..
מגנים או בנדג'ים?
..

..../images/Emo124.gifמגנים או בנדג'ים?../images/Emo124.gif..

מה אתם אומרים יותר כדאי מגנים או בנדג'ים? פרטו,נמקו והסבירו (אני נשמעת כמו המורה שלי לתנ"ך-יאקק) ומה אתם אומרים על בינדוג' בלילה..!

לדעתי בנדג'ים זה רק לסוסים ש.....

שיש להם בעיות ברגליים ובגידים.. ושהגידים שלהם חלשים ויש סכנה שהם יקרעו או ימתחו... לבנדג' סוס שהרגליים שלו חזקות יגרום לכך שהן יהייו יותר רגישות לגורמים חיצוניים ולכן סוס עם רגליים חזקות שלא מבנדג'ים אותו לעומת סוס עם רגליים בריאות ולמרות זאת מבנדג'ים אותו לסוס א' יהייו רגליים יותר חזקות ולא כל מכה קטנה תגרום לו לצליעה... ואותו דבר עם בינדוג' בלילה... סוס עם בעיות רגליים רוצים לשמור לו כמה שיותר טוב על הרגליים ולכן מבנדג'ים אותו כדי שחס וחלילה הוא לא יבעט בדלת התא או יבהל או יקרא משהו ויגרם נזק לגיד... ובקשר למגנים אני חושבת שזה רצוי בעיקר בעבודת לונז'... ובתחרויות אבל לא בכל אימון קפיצות לשים מגנים כי כאשר הסוס מפיל אז שהוא ירגיש את המכה ויזהר בפעם הבאה.. וילמד שכאשר הוא קופץ יותר בטוח לא יכאב לו..

ומה עם הרוכבי דרסאג' ברמות הגבוהות?

הרגליים של הסוסים ברמה מצויינת והם מתחרים עם בנדג'ים..! לא נראה לי שהם היו רוצים לסכן את הסוסים שלהם?

לא כל רוכבי הדרסא'ז שמים בנדג'ים ו-

ואני גם יכולה להגיד לך שגם לא כל רכיבה שלהם הם מבנדג'ים את הסוס... בתחרויות תמיד שמים מגנים או בנדג'ים... ויש גם כאלו שמתחרים עם מגנים אולי את לא רואה אבל יש כאלו... וגם את לא יודעת איך הולך אצלהם בחווה אם הם מבנדג'ים בלילה או בכלל... ומאיפה לך לדעת מה מצב הרגליים של כל סוס?? תאמיני לי יש רוכבים שכמה שאת חושבת שיש להם פצצה של סוסים לחלקם יש לפעמים בעיות ברגליםם למרות שאת לא רואה את זה... כי מסתירים את זה.. בגלל שזה מוריד מערך הסוס..

טוי בוי

New member
רנה לא תמיד רוכבת עם בנדג'ים!

רנה היא הרוכבת דרסאג' בין הטובות בחווה ואני חושבת הבת שלה בחורה שרוכבת על סוס בשם אורה אז היא רוכבת עם מגנים קידמיים פעמונים ובנדג'ים באחוריים....היא רוכבת רק דרסאג'!

Juli kleo rullz

New member
זה תלוי... ../images/Emo15.gif

אצלנ (לפחות בביצפר...) רוב הוסיסם עם מגנים... אבל יש סוסה אחת (גיבסון המאמי) שהיא זקנה והגידים שלה חלשים אז היא צריכה בנדג'ים... אני חושבת שאם יודעים ממש טוב לבנדג' או שאם יש אור אז זה סבבה...

טוי בוי

New member
זה משנה איזה סוס....../images/Emo60.gif

סוס עם רגל חלשה ופגיע היה עדיף לשים לו בנדג', וסוס עם רגל בריאה וחזקה עדיף היה מגנים או מידי פעם בלי כלום, סוס עם רגל טובה עדיף היה לו מגנים. בלילה זה לסוסים עם בצקות או פצעים או בעיות ברגליים לא כל סוס צריך.... בעבודה זה לא משנה לדעתי לסוס בריא עם רגל חזקה אפשר גם בינדוג' וגם מגנים או או אבל סוס עם רגל חלשה ופגיע אז חובה בינדוג'!

GrEeNwOmAn

New member
האמת?../images/Emo29.gif

לקפיצות אני חושבת שזה יותר טוב מגינים ולדראסז' בנדז'ים. כאילו, זה יותר הגיוני ויותר מתאים. תחשבו על זה ממש לעומק שנייה! ותבינו אולי למה אני מתכוונת. ההתאמה בן הסוס של ההגנה על רגלי הסוס לכל ענף בספורט הסוסים. מבינים? אצלינו לרוב הסוסים יש מגינים אבל יש כאלה עם בנדז'ים. ויש כאלה שיש להם גם וגם.

zohark

New member
טעות...

