..
מגנים או בנדג'ים?
..

GrEeNwOmAn

New member
לנועם../images/Emo29.gif

אני לא רוצה לריב איתך. אבל אני מבקשת שתיקח לתשומת ליבך את מה שאמרת. ציטוט- "פשוט מעצבן אותי שאת מתווכחת על מה שאני יודע שנכון". זה מה שאמרת. תקן אותי אם אני טועה. אוקיי דבר ראשון לדורון יש המון ידע בסוסים וברכיבה, בנושאים הקשורים, אבל כמובן "*אין לה ידע כמו שלך יש*" זה ממש לא יפה. כי יכול להיות שהיא לפעמים צודקת ואתה טועה. כל בנאדם טועה, ואף אחד לא מושלם. למרות שאת זה כבר ידעתי בגן, כנראה צריך להסביר לך. הבנת פיקאסו? זה ממש לא יפה ולא נעים. ואין לי שומדבר נגדך. רק הבעתי דעה.

bonito palface

New member
נועם יודע שהוא טועה לפעמים...

וגם אני יודעת שהוא טועה לפעמים!!
אבל בנושא הזה אני חייבת להסכים איתו! אף אחד לא מכריח אותכם לרכב עם בנדז'ים... וגם אם אתם לא יודעים לבנדז' עדיף שלא תנסו כי זה יכול לגרום יותר נזק מאשר לעזור! (תקראו בהודעה של זוהר!) אבל לא לרכב עם מגינים? מה, אתם מנסים לדפוק את הרגליים של הסוס בכל הכוח? זה לא נכון כל השטויות של הלחזק לסוס את הרגליים! אצלנו סוסים שיוצאים למרעה, לא צריכים מגינים כשמשחררים אותם לרוץ טיפה במגרש, אבל בכל זאת רוכבים איתם עם מגינים! ותאמינו לי שיש להם רגליים חזקות! אז נכון שנועם לא יודע הכל, ויש לו עוד הרבה מה ללמוד, לכולנו, אבל בנושא כזה בסיסי הוא מבין והוא יודע! הוא לא ניסה להתנשא, הוא רק ניסה להגיד לכם שתפנימו את מה שהוא אומר, כי זה נראה כאילו כל פעם שאתם רואים הודעה שנועם כתב אתם יש אומרים שזה לא נכון! לא משנה אם זה נכון... רק בגלל שזה נועם... ואל תגידי לי שזה לא נכון כי קרה כבר המון פעמים שנועם העיר הערה נכונה מאוד וישר פסלתם והתעצבנתם! תאמינו לי, לנועם יש יותר ידע מלרוב האנשים בפורום הזה... הבנתם? (נועם, כשהם מתחילים לצעוק עליי אתה גם צריך להגיד משהו לטובתי...!!)

dearanita

New member
ומי שדיבר פה על "חינוך"

רעות קיבלה חינוך ממדריך גרנד פרי...

אתם משחררים את הסוסים בלי מגנים?!זה

הדבר הכי גרוע ששמעתי!!!! דווקא שמשחררים סוס צריכים מגנים!! את יודעת איזה שטויות הם עושים במרעה!! הם מתחילים לרוץ תוקעים באקים ויש סיכוי מאוד גדול שהם יפגעו לעצמם ברגליים וישפשפו את הרגליים!!! אני שמה לסוס שלי מגנים ופעמונים מתי שאני משחררת אותו במנז' וגם בלונז' אני תמיד שמה מגנים ופעמונים!!!!!

bonito palface

New member
באמת נראה לך שכל בוקר

נשים לסוסים מגינים?? לכל מי שיוצא?? אלה סוסים שהרגליים שלהם מאוד חזקות! כשאני משחררת את אוהיו סתם לרוץ במגרש הוא עם מגינים ופעמונים!! וכשאני עושה לו לונג', רוב הפעמים הוא עם בנדז'ים (חייבים איתו בגלל משהו טיפולי שקרה עקב קפיצות). אבל לסוסים שיוצאים כל בוקר למרעה לשים מגינים? בשביל מה? זה בזבוז של זמן... הם גם לא כל כך משתוללים שם אז אין בשביל מה. הרגליים שלהם חזקות מספיק.

