התייעצות בקשר ללוחות

הו, הנה עוד פורום שהצלחת לזרוע בו

מחלוקת ומדון. את בטח מרגישה טוב -אין לך איזה דיקלום למיקרים כאלה??

TheCrazyCatLady

New member
אז לדעתך, השרשור שנוצר באשמתי?

את לא חושבת שאת קצת הרבה חוצפנית? ראשית, ההודעה שלי היתה *שאלה* ספציפית למנהלת הפורום (כפי שכתבתי בנושא ההודעה המדוברת). ולמרות שזה היה נאיבי מצידי, לא היתה בכוונתי לפתוח שום דיון. לצערי, השדרוגים של תפוז עושים לי בעיות במסרים, אז לא היתה לי ברירה אלא לנצל"ש הודעה. שנית, את השרשור הזה התחלת ב-22 לחודש, ואחרי ארבעה ימים הגיבו לו *בדיוק* שלושה אנשים. אז אם כל הכבוד לחשיבות השרשור בעיניך, אני לא חושבת שהנצל"ש שלי הסיט שום דיון. למעשה, את צריכה להודות לי על "הסקנדל"... PR כזה אי אפשר לקנות, ואנחנו מצפים שבימים הקרובים תהיה עלייה במכירות. את גבירתי, תהיי ס-נ-ס-צ-י-ה ! ואת יודעת מה? את צודקת. כולן אמורות לדעת מנסיון, שכל הודעה בפורום הזה שנוגעת לטרולים (וזה בערך כל הודעה, ד"א), תגרור אחריה שרשור סאדו-מאזו עצום. עכשיו מובן לי, למה אתן משלימות עם המצב. אתן פשוט עייפות... לי אישית, לא הגיוני ומקובל שבפורום תמיכה, הנתמכים יאלצו להתמודד עם אותם לחצים שבעקבותם הגיעו לפורום מלכתחילה. ובהחלט לא הגיוני ומקובל בעיני, שהם גם אחראים לאותם שרשורים ארוכים ומתישים, כיון שלא הצליחו "להתאפק" (להתעצבן בשקט) מהודעות מניפולטיביות. אה... סליחה- "גבוליות" (תודיעו לי מראש מתי ואיפה יערך טקס פרסי הסמנטיקה און ליין). אותן נשים שציינתי, נהנות לשחק על "הקווים האפורים" הלא קיימים של הפורום (בדומה למטרידים מינית), ואתן- מאפשרות להן. לי יש דרישות קצת יותר גבוהות מפורום תמיכה. בהצלחה ושלום.

karnity

New member
לפעמים אני מרגישה כמו

שדן מרגלית וודאי מרגיש ב"פופוליטיקה"
. אז ראשית, אני רוצה לחדד נקודה חשובה!! כל תשובה של גרטרוד לשאלות המופנות ל"מנהלת הפורום" הן מבחינתי תשובות "מטעם ההנהלה". אין צורך לנצל"ש. לכל נושא, שאלה, הירהור ניתן לפתוח שרשור חדש... יש נטייה לניצלושים להסיט את הדיון המקורי. ובאשר לשרשור הלוחות - גרטרוד ואני משתדלות לצקת תוכן לפורום מעבר לדיונים המתקיימים בו, אנו חושבות שיש חשיבות רבה ללוחות ועל כך השרשור ננעץ, וחבל לי שהתקבלו תשובות כה מעטות... חלקינו מתאמצות כל כך ומגיבות לכל "טרול", שבא/ה להחריב את ביתנו, נלחמות על קיום פורום נטול מלחמות אבל מצד שני.. כשיש דברים פנים-פורומיים הן מתעלמות...
צר לי שאנו נאלצות להיגרר לויכוחים על טרוליות ומיסיונריות, חסימות ומחיקות ושאר עניינים שאמורים להישאר בשוליים ולא אמורים להיהפך למרכז הדיון... אמנם מתוך כך עולים דברים חשובים אך, לדעתי, ניתן להעלותם שלא במסגרת ויכוחי סרק... עוד נקודה שעלתה היא מהות הפורום. לדעתי, הפורום הזה אינו פורום תמיכה בהגדרתו אלא פורום חברתי... פורום תמיכה נועד לתמוך ואנו מנסות לקיים כאן דיוניים עניניים ולא לספר אחת לשניה "כמה קשה לנו"...כך אני רואה את הדברים בכל אופן. לגבי עזיבה או איום בעזיבה - מישהי ציינה שזה קצת ילדותי ואני נוטה להסכים... אף אחת לא מוחזקת כאן בכוח וכל אחת רשאית ללכת ולחזור כרצונה .. הפורום הוא "בית פתוח", אנו לא מנסות לקיים כאן קהילה קטנה והדוקה. די חבל לי אם תהיה נטישה... ואני גם קצת אכעס... "מה? קצת קשה אז הולכים?..." אבל אני חוזרת - אישה היישר בעינייה תעשה. טוב... זהו בנתיים - אני לא מספיקה לעשות כלום בעבודה...

