לאלא
אני רק רציתי להיות בטוח... קרים היו מין סופר-גרופ שכללה 3 מוסיקאים בעלי שם בעולם המוסיקה הבריטי עוד לפני קום הלהקה. אריק קלפטון, ג'ק ברוס וג'ינג'ר בייקר. קלפטון עוד היה מוכר מהיארדבירדז ועוד איזה פרויקט ששכחתי כרגע...הרגע קמתי...וגם את ההרכב של ברוס ובייקר אינני זוכר את שמו, אבל זה לא ממש משנה. החבר'ה הוציאו ב66 את אלבומם הראשון fresh cream שהציג סאונד בלוזי מלוכלך עם וירטואוזיות מצד כל חבר בלהקה המצוינת הזאת. שנה אחרי יצא אלבומם הנחשב ביותר d'israeli gears שנחשב לאחד הסמלים של הזרם הפסיכדלי של אז. את הסאונד הבלוזי ליווה צליל פאז מצד הגיטרה של קלפטון, וגם שימוש בוואה-וואה, מה שגרם לקרים, יחד עם הג'ימי הנדריקס אקספיריינס, להיות הלהקות שמבשרות את המהפכה- והופכות את הרוקנרול לטיפה כבד יותר, ויש אומרים שקרים היו ממציאי ההאבי מטאל (אריק קלפטון,לדוגמה,סבור כך מאוד). ריפים בלתי נשכחים (sunshine of your love), שירים נהדרים (strange brew,dance the night away,outside woman blues) וכו',הפכו את האלבום ללהיט, ואת הלהקה ללהקת אצטדיונים. הלהקה פעלה עד 69 כשהיא מוציאה עוד אלבום אולפן אחד (אם אני לא טועה, שוב, קמתי עכשיו הזכרון שלי דיי דפוק)-wheels of fire שהוא אלבום כפול שתקליט אחד הוא אלבום אולפן והחצי השני אלבום הופעה (מה זה מזכיר לנו?), שמומלץ בעצמו, ואלבום שלם אחרון בהופעה שנקרא בפשטות "goodbye". האלבום לדעתי קצת לא משקף את האנרגיה והוירטואוזיות שרצו בהופעות של קרים, מומלץ לשים ידייך על הביביסי סשנז שלהם, שלדעתי יחד עם האקספירינס, הם הביביסי סשנז הטובים ביותר. להקה מצוינת, מומלץ בחום.