החשדות 22.9.05

../images/Emo124.gif החשדות 22.9.05 ../images/Emo124.gif

ה-DVD של PULSE - פרק 27485 שמועות - לא מהנהלת הפלויד - מדווחות על כך שלכאורה ה-DVD ייצא בסוף נובמבר. נחיה ונראה. פלויד בעתונות לאחר שבחודש הקודם פרסמו, ככל הנראה, כתבה על האיחוד ב-Live 8, התפנו עורכי המגזין הבריטי Classic Rock לבחון את העבר הרחוק של הפלויד, עם כתבת שער ענקית (ראו תמונה). 11 עמודים מוקדשים בגליון לפלויד, ובהם: * "של מי הלהקה הזו בכלל?": הגירושים המכוערים בין ווטרס לפלויד באמצע שנות השמונים - מה באמת קרה שם? * ראיון עם בוב אזרין. * ראיון עם סטורם תורגרסון על הדינמיקה בתוך הלהקה. זה צריך להיות דבר מאוד מאוד מאוד מעניין. תורגרסון, כזכור, מכיר את ווטרס, בארט וגילמור מאז שארבעתם היו ילדים. הוא הסתכסך עם ווטרס בתקופת Animals ו-ווטרס מנע ממנו להיות המעצב של "החומה" ו-The Final Cut. חוץ מאלו - ומפייפר - תורגרסון עיצב את כל אלבומי הפלויד, פוסטרים שלהם, חומרי קידום מכירות אחרים וכמובן הקליפים בהופעות ומחוץ להופעות. הוא ו-ווטרס לא מדברים כבר שנים רבות - אלא אם ווטרס התפייס גם אתו לאחרונה. * מאמר בלתי-נמנע על סיד. עפ"י האינדיקציות, מדובר במאמרים חדשים. הבה נקווה שזה לא מיחזור של מקורות מוכרים, אלא יהיו כאן גילויים חדשים. בכל מקרה, את הירחון הזה קשה להשיג. הוא אינו מהשורה הראשונה של עתוני המוסיקה, ולכן לא מיובא לישראל. מדי פעם אפשר למצוא גליון שלו בחנויות מגזינים מיד-שניה, אבל אין לסמוך על זה. בכלל קשה להשיג אותו מחוץ לבריטניה. באתר שלהם - שבו עמוד אחד בלבד - אפשר לעשות מנוי, אבל לא לרכוש את הגליונות עצמם (המו"ל שלהם הוא קטן). ומכאן פנייתי אל קוראינו בתפוצות אנגליה: האם מי מכם יכולים לשים ידיהם על הגליון הנ"ל, להנאתכם, ולתפארת מדינת ישראל?? פלויד באלבום מחווה לג'ון פיל לפני כמה ימים התפרסמה הרשימה המלאה של השירים שיכללו באלבום המחווה לזכרו של ג'ון פיל, השדרן האגדי שנפטר לפני שנה. באלבום ייכללו שירים של להקות אותם פיל 'גילה' או קידם, וכן שירים שאהב במיוחד. האלבום הוא חלק מכמה ארועים שייערכו באוקטובר לציון מותו של פיל - וחגיגת חייו והשגיו. קונצרט מחווה ייערך ב-12 באוקטובר, ועל פי השמועות ישתתף בו גם דייויד גילמור. ב-13 לאוקטובר ייחגג "יום ג'ון פיל": ברחבי אנגליה ייערכו הופעות רבות לזכרו, במוקדים שונים. ב-17 לאוקטובר ייצא אלבום המחווה. כאשר יהיו פרטים נוספים על הארועים, אעדכנכם. פינק פלויד היו אחת הלהקות הראשונות שפיל קידם בתוכניתו ב"רדיו 1" של ה-BBC, עוד בשנת 1967. הפלויד הקליטו הרבה sessions עבור תוכניתו, במהלך סוף שנות השישים ותחילת שנות השבעים. השיר של הפלויד שייכלל באלבום הוא Set The Controls for the Heart of the Sun, שהיה אחד מהשירים האהובים עליו של הפלויד. ולהנאתכם, הרשימה המלאה של השירים והמבצעים. כפי שזה נראה, שווה מאוד לרכוש את האלבום:
CD 1 Lonnie Donegan - 'Lost John' Tyrannosaurus Rex - 'Deborah' Pink Floyd - 'Set The Controls For The Heart Of The Sun' The Jimi Hendrix Experience - 'Spanish Castle Magic' Van Morrison - 'Sweet Thing' David Bowie - 'Life On Mars?' The Doors - 'Five To One' Tim Buckley - 'Song To The Siren' The Faces - 'Stay With Me' The Misunderstood - 'I Can Take You To The Sun' Country Joe & The Fish - 'Not So Sweet Martha Lorraine' Fairport Convention - 'Meet On The Ledge' Captain Beefheart - 'Big Eyed Beans From Venus' Loudon Wainwright III - 'Be Careful There Is A Baby In The House' Roy Buchanan - 'I Am a Lonesome Fugitive' The Bonzo Dog Doo Dah Band - 'Mr Apollo' The Ramones - 'I Don't Want To Walk Around With You' The Clash - 'Complete Control' Joy Division - 'Love Will Tear Us Apart' New Order - 'Ceremony' CD 2 The Undertones - 'Teenage Kicks' Altered Images - 'Happy Birthday' The Smiths - 'How Soon Is Now?' The Cocteau Twins - 'Pearly-Dewdrops Drops' The Jesus & Mary Chain - 'Sidewalking' Blur - 'Song 2' Culture - 'Lion Rock' Billy Bragg - 'A New England' Robert Wyatt - 'Shipbuilding' The Wedding Present - 'Brassneck' PJ Harvey - 'Sheela-Na-Gig' Pulp - 'Common People' The Fall - 'Theme From Sparta F.C.' Super Furry Animals - 'Something For The Weekend' Nina Nastasia - 'Bird Of Cuzco' The Delgados - 'Pull The Wires From The Wall' Belle & Sebastian - 'Lazy Line Painter Jane' Laura Cantrell - 'Two Seconds' Orbital - 'Chime' Elmore James - 'Dust My Blues'​
חלק ב' יועלה עוד מעט