TauraMan

New member
צודקת רעות../images/Emo20.gif

נגיד אצלנו חוץ מפנסיונים כולם יוצאים החוצה בלי כלום. הסוסים שחיים בחוץ לא יכולים לחיות כל החיים שלהם עם מגינים.. ואם הוא במילא בחוץ כל היום אין להם הרבה כוח לרוץ סתם ככה אז זה גם לא מסוכן..

אני מדברת על הפרטיים.. סוסי בית...

ספר פחות מקפידים עליהם.. והסוסי בית ספר אצלנו לאף אחד אין מגינים ומשחרירם אותם ביחד... אבל בדר"כ סוסים פרטיים לא משחררים ביחד ומי שרוצה משחרר את הסוס שלו..

bonito palface

New member
חחחחחחחחח../images/Emo6.gif

ת'אמת?? לא יודעת!! לא נראה לי שיש לזה הגדרה... סוס שעובד בבצפר! מספיק טוב?

סוס בית ספר זה סוס ש.....

רוכבים עליו פשוט מאוד התלמידים שאין להם סוסים... למשל ברגע שמגיעים תלמידים חדשים לחווה אז הם רוכבים על הסוסים ששייכים לחווה עצמה ובוא נגיד שסוסי בית ספר הם סוסים שעובדים מספר שעות ביום.. ורוכבים עליהם ילדים מכל מיני רמות שונות: הכל ממתחילים, בינוניים ומתקדמים.. קפיש?

zohark

New member
אתם באמת חושבים

שסוס פרטי יש לו רגליים עדינות יותר משל סוס בצפר? חחח אתם נשמעים מצחיקים. הרגליים שלהם פגיעות בדיוק אותו דבר וגם סוס פרטי סביר להניח שלא ייקרה לו כלום אם ישחררו אותו בלי מגנים. אבל סוס פרטי בדר"כ הרבה יותר יקר מסוס בצפר ובגלל זה שומרים עליו יותר טוב, ולא לוקחים סיכונים. עוד משהו זה שהם מגיעים לרמות יותר גבוהות שדורשות מאמץ פיזי גדול יותר, וסוסי בצפר לא מגיעים לרמות האלה. והרבה פציעות משפיעות רק מרמה מסוימת של מאמץ, ואז גם סוס שנפגע-לא בטוח שהפגיעה תשפיע עליו אם הוא עובד בבצפר ולא ברמה גבוהה של מאמץ.

TauraMan

New member
זה לא קשור לבית ספר ../images/Emo20.gif

או לפנסיון. לסוס בית ספר יש אותם רגליים כמו לסוס פנסיון. ההבדל היחידי הוא שהבעלים של הסוס פנסיון מגונן עליו כי הוא "שלו". אצלנו הסוסים כמעט כל הזמן בחוץ ביחד, מסתכלים עליהם, אם למישהו מרביצים באופן קבוע או מישהו לא אוכל מכניסים אותו לתא. סה"כ הרבה יותר בריא לסוס לחיות בחוץ.

zohark

New member
אני מסכים איתך בכל מילה

אבל אני למשל לא מכניס את נרט החוצה עם עוד 5 סוסים כי היא יקרה לי מדי ואני לא יודע מה אני יעשה אם היא תקבל בגלל כזה דבר שטותי מכה ותתחיל לצלוע או משהו... אבל כל הסוסים אצלנו יוצאים החוצה עם עוד סוסים. ואף אחד לא התחיל לצלוע בגלל זה.

TauraMan

New member
ואתה צודק../images/Emo20.gif

גם אנחנו "מגוננים" על הסוסים היקרים שלנו. אם אנחנו יודעים שסוס מסוים לא יכול להיות עם כל השאר כי הוא נפצע או פוצע הוא פשוט יצא לבד. דיזל בחצר לבד בגלל שעם כולם הוא נפצע. פשוט צריכים להיות ערנים.

למעלה