יש תוכניות כמעט סופיות!

איריסג

New member
אצלי הם לא כל כך מייצגים

כי אנחנו בחרנו להוסיף בשירותי האורחים גם מקלחון גדול (90 * 90 לפחות), ויהיה ארון כיור כמו באמבטיה וכו' - והם גם עם מעברים רחבים וכיוב' - כי כל הבית אצלנו מותאם גם לנכים. ושירותי האורחים, מיועדים להיות גם מקלחת אורחים, אם יגיעו אלינו אורחים ללון - שתהיה להם מקלחת ושירותים פרטיים. הגודל שלהם הוא 2.60 על 1.75 מר'.

ליcות

New member
לא נראה לי.. אבל על מה חשבת?

אני יכולה לברר, אולי יש אפשרות.

כל הקומה לא נראית לי

אולי בגלל שאני לא רגיל לצפיפות כזו . רוחב של 6 מטר זה קטן מידי . כמעט כמו אצלי בקרווילה . אין מבואה בכניסה לבית . אני חושב שאם תנסי בשרטוט להציב את הריהוט של הסלון תראי שזה לא כל כך קל . הייתי מוסיף לכל אורך הסלון עוד מטר וחצי החוצה אם זה אפשרי ואז גם הכניסה תסתדר . היא תהייה בפינה שתווצר .

ליcות

New member
לא אמרת לי פעם שעברה שזה רחב מידי

לסלון עם פינת אוכל? או אולי אני מתבלבלת.. בכל אופן, הלוואי ויכולתי לשנות - קירות חיצוניים אני לא יכולה להזיז, רק שינויים פנימיים. ואגב הסלון נכנס לי בלי בעיה בכלל (ספות 2+3) - הספה הגדולה נכנסת בקיר ליד דלת הכניסה ואת הספה של 2 אני רוצה למקם ליד דלת ההזזה (קצת תחסום את הדלת אבל לא נורא). צירפתי בשרטוט בערך את הכיוון.

Rשף

New member
זה בית מקבלן ?

התוכנית נראית סטנדרטית למדי. ועוד הערה- החלון בפינת המטבח נראה מוסתר בין הארונות.

Rשף

New member
אני נשוי כבר 10 שנים

זה רע
בלי קשר לטוב ורע שהם טעם אישי, התכנון צועק קבלן שמנסה לקלוע לטעם של כולם ולהרוויח כמה שיותר מטרים וחדרים.

ליcות

New member
אני מסכימה איתך בגדול

וכבר אמרתי - מבחינתי זה רק הבית הראשון שאני קונה.. מתכננת להישאר בו כ 10-15 שנה ואז לקנות מגרש ולבנות עצמאית. כרגע מבחינת התקציב, זה מה שיכולנו להרשת לעצמנו (בקושי) ואני מקווה שאחרי שנגדל קצת את הילדים שעוד יגיעו, נצליח לחסוך כסף לבית אחר ומעוצב קצת יותר (גם אז יהיו לי דרישות אחרות כמו יחידת הורים גדולה יותר ונפרדת). כרגע מבחינתי, עצם העובדה שאני יכולה לגור בבית פרטי עם גינה, באזור חיפה, מרווח באופן יחסי למה שראינו בפרוייקטים אחרים ועוד חדש.. אני מאושרת
.

Rשף

New member
קחי קצת שיעורי בית לשנים הבאות

אני לא יודע מה התקציב שלכם ואיפה קניתם, אבל אם תתרחקו מהאיזורים הצפופים תוכלו לקבל הרבה יותר עבור הכסף שלכם תמורת נסיעה לא ארוכה לעבודה

ענתש

New member
הם כבר עשו את זה....

אם אני זוכרת נכון הם צפוניים יחסית וזה בדיוק השיקול שהם עשו. אני חושבת שזה שיקול מצויין... גם אני עשיתי את זה לפני 6 שנים, ישבתי בשקט ושילמתי את המשכנתא שלי וברגע שגמרתי אותה לקחתי עוד אחת ויאללה, לפרוייקט הבא

איריסג

New member
אז אני מניחה שלעשות משהו עם הגודל

של הממ"ד זה בלתי אפשרי כי יש מעליכם עוד שכנים? מה הייעוד הפונקציונלי של הממ"ד? חדר עבודה? מחסן? אם הוא נועד בעיקר לאיחסון אולי תוותרו בכלל על המחסן השני - ואז תרחיבו את השירותים? ולגבי הכניסה - אני לא אוהבת קיר שמתרומם ממש מול הכניסה לכל הגובה. מה שדווקא חשבתי שאת יכולה לעשות כדי לעשות איזו שהיא תחימה לא מציקה - זה מול המדרגות (מימין לכניסה) לעשות חצי קיר, או אפילו משהו טיפה יותר גבוה - של קיר גבס משולב אפילו במשרביות - אז הוא לא "אטום לגמרי". מצידו השני, אם אין שם ספה - את יכול הלעשות נישות לנוי או לספרים וכו'. ואם את מטייחת אותו גם באיזה טיח אקרילי צבעוני - את מקבלת כניסה מאד יפה ומעניינת.