itaikuskus

New member
אחלה אוסף

טירנוזאורוס רקס זה הלהקה של מארק בולאן הידועה להמונים כ"טי רקס" נכון? יעני, אין פה איזו התחכמות...

vegetable man

New member
פששש איזה אוסף

מה-Doors עד Orbital...ואן מוריסון עד פי ג'יי הארווי... איזה רפרטואר מרשים...

melancholy man

New member
וזה רק דוגמית

להשפעה העצומה של פייל וליכולת המופלאה שלו לזהות כישרון ואולי חשוב יותר, לפתיחות שלו כמאזין לסוגים שונים של מוסיקה ולזרמים תת קרקעיים בתעשיית הפופ. אנחנו, כמאזיני מוסיקה, נוטים להעריך מוסיקאים, אבל פייל, הוא בעייני המהות של כל מה שאוהב מוסיקה אמיתי צריך להיות: פתוח, מוכן לשינויים, אוהב באמת מוסיקה ולא מקובע בדיעות קדומות. נדמה לי שלכולנו יש מה ללמוד ממנו.

vegetable man

New member
לגמרי

אני תמיד חושב שהחוכמה זה להרגיל את האוזן של סוג חדש ולא מוכר של מוסיקה, כי המוסיקה משתנה ללא הרף כל הזמן. זה מה שמראה באמת אהבה אמיתית למוסיקה: העניין בה, בלי קשר לסגנון שלה. מה שמרשים זה שהוא היה עד ואף אחראי לפריחתם למוסיקאים מוכשרים מכל התקופות, זכות לא קטנה לדעתי.

