סיבוב ראשון - משחק 7

melancholy man

New member
האמת ?

אני מכיר את הטעם שלך קצת ומבין את הציונים מלבד לואן מוריסון, זה באמת הפתיע אותי.
 

מורנא007

New member
ואן מוריסון

שמעתי פעם לפני הרבה זמן והיה לי כבד ומטאלי מידי. לא התעמקתי בהרכב הזה מראש.
 
אני לא יודעת אם אתה מתבדח או לא

אבל מוריסון אינו להקה. והוא לא כבד ומטאלי. (טוב, אולי הוא כבד במשקל, בשנים האחרונות, ואמנם, כל להקת גראז' ורוק כבד בזמנה ידעה לנגן את Gloria שלו, אבל בכל זאת...). סתם, כדי להבהיר.
 

מורנא007

New member
אולי אני מתבלבל עם ואן הלן...

העיקר שלא עם ואנגליס היווני מאפרודיטה ציילד. נזכרתי שהיה פעם דיסקו (שיר בשם Jump) אולי זה היה שלו?
 
Jump = ואן האלן

שיר חמוד. הם לא היו ממש מטאל ולא ממש כבדים. הסולן שלהם היה דייויד לי רות', והם היו אמריקאים. ואן מוריסון = ג'ינג'י מבלפאסט עם נטיות לסול, בלוז, פולק ורוקנרול. החל להקליט ב-1964, ולא הפסיק עד היום.
 

the lost Chord

New member
רשימה 2

כל ניסיון להשוות את הרשימה הזאת מול כל דבר שהיה כאן בכל אחד מהמשחקים פשוט מגוחך, אפשר לחשוב על אלבומים לא פחות טובים אבל טובים יותר אין.
 
הלוואי...

והייתי מכיר להקות כמו: קינקס, יארדיברדס, קרים, ראמונז... ואז אדע על מה אתם מדברים...
 
אתה יודע, קרייזי..

זה לא ממש קשה. בכל החנויות יש אלבומים שלהם. חלקם נמכרים במחיר מוזל, אפילו. לגבי הקינקס, הייתי ממליצה להתחיל באוסף טוב של הסינגלים שלהם. יש עשרות אוספים כאלו, רובם נמכרים במחיר מוזל, אבל לא כולם טובים. בעקרון, אוסף שבו יש יותר שירים, הוא יותר טוב (מקיף). עיקר כוחם באמצע שנות השישים היה בסינגלים; האלבומים באו אחר כך, והם סיפור קצת אחר. Cream הוציאו רק כמה אלבומים ספורים, כך שזה ממש לא קשה להכיר את כל יצירתם. קח את Wheels of Fire או Disraeli Gears או, אם הפרוטה לא מצויה בכסך, אחד האוספים המוזלים שלהם, שיש כרגע בחנויות - אבל רק כהתחלה לדבר האמיתי. Yardbirds - כל מה שיש בחנויות, תקח. אבל שים לב מאיזו תקופה מה שאתה לוקח. היינו, האם זו תקופת קלפטון? בק? בק-פייג'? יש הבדלים. Animals - אני לא בטוחה מה יש בחנויות. אולי מישהם אחרים יודעים? אני מוכנה לעשות סיבוב בחנות השכונתית (שהיא לא רעה) ולעשות סקירה עבורכם.
 

itaikuskus

New member
מרחיב

יארדבירדז- האלבום המסמל את תקופת קלפטון הכי טוב הוא ה- five live yardbirds , הופעה החיה של היארדבירדז, מעולה יש לאמר. האלבום הכי מוערך (ושייך לתקופת בק)- roger the engineer והאלבום מתקופת בק-פייג' little games שהוא פחות חזק אך גם טוב... קרים הייתי מאוד ממליץ על כל דבר שלהם, goodbye שלהם מראה כמה הם שוים בהופעה או החלק הלייב של wheels of fire (פינק פלויד לא לבד). ראמונז לך על הראשון, השני (leave home), rocket to russia,road to ruin אבל יעני..תתחיל מהראשון, ואם הוא לא מתאים לך אין לך מה לחפש באחרים. האנימלז הכי טוב שתחפש את the best of the animals...כי עד כמה שאני אוהב אותם, הם להקת אוסף...אין להם הרבה אלבומים וכל המיטב ביצירה שלהם נמצא באוסף. שירי קאלט כמו house of the rising sun,don't let me be misunderstood לצד שירים בלוזיים כמו boom boom ו-baby can i take you home לצד שירים היתוליים כמו story of bo diddley...מומלץ בחום. כל האמנים הנ"ל נגישים וזמינים בכל חנות דיסקים/תקליטים המכבדת את עצמה. ואם אין תמיד אפשר לבקש שיזמינו.
 

melancholy man

New member
דווקא

גם בקשר לאנימלס וגם בקשר ליארדבירדס, הייתי מאמץ את האלבום ברשימה (אלא אם בוחרים ברוג'ר המנהדס של היארדבירדס שהוא בחירה לא פחות טובה), היארדבירדס, היו בשיאם ממש בסינגלים ובהופעות והאוסף שהוזכר הוא פשוט אוסף של הופעות מצוינות וכל הסינגלים, ובקשר לאנימלס, אנימליזם הוא הוא אלבום מופת של ממש, אפשר וכדאי גם לנסות את Winds of change שהיה ניסיון פסיכדלי מאוד מוצלח של הלהקה. בקשר לקריים, גם weels of fire וגם דיאזגלי גירס, טובים בהרבה (לדעתי כמובן) מ goodbye המצויין לכשעצמו), ואם כבר הופעה יש את Live Cream (הראשון) המצויין שמאוד כדאי. כל האלבומים כאמור נגישים ונמצאים בכל חנות שמכבדת את עצמה ואם לא אז אפשר להזמין.
 
תודה תודה

עמדתי לעלות שרשור המלצות כזה.... את הקדמת אותי, אני אגש ישר לעבודה! שוב, תודה!
 
תיקו

כל אחת משתי הרשימות זכתה ב-11 קולות, ולכן התוצאה היא תיקו. אני נותנת הארכת זמן, עד מחר ב-9 בבוקר, לאנשים נוספים להצביע - כאלו שטרם הצביעו. אם גם אז יהיה תיקו, שתי הרשימות תעבורנה לסיבוב הבא.
 
והתוצאות...

לאחר הארכה, עברה רשימה 2 לסיבוב השני, עם 13 קולות. רשימה 1 נפלה, עם 11 קולות בלבד. וואלה, עכשיו קלטתי שאני אצטרך להעלות את אחד המפסידים לסיבוב השני, כדי שיהיה מספר זוגי של משתתפים. לכן אפסיק לומר את שמות המפסידים, עד סוף הסיבוב הנוכחי.
 
למעלה