I s t a r

New member
זה לא כל כך פשוט לחסום.../images/Emo4.gif

מעבר לכך, כמו שאת רואה- אנשים כאן עדיין לא מכירים את הנפשות הפועלות ואת מטרתן- ןגם לא ממש רוצים לשמוע על כך. בסדר, לגיטימי- מבינה מאוד את הצורך ללמוד על הבשר ולא להקשיב לאחרים שכבר עברו את זה- בסך הכול, זה הגיוני בעולם הוירטואליה מאוד ןקורה גם לא מעט בעולם המציאותי ואני בעד לתת לכל אחד את הצ'אנס שלו במקום חדש -אני עושה לעצמי את החשבון על סמך היכרות קודמת בפורומים בהם כן הייתה חסימה בסופו של דבר- ונוהגת בהתאם אולם אין לי ציפיה שאחרים שלא מכירים ינהגו כמוני עד אשר הם עצמם יחוו את הרס הפורום כמו שחוו זאת פורומים אחרים (אם זה בכלל יגיע לזה). אני מאחלת המשך דרך נעימה ובוטחת לפורום הנוכחי ןמאמינה בחשיבותו. עם זאת, מהרגע הראשון שנכנסתי הנה הצהרתי שאין בכוונתי לכתוב כי אני מרגישה שאני מעבר לשכנועים,הסברים,הצטדקויות וכו' וזה כבר לא מתאים לי או משרת אותי - ובעיקר , לא מרגישה נוח עם הצורך להתגונן או להסביר וכל חילופי האנרגיות הנוכעות מזה שהן בעיקרן שיפוט וביקורת של צד אחד והתגוננות והסברים של צד אחר- במציאות כבר מזמן הרפיתי ככל יכולתי מהחילופי אנרגיה אלה ואיני מעוניינת לחזור לעיסוק בהם -ולמעשה בוירטואל אין הרבה מעבר לזה כי המסך הזה הוא בעיקר ריכוזי אגו ,ללא הבעה,ללא צורך לקחת אחריות,ללא רגש, וללא עימות אמיתי עם מבט, קול,שפת גוף. אגו מוגן מאחורי מסך -ואם תקראי במירב הפורומים תמצאי שלמקלדת נשפכים כל התיסכולים הכי כבדים בצורת מה שאני קוראת "טרוליות",היא מפלט והיא מקום מוגן לחיות בו. -כן, לחיות בו, רק שבוירטואליה- האדם הפורק את תיסכוליו בצורה זו לא צריך לשאת באחריות לגביהם ולא לעמוד בתגובה מול אנשים, הוא מוגן באנונימיות שלו. למרות זאת, הבעתי את דעתי פה ושם בנושאים שונים- אולם מלכתחילה צפיתי הגעת אנשים מסוימים (ואני בטוחה שאני לא היחידה) וטרולים שונים שפורום זה הוא חלום בשבילם שכן על המסך יש לרבים מאיתנו הרבה יותר כוח ומשקל מאשר במציאות שלנו - ובוודאי ובוודאי שתשומת הלב שמופנית אלינו על המסך עולה עשרת מונים על זו שבמציאות , בעיקר אם במציאות אנו מאוד חרדים,שקטים ומפוחדים מעצימנו. כמו שבמצאיות אני לא מאמינה במתן תשומת לב לאנשים שמפגינים את תיסכולם באופן כזה , כך בוודאי ובוודאי שבוירטואליה- ולכן איני מוצאת כבר כמעט עניין בכתיבה בפורומים ציבוריים -העימות האמיתי עם החיים עבורי הוא במציאות, לא כאן- לא עם פנטומים של אגו יצוקים אל תוך מקלדת ע"י אנשים שבאמת - מידת המכנה המשותף והעניין בינינו הוא אפס, לא חבל על האנרגיות??? ואחרי ההשתפכות הזו- כל שנותר לי הוא לאחל המשך דיונים פוריים ומעניינים, אני עדיין מקווה שמטרת הפורום תושג- והיא בעיני : מתן לגיטימציה ליותר ויותר נשים וגברים להיות נאמננים לעצמם, לחיות את חייהם בקשב עצמי , וליצור חברה שוויונית יותר ויותר בנושא של בחירה להתרבות או לא. לכל אלה הטרולים לא תורמים דבר. אם אני קולטת נכון את כיוון הפורום נכון להיום (ואני מאוד מעריכה את גרטרוד ודבריה) אני מרגישה שצדקתי בבחירתי הראשונית וזה אכן אינו מקום עבורי כרגע. שיהיה המון בהצלחה, אתן עושות כאן עבודה מבורכת- ישר כוח! כל טוב אישתאר.

