתכלות מערכתית.. וזה משהו שחסר לקרביים.

Lady McBeth

New member
אני לא מעריכה תרומות

המדינה כן, ועובדה שהיא עושה את זה בכך שהיא מבדילה את המענקים של הקרביים מהג'ובניקים, ולא משנה איפה אותם ג'ובניקים שירתו. ואתה צודק, אין לי מושג מה היה התפקיד שלך, אבל אני די בטוחה שהוא לא כלל סיכון של החיים שלך.

ק ד ו ש

New member
תראה

יש ג'ובניקים שתורמים תרומה אדירה למדינה. למשל חבר'ה במודיעין או דברים בסגנון, שחשובים מאוד מאוד לצבא. אבל לא מדובר רק על "מי תרם יותר". מדובר גם על מי הקריב יותר. וכאן אין בכלל טיפה של השוואה. אותו מתכנת בממר"ם, או בחורצ'יק מאוד מאוד חכם בתלפיות שעכשיו מפתח אמצעי לחימה, לא הקריבו מעצמם רבע ממה שהקריב איזה חירניק או שיריונר. לעומת אותם שני לוחמים, אותם שני ג'ובניקים גם יצאו מהצבא עם תואר או ניסיון, שללא כל בעיה ימצאו עבודה ב-10-12 אלף לחודש, בזמן שאותו קרבי לא קיבל שום כלום.. יופי, אז הוא יכול לעבוד באבטחה, מגניב.

למעלה