אלעזר שטרן תותח!

m o r t a l z

New member
צודק, בערך

מסכים בנושא ההקרבה. לצערי קשה לתרגם שירות צבאי קרבי למשרה אזרחית.. אבל בוא לא נכנס לזה שאנשים שמרוויחים 10-12K בחודש כנראה שווים את זה. לא כל אחד מתקבל למקומות שציינת כמו שלא כל אחד הופך להיות טייס. עם כל החרא שהקרביים אוכלים שאלה אחת נשארה למה אתם כ"כ אוהבים את זה? התשובה מבחינתי היא שיש ערך מוסף, שלומדים ומתנסים בדברים שאין להם מקביל בחיים האזרחיים. וזה הפלוס שאתם מקבלים כקרביים, וג'ובניק כמוני יכול רק לחלום על זה ולשחק Battlefield 2.

ק ד ו ש

New member
אתה צודק חלקית

בקרבי אתה גם נהנה וגם לא. החלק של הלא הוא דומיננטי יותר. תאמין לי, שאם היתה לי אפשרות להוולד איזה גרמני או אוסטרלי, ולא לשרת בצבא, ובכלל לא לדעת מה זה אם 16, הייתי מעדיף. אני לא יודע מה הסיבה של כל אחד לשירות הקרבי שלו, אני רק יכול להגיד עליי, שבחלק גדול מאוד מאוד ממנו סבלתי. נהניתי מהחברים, מהתחושה שאתה שייך למשהו ועושה הרבה, ומעוד כמה דברים, אבל יש סבל גדול מאוד שמלווה אותך לאורך כל השירות. אל תגיד שאנשים אוהבים את זה. זה אולי איזשהו סוג של התמכרות או שאתה מתרגל לזה. אבל עובדה, לי אישית הציעו לחתום קבע וממש ממש ממש לא רציתי, נראה לי שזאת אחלה תשובה אם אהבתי את הצבא או לא. ואל תדאג, יש גם אנשים שהיו קרביים שירוויחו 10-12 ויותר, אבל לא עם השחרור. ייקח להם זמן, ועל הזמן הזה מדובר שיתנו הטבות. אתה יודע כמה ג'ובניקים אני מכיר שעבדו תוך כדי השירות? שיפרו בגרויות, פסיכומטרי, בילו כל היום כמו שאמרת על הפלוס של הקרביים, זה הפלוס של הג'ובניקים. השאלה היא מה המינוס. המינוס של הקרביים גדול בהרבה.

Misha345

New member
אוקיי אני חזרתי בדיוק אחרי 12 שעות עבודה

בלילה. ואני חוטף פה את הג'ננה. חייל קרבי, כל חייל קרבי, מקריב ומסכן וגם "שווה" (אם אפשר לקרוא לזה ככה) הרבה יותר מכל ג'ובניק או תומך לחימה שיש. למה? כי הוא מסכן את חייו וגופו על מנת להגן על המדינה. עכישו, כמה עולה דבר כזה.? 10 שקל? 200000 שקל? תיקח את הג'ובניק שעשה את התפקיד הכי חשוב בחיל המודיעין לדוגמא, אין ספק שהבן אדם איכותי ועשה המון אבל עדיין הוא לא מתקרב למה שחייל חירניק עשה ונתן למדינה. הג'ובניק ישן במיטה חמה, החירניק זרוק באיזה אוהל עלוב במדבר (במקרה הטוב), הג'ובניק ישן בלילה! החי"רניק שמח שיש לו 6 שעות שינה בטירונות, כי רק לתקופה הזאת ה"6 שעות שינה מטכ"לי" תופס, אחרי הטירונות כל שינה איכותית זה אשכרה צ'ופר. יש נערים ונערות שלא ישנים יומם וליל, מגנים על כל המדינה בגופם בשביל שאנשים יחיו את חייהם ויעברו את השגרה הרגילה שלהם. אז סבבה, הם מקבלים 700 שקל בשירות, 200-300 שקל יותר מחייל לא קרבי (כלום כסף). הקרבי ייקבל מענקים גדולים באיזה כמה אלפים. בתמורה נעשה גם מילואים עד גיל 40, כקרביים משהו כמו חודש בשנה. גם לא נקבל תמורה כמו שצריך עבור הימי מילואים, גם פותחים עלינו עיניים (לא מבין על מה) בשירות הרגיל וגם עוד מתבכיינים? אני אישית הלכתי לקרבי בשביל לעשות משהו משמעותי עם עצמי, אני גם אוהב את המדינה וזה הדבר הכי טוב שאפשר לעשות בצבא לדעתי, לא רציתי לשבת באיזה משרד מסכן ולא לעשות שום דבר מעניין, יש לנו המון אוייבים מסביבנו ומישהו חייב לטפל בהם (אנחנו), אין מה לברוח מהמציאות ומזלי שהיה לי פרופיל קרבי. אפשר גם להוסיף את האדרנלין המטורף שיש בזמן פעילות רצינית, אפשר להוסיף הגשמה עצמית וגם לעשות דברים שבחיים לא ייצא לך לעשות, ללמוד את עצמך ומה אתה מסוגל, לשבור את הנקודת שבירה שלך ולעבור יותר גבוה בסולם הכושר המנטלי של עצמך, אפשר לדסקס על זה עד מחר, פשוט אין לך מה להגיב על כל הדברים האלה. עכשיו שאלה, יש ערך כספי לחיים? כמה מילואימניק שעושה קו בקרבי צריך לקבל עבור יום "עבודה"? 200 שקל זה שווה ערך לסיכון חיים? אולי 1000 ליום? מי ייקבע דבר כזה? למה אחוז כל כך קטן של אלה שמקבלים את ה"פינוקים" מהצבא עושה מילואים? למה בעיקר הקרביים? למה למה למה....הקרביים מחזיקים את המדינה, מגיל 18 עד 40. לא מקבלים שום דבר חומרי חוץ ממענק מוגדל והזכות לנסות לקבל מלגה לתואר ראשון. אולי גם שורה יפה בקורות חיים. תחשוב טוב לפני שאתה עונה. כי אני אתחררעעעע עליך :)