inbal76

New member
אני אמנם לא בעד חסימות, אבל

כמו אישתאר, גם אני, כפי שכבר כתבתי בעבר, לא אמצא כאן את מקומי אם תתגלה כאן סבלנות רבה מידי למיסיונריות שקופה, כמו זו שהופגנה כאן ע"י השלוש המדוברות (אם כי שרה לפחות הצליחה להשתלב כאן באופן חיובי יותר בסופו של דבר)

נו, באמת

אבל במה פשעה איישה מלבד לומר ששאלותיה של חייכנית מעניינות בעיניה? זה הופך אותה למיסיונרית? אני ראיתי כאן אך ורק דינמיקה של שמועה: אישתאר אמרה שאיישה היא טרול ומאז כולם אומרים שאיישה היא טרול. מישהו ראה בפורום הזה הודעה טרולית שלה? לא נראה לי. זה כמו להיות שוב ביסודי, מישהו אומר משהו וישר יש חרם על הקורבן האומלל, בלי לבדוק, בלי לשפוט לבד, בלי להתרשם עצמאית. יתכן שהיא טרול בפורומים אחרים, לא בדקתי וזה לא מעניין אותי. יתכן שהיא תהיה טרול גם כאן ואז באמת יש לחסום אותה, אבל האם את, ענבל, ראית כאן הודעה שלה שבשלה היית חוסמת את כניסתה? עד כמה שהבנתי גם היא אישה שלא רוצה ילדים, האם היא חטאה בזה שהשאלות של חייכנית עיניינו אותה? זה לא קצת מוגזם? על סמך מה קבעת בהודעתך שהיא טרול? (עד עכשיו הצטיירת כאדם מאד רציני, מה גרם לך לומר דבר כה פוגעני ולא מבוסס על כלום מלבד על עדותה של אישתאר?). וענבל, האם זה שהשאלות שקופות עבורך זה אומר שהן חייבות להיות שקופות עבור כולם? האם טרוליותה של איישה היא בכך שאולי היא לא חשבה עדיין על השאלות האלו? שהיא פחות מגובשת ממך? ואגב, השאלות הספציפיות ששאלה חייכנית לא היו טרוליות כלל, הבעיה האמיתית שהיתה היא הגישה שלה והעיתוי (יום אחרי ויכוח כמו-פילוסופי מפגר), אבל לו מישהי מהפורום היתה שואלת את השאלות האלו בדיוק, הן היו רלוונטיות לגמרי (על אף שקצת בנאליות). אני אשמח אם תחשבי שוב על הדברים ותאמרי את דעתך.

