אלעזר שטרן תותח!

giovanni 85

New member
מה זה נתן?

אני "נתתי" אצבע ברגל שמאל + כדור ברגל+ שעה וחצי בלי מורפיום + חודש אשפוז + שיקום חצי שנה. זה מה נתתי. ורק על הסיכוי שיקרה למישהו מהקרביים משהו כזה, מגיע לנו לימודים חינם.

ReiKo

New member
חח גם אני תרמתי לרפיח חצי זרת

מזכיר לי את השיר "ארץ ישראל שלי יפה וגם פורחת מי בנה ומי נטע??? כולנו ביחד!!!!!!! אתה תרמת אצבע, אני תרמתי גם, אז יש לנו אצבע ויש לנו זין בארץ ישראל.......להלהלהלהלה"

giovanni 85

New member
רפיח? יאמי.

אבל על השעה וחצי ללא MO שלי אף אחד לא יוכל לפצות אותי. גם אם אולמרט בכבודו ובעצמו יתפטר לכבודי.

ReiKo

New member
חחח המורפיום גמר אותי.....חחחח

איזה סאטלה חושרמוטה....

הטRולית

New member
חחחח. הזכרת לי ת'שיר של הצמה...

"ארץ פלשתין שלי יפה וגם פורחת, מי שבר ומי הרס כולנו ביחד!!"

Jan22

New member
צמ''ה אהיה ,גם תפילה אלי ....

צמ''ה ,בלי עתיד בלי תקווה בלי חלום ... אנשים זהב . באמת.

ק ד ו ש

New member
שמע

לגבי לימודים חינם או לא... אני בחיים לא אדרוש את זה כי "הייתי קרבי". אבל בהחלט זה מצב לא הגיוני שבתור קרבי ההטבה היחידה שלך היא כמה אלפים מסכנים במענק שחרור או בפקדון. אני לא אומר שצריך להיות לימודים חינם, וגם לא מתנגד לזה, אבל אם חושבים על לתת הקלות, לא יהיה בזה שום דבר רע, ואין אף אחד במדינה שצריך להתלונן על זה (לא קרביים ולא ג'ובניקים)

yehuda18

New member
אוהו

אל תשווה אפילו לרגע בין אדם שסיכן את החיים שלו 3 שנים, ששכב בלילות קרים במארבים בגשם, שטחן שמירות ולא ראה בית, שמכר את נשמתו תרתי משמע למדינה, למי שחזר כל יום ב4-5 הביתה ועשה בית זונות בקריה או תל השומר.. עצם ההשוואה הזאת שלך מעליבה וממש לא במקום.

הטRולית

New member
../images/Emo45.gif ולא רק זה..

קרבי ראה בית פעם ב21 יום, במקרה הטוב. ג'ובניק ראה בית כל יום. ג'ובניק יכול היה לעבוד, לחסוך. קרבי לא. רק על זה מגיע לקרבי הרבה יותר מלג'ובניק. אני אישית עשיתי 8-6 בבסיס, וניצלתי את השישה ימים שלי בבית לעבודה וחיסכון. וגם לג'ובניק, ביחס למשתמט, מגיע לקבל יותר. הכל יחסי

m o r t a l z

New member
לעבוד? זה חדש..

ממתי חייל יכול לעבוד במקביל לשירות? גם אם יצאתי ב-12 הביתה אחרי 4 שעות של גירוד ביציים לא יכלתי לעבוד בגלל שלא היה לי אישור. על מי את עובדת.. ולכל הקרביים (שזה כל מי שהגיב), זה שטחנתם את החיים שלכם בצבא (כבוד) וסיכנתם את חייכם מגולם במשכורת, בפיקדון, במענק ובמשרות המוצעות לכם בתור חיילים משוחררים. לא חושב שלהשכלה גבוהה יש קשר.

ק ד ו ש

New member
אתה ממש אבל ממש מדבר שטויות

קודם כל, יש המון חיילים שעובדים, בשחור. דבר שני, אני לא מסכים עם טרולית שזאת אחת מהסיבות, אבל בטח ובטח מסכים עם זה שצריך לצ'פר חבר'ה שהיו בקרבי. הרי כמה אנשים הולכים לקרבי?? מעטים. כמה אנשים הולכים למילואים? מעטים. וזה אולי נשמע כמו איזה קלישאה, אבל אלה האנשים שהרבה בזכותם המדינה לא נחרבת. מגעיל לראות ג'ובניקים שכשמתגייסים יודעים טוב מאוד לברוח מהחובות, אבל כשמדובר בהטבות לאלה שכן תורמים, הם ישר נגד. ושלא תחשוב לשנייה להעלות את זה שאנשי מודיעין וכל אלה תורמים לא פחות. הם חשובים מאוד, אבל ההקרבה שהם נותנים היא הרבהההההההה יותר קטנה ממה שחייל קרבי נותן.

m o r t a l z

New member
גבר

אני מסכים איתך בכל מילה.. לא מבין איך הגעת לזה שאני מדבר שטויות. תקרא את התגובות שלי שוב ותבין שאני לא נגד עידוד אנשים ללכת לקרבי או תמלוגים לאלה שמגיעים ותורמים ומסכנים את חייהם.

