החשדות 22.9.05

חרטושה

New member
יפה לך הפולניות ../images/Emo140.gif

הנה, אפילו דחסתי את ראיון ללינק שהבאת עוד אתמול, אבל לא הספקתי לכתוב. יצא מעניין. אהבתי במיוחד את: Waters : I no musical education have generally, but a good ear. MIRROR : heavily conceivable that this suffices alone in order to write such one complex Songzyklus. יודה או לא יודה?
אבל האמת היא שמי שישפר את התוכנות הקיימות יעשה מיליונים לדעתי. תוכנות מהסוג הזה הן מאד נדרשות, מאד שימושיות ולי אישית הן היו יכולות לעזור המון ובלי שום קשר ליודה, זה מספיק טוב בכדי לעזור.

vegetable man

New member
חיחיחי

רק רציתי לראות שמישהו שם לב לזה...נראה לי דבר נהדר (ומשעשע...)! לתרגם אתר שלם בלי מאמץ צ'מעי זה שווה! אני יודע על אתר שעושה את זה גם בעברית, אבל תארי לך איזה בלאגן זה עם שפה לא לטינית...

התוכנות האלו טובות בעיקר לדחקות ../images/Emo13.gif

בנוסח "זהה את המקור": לפעמים הקשר בין התרגום לבין המקור הוא מקרי לחלוטין. והכי מצחיק: לקחת קטע, לתרגם לשפה אחת (בתוכנה) ואז לתרגם את התרגום לשפה אחרת, ולראות מה יוצא. זה פסיכי - ופסיכדלי - לחלוטין.

חרטושה

New member
אם אני מבינה נכון את העניין

ווטרס מסתייג בראיון מהטענה שעזב את אנגליה בגלל האיסור על ציד השועלים וטוען שהוא פשוט עזב בזמנו בעקבות אישתו לשעבר ובנו שהתיישבו במנהטן, לפני שחזרו לאנגליה.

אההה!

אז כנראה לא הוטעיתי בהתחלה. זה מה שהיה ידוע לי, לפני כל הסקנדל עם השועלים. שיחליט כבר על גרסה אחת, ושידבוק בה!

One Echoe

New member
קודם כל,

ציף, תודה רבה על העדכונים השוטפים
. שנית, ווטארס מאוד מאכזב אותי בזמן האחרון. ההתבטאויות שלו על חיות פשוט מזוויעות. וזה היה די צפוי שלא יהיה שום איחוד של הפלויד. חוץ מזה, לא היה משהו שיותר מדי עניין אותי.

One Echoe

New member
וחוץ מזה,

ההתבטאות שלו על אל-קעידה הכי הגעילה אותי. איך אפשר להבין רצח על רקע דעתי? רצח של חפים מפשע? איך, לעזאזל? פשוט גועל נפש. זה, הוא, שמדבר על חופש כל הזמן, ועל זה שאבא שלו מת במלחמה, ומצד שני מבין את מי שמנסה לקחת את החופש מהעולם. איכס.

wommer

New member
אני לא חושב

שהוא אמר שזה הגיוני... הוא אמר שהוא מבין אותם, אבל לא בדרכים שהם פועלים...

One Echoe

New member
מצטער, איאפשר להפריד.

אם הוא מבין אותם, הוא גם יבין את מה שהם עושים. כי בעצם, מה יש להבין פה? איך אפשר להבין אנשים שרוצחים אנשים בגלל שהם לא מתנהגים איך שהם רוצים שהם יתנהגו?

wommer

New member
מן הסתם שאי אפשר להצדיק את

מעשיהם. ברור שכל מטרה בעולם, אסורה לבוא על חשבון אדם אחר...בשום מחיר. הוא מצדיק אותם מעניין ההוא שכנראה שהם מסכנים, הוא מבין אותם.או משהו כזה(אדם ממורמרת לכו תבינו) בואו ניקח את הפלסטינאים(אבל בלי ליפול לויכוח פוליטי מגעיל חסר תועלת) הם ניסו להגיע למצ שאנחנו נצא מהשטחים. הדרך היחידה(והמגעילה) שהם מכירים, זה בעזרת טרור, מה לעשות הוא מבין אותם, לא את הדרך