יופי!ממש נהדר!../images/Emo46.gif

תשמעי, את וחברותייך יכולות לשבת כאן ולדון עד קץ כל הימים עם גברת איישה הנכבדה ודיקלומיה אם זה מה שאתן רוצות (וחבל שאת לא מוכנה לשמוע מפורומים אחרים שמנסים להזהיר )- מה שאותי מרגיז שיומיים אחרי שהומלץ לי להגיע לכאן הממליצה עצמה נוטשת ,ועם טיעונים משכנעים לכל דבר. אולי הפורום הזה צריך עוד להתגבש עד שיוחלט על מה בכלל רוצים להתדיין פה- אבל כל עוד בעיסוק הולך להיות בדיונים נוסך/חייכנית/איישה ושות'- שעוסקים בברבורים חסרי כיוון -, כל הפוטנציאל יתבזבז לריק!

אף אחד

אף אחד לא מכריח אף אחד להישאר פה. את יכולה ללכת ולחזור כאשר הפורום יהיה מגובש לרצונך המלא. חוץ מזה, קצת נמאס שכל אחת כאן מאיימת בעזיבה בכל פעם שהדברים לא הולכים בדיוק לרצונה. זה קורה בערך פעם בשבועיים, ובכל פעם זה נשמע יותר ילדותי ופחות רציני מבפעם הקודמת. הדלת פתוחה, אתם לא צריכים להודיע (לאיים?) מראש. שכל אחד יצא ויכנס כרצונו או שיתרום לגיבוש הפורום ולעיצובו(ובכלל, נראה לי קצת חצוף להיות כאן יום וחצי, לתרום משפט אחד, שעוסק גם הוא רובו באיישה ולשפוט אם אנחנו צריכים להתגבש או לא). להראות לך את הדלת או שתמצאי לבד?

ובנימה רגועה יותר

שימו עצמכן במקומה של מנהלת הפורום, האם זה נראה לכן ניהול אחראי שהיא תחסום את אחת המשתתפות רק בגלל שכמה משתתפות אחרות סיפרו על מה שהיא עושה בפורומים אחרים??? האם היא לא *חייבת* שיהיה משהו בפורום שלה כדי שהיא תחסום מישהו? שמישהו יהיה טרול מעל לכל ספק סביר? איזה מין ניהול אתן מציעות שיהיה פה?

להודעתך הראשונה לא אגיב כמובן

כי עם כל הכבוד אני לא איימתי בשומדבר וגם לא ראיתי איומים של אחרות. לכל אחת מותר להביע את דעתה. לגבי השאר- אף אחד לא ביקש חסימה של איש. אישתאר מכירה את איישה היטב- כמו כל משתתפות הפורומים אותם איישה ניסתה בכל כוחה לפרק ובסוף נותרה בחוץ. אני מכירה אותה אולי עוד יותר טוב, ואני חושבת שזה נכון והכרחי גם להזהיר אחרות- אם הן מוכנות לקחת את האזהרה לתשומת ליבן או לא, זה כבר בעיה שלהן ולא שלי. בשום מקום לא באתי בדרישה לחסום אותה, זה יגיע מעצמו- בדיוק כמו שכבר קרה בפורומים אחרים . אני גם לא מציעה ניהול ולא כלום. ולמען האמת אני אכן חדשה מכדי בכלל להציע איך לנהל ומה לעשות- מה שביטאתי זה את התיסכול שלי מהלך הרוח.זה הכול.

Aisha

New member
תודה ציפורת על מילותיך

אבל תזהרי כי בסוף גם אותך יכנו טרול בגלל שאת תומכת במי שהן חושבות שהוא טרול. go figure