ק ד ו ש

New member
אל תעלב מזה, זה לדיון בלבד

תראה, זה שרצית להיות קרבי ומצב בריאותי לא אפשר לך זה יפה מאוד. אבל כמה כמוך יש? לא הרבה, כמו שאין הרבה קרביים. הרי המון המון ג'ובניקים יכלו יופי לשרת בחיל קרבי, זה לא שהם עוד שנייה מתפגרים ויש להם בעיות לב קשות. היום על כל שטות שאתה אומר לרופא מורידים פרופיל ואנשים מנצלים את זה. אבל זאת לא הנקודה. הנקודה שלי, היא שזה יפה מאוד שרצית להיות קרבי, אבל אם יתנו הטבות לקרביים זה לא כדי לדפוק אותך, אלא כדי לצ'פר אותם, כי לא משנה מה הסיבה ללמה כן או למה לא, אותם אנשים נתנו מעצמם הרבה יותר, בין אם רצו ובין אם לא, מאשר ממך או שאר ג'ובניקים. ותאמין לי, אני ממש לא מזלזל, פגשתי הרבה ג'ובניקים בצבא שהם אחלה אנשים, אבל עדיין אין מקום להשוואה. במיוחד לא עם אחוז המשתמטים ההולך וגדל... תואר חינם למשל, או הקלות בקבלה לאוניברסיטה, או הנחה בשכר לימוד, ואלף ואחת הטבות אפשריות, רק יעודדו אנשים ללכת לקרבי. מה רע בזה?

Lady McBeth

New member
מה קרה ל...

אלה שמשתחררים מהצבא ומרוויחים 10000 שקל בחודש לטענתך, הא? ולא מדברים רק על ההבדלים בין ג'ובניקים ללוחמים בכך שג'ובניקים יכלו לעבוד וקרביים לא. אתה ממש תקוע על הנקודה הזו, אבל אתה מפספס כאן את הפואנטה. אם המדינה רוצה (והיא צריכה) לעודד אחוזי גיוס לקרבי - היא צריכה לחזק את מערך התמריצים שלה לאותו אחוזון שנושא ברוב הנטל (ולידיעתך, הוא *כן* נושא ברוב הנטל). וזה בכלל לא משנה אם יצאת ב-12 ולא קיבלת אישור עבודה. עדיין הייתה לך האופציה ללמוד, להיות בבית, לצאת עם חברים, ועוד אלף דברים שחייל בקרבי רק מפנטז עליהם במהלך השירות. באמת שאני לא רואה שום סיבה הגיונית לכך שג'ובניק וקרבי יקבלו את אותם ההטבות לאחר ובמהלך השירות. (וזה בכלל לא קשור לעובדה שהייתי בקרבי. זה פשוט ההיגיון, ההגינות והשכל הישר אומרים).

m o r t a l z

New member
שוב, כנראה לא הבנת

אותה תגובה שרשמתי לקדוש, רק בלי "הגבר" - בשבילך. ואלה שמרוויחים 10K בחודש קרעו את התחת שלהם בלימודים והתפתחו והשקיעו במהלך בשירות כדי לרכוש מקצוע (כן, מקצוע). גם טייסים (קרביים) רוכשים מקצוע בצבא ומרוויחים יופי באזרחות.. את נגד?

Lady McBeth

New member
אלה ש...

מרוויחים 10000 בחודש - רובם עתודאים שהצבא שילם להם על הלימודים. מה הנקודה שלך? שוב, אני לא אומרת לקחת מהג'ובניקים משו. אני פשוט כן חושבת שצריך לעודד אנשים להתגייס לקרבי, גם במחיר של הטבות ומענקים לאחר השירות.

הטRולית

New member
יש דבר כזה, קוראים לו אישור עבודה.

אני לא עובדת על אף אחד. לא צריך להיות מסכן כדי לקבל אותו. אצלנו בחטיבה כל שהיה צריך לעשות הוא להביא אישור ממעסיק.

yehuda18

New member
תגמול זה העיקר, לא השכלה גבוהה

יש סקטור במדינה הזאת שנותן כל כך הרבה ומקבל כל כך מעט.. משרת בקרבי, עובד קשה, עושה מילואים עד גיל 40 (!), משלם מיסים והולך בתלם כמו ילד טוב ירושלים. בעוד סקטורים אחרים עושים שירות סדיר קליל או לא עושים בכלל, בלי מילואים, מחוקקים חוקים (חרדים/ערבים/מפלגות סקטורייאליות) שעושקים את המוזכרים לעיל שרק נותנים מעצמם מבלי בעצם לקבל דבר בחזרה. החרדים האנטי ציונים יושבים פה במדינה שלנו, מחוקקים חוקים בעד השתמטות תלמידי ישיבות, מתן קצבאות לאותם משתמטים, מהווים לשון מאזניים קואליציונית וסוחטים ממשלות.. והכל מי משלם? אותו מעמד ביניים מסכן. כל המשתמטים שעובדים ב3 שנים האלה לומדים ומתקדמים יותר מהר.. ובמיוחד אלה שחיים על חשבוננו (אמנים/שחקנים/דוגמנים למינהם) ויש עוד הרבה שאין לי כוח להתחיל לכתוב עליהם... ממתי חייל יכול לעבוד במקביל לשירות? יש לי 4 חברים ג'ובניקים שעבדו במקביל לשירות כמו גדולים.. ועשו אחלה כסף ויכלו ליסוע לחו"ל ישר אחרי השחרור אילו רצו. אז תבין איפה הקשר ידידי, הקשר הוא ל פ ר ג ן ! ולא רק במילים אלא גם במעשים. לסקטור הזה שנושא בעול הכבד מגיע שיתנו לו הקלות במס הכנסה, כסף ללימודים והתחשבות בעבודה.. וגם מגיע לו שיתעשת ויפסיק את הביזיון שהולך כאן במדינה והחלוקה בנטל תתחיל להיות שווה.

m o r t a l z

New member
לסקטור קוראים "חיילים"

וזה שחברים שלך קיבלו אישורי עבודה, יופי להם.. אני מקווה שהצבא בודק למי מגיע ולמי לא. ואם לא זאת כבר פשלה של הארגון שכולנו היינו חברים בו.

למעלה