ק ד ו ש

New member
צודק באלף אחוז, ודבר נוסף

כל מה שמקבלים יותר במענק שחרור, נעלם כשהולכים למילואים. כשאתה הולך למילואים, אתה לא מקבל משכורת זהה לזאת שאתה עובד בחיים. זה מיתוס מפגר, ואם המשכורת שלך גבוהה, תמיד תקבל פחות. אצלנו בעבודה למשל, עובדים גם בשישי שבת, על זה הצבא לא משלם, וגם על כל יום הוא משלם פחות (על הרבה יותר "שעות עבודה"). אז אפילו הפער הזה בכסף מצטמצם.

giovanni 85

New member
השירות שלי היה התנדבותי נטו.

יכולתי לשחק אותה ראש קטן, לסיים שלוש שנים בחי"ר. אבל העובדה היא שאני מתחיל עוד מעט שנה חמישית בצבא. אף אחד פה לא מתבכיין על זה שהוא היה בקרבי. ואני בטוח שאם תשאל פה אחד אחד אם הוא היה משרת שוב בקרבי כולם היו עונים לך את אותה תשובה, גם אם לא היינו מקבלים שקל על זה. אוקיי, כל אחד פה שלא שירת בקרבי יכול לטעון "גם בלעדי אנשים כמוני לא היתה מדינה" בסופו של דבר, מישהו צריך לצאת ולהגיע למגע עם אוייב על מנת להגן על המדינה.

m o r t a l z

New member
מה הקשר?

התנדבת? יפה. זה נדיר. קבל ח"ח. לא הבנתי מה הקשר לזה שאתה שנה חמישית בצבא, וזה בטח שלא קשור להגדלת ראש. כל אחד ותפקידו. כולנו ביחד משלימים ארגון צבאי לוחם. כל אחד משמש חוליה בארגון הזה.

Lady McBeth

New member
זה כמו להגיד ש...

גם באירגונים כלכליים אתה מצפה שכולם ירוויחו את אותה המשכורת. מהפקיד ועל המנכ"ל. תבין שיש הבדלים, זה הכול.

giovanni 85

New member
אתה טענת שהתגמול למשוחרר קרבי מספיק.

אני אומר לך שלקרביים שישתחררו אפילו אחרי שנתיים מגיע פי עשר ממה שלך מגיע.

ק ד ו ש

New member
איזה מתומלגים בהתאם???

אנשים פה מספרים לך על אצבעות שאיבדו. הרבה מאוד קרביים נפצעו, בין אם בקרבות, בין אם סתם באיזה אימון או עומס אימונים שפתאום אחרי 3 שנים אין לך סחוס בברכיים. על זה מישהו מתוגמל? על הלם קרב שיש להרבה, על פאקינג 3 שנים שאתה טוחן, לא רואה בית, לא רואה חברה, ובגלל זה היא זורקת אותך, בקושי ישן במיטה נורמלית או אוכל אוכל נורמלי. כשיש התחממות אתה הראשון שהולך, כשיש מלחמה אתה זה ש"מבלה" למעלה מחודש בתוך הקרבות בזמן שהחבר הג'ובניק שלך מבלה במועדון בת"א, וגם אם לא אז הוא יושב בבית\בסיס ורואה בטלויזיה איך חברים שלך נהרגו. כן, אני בכוונה מגזים, אבל זה ככה. יש פה כמה קרביים שיכולים להגיד לך כמה אתה מקריב בקרבי. אין בזה שום אפליה, יש פה הוקרת תודה שהמדינה יכולה להעניק, בסכומים שבשבילה הם זעומים. וכן, גם אם אתה או חבריך הג'ובניקים תצטרכו לשלם כל החיים 2 שקל יותר במס הכנסה בשביל אותן הטבות.

m o r t a l z

New member
יש לי חברים קרביים

ואני מכיר את כל העניין דיי מקרוב.. אתה מתבכיין על זה שהיית קרבי ואני מתבכיין על זה שאני לא הייתי.. רוצה לריב על זה?