inbal76

New member
אין קשר לתגובתה לחייכנית

אלא להודעתה הראשונה בפורום ולמה שכתבה אישתאר ואני מאמינה לה, לאור היכרותי עם טיפוסים מהסוג. (ואני עדיין נוטה להאמין שההודעה הראשונה לא היתה כזאת תמימה, אלא שאישתאר חשפה אותה מהר וקטעה באיבן את הכוונות. אבל הרי כל מטרתה של הכתיבה הזהירה והנחמדה היא שאפשר יהיה להתמם אח"כ ואי אפשר יהיה "להוכיח"...) אם בפורום זה היא לא טרולית (או שירדה מכוונותיה להיות, ואכן מאז היא תורמת חיובית) - אני מתנצלת בפנייך איישה! אך לגבי שאלותיה ה"תמימות" של החייכנית - נו, זה מסוג הדברים שכל כך ברורים למי שמכיר את זה, שאני אפילו לא יודעת איך להסביר למי שלא (וראי שוב הערתי לגבי הכתיבה הזהירה). אם כי במקרה שלה יש מצב שהיא בעצמה לא מבינה "מה לא בסדר", לאור קשיי ההבנה שכבר הפגינה, ואני יכולה להעביר לך את ההודעות ששלחתי לה במסרים בנסיון כושל למנוע את השרשור הענק שהתפתח בעקבות הודעת "ילדים זה האושר" הראשונה שלה, מהן היא לא הבינה אף מילה, או סתם החליטה להתעלם. ניסיתי גם להפנותה למאמרים כדי שתבין למה ההתנגדות, אך לשווא. מה שאני מנסה להגיד זה שניסיתי , באמת שניסיתי להיות סבלנית וידידותית איתה בהתחלה. ואני בהחלט בעד לנסות לנהוג כך בהתחלה עם מי שאפשר. אבל תוך כדי הבהרה ברורה של בשביל מה אנחנו כאן ובשביל מה אנחנו לא כאן. ומי שמסרב להבין ומתעקש להמשיך למצוץ אנרגיה מכולם בניסיון להסביר לו - מבחינתי הוא טרול. כפי שכבר אמרתי, לא הייתי חוסמת אף אחד. אבל לשתף עם הדברים האלה פעולה - זה מה שמבחינתי יהרוס את הפורום.

Aisha

New member
ואני יכולה להביא לך הודעות של ISTAR

so?(אני *לא* אעשה את זה) כל הדיון הזה אם X היא טרול או לא זה סתם ביזבוז אנרגיות. אתם דנים בתפל ולא בעיקר שהוא נושא הפורום "נשים שלא רוצות ילדים" ואיך זה מתחבר לשאר תחומי החיים.

inbal76

New member
אנחנו דנות באיך אנחנו רוצות לראות

את הפורום הזה. בעיני זה לא תפל.

Aisha

New member
אתן דנות בסוגיית הטרול

שזה לא ממש נושא הפורום. סתם במקום להשקיע את האנרגיות במקומות מועילים. אני לא כותבת את זה בגלל זמדובר בי. אגב לקבוע שמישהו טרול רק בגלל שמועות שהיא אמרה שההוא אמר שהוא שמעה שההוא ראה שאדון X הוא בעצם גברת Y. זה נראה לי לא לעיניין. האם את ראית אותי מתנהגת כאן בצורה טרולית? האם את(לא על סמך שמועות שההיא אמרה שההוא ראה...) ראית אותי מתנהגת בצורה טרולית בפורום אחר?

אנחנו לא חייבות להיצמד

כל הזמן אך ורק רק לנושא אי-הילודה. אני מסכימה עם ענבל שזהו דיון על אופיו של הפורום ולכן הוא חשוב ורלוונטי מאד (עם זאת, אני מבינה שהדיון לא נעים עבורך משום שאת עומדת במרכזו חלק גדול מהזמן... זה באמת לא נשמע כיף במיוחד, ועדיין הדיון הוא חשוב ביותר).

Aisha

New member
הנושא הפורמלי של הפורום

מתחבר לנושא של פמיניזים , סטיגמות , נשיות. הנה סטיתי מהנושא ה"טהור" של הפורום אבל נשארתי בסביבה של הנושא - בערך.

inbal76

New member
איישה, כבר הסברתי בפרוטרוט

את תגובתי לגבייך, ואפילו כבר התנצלתי אם אני חושדת בכשרים, ואם זה לא הספיק, אז הנה אני מתנצלת שוב. [לא הלכתי ואין לי כוונות ללכת לעקוב אחרייך בפורומים אחרים, אבל אם התנהגת כטרול במקומות שונים (ואין לי כל סיבה לחשוב שאישתאר המציאה את זה) אז את צריכה להבין שזה יתנקם בך כשתרצי להתנהג יפה (כמו עכשיו אולי), ואי אפשר להאשים את מי שחושד בכוונותיך לאור היכרות קודמת.]

למעלה