../images/Emo124.gif חלק ב' ../images/Emo124.gif

לפינק פלויד אין תוכניות להופיע בשנת 2006 דייויד גילמור הוא אדם עסוק לאחרונה":במקום לעבוד בניחותא על האלבום שלו, הוא יושב על הטלפון כל היום, להכחיש את השמועות הפרועות על סיבוב הופעות מאוחד של הפלויד. השמועות החלו לפרוח מיד לאחר ההצלחה של הופעתם ב-Live 8. רוג'ר ווטרס מאשר כי הלהקה קיבלה הצעות אסטרונומיות עבור חזרה להופעות משותפות, והלחץ רק גובר לנוכח הצהרותיו המפתיעות של ווטרס על מוכנותו לחזור לעבוד עם "שלושת הבחורים" עמם לא דיבר כמעט 20 שנה. אבל לגילמור תכניות משלו, ולכן הוציאה הדוברת שלו הכחשה ישירה וברורה לעיתונות ולאתרי הפלויד: אין שום סיבוב הופעות מתוכנן של הפלויד ל-2006. אבל, לא נאמרה אף מילה על 2007.... המממ.... עלילות רוג'ר ווטרס ווטרס יתארח בראיון ברשת - באתר MSN - בעוד ארבעה ימים, ה-26 לחודש. אין לי כרגע לינק ישיר, מלבד www.msn.com, ומדווח שיש בעיות להכנס לצ'אט בגלל ענייני אבטחה ונסיון לחסום ספאמרים. כשיהיה מידע יותר ברור, אודיעכם. שימו לב שבאתר הרשמי של רוג'ר, שעודכן לפני כמה ימים, ניתן לשמוע קבצי אודיו של קטעים מהאופרה. מה התרשמותכם מהם? ווטרס גם ממשיך להתראיין בכל העולם. בראיון שנתן ל"דר שפיגל" הגרמני, שחרר ווטרס כהרגלו התבטאויות על פוליטיקה, פוליטיקאים, ושאר ירקות. מאחר ואני לא קוראת גרמנית, יש לי רק ציטטות: 1. על שועלים: "הם מזיקים, כמו עכברושים או יתושים. הם לא חיות נחמדות. צריך להשמיד אותם." 2. על סנאים: "אני לא תומך בציד סנאים לשם השעשוע, אבל אני מבין את המשיכה: הם מטרה מעניינת, כמו לוח-חיצים". 3. על אסון התאומים, אמר ווטרס שהוא "מבין" את המוטיבציה של הטרוריסטים. הוא מזדהה אתם, מבין את רחשי ליבם, גם אם אינו מסכים עם דרכם. אכן, הומניסט דגול. 4. ווטרס גם סיפר כי אינו יכול לתרום את הרווחים שלו מ-live 8 למטרה הזו, כפי שעשה דייויד גילמור, מסיבות פיננסיות: ווטרס הקים בשנת 1974 קרן אליה מתנקז אחוז מסויים מרווחיו (יש האומרים, 25 אחוז), והכסף מחולק למטרות צדקה שונות. את הראיון המלא, בגרמנית, ניתן לקרוא בלינק. במקביל ליחסי הציבור שווטרס עושה לעצמו, מספרות השמועות מאוסטרליה הרחוקה שווטרס מופיע בפרסומת לויזה (כרטיס האשראי), בטלוויזיה המקומית. הייתכן - ווטרס התמסחר? עוד מחווה לג'ון פיל ששכחתי ממקודם צהובון לונדוני מדווח על התארגנות של כמה אמנים להקליט גרסה חדשה שירם הקלאסי של הבאזקוקס, Ever Fallen In Love, לזכרו של פיל. בין המשתתפים גם דייויד גילמור, וכן ג'ף בק, רוברט פלאנט, רוג'ר דולטרי, פיטר הוק, וכמה להקות חדשות שאינן מוכרות לי. וכמובן גם כותב השיר והמבצע המקורי, הלא הוא פיט שלי. תזכורת לגבי הספר של מייסון אני לא בטוחה שהזכרתי את התאריך ליציאת גרסת האודיו וגרסת הכריכה הרכה של הספר - שניהם יוצאים ב-6 לאוקטובר. גרסת האודיו עולה 16 פאונד, והכריכה הרכה - 10 פאונד. יתכן ויהיו לי חשדות מעניינים עבורכם בימים הקרובים. אל תזפזפו.

../images/Emo13.gif

אם גילמור באמת ישתתף בהקלטת Ever Fallen In Love, זו תהיה הפעם השניה שמי מהפלוידים משתף פעולה עם להקת פאנק. הראשון היה, כמובן, ניק מייסון, אשר הפיק בשנת 1978 את האלבום השני של להקת ה-Damned. הם רצו בכלל את סיד, אבל זה לא יצא מסיבות מובנות, ולכן נאלצו להסתפק במייסון.

itaikuskus

New member
אחד השירים האהובים עלי

מפעם לפעם ניתן לראות באמטיוי2 את הקליפ, שצולם בהופעה, שלי עם שיניו העקומות, וקולו הדק והלא יציב, באחד השירים הכי רומנטים שלהקת פאנק רוק הייתה יכולה לכתוב. לדעתי לתת לפלאנט,דולטרי וכו' לשיר את זה דיי יהרוס את איך שתפסתי את השיר-הגדולה בו הייתה המינימליזם, שבעצם מאפיין להקות פאנק-בלי סולו גיטרה מרהיב, או סולן בומבסטי- רק פאואר קורדס, ריף נהדר (במקרה הזה) וקול ישר מהלב,גם אם אתה לא ממש נעים זמירות.

vegetable man

New member
אגב

אני מכיר אתר שמתרגם פיסקאות שלמות נהדר מכל מיני שפות ביזאריות כולל גרמנית לאנגלית...כך שאפשר לתרגם את הראיון שם...

vegetable man

New member
למעשה

אפשר לתרגם את כל הראיון שהבאת בלינק הזה בגרמנית ישר לאנגלית...רק תריך להכניס לינק וזה מתרגם אם את מעוניינת ציף

vegetable man

New member
חרטושע ../images/Emo6.gif

את חולה על צהובונים, סקנדלים ושטויות! אז הנה: כל שצריך הוא להכנס לאתר הזה להכניס בתור לינק את הראיון בגרמנית שציף הביאה קודם, ואפשר לשמוע את דעתו האווילית של ווטרס על עירק, קתרינה, סנאים, בואשים, שועלים או מה שבא לו לדבר...

vegetable man

New member
וואי

אין בעד מה! לא כולם ביחד בפעם הבאה אני לא יודע אם אוכל לעמוד בגל התודות הזה אני מסמיק כולי עור ברווז. באמת לא הייתם צריכים!

תודה ../images/Emo140.gif

אבל מישהי כבר עשתה תרגום סביר של הראיון לאנגלית. ראו כאן: http://www.thefinalcut.de/articles/SpiegelInterview-2005-09-17.txt

למעלה