melancholy man

New member
האנלוגיה לא עובדת

לא רק זה, נדמה לי שווטארס, מעל לכל הבעיות האישיות שלו, שמצריכות ממנו להיות באיזשהו עימות (ובזה אני קצת מסכים עם ציף) וגורמות לו לקחת את הצד הילדותי ומטופשת של כל ויכוח רק בשביל ליצור ויכוח. ווטארס תמיד היה חד מימדי במחשבה הפוליטית ובעל יכולת מדהימה לראות כל דבר רק דרך זוית הראיה שלו עצמו בלי שום יכולת לראיה רב מימדית או רצון להתעמק, עכשיו הוא פשוט מרגיש צורך לחלוק את זה עם העולם. אם אתם רוצים עוד תיזת פסיכולוגיה בגרוש, ווטאס התאהב פשוטו כמשמעו במעמד הכוכב שהוא גיה שעדיין יש לו, ובניגוד לשנות השיבעים, עכשיו בא לו להיות קצת "כוכב רוק" על כל המשתמע מזה, ממש כמו נגיד בונו, לכן הוא רוצה לאחד את הלהקה (הוא לא טיפש ומבין שאלבום של פינק פלויד יעשה פי מאה אלף יותר רעש מעוד אלבום סולו משעמם של רוג'ר ווטארס) ולכן הוא גם מנסה לעורר פרובקציות בהערות דיבליות על המצב (או לחילופין באמירת דעתו הכנה והילדותית על המצב), הוא קצת לא מבין שזה לא מעניין אף אחד וממש כמו שאף אחד לא באמת מתיחס למשנתם המדינית של סטינג או בונו, אף בטח לא יתיחס ברצינות לדעתו של טרח זקן וילדותי כמו ווטארס.

avki

New member
לא לא. לדעתי הוא התכוון שהוא מבין

את הגורמים שגורמים להם לעשות את זה. אם נחזור לדוגמא של הערבים: הוא מבין שאם בן אדם חי בעוני, בתרבות שמעודדת רצח וכבוד על בסיס דתי, שכל הזמן שותפים לך את המוח ואומרים לך שתמצא את מקומך הטוב אחרי שתמלא את תפקידך הקיצוני בצורה טרוריסטית, ולכן המפלט היחיד (והקל) נראה הטרור. אז מהבחינה הזאת, גם אני מבין את הטרוריסטים הערבים (או לפחות את פשוטי העם שם), ולא מאשים אותם מבחינה מסויימת. לא הייתי עושה את זה, זה פוגע בי, אני מתעב את זה ואני לא חושב שזה נכון, אבל במצב כמו שלהם, אני יכול להגיד שבמחינה מסויימת אני מבין אותם.

One Echoe

New member
איך אפשר להבין את זה?

איך אפשר להבין חברה שמעודדת אנשים לרצוח על רקע דתי? או על "כבוד" דתי? אם שוטפים להם את המוח זה אומר שצריך להבין אותם? בחיים לא. אני יכול להבין רק את אלה שחיים בעוני, שכובשים אותם-שרומסים אותה. שמתעללים במשפחותיהם. אותם אני עוד איכשהו יכול להבין. ונחזור לאל קעידה: אל קעידה לא רוצחים מהסיבות של הפלסטינים. הם שונאים את כל העולם המערבי. את ישראל, את ארצות הברית, את אנגליה. את כולם. כל מי שלא דתי בשבילם, צריך למות. בלי להיכנס לויכוח פוליטי מגעיל?

wommer

New member
תראה, בקשר לאל קעידה

עד לפני "מלחמת אפגניסטן ארהב" הייתי מבין איכשהו, כאילו ארה"ב לא היתה כלום בשבילהם עד שהיא נכנסה וכפתה עליהם משטר וכו וכו וכו... אבל ווטרס לא מדבר רק על אל קעידה, הוא מדבר על כל הטרוריסטים בעולם. וכמובן שהפלסטינאים, כמו שאמרו מקודם, מכירים את הדרך הקלה, וחבל שזה ככה. ואני מאוד מסכים איתך, בקשר:"אני יכול להבין רק את אלה שחיים בעוני, שכובשים אותם-שרומסים אותה. שמתעללים במשפחותיהם. אותם אני עוד איכשהו יכול להבין." אבל בקשר לאלקעידה, אולי הם נלחמים נגד אמריקה עם הרעיון של "אנחנו אמריקה, אנחנו המלכים", וגם נגד היהודים, שהם כובשי הפלסטינאים. אולי אותם אין מה להבין, אבל לא נראה לי שהוא מדבר רק על אל קעידה...

One Echoe

New member
יכול להיות.

אני חושב שחרטושה וציף צודקת בעניין הזה, שכן ווטארס פשוט דבק ברעיון שהוא אמן מורד שבועט עדיין..והוא סתם מחפש לעצבן אנשים בעולם.

One Echoe

New member
איאפשר להשוות את הפלסטינים

לאל קעידה-מכיוון שאל קעידה רוצחים בלי סיבה. הם לא מסכנים. הם פשוט רוצים להרוג את העולם החופשי. הם רוצים שכולם יהיו דתיים. שבחורות ילכו עם כיסוי ראש ברחוב.

הלו, הלו, בלי פוליטיקה בבקשה

אפשר לדבר על ווטרס ועמדותיו, אבל עניינים מקומיים, אישיים שלנו - אנא השאירו מחוץ לפורום. אחרת, לא יהיה לזה סוף...

למעלה