ליגת הפורום - הגמר

נו, נראה אותך... תענה לה.

יותר ברצינות: אל תשכח, איתי, שבפורום גולשים גם צעירים מאוד, שזה עתה התוודעו לרוק. שמות כמו זה של Cream עוד לא יהיו ידועים להם.

itaikuskus

New member
עניתי לה כפי שראית

רק לפני הייתי חייב להיות מודע ב100 אחוז שאין לה מושג מי אלה. ולבחורה שלא יודעת, אני חוזר וממליץ, לכי לחנות התקליטים הקרובה לביתך, קני את d'israeli gears, לכי הביתה, שימי אוזניות, תעצמי עיינים, חכי בין חצי שעה לארבעים דקות. אפשר גם לראות בהמלצה לשבת את רשמיו של holo מהאלבום, שכן גם הוא שמע אותם לראשונה.

Queen Of Rain

New member
צעירה...? אני?

מפתאום:) אני שומעת רוק לסוגיו כבר המון זמןןן למעשה זאת המוזיקה שאני שמעתי מאז ומתמיד ויש לי איזה 4 אוספים של קלפטון אבל אני לא ממש בקטע הבלוזי פעם הייתי אולי יותר , עכשיו כבר בקושי שומעת

אמממ.. קצת מפתיע, איך לומר

שאוהדת קלפטון לא תדע לפחות מה זה Cream. מילא להכיר את השירים, אבל לדעת שהיה כזה הרכב...? אולי אני נאיבית, אבל חשבתי שזה מסוג המידע שהוא נחלת הכלל...?

Queen Of Rain

New member
נחלת הכלל..?

לא ממש כמו שיש כאלה שיכירו את סטינג בתור אמן ולא בתור הסולן/בסיסט של פוליס אפילו שהם שומעים אותו כבר הרבה זמן ידעתי שלקלפטון הייתה להקה לפני שהוא "פרץ" בזכות עצמו רק לא שזאת היתה קרים עכשיו נפל לי האסימון על אחד הדיסקים שיש לי שלו דה קרים אוף אריק קלפטון כמדומני אבל איך אומרים - מכל מלמדי השכלתי:)

קלפטון השתתף בהרבה הרכבים

לפני קריירת הסולו שלו. Cream היתה רק אחד מהם. ההרכב בו הוא התפרסם לראשונה היה היארדבירדז Yardbirds. הוא פרש מההרכב כי רצה להתמקד בבלוז ושאר חברי הלהקה רצו להרחיב את הרפרטואר שלהם. קלפטון הצטרף ללהקת הליווי של ג'ון מאייאל, מאושיות הבלוז הבריטי, ומשם הקים את Cream עם ברוס ובייקר. לאחר Cream הוא היה חבר בהרכב קצר מועד בשם Blind Faith, ולאחר מכן ניגן עם צמד אמריקאי בשם דלייני ובוני, ואחרי זה הנהיג הרכב בשם Derek and the Dominoes. (יתכן ששכחתי שם של הרכב כזה או אחר באמצע). רק באמצע שנות השבעים, התחיל קלפטון להוציא אלבומים תחת שמו בלבד. וזו היתה סקירה קצרה, על רגל אחת, של הקריירה המפוארת של אריק קלפטון. כל השנים הנחתי שכולם יודעים, לפחות בגדול, את מהלך הקריירה של קלפטון, או לפחות שמותיהם של ההרכבים המרכזיים בהם ניגן. כנראה שזה הייתי רק אני, או שזו היתה התקופה בה גדלתי, והיום זה נשכח מלב.

The Raver1

New member
הייתי בטוח שהיא שלך...

מעניין של מי היא באמת
גם אני מצביע לה דרך אגב. פחות נדושה ויותר טובה.

Queen Of Rain

New member
שלי...?

