צר לי על מדינתנו

LittleJ

New member
כל נסיון לקשור דת למוסר פולטי

הוא מגוחך. לא בגלל שלא קיים מוסר פוליטי אלא בגלל שלא ניתן להוציא מהיהדות את "ערכי הצדק, המוסר, החירות, האמת" יהדות היא לא מדף בכולבו שאתה יכול לשלוף את המוצר במבצע ולגשת לקופה. יהדות כוללת הרבה יותר מאותם ערכים שציינת. יהדות קומפלט מגיעה למימוש אותם ערכים ע"י ההלכה היהודית, שקודמת רעיונית ומעשית לארשת המזוייפת שאתה מנסה לשוות לדת. אני לא אומר שצריך לכונן מדינת הלכה, למרות שבנסיבות זה אינו רעיון מחריד כשהיה בעבר. אני אומר שהטענה שלך משוללת כל בסיס רעיוני. אמרת יהדות "בצד הטוב והראוי שלה", מהו אינו צד ראוי? אני מבקש לא להתייחס לפוליטיקה. לרבות ש"ס, שהקשר בינה לבין יהדות מוטל בספק.

רוני 2112

New member
המדינה נהרסת לנגד עיניינו

מה שציינת על המדינה זה אפילו לא על קצה המזלג זה טיפה באוקיינס רק לא מבין מה נתפסת בדודי אפל וסריל קרן, לא שיש לי משהו איתם אבל יש מושחתים גדולים יותר שהיו בממשלות ונמצאים עכשיו וגורמים נזקים בגלל אינטרס אישי לו ולמקורבים לצלחת דוגמא קטנה בטוחנית הכלכלית במה לא נגעו? כמובן בתקציב המפלגות, הם דואגים לעצמם לתוספות שכר שמנות בנוסף לכל התנאים שהם מקבלים, כשמעלים הצעת חוק כל שהיא והיא עוברת קריאה ראשונה אתה יודע לאיזה הוצאה זה מביא? אז צריך להביא יועצים שקשורים לתחום וזה משרות נוספות ומשרדים ההוצאות תופחות ומה בסוף? מקפיאים את ההצעה בקריאה שנייה ושלישית וזה החלק הפשוט שבדבר כי כל העבודה כבר נעשתה מצריך רק להכניס אותו לספר החוקים בעיניין פורמלי, זאת דוגמא מיני רבים, דוגמא נוספת לאחרונה ביטול חוק הנגב לראש עיריית נתיבות יש קשר טוב עם מר נתניהו וחוק ישאר תקף לטובת נתיבות בלבד? למה ??!! אני יכול לתת לך דוגמאות עד מחר השביתות גורמות נזק עצום ויש להם קשר ישיר לאבטלה למפעלים שנסגרים שעוברים לירדן או מדינה אחרת כי השביתה דופקת אותם משלוחים של פירות וירקות של אנשים פרטיים נרקבים בנמל איכפת להם לא בקיצור עד שלא ניפול כמו ארגנטינה לא יהיה לזה סוף למרות כל הקיטורים אני אוהב את המדינה וכואב כואב לרארות איך היא בעצם נהרסת לנו מול העיניים ותתקנו אותי אם אני טועה

SlamminDino

New member
צודקים, המדינה לא במצב טוב..

אבל היא מושתתת על ערכיי חברה טובים ויסודות הדמוקרטיה קיימים פה!! לכן לכולנו יש האפשרות להשפיע ולנסות לשפר את המצב תמיד. אפשר לבכות עד זמן לא מוגדר כמה המדינה לא טובה וכמה בולשיט אנו נאלצים לקחת אבל בסופו של דבר יש משהו שמשאיר אותנו פה-- זאת המדינה שלנו ובשום מקום אחר בעולם לא נמצא מקום כזה שאנו יכולים באמת ובתמים לקרוא לו בית לאומי. מצב כלכלי משתנה תמיד, אדמת מולדת נשארת וצריך לשמור עליה ועל זכותינו להיות כאן.

niva99

New member
אכן כל מילה בסלע...אך לאור המצב

הנוכחי מי שישאר האחרון , שיכבה את האור בבקשה.

למעלה