צר לי על מדינתנו

צר לי על מדינתינו

מר קרל הנכבד! דודי אפל ,סיריל קרן לא הואשמו בפלילים. הצרה היא במדינה שלנו , מרוב דמוקרטיה היא נהרסת. אנשי השמאל הקיצונים הם שהורסים את המדינה , מה שאני מבין שגם אתה שמאלני. לגבי נעמי בלומנטל , אתה צודק. על כל השאר אפשר לכתוב ולדמר בלי סוף

Carl Freeborne

New member
חביבי

מבחינה ימנית אני די מתון...... והדמוקרטיה לא יכולה להרוס, היא יכולה רק להיהרס..... במה הדמוקרטיה יכולה להזיק לך?

צר לי על מדינתנו

מר קרל הנכבד! דודי אפל וסיריל קרן לא הואשמו בפלילים. הצרה היא במדינה שלנו , מרוב דמוקרטיה היא נהרסת. אנשי השמאל הקיצונים הם שהורסים את המדינה , מה שאני מבין שגם אתה שמאלני. לגבי נעמי בלומנטל , אתה צודק. על כל השאר אפשר לכתוב להתווכח ולדבר בלי סוף

מר עמוס הנכבד!

אז איך השמאלנים הקיצוניים הורסים את המדינה? יגאל עמיר שהוא ימני קיצוני לא הרס את המדינה? אז מה אם קרל שמאלני? גם אני. אז מה?

בת יפתח

New member
מר נעמן הנכבד!

( נכון זה דווקא נחמד לפתוח ככה הודעה ? ... הנכבד . כמו בוגרים אעלק.) יגאל אמיר הוא ימני קיצוני והוא אכן הרס את המדינה ומגיע לו להרקב בכלא. גם לאורי אבנרי מגיע. (אולי לא להרקב , אבל בכל זאת .) ואני לא חושבת שהפורום הזה הוא מקום לדיונים פוליטים.

מה אורי אבנרי עשה שפגע במדינה?

לא מקום לדיונים פוליטיים? בכל שיחה שלמישהו תהייה איתי, על כל נושא, תמיד זה יגיע לפוליטיקה.

בת יפתח

New member
מה אורי אבנרי עשה שפגע במדינה ?

אתה מסתלבט ?! אני חושבת שאין מספיק מקום לפירוט בתוכן ההודעה ,ולכן אסכם את זה בתמיכה בטרור. ( בבקשה , בבקשה , אל תגיד לי שאתה תומך באורי אבנרי . האיש הזה נכה רגשית.)

ישראל נהרסת מרוב דמוקרטיה???

איך לעזאזל מדינה יכולה לההרס מדמוקרטיה??

niva99

New member
צר לכולנו-אך מה ניתן לעשות???

לא להצביע-למשל? לרדת מהארץ? להתפלל? אלה שם למעלה- מזלזלים באינטליגנציה של האיש הפשוט. חושבים אותנו לעדת פריירים-שלא משנה מה כל 4 שנים(במקרה הטוב )ילכו להצביע עבורם. אבל מה,הגיעו מיםעד לגועל נפש... שרון עם הבן יקיר לו אפריים,בלומינקה,יו"ר המכובד-נציגו של ד.אפל מר כלכלה "הרגיש ללב הציבור "נהנתניהו. עוד ארוכה הרשימה בדרך אל האושר-ולא פלא שכל יום מישהו מתאבד מי שלא נהרג בפיגוע גומר את חייו במו ידיו.

בת יפתח

New member
אני לא יודעת

אם לצחוק, לבכות , או לקנא בך על התמימות. א) נראה לי שזה כבר הובהר , גל ההתאבדויות על רקע כלכלי לא עלה בחודשים האחרונים . פשוט אם משהו יהיה אקטואלי , שלילי, ויעלה את הרייטינג , הוא יפורסם יותר. אז התקשורת פשוט דיברה על ההתאבדויות יותר, לא יותר מזה. ב) לא חסרות פרשויות שחיטות בשמאל. אני זוכרת משהו עם חשבון בנק בשוויץ , ואשת ראש ממשלה ... מעורפל , מעורפל ... היו גם הרבה פעמים העדפות של חברי כנסת לבנים\ אשכנזים על שחורים\ מזרחים במפלגת העבודה . והרשימה עוד ארוכה ...

eviv

New member
תשובה

השחיתויות הם לא הבעיה הבעיה זה איך מתפלים בזה כאשר היה היתה הפרשה הזאת שקרתה לאישתו של רבין הוא עזב את תפקידו כאשר זה קרה לאריאל שרון שום דבר להזכיר לכם שהוא מכהן כראש ממשלה? בקשר להעדפות העדפפות תמיד יהיו כי מקורם בסטיגמות זה כמו שכיום יש העדפה לגברים ולגנרלים...