אני אפילו לא מכירה אותך אז איך אתה יכול לחשוד שהיא שלי?? ולאיתי אני באמת לא מכירה את קרים זה נחשב לפשע במדינות מסויימות?:)

itaikuskus

New member
לאלא

אני רק רציתי להיות בטוח... קרים היו מין סופר-גרופ שכללה 3 מוסיקאים בעלי שם בעולם המוסיקה הבריטי עוד לפני קום הלהקה. אריק קלפטון, ג'ק ברוס וג'ינג'ר בייקר. קלפטון עוד היה מוכר מהיארדבירדז ועוד איזה פרויקט ששכחתי כרגע...הרגע קמתי...וגם את ההרכב של ברוס ובייקר אינני זוכר את שמו, אבל זה לא ממש משנה. החבר'ה הוציאו ב66 את אלבומם הראשון fresh cream שהציג סאונד בלוזי מלוכלך עם וירטואוזיות מצד כל חבר בלהקה המצוינת הזאת. שנה אחרי יצא אלבומם הנחשב ביותר d'israeli gears שנחשב לאחד הסמלים של הזרם הפסיכדלי של אז. את הסאונד הבלוזי ליווה צליל פאז מצד הגיטרה של קלפטון, וגם שימוש בוואה-וואה, מה שגרם לקרים, יחד עם הג'ימי הנדריקס אקספיריינס, להיות הלהקות שמבשרות את המהפכה- והופכות את הרוקנרול לטיפה כבד יותר, ויש אומרים שקרים היו ממציאי ההאבי מטאל (אריק קלפטון,לדוגמה,סבור כך מאוד). ריפים בלתי נשכחים (sunshine of your love), שירים נהדרים (strange brew,dance the night away,outside woman blues) וכו',הפכו את האלבום ללהיט, ואת הלהקה ללהקת אצטדיונים. הלהקה פעלה עד 69 כשהיא מוציאה עוד אלבום אולפן אחד (אם אני לא טועה, שוב, קמתי עכשיו הזכרון שלי דיי דפוק)-wheels of fire שהוא אלבום כפול שתקליט אחד הוא אלבום אולפן והחצי השני אלבום הופעה (מה זה מזכיר לנו?), שמומלץ בעצמו, ואלבום שלם אחרון בהופעה שנקרא בפשטות "goodbye". האלבום לדעתי קצת לא משקף את האנרגיה והוירטואוזיות שרצו בהופעות של קרים, מומלץ לשים ידייך על הביביסי סשנז שלהם, שלדעתי יחד עם האקספירינס, הם הביביסי סשנז הטובים ביותר. להקה מצוינת, מומלץ בחום.

רשימה 1

למרות שאני מרגיש לא בסדר. בערך חצי מהרשימה השניה אני לא מכיר. מהרשימה הראשונה אני לא מכיר את הבילוים ואת LOVE אבל רשימה 1 זה יותר הסגנון שלי, זה עושה את הבחירה קלה. רשימה 2 מוסברת יפה וגם מקורית. אבל מכל ה25 אלבומים לא נכנס אלבום אחד של יס/קינג קרימזון/קווין שזה ביזיון בערך :) ד"א - ברשימה 2 אין להקה שיש לה יותר מאלבום אחד ברשימה. שזה באמת יפה. כל הכבוד.

buffa

New member
אי אפשר לוותר על

Love - Forever Changes זה אלבום חובה שאני מאמינה שתאהב. מדהים מכל בחינה.

wish i was here

New member
רשימה מספר 1

תתרתי משמע :) . רשימיה מדהימה,יש לד זפלין ,יש פינק-פלויד....יש רוקנ'רול!

מורנא007

New member
גם ברשימה 2 יש רוק ורול לא פחות

מעליות הקומה ה- 13, אני לא אוהב כי זה רוק גארג'י מלולך, אבל בהחלט רוק. קרים- הרכב של קלפטון, רוק עם השפעות בלוז. קלפטון - ראה קרים. דילן - החישמול של הפולק שמוצג באלבום המומלץ ברשימה העמיד את דילן בשורה הראשונה של הרוקיסטים. להמשיך?

wish i was here

New member
לא אמרתי שאין

ברשימה 2 רוק...דווקא יש,אבל משהו בבחירות של רשימה 1 מאד קורץ לי ואני מאד אוהב למשל את how the west was won....אלבום בלוז של ה-להקה של הרוק הכבד....

שלום ג'וד

הרעיון של ליגת הפורום הוא לדון ברשימות ובאלבומים. הצבעות לקוניות קצת מפספסות את הפואנטה...

למעלה