בנדז'ים מגינים על הגיד טוב יותר בכל מצב, זה ידוע ואת יכולה לשאול את המדריכים בחווה שלך... לסוסי בצפר הייתי ממליץ על מגנים כי זה ממש לא בריא ומאוד מסוכן שתלמידים מתחילים ולא מנוסים ישימו בנדז'ים, זה יכול מאוד לפגוע ברגליים של הסוס.

dearanita

New member
אבל המגינים שומרים טוב יותר על העצם

שמעתם מה קרה בכנות? עם הסוס שנפל במכשול ושבר את הרגל... הרדימו אותו

TauraMan

New member
סוס מכנות?../images/Emo20.gif

אוי... אבל המגנים לא היו עוזרים פה... אנחנו לא רוכבים עם בנדזים. עם מגנים אנחנו רוכבים רק על סוסים שצריכים כי הם משפשפים רגליים(דיזל,קלייר ולפעמים נפו באחוריות) בנדזים יכולים לגרום הרבה יותר נזק מאשר מה שהם עוזרים.. חבישות אורווה רק במקרה פציעה, אם אין צורך אז לא חובשים.

dearanita

New member
ועוד איך שהם היו מקטינים את עוצמת

המכה ואולי היו מונעים מוות. וכל מה שכתבת על הבנדזים היה ממש שטויות, תקראי מה שזוהר כתב כי אין לי כח לכתוב גם במילא אתם אף פעם לא מקשיבים

TauraMan

New member
כל ה"אם"ים האלו כבר לא עוזרים..../images/Emo20.gif

וכן קראתי והפנמתי את מה שזוהר כתב אבל "חינכו" אותי לדבר מסוים.. המדריך שלי שונא חבישות עבודה אלא אם לסוס יש בעית רגלים ואז זה כבר נושא אחר. אבל שוב זה די דעות והתנהגויות שונות עם הסוסים ואין דרך אחת ובטח שלא דרך אחת נכונה.. אבל נורא הפריע לי "במילא אתם אף פעם לא מקשיבים"... א) ה"אתם" הזה מאוד מזלזל ומכליל ב) אני קוראת הכל, יש מה שאני מסכימה איתו ויש מה שלא, אם אני לא מסכימה זה לא אומר שאני לא יודעת כלום, זה פשוט אומר שאני לא מסכימה. ג) כבר דיברנו על הנושא הזה הרבה אבל עדיין יש הודעות שנורא מעליב לקרוא אותן. לתשומת ליבך.

צודקת.. במקרה של שבירת רגל אז....

גם מגנים לא יעזרו וגם הבינדוז' הכי טוב בעולם!!! על איזה סוס מכנות אתם מדברים?? ומתי זה קרה??? ותאמין לי ששום דבר לא היה עוזר לו.... אם הוא שבר את הרגל הוא כנראה עיקם את אחת הרגליים ממש ממש חזק!!! שזה גרם לשבירה!!1 כמו נגיד שאתה שובר את היד גם אם תשים מגנים על היד זה לא יעזור! כי זה תנועה כל שהיא שגורמת לשבירה... ותאמין לי שהפנמנו את מה שזוהר כתב וגם את כל הדברים שאתה כותב.. אבל כל אחד לימדו משהו אחר וכל אחד מקשיב למאמן שלו אחרת לא היה יכול להיווצר מצב של אמון בן המאמן לרוכב... ולכן צריכים להיות שלמים ב-100% עם המאמן.. אני הלכתי כבר מספר פעמים למאמן שלי ושאלתי אותו אם לא שמים לסוס מגנים בקפיצות לא יגרם נזק אחר כך? והוא אמר לי שלא צריך בינתיים וזה מחזק להם את הרגליים... ובינדוג' זה לסוסים עם בעיות בגידים וברגליים ואין צורך להחליש לסוס עם רגליים חזקות אתה הגידים והרגליים.. וד"א רק שתדעו שבטבע הסוסים לא היו כל כך מפונקים!! הם הלכו בתנאי שטח ואבנים בקוצים ובשיחים וקפצו מעל דברים שלא היה להם ברירה וכל זה היה בלי מגנים!! והם שרדו דווקא הרבה מאוד זמן בחיי הטבע!!..

dearanita

New member
דרור ודורון וכל השאר

דבר ראשון דורון אני מתצל אם נשמעתי מזלזל זו לא הייתה הכוונה שלי זה פשוט מעצבן אותי שאת מתווכחת על מה שאני יודע שנכון. הסוס בכנות שמת נפל קדימה על המכשול ולא סובב את הרגל ולכן מגינים היו יכולים למנוע את עוצמת המכה (אהמ דרור). הווטרינר שלי אמר לי שחבישה טובה אף פעם לא מזיקה והמדריכה שלי תמיד אומרת לעבוד עם בנדזים או מגינים (ובמקרה היא נחשבת לאחת המקצועיות ביותר בארץ) אז די באמת נמאס מויכוחים הדברים האלה לא גחמה אישית שלי אם לא היו צריכים לשם מגינים או בנדזים לא הייתי סתם שם כי אני עצלן אבל זה חשוב למען בריאות הסוסים תעשו מה שאתם רוצים אבל כשיקרה משהו (ותאמינו לי שבסופו של דבר אם תמשיכו כך יקרה) אני לא אוכל לומר שלא הזהרתי אותכם. לא סתם מחייבים בכל תחרויות הדרסז' לחמם עם בנדזים ולהגן על הסוסים

למעלה