ווטרס הוא איש של ניגודים
של סתירות פנימיות. אני רואה אותו כמו נער שלא התבגר עד הסוף - אולי בגלל שלא היה לו אב (חוץ מדמות האב המיתולוגית שהוא סוחב עד היום), או בגלל שהאדם השני שהיה לו דמות מופת - סיד - גם כן נעלם לו. ווטרס לא ממש התבגר והפרובוקציות הן חלק מזה. אולי הוא לא מודע לכך שהוא עושה פרובוקציות; הוא תמיד מיתמם בראיונות ("למה שלושת האחרים אומרים שפגעתי בהם? מה, אני מפלצת? אני לא מפלצת!". אגב, זה ציטוט אמיתי). אפשר לצחוק עליו או לגנות אותו, אבל יש גם משהו חמוד בנסיונות שלו - בגיל 62 - להגדיר את זהותו בתוך עולם מבלבל ומתעתע, שהוא לא ממש יודע איך להסתדר בו. כל הסיפור עם השועלים - אני לא זוכרת כרגע אם סיפרתי כאן מאיפה זה בא: לפני כמה שנים, כשהוא עוד חי באנגליה, הוא נתן ראיון גדול לאיזה מגזין נידח, שעוסק בחיי הכפר. הראיון נסב סביב תאור האחוזה הגדולה שלו בהמפשייר, ודעותיו על ציד. המגזין היה בעד ציד, ולכן נתן לו במה חופשית. ווטרס סיפר שם שהוא מצא 'לא מזמן' מחברת, יומן, שהיה שייך לאביו. ביומן תאר האב השתתפות בציד או דבר דומה. התאורים עשו על ווטרס רושם עז, ובעקבות זאת הוא החל להתעניין בציד. לא היה לו עניין בנושא הזה קודם לכן (הוא רק דג דגים בנהר). אם להמשיך את הפסיכולוגיה בגרוש, הצורך שלו להיות קרוב לאביו, להזדהות אתו, מביא אותו לנסות לאמץ את הדברים שהיו, לדעתו, קרובים לאביו. כמו שהוא הצטרף בגיל העשרה לצוערי חיל-הים, שהוא גוף צבאי. זה טבעי לכולנו לנסות לחקות את הורינו, לבדוק אם אנחנו הולכים בעקבותיהם, בשלב מסויים של החיים. אצלו זה פשוט התארך קצת.... בסה"כ ווטרס הוא אדם די עצוב. הוא מדבר באחד הראיונות האחרונים שלו על כך שהוא לא שומר דברים מהעבר, בגלל שהוא עבר בתים כל כך הרבה פעמים, בגלל הנישואים והגירושין המרובים שלו.... אין לו שום דבר קבוע. אין לו בית קבוע, בת זוג קבועה. את חבריו הכי קרובים הוא מסוגל לזנוח פתאום ולא לדבר אתם במשך עשורים... הוא איש די מסכן. בראיונות מצולמים הוא משתדל לתת רושם של אדם נינוח ושמח, אבל הוא כל הזמן במגננה, גם כאשר המראיינים נחמדים אליו. הוא מרגיש שהוא צריך להוכיח את עצמו כל הזמן, למרות השגיו שאינם ניתנים להכחשה, לכאורה. אני מקווה, בשבילו, שהוא ימצא שלווה מתישהו, וילמד לקבל את עצמו, ויפסיק עם השטויות.