סופשבוע

אוי שיר שאני מכור אליו קשות לאחרונה...

אהוד בנאי- הופעת מילואים. שיר כ"כ טוב, שהתחבר לי מצויין עם כל יום הזכרון האחרון ונגע בי בצורה אמיתית. שיר מומלץ! ובכלל השבוע הזה הולך להיות לי די הרבה מוזיקה, סוף סוף החלטתי לשמוע על מה כל הרעש סביב הפינק פלויד, משמיעות ראשונות של האלבום drak side of the moon אני לא מבין על מה ההתלהבות, ומה האלוהות שנוצרת סביבם, אך אולי אני מפספס.. אתן עוד צ'אנסים נוספים. והורדתי לעצמי עוד כמה אלבומים נוספים ונחמדים, אם יהיה בהם טוב אשתף ואחלוק עמכם:) סופשבוע מהנה!

The Walrus

New member
בקשר לפינק פלויד

דבר ראשון, פינק פלויד לא מורידים. נקודה. אני מאלה שחושבים שהדארק סייד זה הדיסק הכי טוב בהיסטוריה. עם כל הכבוד לרדיוהד ולחברה האחרים, הדארק סייד זוהי היצירה המוזיקלית היחידה מבחינתי שהיא פשוט מושלמת. אין בה רגע אחד מיותר, אין בה תו אחד לא במקום... מאסטרפיס. בקשר ללמה לא אהבת... לדיסק הזה יש הוראות הפעלה. האם עקבת אחרי כולם? 1. לשמוע אותו ואך ורק לשמוע אותו. לא ברקע, לא להתרכז בשום דבר אחר, לשבת ארבעים דקות קרוב לרמקולים ולשמוע. אם אפשר איזה מערכת סראונד מגניבה, מה טוב. 2. לשמוע מהתחלה עד הסוף. האלבום המשכי והוא בנוי ככה. לוחצים על פליי, ולא משנה אם נופלת פצצה על הבית, לא מפסיקים. לא מעבירים שיר, לא קדימה, לא אחורה, כלום. 3. שומעים עם המילים ביד, מנסים להבין אותם (זה לא כזה קשה). המילים הם חלק מגדולת האלבום (מישהו אמר time)? 4. נותנים צ'אנס... מומלץ גם לקרוא פירושים ברחבי האינטרנט כדי להבין יותר את המסרים באלבום, את הקשר בין כל השירים, את המטאפורות השונות (מהו בעצם הירח לפי ווטרס?), ההתיחסויות לסיפורים אישיים (סיד בארט), המלמולים ברקע הדיסק (שיש להם המון משמעות), וכו. פורום פינק פלויד בתפוז (648) יהיה מקום מצויין להתחיל בו. בהצלחה!

The Eraser

New member
../images/Emo31.gif

בדיוק הפוך להתרכז בדארק סייד בצורה אובססיבית כזו [במיוחד בפעם הראשונה] זה מטומטם. הרבה יותר נחמד ללחוץ פליי ולשמוע את זה כמוזיקת רקע. בסוף זה יחלחל פנימה ומתמכרים לזה. לשבת כמו פאנט 40 דקות על הדיסק מוציא את כל הכיף, את כל האווירה שבדיסק.

The Walrus

New member
אני יגיד לך איך זה קרה אצלי

אני התאהבתי באלבום משמיעה ראשונה. פשוט ישבתי והקשבתי לכולו, ואחרי 40 דקות הייתי בנאדם אחר... בלי הגזמה. אני לא חושב שזה דיסק מוזיקת רקע.

FunkyMonk

New member
כבר הפסקתי לספור

כמה פעמים שמתי את הדארק סייד והקשבתי רק לו. בלי לעשות כלום. לשכב ולהקשיב רק לו. אולי למישהו זה יראה כמו בזבוז של 42 דקות, אבל אחרי ה-40 דקות האלו, אתה בן אדם אחר, אתה מעלה בעצמך הירהורים שלא היו עולים לך.

The Eraser

New member
אין בעיה עם זה

לשבת ככה ולהקשיב לדארק סייד זה בערך הדבר הכי טוב שאפשר לעשות ב 40 דקות נתונות. אני רק לא אוהב את הקטע של להקשיב לזה בפאנטיות. נראה לי מיותר והורס.

lifahead

New member
עזובתך פינק פלויד..

אפחד לא באמת אוהב אותם ומי שאומר שכן משקר.