ליcות

New member
אין לנו שכנים מלמעלה

זה בית פרטי דו משפחתי. הממ"ד מיועד להיות מעין חדר משחקים ופינת מחשב, לא יותר מזה. חשבתי בעבר לעשות ממנו חדר ילדים אבל ויתרתי, אני מעדיפה אחסון, מה גם שיש עליית גג ענקית שנוכל ממנה לעשות חדר ענקי כולל מרפסת (ובגובה הזה יש גם נוף) וזה יהיה מיועד לחדר הורים בנפרד (אחרי שכולם יגדלו), ומהחדר שינה נוכל לעשות חדר ילדים נוסף לפי הצורך. לגבי הקיר - בכל מקרה אין מצב שזה יהיה עד התקרה, מדובר רק על חצי גובה, זה ברור לי. אני גם שונאת עד התקרה, סתם חוסם את האור. כנ"ל לגבי הקיר שיסתיר את המקרר - לא עד התקרה. רק מציק לי שהקיר הוא לאורך המדרגות - זה כאילו יחסום חלק מהמדרגות. או שזה יהיה קיר שיורד לאורך המדרגות ואז עוד קיר פינה כזה (אולי אפילו מעוגל), או אולי נעשה סימטרי וזה יחסום חלק מהמדרגות. אני עוד צריכה לחשוב על רעיונות איך לעשות את זה.. יש לך דוגמא אולי לקיר כזה? קישורים מעניינים שיתנו לי השראה?

ליcות

New member
אוי עכשיו הבנתי שאת מתכוונת לקיר

ממול המדרגות ולא לידו
. כאילו ליצור מעין מסדרון קטן.. משהו כמו בשרטוט לא?
השאלה היא - חוץ מלגוון לי את הכניסה, איך אני בדיוק מסתירה חלק מהמטבח בזה? עדיין כשנכנסים רואים מטבח מול העיניים..

איריסג

New member
אצל חברה שלי

שדווקא גרה בדירה בבית משותף, היתה בזמנו אותה הבעיה. פותחים דלת ויש שתי אפשרויות - או שאת ישר "נופלת" לתוך המטבח, או שיש לך קיר מול העיניים. מה שהיא עשתה, היא הורידה את הקיר המקורי, ובנתה במקומו קיר גבס עד שמתחיל בצד אחד (שבו הוא נפגש עם עוד קיר ב 90 מעלות) בגובה של כ 2 מטר, ויורד בשיפוע עדין, ובנקודה מסויימת מסתובב וסוגר על המטבח במין ר' כזו - שבה הוא כבר בגובה של מטר וקצת, אולי טיפה יותר. את הקיר היא ציפתה באריחי אבן טבעית 10*10 בצבע בהיר ועדין. זה יצא מאד יפה.

ליcות

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif חשבתי על משהו לגבי קומת

הכניסה -רוצה לשמוע את דעתכם. קודם כל תיקנתי את נושא החלון בשירותי אורחים ואני אבדוק את עניין ההרחבה שלו על חשבון המחסן. שנית - סימנתי באדום אפשרות למעין קיר גבס עם מסדרון קטן שאולי יכול לסדר את עניין הכניסה.. תיכננו קיר קטן לקישוטי נוי כאלו (עם תאורה יפה) מתחת למדרגות ופתאום חשבתי שאם אני מרחיבה אותו ויוצרת מעין פינה קטנה, אני גם מסתירה חלקית את המטבח ועדיין לא סוגרת לגמרי את הסלון. מה אומרת מועצת החכמים?
מי יכול לקשר לי אתרים טובים לרעיונות של קירות גבס, כאלו עם כל מיני פינות לקישוט?

אם המצב בלתי ניתן לשינוי מבחינה

חיצונית הייתי אומר שאת צריכה בצער רב לוותר על המזווה , או להעביר אותו במקום מחסן הגינה . אפשר לשים מחסן פלסטיק בגינה ( אם מרשים זאת . ולהוסיף למטבח ארונות עליונים גם כך המטבח לא גדול וארונות עליונים מתחייבים מהמצב . את המדרגות להזיז עד לקיר הממ"ד כך שהכניסה לבית תהייה מרווחת יותר , מתחת למדרגות יהיה אלמט עיצובי .

למעלה