..
מגנים או בנדג'ים?
..

מגנים לא היו מונעים את שבירת.......

הרגל... הם אולי היו מפחיתים את הכאב של המכה אבל את השבירה עצמה זה לא יכל למנוע!! אמרתי לך כבר את הדוגמא.. זה כמו שאתהתשבור את היד וגם אם יהייה לך מגנים על היד זה לא ימנע את עצם השבירה!! זה יפחית את המכה אבל היד תישבר!!! ורק בשביל שתדע... המאמן שלי..(ליאון).. הוא ברמה גם מאוד מאוד גבוה.. הוא התחרה בתחרויות באירופה והיה גם בתחרות ה-volvo למי שיודע מה זה... וזה נחשב לתחרות הכי קשה שיש בעולם.. שם יש לך מכשולים של 1.60 שצריכים לעשות פניות קשות והכול שם מבוסס על הקשר עם הסוס וכל טעות קטנה אכלת אותה.. הוא גם קיבל סמכות של מאמן מההתאחדות הבין לאומית לרכיבה... ואני לא חושבת שהוא היה מסיים את לימודיו בלי לדעת מה טוב לסוס ומה לא צריך או צריך לקרות.. יש לו המון ידע בסוסים!! ושנים על גבי שנים של נסיון ואילוף סוסים... אני חושבת שלא רק דניאלה מבינה מהחיים שלה הכי טוב בארץ כי יש עוד אלפי מאמנים וגם מדריכים שיודעים אולי גם יותר טוב ממנה או אפילו כמוה על סוסים.... תאמין לי שאני לא ירצה לפגוע לסוס שלי ברגליים ובמיוחד לא להרוס לו אותם וכך גם המאמן שלי לא ירצה להרוס סוס שהוא כל כך משקיע בו והוא ממש ממש אוהב אותו...

dearanita

New member
דרור

אם עוצמת המכה הייתה פוחתת הרגל הייתה יכולה שלא להשבר ולא סתם ג'יין אמרה שממש חבל שהם לא שמו מגינים (אם זו הייתה מכה שמגינים לא היו עוזרים היא לא הייתה אומרת) עכשיו אין לי כח לריב איתך "המדריך שלי יותר טוב" "המדריכה שלי יותר טוב" אני לא רוצה לרדת לרמה התינוקית הזאת. את לא רוצה לחבוש לסוס שלך את הרגליים לא צריך אני בטוח לא אהיה זה שיכריח אותך. יום טוב

dearanita

New member
ודניאלה שאמרת שיש יותר טובים ממנה

בארץ זכתה "במקרה" מקום 5 באליפות אירופה הפתוחה

הוא נפסל לא בגלל שהוא לא יודע....

לרכב אלא בגלל שזה תחרויות ממש ממש קשות!! שאחרי כל מכשול צריכים סיבוב על התחת 2 צעדי קאנטר ועוד מכשול של איזה 1.60 ואולי יותר.. להגיע לכזאת רמה זה ממש קשה!! וצריכים לרכב ממש טוב... לא כולם מצליחים בתחרויות האלו... והוא התחרה גם בתחרויות אחרות של אירופה ובחלקם הוא אפילו זכה.. אני לא יודעת בדיוק כיח לא שאלתי אותו אבל אני אשאל בהזדמנות.. אבל להגיע לכזאת רמה זה ממש קשה!!!!

zohark

New member
אמממממממ

אני אישית רוכב יום יום עם מגנים ובאימוני קפיצות ודרסז' עם בנדז'ים. בנדז'ים שומרים מצויין על הרגליים אבל החבישה תמיד כרוכה בסכנה, כי אנחנו סה"כ בני אדם ותמיד אפשר לעשות טעות, ויש סוסים שיכולים להדפק בגלל איזה קיפול קטן שנוצר בזמן החבישה. אם החבישה נכונה בנדז'ים רק יישמרו טוב יותר על הרגל. אותו דבר בחבישת לילה, החבישה תמיד יכולה להוות סכנה אם במקרה נוצר כפל או לחץ חזק מידי על הרגליים ועוד מליון ו2 דברים. אבל אם החבישה נכונה, אין שום סכנה לרגל ולהפף, זה רק ייתמוך בכל גיד של כל סוס ולא משנה אם הגידים שלו רגישים או לא . ובדיון הקודם התווכחו איתי אבל השבוע שאלתי עוד פעם גם מדריכים מוסמכים בעבדו בהרבה חוות ברמה גבוהה, וגם וטרינרים מקצועיים, אז בבקשה אל תתחילו את הוויכוח שוב. אמממ ובקשר לסוסי דרסז' וקפיצות ברמה גבוהה אני לא חושב שמישהו ייקח את הסיכון ולא יישמור על הגידי של הסוס שלו.....זה סוסים של יותר מ100 אלף דולר ושנים של אימונים עד שהם הגיע לרמה הזאת, אז תעשו לי טובה...כל אחד יישמור על הרגליים של סוס כזה כמו על זהב...

אני אומרת...

