תומאס - האיש והאומנות

../images/Emo119.gifתומאס - האיש והאומנות../images/Emo119.gif

תומאס הולופאיינן, יליד סוף דצמבר 76, פינלנד. גדל לצד משפחתו ועל המון סרטים מצויירים. כך בילה את חייו, בהידיליה נפלאה. בסביבות גיל ההתבגרות (ככה 14-15) התגלו לעיניו חיים אחרים, שונים. אם זה מתוך מה שהלך ברחובות, ואם זה מתוך הטלויזיה. לא הייתי שם, אני לא יודעת מה שבר אותו, אבל בהחלט היה משהו כזה. ואז נולדה נייטוויש. איך הלהקה קשורה? תומאס, קלידן, מלחין ומחבר השירים בנייטוויש, עושה כל פיסת מוזיקה לפי רגשותיו האישיים. זוכרים שהוא נשבר ביום כלשהו בחייו שאני לא יודעת להגיד בדיוק מה היה שם כי לא הייתי שם? אזהו... רואים את זה בשיריו. השיר שהכי מראה על כך זה כמובן the Kinslayer. איך העולם פשוט אחר לחלוטין. אנשים רוצחים על כלום. רוצחים על אמונות. הורסים משפחות. כי ככה. לאורך כל נייטוויש ניתן לשמוע מלנכוליות משחה בשירים. השמחה בה גדל והמלנכוליות לתוכה נכנס ברגע שהתחיל את חייו האמיתיים. הוא לא באמת הגיע לחיים הנפלאים שחשב שיגיע אליהם, אלא לחיים שונים, ולכן הליריקה היא כזו. ציטוטים המרמזים על כך בשיריו: Wrote for the eclipse, wrote for the virgin Died for the beauty the one in the garden Created a kingdom, reached for the wisdom Failed in becoming a god השיר על חייו - Dead Boy's Poem. בקטע זה תומאס מספר לנו בעצם מה קרה לו ולמה. כל חייו הוא התחבר ליופי.. היופי שבטבע, חי את ולמען השקיעה והטבע בכללי והטוהר, חי בממלכה האישית שלו, היה הכי חכם וטוב לב שאפשר. ממש חיים אידיאליים
אבל כמובן - נכשל. נכשל בלהיות אלוהים. כי באותה שנייה שחשב שהצליח ויש לו הכל, אין לו כלום. כי כל זה לא קיים באמת. In your creation heaven did decree That in your arms sweet death should dwell Deep Silent Complete Black velvet sea The sirens are calling for me השיר deep cilent comeplete - האוקיינוס, האהבה, התקווה, וכל מה שלא באמת קיים. המוח שלך יצר, דמיין, אהב, היה מאושר, אבל כשהבטת בהכל גילית שבעצם מה שקיים זה אך ורק מוות. והמוות פשוט בעטיפה של ממתק, הוא לא באמת היה קיים בעולם בו היית חי, כשבעצם הוא היה קיים בעולם האמיתי. בתוך כל הסבל הזה שהתגלה, בעצם ממשיכים לחיות את הפנטזיה - the sirens. יצור מיתולוגי קסום. חי במצולות הים בלבד, ומגיע לאנשים שראויים לו, בשירה נפלאה ושמחה. לאורך השנים מתגלים עוד ועוד שירים המעידים על מה בעצם שבר אותו. כנראה - מוות של אדם קרוב. שימו לב, כי כל שיר של נייטוויש מראה לנו מוות.. בעיקר - בשיר הראשון. נער בן 19 רושם a bridal bad awaits us both after the landscape of death I cross כמובן. לא סתם יהיה בן אדם שיירשום משפט כל כך חזק. וגם אם אנו חושבים שכן... שנה - שנתיים לאחר מכן אנחנו מגלים שזה לא היה סתם שיר. כי בכל שיר המוטיב הזה נמצא. שימו לב לעוד דבר מעניין. מוטיב החיה הוא גדל על האגדה-יצירה הנפלאה beauty and the beast. השונים יכולים לחיות ביחד. עם השנים הוא גילה שלא. כל אחד הולך עם אחד כמוהו. אין שילוב בין השוני. לסיום, ציטוט נפלא מאחד השירים (beauty of the beast), המספר מה באמת הולך בשירים שלו, ולמה. בקצרה כמובן. ואז הוא מבקש דבר קטן, שהוא מבקש לאורך כל השנים - nightwish = death wish. All of my songs can only be composed of the greatest of pains Every single verse can only be born of the greatest of wishes I wish I had one more night to live לאחר שהבנתם בכללי מה הולך עם נייטוויש, אתם מוזמנים גם אתם לצרף קטעי ליריקה המרמזים או אומרים בוודאות על הדכאון, האכזבה והסבל בחייו של תומאס מאז ועד היום. רק דבר אחד אני מחכה לראות - את הליריקה החדשה, אחרי הפרידה מטרייה.
התמונה - מראה לנו כמה הידילייה היתה בחייו. שדה שלם של פרחים. לתוך זה הוא נולד, כך הוא גדל. and Tuomas - he became. קשת