ק ד ו ש

New member
אני לגמרי לא מתבכיין על זה

ממש אבל ממש לא. אם הייתי היום בן 18 הייתי מתגייס לאותו מקום בדיוק. מה שאתה אומר פה, בא נטו לא לפרגן בקבוצה שהכי תורמת פה במדינה. לריב איתך בטח שאין לי כח. ותאמין לי, אני אסתדר יפה מאוד גם בלי ההטבות האלה, מצדי שלא יתנו כלום. לי אישית זה לא כזה מפריע, אני לא אתחנן לממשלה שיתנו לי הטבות, אבל עדיין, אני חושב שככה צריך להיות. תנסה להבין שאני לא סותר את עצמי, וככה תראה שאתה מתעקש לחינם.

m o r t a l z

New member
שוב.. "הכי תורמת"

תקשיב, לדעתי סיכון חיים לא נחשב כאקסטרה תרומה.. אבל לדעתי כן צריך לתת על זה תוספת סיכון.. אה בעצם נותנים.. איזה קטע. אפשר להתווכח עד מחר מי תרם יותר ומי תרם פחות.. חבל שאתם מנסים להיות תמיד אלו ש"תרמו יותר" ולא מסכימים לזה שכל מי שמשרת תורם את הזמן שלו, בתפקיד שלו. סה"כ הצבא הוא זה שמשבץ את כולם לתפקידים שלהם.. רוב הקרביים לא בוחרים להיות כאלה.

הטRולית

New member
מי שלא רוצה להיות קרבי, בסופו של דבר

לא נהיה קרבי. ואולי, במקום כל החשאיות עאלק הזאת שאפפת את עצמך, תספר לאומה מה היה תפקידך?

ק ד ו ש

New member
לדעתך זה לא נחשב כאקסטרה תרומה

כי לא סיכנת את החיים שלך מעולם. לא היית בבית בקומה שנייה שנכנס לקומה הראשונה טיל סאגר והרים את כולו. אז ברור שלדעתך זה לא. אתה מנסה להכנס כאן לדברים שאתה בכלל לא יודע. זה שיש לך חברים בקרבי, או אפילו אם יש כאן בנות שמצדדות במה שהקרביים כאן אומרים, זה לא אומר שהן, או אתה, יודעים מה זה באמת. ואתה חושב לשנייה ש-700 שקל לחודש זה "תגמול" למה שקרביים נותנים מעצמם? אתה חושב שה-200-300 שקל הפרש, זה שווה לתוספת סיכון? שאל את עמרי או רייקו, אם הם לא היו נותנים הרבה הרבה כסף בשביל להחזיר חזרה את האצבעות או מה שלא עף להם. צא מזה, אנשים שהולכים לקרבי לגמרי לא מתבכיינים, הם לא מתלוננים, ופשוט עצוב לי לראות שאתה חושב שמגיע לך כמוהם. מסכים עם מה שטרולית אמרה, שצריך גם ג'ובניקים לתגמל יותר, במיוחד ביחס למשתמטים, אבל קרביים יותר מג'ובניקים.

m o r t a l z

New member
אני חושב

שבהתאם למערכת התגמול בצבא, קרביים מתוגמלים בהתאם. יש לי חבר שאין לו חדר אוכל בבסיס, אז הוא אוכל בקריה ומרוויח עוד 300 ש"ח במשכורת. הכל חרא.

giovanni 85

New member
"אבל אני הייתי בתפקיד, שאסור לי לדבר עליו"

"ותרמתי יותר מכולכם ביחד! אז אני אמשיך לשחק מאחורי התפקיד המיוחד שלי שתרמתי יותר מכולכם ביחד וזהו!"

Lady McBeth

New member
מה מתוגמלים בהתאם בדיוק?

את ה+5000 שקל שהם מקבלים בפיקדון שמספיק לבדיוק קורס וחצי באוניברסיטה? זה התגמול? את המשכורת רעב שהם מקבלים בעבור סיכון החיים שלהם למען המדינה ולמען אותו אחוז משתמטים וג'ובניקים (לא אתה) שהתחמק משירות צבאי כדי לגרבץ איפשהו בתל השומר? את הלהתחיל ללמוד לפסיכומטרי רק *אחרי* השחרור, כי מה לעשות שבזמן השירות לא היה להם זמן ללמוד אליו? את ימי העבודה, המשכורת (והפיטורים) שהם מקבלים אחרי שקוראים להם ל-40 יום בשנה למילואים? איפה, תגיד לי בדיוק איפה התגמול ההולם.

m o r t a l z

New member
לא אמרתי שהוא הולם

אמרתי שהוא בהתאם. בהתאם לתנאים של חיילים אחרים שלא מסכנים את חייהם וכו'. לדעתי כל החיילים לא מתוגמלים בצורה הולמת.. באסה.

למעלה