או, עכשיו אתה מדבר לעניין ../images/Emo13.gif
תראה, הקומה הראשונה ששרטטת נראית מאוד יפה.. בשרטוט. במציאות כשמתחשבים בגדלים זה יוצא צפוף (תסתכל במה שצירפתי, זה בערך הגודל האמיתי). תאמין לי, זו היתה התוכנית הראשונית שלי, אבל כשהתייעצנו עם כל מיני גורמים מקצועיים, נאמר לנו שזה רק יקטין את הבית. החשבון הוא פשוט: למטבח צריך בערך 60-70 ס"מ (מהקיר עד סוף המשטח שיש). עוד בערך 40 ס"מ נעלמים כדי לפתוח ארון/מגירות בנוחיות, וללכת בין סוף המשטח לאי, נדמה לי שצריך לפחות מטר. עכשיו האי תופס רוחב של 90 ס"מ, וכיסא עוד בערך 40 ס"מ (90 לפי החשבון הזה - 60 ארון, עוד 30 מקום ישיבה). גם לא ניתן להושיב כמו שאתה הצעת כי אז אין לי באי ארונות, הרי לא ניתן לשבת בצד של הארונות ואז חבל, כל הקטע של ניצול האי הולך לאיבוד (לפי מה שעשית בצד אחד יושבים מול הסלון כך ששם אין ארון, ובצד השני יש קיר גבס כך שגם שם אין ארון). הבעיה היא שהמטבח שלי קטן, אני לא מוכנה לשים לי ארונות למעלה מול העיניים כי אני לא אוהבת את המראה הזה, ולכן אני נאלצת לחשב בו כל שטח ולנצל אותו בצורה מקסימלית. אין לי הרבה שטחי אחסון, למעלה יהיו לי רק 3 קלאפות ויש את המזווה שאני תולה בו הרבה תקוות.. בקיצור - אם משאירים את הדקורציה (והרעיון מאוד יפה, בכל מקרה אני בטוח אעשה משהו מגבס בכניסה שיסתיר קצת את המטבח) אז אנחנו מאוד מתקרבים לכניסה, יש בערך 2 מטר מהכניסה עד לאי. זה צפוף קצת בעיני.. כנ"ל לגבי הסלון - להפוך אותו זו אופציה לא רעה, אבל זה בתנאי שאין לי שום אי ליד המדרגות, כי אז אני חוסמת את המעבר וכל היופי שיש בסלון רחב הולך לפח. דבר נוסף - לגבי הקומה השניה. אז גם פה כבר חשבנו על הרעיון הזה, אין ספק יש לחדר הזה הרבה פוטניצאל וגם אותי זה קנה שיכול להיות לנו אגף שלם ולילדים אגף נוסף. אבל מה? המידות של המיטה שלנו הן 195*220, וזה אומר שכדי שיכנס לנו הכל בחדר (ואני מדברת על ארון, אפילו לא חדר ארונות כי זה ממש בלתי אפשרי - גם לא בחדר שנה הנוכחי, מיטה, שידות, וכניסה נורמלית למקלחת, וזו מקלחת פינתית, לא ג'קוזי) זה אומר לוותר על חדר הכביסה. חשבנו על זה בלי סוף וניסינו להנדס תוכנית נורמלית, אבל בסוף הגענו למסקנה שאין מצב שחדר הכביסה לא יהיה למעלה, כי שם הילדים (למרות שבעיקרון אין לי בעיה להעביר אותו למטה למחסן גינה). לא רוצה לתזז כל יום עם בגדים במדרגות. לגבי המסדרון - אולי לא רואים את זה בשרטוטים שלנו, אבל לאורך המדרגות יש 2 חלונות גדולים (1.87 רוחב) שמתחילים מקומת הכניסה ומסתיימים בסוף קומה השניה, כך שהוא מואר. במקום החדר הצמוד לחדר השינה ניתן לעשות חדר משפחה שזה מעין פינת ישיבה קטנה כזו, ויש גם אופציה לסגור את זה לחדר ילדים. מכיוון שחדר המשחקים המיועד יהיה בממ"ד, אני לא רואה טעם להשאיר גם שם חדר משפחה, מה גם שכרגע יש לי ילדונת בת שנה ו 5 כמעט, ועוד קטנטונת שעדיין "מתחממת" בבטן, כלומר - אין מצב שאני יכולה להשאיר את הילדים ללא השגחתי בקומה למעלה בשנים הקרובות. אז נכון, מבחינתי התפשרנו פה, אבל התוכנית שלי היא כשהילדים יגדלו קצת, אנחנו עושים עלייה לעליית הגג (יש לנו מלא שטח שם, עם יציאה למרפסת ונוף) ושם תהיה קומת הורים רק שלנו..ואז כבר נעשה שינוי רציני בקומה השניה, נשנה את מיקום החדרים, אולי נעשה שם פינת ישיבה שתותאם לילדים גדולים יותר.. עד אז יש לנו עוד כמה שנים לזה.. ורק עוד משהו קטן. חשבתי בעצם למה אני שמחה עם הבית הפשוט יחסית שלי - הרי ראיתי פה תכנונים מדהימים ובתים מעוצבים, עם פטיו וחצר פרטית וכל הכיופים שיכול לתת בית פרטי. אז נכון, הבית שלי הוא לא מעוצב בצורה יוצאת דופן, אבל הוא נעים ונוח בעיני, הוא אמור לשמש אותי ל 10 שנים הקרובות עד שנסיים לעשות ילדים וקצת לגדל אותם, ואז נוכל ממש להתפרע. עד אז כבר יהיה לנו מספיק כסף גם למגרש וגם לתכנון בית מדהים ומעוצב.. רשמתי פה לא פעם שזה לא הבית האחרון שלי, זה רק הראשון, ואני גאה בזה שאנחנו - זוג צעיר בתחילת דרכו יכולים להרשות לעצמנו לגור בבית פרטי חדש עם גינה (חלום שלי מאז ומתמיד) באזור חיפה ששם מקור הפרנסה שלנו, וכל זה בשתי ידינו, ללא שום תמיכה ועזרה כספית מההורים. הכל במו ידינו, עבדנו וחסכנו (וזה היה קשה כי אנחנו גרים בשכירויות כבר המון שנים). ואני גאה בזה, גם אם הוא ללא הבית הכי מדהים בעולם וגם אם הוא מקבלן (אני לא מבינה למה זו מילת גנאי), הוא שלי ושם אני יקים את המשפחה הקטנה שלנו
. יצא ארוך
, אני מקווה שלא התייאשת באמצע, ואם יש עוד הערות אשמח לשמוע.