danduuu

New member
היי, רשמת קשת בסוף../images/Emo12.gif ולא אנה../images/Emo12.gifחזרת לעצמך!!!

טנקס על הכל בובה
גנבת תמונות שכמותך
ונועה גם עשתה פה כבר משהו כזה, פירוש תומאס שכזה
אבל גם שלך טוב
איי מיס יו

The Cat Woman

New member
../images/Emo24.gifכל הכבוד!!!! ענק!!!!!

האמת שרציתי לרשום את כל BOTB כי השיר הזה... הוא פשוט הכל. אבל אסתפק ב2 קטעים.
בקטע הראשון- תומאס כותב לנו עצה, אולי דבר שהוא למד על בשרו ורוצה לעזור לנו מנסיונו המר: Sanest choice in the insane world: Beware the beast but enjoy the feast he offersקטע הדיבור בסוף:
בקטע השני- תומאס כותב סיומת לשיר, מעין "פיניש" : "Oh, sweet Christabel. Share with me your poem. For I know now, I'm a puppet on this silent stage show. I'm but a poet who failed his best play. A Dead Boy, who failed to write an ending To each of his poems." שימו לב "אני בובה בבימת ההצגה השקטה הזו". הוא כביכול מגלה איזושהי "מחילה"- לי זה נתן את ההרגשה שהוא סולח לעצמו על רשעות העולם. הוא בסדר, הוא רק בובה. נמשיך לשורה הבאה שם אנו רואים איך הוא מגמד את עצמו ואת חשיבותו, אך בנשימה אחת אומר שהוא נכשל במחזה הכי טוב שלו... לדעתי הוא התכוון מחזה=החיים. בסוף הוא שוב מזכיר את עניין ה- dead boy (כמו בדד בויז פואם) באומרו שהוא בסה"כ dead boy- שנכשל לכתוב סיומת לכל אחת מהפואמות שלו. על איזו פואמות הוא מדבר? לכו תבינו, תומאס... יכול להיות שהוא מתכוון לחיים בכלליות, יכול להיות שהוא מדבר על חייו שלו, אולי על אהבה, אולי על אכזבה...
וכמובן, איך אפשר שלא להזכיר את Astral Romance, דווקא בגרסת 2001 של הסינגל OTHAFA: אולי השיר נשמע שהוא על אהבה, אבל גם כאן רואים שתומאס לא מצליח להתאפק ודוחף את עניין הבדידות והכאב... "This constant longing for your touch This bitter ocean of hatred and pain This loneliness I need to be who I am" "את הבדידות הזו אני צריך כדי להיות מי שאני" לא יודעת מה איתכם, אבל המשפט הזה חקוק לי בראש עם כל צעד בחיים...
לסיכום אצטט משירת ביאליק, אני מוצאת הרבה דמיון... אבל זו פרשנות אישית שלי. לעיונכם.
וּבְעֵת רַחֲמִים, בֵּין-הַשְּׁמָשׁוֹת, שְׁחִי וַאֲגַל לָךְ סוֹד יִסּוּרָי: אוֹמְרִים, יֵשׁ בָּעוֹלָם נְעוּרִים – הֵיכָן נְעוּרָי? וְעוֹד רָז אֶחָד לָךְ אֶתְוַדֶּה: נַפְשִׁי נִשְׂרְפָה בְלַהֲבָהּ; אוֹמְרִים, אַהֲבָה יֵשׁ בָּעוֹלָם – מַה-זֹּאת אַהֲבָה? הַכּוֹכָבִים רִמּוּ אוֹתִי, הָיָה חֲלוֹם – אַךְ גַּם הוּא עָבָר; עַתָּה אֵין לִי כְלוּם בָּעוֹלָם – אֵין לִי דָבָר.