בת יפתח

New member
על מה אתה מדבר ?!

תסלח לי על העצבים שאני מוציאה עליך , פשוט נגעת בנקודה רגישה . סטיגמות ?! איפה אתה חי ? במפלגת העבודה ( ולאחרונה גם ב"שינוי" ) היתה מאז ומתמיד הפליה על רקע עדתי ! זו לא סטיגמה , זאת עובדה . כמו שזאת עובדה שאכן עדיין יש הפליה על רקע מיני , ושגברים אכן מועדפים. תאמין לי שעברתי מספיק סמינרים בנושא כדי לדעת על מה אני מדברת.

eviv

New member
את מערבבת הרבה דברים...

אין חוקים מפלים עדתית במפלגת העבודה. אין חוק שאומר לבחור אשכנזי. האנשים בוחרים בצורה דימוקרטית ושיוויונית את המועמדים שלהם. זה שהם בוחרים גברים אשכנזים וגנרלים זה לא אשמתם זה אשמת החינוך... ההפליה הזאת שמתבטאת במס נשים מועט יחסית למס הגברים נובעת מסטיגמות. שיש בחברה הלא שיוויונית שלנו. אני יבא דוג' לכי תשאלי אנשים ברחוב מה זה פמיניסטיות הם ישר יגידו לך לסביות ששורפות חזיות. האם זו האמת? לכי תגידי לאנשים להעדיך אדם שלא שירת בתפקיד מלחמתי על תפקיד גהרלי הם יצחקו ויגידו שהם סומכים יותר על גנרל אותו דבר הם יגידו לך נכון אני מאמין בשיוויון אבל אני סומך על גבר יותר מאשר אישה.

בת יפתח

New member
מי דיבר על חוק?

כמובן שאין חוק כזה , ואת העמדות האלה הם לעולם לא יצהירו בפומבי אלא יטאטאו יפה יפה מתחת לשטיח. ונכון , זה נובע מהחינוך. בקשר לנשים , לא כל כך הבנתי את כוונתך.

niva99

New member
בת יפתח היקרה-צר לי לאכזבך אבל..

התמימות אינה נמנית עם מעלותי אלא ריאליזם קר. איסוף נתונים וניתוחם. אנני עושה עבודה קלה לעצמי באמירות שוא דוגמת:"גל ההתאבדותעל רקע הכלכלי לא עלה בחודשים האחרונים...אז פשוט התיקשורת דיברה על ההתאבדויות יותר". התקשורת אינה טלית שכולה תכלת אך במקרה דנן-הנה ראי המציאות בין אם תכירי בכך, בין אם לאו אחת היא לי. עדיף לראות את המציאות כפי שהיא במערומיה מאשר לטמון את הראש בחול, כי הרי לכל ידוע שהכרת הבעיה הנה חצי מהפתרון. לכן:וייק אפ מיי דיר,אנד סמל דה קופי. אגב,ניק נאה בחרת לך זה היה פעם הניק שלי.עד שנזכרתי מי היתה הסבתא מצד האבא

בת יפתח

New member
טעות.

גל ההתאבדויות על רקע כלכלי לא עלה בחודשים האחרונים וזו עובדה שפורסמה ע"י אירגון שתומך במשפחות המתאבדים .( לצערי , אני לא זוכרת את השם.) הנתון הזה פורסם במעריב \ בידיעות , לא זוכרת . אני שמעתי על זה מהתוכנית "המילה האחרונה" בגל"צ. שוב , גורם השליליות הביא את ההתאבדויות לכותרות , במטרה להשיג רייטינג. נראה לי שמישהו אחר כאן צריך להתעורר כבר, ולא להאמין לכל דבר שהוא שומע בתקשורת. שינה מתוקה !

למעלה