שלסוסים צולעים עדיף מגנים. אבל בדוגרי מגנים הם יותר לקפיצות ובנדג'ים לדרסאג'. בלילה כדי לבנדג' עם חימר למנוע כאבים. אבל קבוע לא!

dearanita

New member
דבר ראשון מאוד לא כדאי לשם לסוסים

חימר ברגליים ודבר שני סוסים צולעים בכלל לא צריכים לעבוד. בואנה אנשים מישהו צריך ללמד אותכם קצת המדריכים שלכם לא עושים לכם ימי עיון? לדוגמה מה עושים עם סוסים צולעים למה משמשים בנזג'ים ולמה מגינים? אני יושב פה וממש צוחק ובלי שום מטרה להעליב אבל אני ממש קורא פה בדיחות ומה שעצוב זה שאתם מתכוונים לזה ברצינות. תקנו ספרים על סוסים , תלמדו תשאלו שאלות אבל תפסיקו עם השטויות

Just A Firefly

New member
&_&

ככה, על סוסים צולעים, קודם כל, לא רוכבים. הולכים עם חבל לידם קצת. חובשים להם את הרגליים. שמים משחות להורדת הנפיחות וקירור הגידים. ולאחר הפציעה / צליעה - לא רוכבים עליהם עם מגינים - אלא עם בנדז'ים שמעניקים יותר תמיכה לרגל. ובדוגרי, מגינים ובנדז'ים מתאימים לסוס לפי הצורך שלו. ולא בגלל שהוא קופץ או עושה דראסז'. אני באמת מסכימה בקטע הזה עם נועם - וחושבת שצריכים לעשות בכל החוות הרבה יותר ימי עיון למניעת מצבים לא נעימים, כמו למשל, שהסוס צולע ואחרי זה לא יודעים למה ואת מי או מה להאשים.. לא עדיף להקדיש כמה ימים, לא סתם לבוא ולרכב - אלא ללמוד ולהשכיל לגבי נושאים קריטים וחשובים?

אממ.. סליחה על הבורות אבל...

מה זה בנדז'ים? סוג של מגינים? מישהו יכול להביא דוגמאות??

Sweet SuGaR

New member
בנדג'ים זה סוג של מגינים

הם סובבים את הרגל של הסוס... אני לא ממש יודעת עליהם הרבה אבל הם מגינים על הגידים יותר מאשר על העצם. (צריך להמציא בנדג'ים ומגינים.. זה יכול להיות חכם). זוהר רוכב עם בנדג'ים

zohark

New member
בנדז'=תחבושת

ה"בנדז'ים לרכיבה" הם תחבושות אלסטיות, שמתחתיהם סמרטוט/ ספוג או כל שכבת הגנה אחרת. הבנדז' תומך בגיד ושומר עליו טוב יותר ממגן רגיל , אבל מגן על העצם פחות טוב ממגנים. ממש ממש לא מומלץ לתת לילדים מתחילים לבנדז' סוסים בגלל שהחבישה כרוכה בסכנה, וצריך לבצע חבישה טובה עפ"י כללים מסוימים כדי לא לפגוע ברגל. לכן משתמשים בדר"כ לסוסי בצפר במגנים רגילים. דוגמאות.....אממ צריך להראות מקרוב...מרחוק זה לא יעזור אבל אם את רוצה יש לי המון תמונות של סוסים עם בנדז'ים.

Just A Firefly

New member
בדיוק + דבר קטן קטן...

הספוג \ סמרטוט שמתחת לבנדז' נמצא שם בעצם כדי להשוות את הלחצים לאורך כל החבישה.. הרי (כמעט) אין כזה דבר חבישה מדיוקת ושווה לכל אורכה - גם אם זה נראה ככה. לכן שמים את הספוג (או יותר נכון, גָמְצ' - שם מוזר
) מתחת לבנדז'
מצורפת תמונה יותר נכונה של חבישה מהתמונה שרעות צירפה, הנמצאת מספר הודעות מעלה. חשוב (!) מאוד לחבוש גם את החלק התחתון של המפרק (כמובן בלי להפריע לתנועת הפרק - נעשה בעזרת חבישה בצורה של V. כאשר מגיעים לאיזור הפרק עם הבנדז', בקדמת הרגל בחלק החיצוני שלה, מכוונים את הבנדז' טיפה מטה. מעבירים אותו מתחת לפרק, מאחורי הרגל. ובחלק הפנימי של הרגל, מכוונים מעלה וחוזרים חזרה למעלה עם הבינדוז'. מה שיוצר מעיין V של הבנדז' בקדמת הרגל - קשה קצת להסביר בכתב) גם מגינים מכסים את החלק הפנימי התחתון של המפרק המחבר בין הרגל והפרסה, בדומה לבנדז'ים ואם תשימו לב טוב טוב, בדרך כלל לאחר רכיבה נשארים סימני שפשוף בחלק הזה על המגן.

dearanita

New member
הערה קטנה

לא כל הבנדזים הם לבודה יש ם בנדזים להובלה, לחבישה וכו' בנדזים לעבודה הם אכן אלסטיים אבל בנדזים לחבישת לילה למשל הם ממש ל אלסטיים, להפך.

dearanita

New member
אה וגם

זה מאוד לא טוב לחבוש עם סמרטוטים! צריך לקנות ספוג כי קפל, קטן שבקטנים, בסמרטוט יכול לגרום לחוסר-איזון בלחץ של החבישה כולה. אני גם פעם מזמן השתמשתי בסמרטוטים האלה אבל כשהבנתי שהם לא טובים קניתי גמצים...

bonito palface

New member
לא חובה להשתמש...

בבנדז'ים אלסטים לעבודה. אפשר גם להשתמש בבנדז'עם רגילים.

למעלה