danduuu

New member
OMG השיר שאני הכי אוהבת של ביאליק!!../images/Emo7.gif

שיר כזה נכון ויפה, בזמן שכל הילדים בכיתה לא התייחסו אליו, אני ממש התאהבתי בו
באסה שהוא ירד בבגרות
בכל מקרה, אני מסכימה עם כל מה שרשמת על BOTB, כ"כ נכון..שיר קשה ומרגש. אחד מהאהובים עליי [מי שיעיף אותו בחולייה החלשה יקבל מכות
]. גאונות לשמה.

The Cat Woman

New member
ביאליק גאון ../images/Emo99.gif חוץ מהשיר מלחמה הזה

הוא זוועתי... שכחתי אפילו איך קוראים לו. את "הכניסיני תחת כנפך" ממש אהבתי בתיכון וכל הזמן כשהמורה דיברה עליו הסתכלתי עליה בעיני עגל- ופשוט הקשבתי לגאונות הנשקפת משירת ביאליק...
וכן, מי שיעיף את BTOB- שיצפה לנידוי חברתי.
זה השיר הכי מדהים וגאוני בעולם כולו!

lacrimosa girl

New member
בעיר ההרגה.

1904. והייתי צריכה ללמוד על ביאליק לחידון ציונות שנה שעברה >< אני אף פעם לא אתגבר על איך שביישתי את עצמי >< הכל בגלל יהושע חנקין ._.

TheImpactBoy

New member
חחח במילה אחת, "וואו"!!

השוואה מטורפת לביאליק... ואני לא ציני. איזה כשרון יש לפורום הזה.. אני רציתי לחלוטין. ענבר את סוף הדרך
.

Super Alonit

New member
כבר אמרתי לך שאת גאונה,

ושיצאה לך אחלה חפירה, אבל את אוהבת מחמאות אז נאמר לך שוב.

הממ בפואמה אני חושבת שהוא מדבר על דד בויז

פואם, זאת רמיזה דיי בולטת... בדד בויז פואם הפואמה זה בעצם סיפור חייו ("הפסנתר המתוק כותב את חיי") הילד המת שלא הצליח לכתוב את הפואמה = לא הצליח "לכתוב" את חייו, כלומר לחיות אותם במלואם, הוא מת בטרם עת. וממש אהבתי את מה שכתבת, את צריכה לכתוב יותר דברים כאלו!

The Cat Woman

New member
אני לא חושבת שהוא מאזכר שיר אחר

אלא שבשני השירים הוא מדבר על נושא אחד. אבל זה נושא שנוי במחלוקת בשירים- הרי בכל שיר יש משפט משיר אחר וזה גורם לך לתהות- האם הוא שולח אותך לליריקה של שיר אחר? או שמא הוא אומר לך בבירור "היי, זוכר את השיר X? אז זה על אותו נושא". ותודה
גם הניתוחים שלך ממש אחל'ה וברמה גבוהה. ח"ח בכלל לכולם!

ש נ י1

New member
../images/Emo45.gifואי איך לא חשבתי על זה

ההשוואה לביאליק ממש נכונה!

למעלה