צר לי על מדינתנו

Carl Freeborne

New member
../images/Emo104.gif צר לי על מדינתנו ../images/Emo104.gif

אני אפרסם את ההודעה הזו גם בפורום הזה כי מעניין אותי לשמוע את הגישות הדתיות של האנשים כלפי הגישה שלי, וגם מה יגידו החילונים. שבת שלום, ב"ה אני אוהב את המדינה שלי, אני אוהב את הרעיון של מדינת היהודים (ובואו לא נפתח על זה דיון כי אין זה העיקר), את הרעיון של מדינה יהודית-דמוקרטית. וכל מה שקורא בארץ הזו מאז בערך שנת 1995 הוא הידרדרותה של המדינה הזו גם כדמוקרטית וגם כיהודית. תשאלו למה כדמוקרטית? אענה - המון חברי כנסת מושחתים, התערבות גורמים עברייניים בשלטון (דודי אפל, סיריל קרן והפנקס פתוח..), אי הסרת חסינות של ח"כ המואשמת בפלילים (מי אם לא נעמי), בחירות מקדימות מושחתות במפלגת השלטון, פגיעה בזכויות הפנסייה שאנשים שילמו בכבוד במשך עשרות רבות בשנים, רצון לפגוע בזכות השביתה, פגיעה בחינוך ובתרבות ובכל דבר שיש לו ערך אצלנו - והרי היה מוסכם כי המשאב שלנו הוא "הראש היהודי" ולא איזה חומר או ענף יצוא כזה או אחר. כמדינה יהודית - היהדות, בצד הטוב והראוי שלה, מדגישה את ערכי הצדק, המוסר, החירות, האמת - ולכן היא גם דת שבמובנים רבים הרבה יותר "פרו-דמוקרטית" מדתות אחרות. ומה שקורה עכשיו? - יו"ר הרשות המחוקקת יוצא בהתקפה חסרת תקדים על ראש הרשות השופטת, ומנסה לקעקע את הליגיטמציה שלה כדי שלא תיגע בו ובחבריו המושחתים. אנשים מתאבדים בגלל בעיות כלכליות, אין שלום, אין בטחון, אין כלכלה ואין רווחה. ושתדעו - בימים שאין פיגועים העיתון עצוב עוד יותר - רק אז רואים מה מסריח בתוך החברה שלנו! כואב לי על המדינה, שהיא מידרדרת לדיקטטורה, ואין בידינו שום דבר לעשות כדי להציל אותה!

בת יפתח

New member
פוליטיקאים= מושחתים.

מה לעשות , לצערי הרב , המשיח עוד לא הגיע. שלום וביטחון - הפעם האחרונה שאני זוכרת , זה היה בתקופת מלכות שלמה. כלכלה ורווחה תמיד יהיו ביחסי גומלין עם השלום , אז גם את זה אין. החברה - בקנטים. הדרדרות הדורות וכו'. תמיד היה. הבאת כאן דעת אישית נגד התוכנית הכלכלית במסווה של השקפת היהדות . אני לא בקיאה כל כך בתוכנית , ולכן אני סותמת ת'פה . משתתפת בצערך על המדינה המקסימה שלנו שאכן הדרדרה לאחרונה , בין היתר גם בגלל פוליטיקה , לאו דווקא בגלל ממשלת הימין.

אתה מגזים עם הדיקטטורה

ותסכים איתי שאחת הסיבות העיקריות, אם לא העיקרית שבהן, למצב שבו נמצאת המידנה כיום היא בעיית הפלשתינים(וכמה שלא רציתי להגדיר זאת כך[ע"ע "בעיית היהודים" בעיני הנאצים]) בכלל והאינתיפאדה בפרט. כל עוד ארגוני הטרור פעילים האזרחים הפלשתינאים ה"רגילים" תופסים לעצמם רעיונות מטורפים כמו התאבדויות למטרת פגיעה באזרחים חפים מפשע. לדעתי זרע הפורענות של הפלשתינאים טמון בארגוני טרור אלו שמדרבנים ומטיפים להתאבדויות כאלו וטרור, ושיש להשמיד את הארגונים האלו לאלתר כדי שתהיה התקדמות כלשהי בתהליך השלום. אז נכון שישנה שחיתות בדרגים הבכירים בממשלה, ואיפה לא, אבל את הצרות האלו יש כמעט לכל המדינות הדמוקרטיות בעולם, לעומת בעיית הפלשתינים שהיא רק אצלנו.

Carl Freeborne

New member
../images/Emo31.gif

הכיבוש (בין אם הוא מוצדק או לא) גורם לחברה שלנו להיות אלימה ואכזרית יותר, ופוגע במשק.... אולי הטרור באמת מחזיק את הכיבוש, אבל גם הכיבוש מחזיק את הטרור וזה מעגל קסמים.

אז איך תסביר את זה

שכל פעם שכוחות צה"ל נסוגים מהשטחים הטרור רק מתחזק? לטרור לא אכפת כיבוש או לא, המטרה שלו ברורה- חיסול העם היהודי. וצריך לעצור אותו בכל מחיר.