The Walrus

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif

לא יודע מאיפה הבאת את היציאה הזאת, אבל זה השקר הכי גדול ששמעתי הרבה זמן. פינק פלויד הם הלהקה האהובה עלי כבר יותר משנה (כנל לגבי דארק סייד הדיסק האהוב), ולמרות שנחשפתי לעשרות להקות ויצירות אחרות (ביניהם רוב הדיסקוגרפיה של רדיוהד), עדיין אף אחת לא הצליחה לשחזר את האהבה שלי אליהם. ואגב, הקרובה מכולם הייתה genesis בselling england by the pound. אתה מוזמן ללכת לפורום 648, ולשאול שם מי אוהב את פינק פלויד. כבר אין להקות ברמה כזאת יותר... ועם כל הכבוד לרדיוהד, ויש לי המון כבוד אליהם, אני באמת מאוד אוהב את המוזיקה שלהם, אבל מכאן עד להשוות אותם לפינק פלויד... יש לרדיוהד עוד הרבה מה ללמוד.

kraz11

New member
לא יודע...

מה כבר יש להם ללמוד מהם? זה שהם היו לפני רדיוהד מציב אותם לפניהם גם באיכות? מה הם עשו שרדיוהד לא עשו? אני יודע מה אני אוהב וזה רדיוהד והרבה פחות פינק פלויד שהם גם אחלה להקה למרות שלא שמעתי כל מה שהם עשו אז אולי תאיר\י את עיני\אוזני

נו מה אתה ילד קטן? ללמוד... הכל עניין של טעם.

קח באיזי מר בחור, אז לא כולם אוהבים אותם קורה... כמו שלא כולם אוהבים את רדיוהד (מה שגם לי די תמוה)

The Walrus

New member
סבבה

אם הוא היה אומר "אני לא אוהב את פינק פלויד" לא הייתי מגיב לו בכלל, אבל זה שהוא קובע ש"אף אחד לא אוהב את פינק פלויד" - זה שקר מוחלט.

לאחר שמיעת אלבום אחד את האמת גם לי קשה

מאוד להבין איך אוהבים אותם כל כך, אבל זה היופי באנשים. אנחנו שונים. אם כולם היו דומים לא היה עם מי להתווכח:) ד"א מי זה סיד בארט?(החתימה שלך)

The Walrus

New member
סיד בארט

הוא הסולן המקורי של פינק פלויד, מוזיקאי נפלא שאיבד את שפיותו בעקבות מחלה נפשית בתחילת הדרך של פ"פ. סך הכל הם הוציאו ביחד אלבום נפלא אחד בשם the piper at the gates of dawn, שבו בארט כתב את כל השירים חוץ מאחד, שר את רובם וניגן גיטרה מובילה. האלבום היה שונה מכל מה שפ"פ עשו אחרי זה - הוא היה פסיכודלי ושמח, קצת מזכיר את סרג'נט פפר (לא מפתיע, בהתחשב בעובדה שהוא הוקלט באולפני אייבי רוד, חדר ליד האולפן שהביטלס הקליטו בו את סרג'נט פפר). עקב לחצים נפשיים להקליט עוד להיטים ולהופיע, שימוש בסמי הזייה, ועוד סיבות רבות שלא ידועות לנו, בארט נהיה חולה נפש. יש עשרות סיפורים עליו ועל החתול שלו, אני לא יכנס אליהם עכשיו. הוא היה עולה לבמה ומנגן אקורד אחד כל ההופעה, או לא מנגן כלל. בסופו של דבר הוא נזרק מהלהקה על ידי האחרים, שקע בבדידות ובדיכאון (אף שדייויד גילמור, שהחליף אותו, ניסה לשמור איתו על קשר), ולאחר שני אלבומי סולו שלא הצליחו יותר מדי, הוא פרש מהמוזיקה. לאחר שאושפז מספר פעמים, הוא חי חיים שקטים בביתו עם משפחותו ומתרכז בציור. שאר חברי הלהקה הרגישו רגשי אשמה על כך שנטשו את בארט מאחור (הם סברו תחילה שהוא עשה להם דווקא כי היה נגד ההתמסחרות, או שהוא חולה זמנית ויחזור לרגיל בקרוב), ותהו האם יכלו להציל אותו. לאחר ההצלחה הגדולה שזכו לה עם dark side of the moon, הם הוציאו דיסק נוסף בשם wish you were here, שהיה מוקדש כולו לסיד בארט; דיסק עם אופי הרבה יותר אישי מהדארק סייד, הרבה יותר "חם" ועם הרבה יותר רגשות. הוא גם כלל את פסגת היצירה של פ"פ לדעתי (Shine On You Crazy Diamond), אולי אותו כדאי לך לשמוע... דיסק מעולה. בכל מקרה, סיד בארט נפטר בביתו ב2006 בגלל המחלה שחלה בה. כך הוא נשאר היום, מוזיקאי מדהים שפשוט התבזבז... שתי הציטוטים בחתימה לקוחים מהשירים שהוא כתב בזמנים הקשים ביותר שלו...

FunkyMonk

New member
את פינק פלויד אל תשפוט לפי אלבום אחד...

שמע את The Piper at the Gates of Dawn, אח"כ תשמע את הדארק סייד, אח"כ את אנימלס ואז את החומה. כל אחד מהם שונה מקודמו..

למעלה