Admini

New member
--------------->

אתה מתעלם מהעובדות. 1. בג"ץ = דיקטטורה. משום מה שביעורי אזרחות לימדו אותי שיש 3 רשויות. 2. שלום לא היה ולא יהיה. הדבר היחיד שיכול להיות זה "שקט" וגם זה אחרי שיגרשו אצ ערפאת ימ"ש, מחמוד עבאס (אבו מאזן) שהוא מכחיש שואה וחבר מרעיהם. אז יהיה שקט. 3. דווקא לי נדמה שההסתדרות אשמה בגירעון של קרנות הפנסיה אז די להמציא עובדוץ.

נראה שלא למדת בשיעורי אזרחות

מה זה ההצהרות השטוחות האלו? אולי תיתן נימוקים?

Carl Freeborne

New member
הוא לא מבטל על ריק.. חביבי

הוא מבטל חוק רק במקרים מאוד נדירים בהם הוא מתנגש בחוק יסוד אותו חוקקה (כוננה) הכנסת בעצמה.. הוא לוקח חוק יסוד, וחוק רגיל של הכנסת - ומיישב ביניהם סתירה עם עדיפות לטובת חוק היסוד.

רוני 2112

New member
ועוד איך מוסמך

תאר לך שמוציאים חוק שפוגע בקבוצה מסוימת של אנשים בגלל סיבה כזאת או אחרת, לדוגמא שלגברים מותר לעשות דבר מסוים ולנשים לא ??!! נשמע לך דמוקרטי דברים כאלה בימ"ש יכול לבטל

Gal-Mo0D

New member
לכולנו צר

ואני אפילו הייתי אופטימי עד הבחירות האחרונות, בהן צפיתי בהשתאות כיצד הציבור ישראלי יורה לעצמו יריה בראש. אולי התוכנית הכלכלית, פיזור כספים במקומות שלא צריכים אותם (מאחזים לא חוקיים [וגם חלק מהחוקיים!], צבא, משכורות עתק בחברת החשמל ומקורות וכו') והשחיתותיות שמתגלות מדי יום הם העונשים לציבור על כך שבחר שרון. כואב לי על המדינה, כי אני יודע שהמצב לא הולך להשתפר בקרוב. ראש הממשלה לא מראה סימנים של נכונות לרפורמה במדיניות שלו (בכל נושא) ושאר חברי הכנסת מתאגדים כדי לבצע פעולות המגנות על מעמדם (אי קיצוץ בתקציב המפלגות, אי קיצוץ בתקציב הכנסת [העצום!] ואי קיצוץ הפגרה (בין המדינות בהן ה"פרלמנט" בפעולה הכי קצת זמן) וכמובן - אי הסרת חסינות חברי כנסת מושחתים ביותר (נעמי שלנו)). גם לי כואב על המדינה.

הצבא לא צריך כסף?!

אתה רוצה למות או מה? הצבא זהו המקום בו צריך להשקיע כסף בימים אלו.

צריך אבל כמה?

אנחנו במצב של מלחמה בטרור. אנחנו לא נלחמים במדינה עם צבא מאורגן. לא צריכים כל-כך הרבה כסף לצה"ל. חוץ מזה יש הרבה אנשי קבע מיותרים שמקבלים משכורות.

על תהרגו אותי אבל....

דבר ראשון צריך להפריד בין הדת לפוליטיקה: פוליטיקה זה דבר שיש שנותן הרבה כח למעט אנשים וצריך כל הזמן לבקר אותו ולשנות אותו שיהיוא כמה שפחות שחיטויות. דת זה אמונה, משהוא שאין לערער בו שאסור לבקר אותו או לשנות אותו. ברגע ששני הדברים מסתבכים אחד בתוך השני זה נותן אפשרות לשחיטויות שאי-אפשר להגביל או לתקן!

eviv

New member
מצד שני

לדת היהודית לפחות יש מספר פרשנויות כמו בית הילל ובית שמאי וכמו הדתיים הלואמיים והדתיים החרדים ולכן תיהיה ביקורת של פלגים שונים על פלגים כי הריי הפרשנות היא לא דבר שאין לערער בה

Carl Freeborne

New member
כמגיב בשם הציבור הדתי בשבת קודש

(בתור מישהו שרוצה לשמור שבת אבל מתקשה בזה עדיין..) כן ולא... לכל אחד צריך להיות חופש דת וחופש פולחן - כמובן. אבל האם את/אתה לא תסכים איתי שהמדינה צריכה להיות מדינה יהודית, וככזו מתקיימים קשרי גומלין בין הדת לפוליטיקה... כמובן שיש בזה הרבה רעה ונזק, אבל היהדות היא דת נפלאה וחשוב שערכיה יוחלו במדינת ישראל (ערכי מוסר, כיבוד הורים, שמירת השבת כיום מנוחה ולאו דווקא במובן הדתי לחלוטין, יחס לגר יתום ואלמנה, משפט צדק, רווחה ועוד...). שבת שלום.

קודם כל, תכתוב מסודר

1) אם לא תהיה ממשלה אחת יציבה, לא יהיה סיכוי לתהליך שלום מתמשך, ולכן הרעיון לשינוי מתמיד בממשלה לא עוזר וגם לא ימנע שחיתויות, כי הן באות עם התפקיד. 2)למה אין לערער ולבקר דת או אמונה? שמעת על כת השטן? האם אין לערער ולבקר פולחנים הסוגדים לכוחות רשעים כלשהם ומקריבים בני אדם?

למעלה