סופשבוע

FunkyMonk

New member
כתיבה והלחנה, בעיקר

ורדיוהד היו מושפעים מאד מפינק פלויד, כמו עוד אינסוף להקות. אין כמעט להקות בימינו שלא מושפעות מפינק פלויד. תאמת? לא נראה לי שיש להקת רוק בסדר גודל עולמי שלא מושפעת מפינק פלויד.

FunkyMonk

New member
הפקה, כתיבה

הסגנון האוונגרדי שיש לרדיוהד אפיין את פינק פלויד גם כן. להכניס את הטכנולוגיות החדשות למוסיקה, לעשות איתן מוסיקה. בעיקר ההפקה המוסיקלית מאד דומה (באלבומים של גורדיך בעיקר). רדיוהד זו התפתחות של הסאונד של פינק פלויד. הכתיבה,ההלחנה. אוקיי קומפיוטר לא פעם הוכרז כ"דארק סייד של שנות התשעים". מבחינתי הוא באמת הדארק סייד החדש. שני האלבומים הינפ אלבומי קונספט שלא מדברים על דמות, או גיבור, וגם לא מספרים סיפור. אלא אלבומים על החיים, אלבומים פילוסופיים לחלוטין. מלנכוליות מהולה בציניות זה בדיוק הסגנון כתיבה של ווטרס. אומר לך תאמת, אם הייתי נמצא כרגע במקום בו אני יכול להקשיב לשתי הלהקות הללו, הייתי כותב לך פה כמה עמודים על הדמיון בין שתי הלהקות. והדמיון עצום. אבל כרגע אין לי אפשרות לשמוע פה מוסיקה, אז איני יכול לעשות כך. מה שכן, אני בטוח שתמצא באינטרנט המון המון השוואות.

אז מה אם קראו לו הדארק סייד של שנות ה-90

שזוהי אכן העלבה מעמיקה לאוקי קומפיוטר. אני לא מסכים עם ההצהרה הזאת. האלבום הזה עומד בפני עצמו, בגלל שהוא מדהים ומיוחד בפני עצמו, ולא חוזר ולא דומה לשום דבר אחר שהיה לפניו. רדיוהד הם לא התפתחות של שום סאונד ושל שום כלום, רדיוהד עומדים בפני עצמם נקודה! זה מה שמייחד אותם, לא חזרו על שום דבר הביאו רעיונות חדשים והצליחו לבצע אותם כ"כ יפה. וד"א ציניות זה בכלל לא דבר שאתה יכול להגיד על האלבום אוקי קומפיוטר, הוא אומר הכל בפנים. שום דבר ציני, הכל אמיתי, מהלב של הכותב והיוצרים אליך ישירות.(אהה ויש עוד טריליארד אלבומים שלא מדברים על גיבור אלא על החיים) באופן כללי גם אני יכול להגיד שהמוזיקה של בריטני ספירס דומה לשל פינק פלויד, הרי שניהם מתעסקים בתווים ובסולמות מסויימים על מנת ליצור מוזיקה (דוגמה ממש קיצונית, אך השימוש במילה מושפעות ושייכות בין 2 הלהקות הללו נורא נורא מופרך ולא מוסכם עליי, אין בסיס בכלל לטענה הזאת.) די כבר לנסות להשוות ולהראות כמה רדיוהד מושפעים ועומדים בגלל פינק פלויד, בגלל שלדעתי זה ממש לא נכון. אבל אם זה ממש עושה לכם את זה, לחשוב שפינק פלויד היא הבסיס למוזיקה המדהימה שרדיוהד מפיקה אז תבלו:)!

FunkyMonk

New member
אתה טועה. ואני חושב שאתה בנק' מבט מעוותת

רדיוהד היא הלהקה האהובה עלי. אני אוהב אותה יותר מאת פינק פלויד (שהיא הלהקה השניה שלי). אני לא מנסה להגיד שפינק פלויד השפיעו על רדיוהד כי הם יותר טובים, אלא פשוט כי זה ככה. קארמה פוליס, פיטר האפייר, לאקי, איירבג, כל אלו הם דוגמא מעולה למהי ציניות. פיטר האפייר זה עיבוד מודרני לOn the Run. כמובן שרדיוהד המציאו סגנון חדש, וחידשו המון, אבל הם מושפעים מלהקות אחרות, זה לא סותר. נראה לך שהם לא שמעו אף להקה אחרת בזמן שהם יצרו תשירים שלהם? זה בתת מודע, זה מחלחל פנימה בלי ששמים לב. אבל זה קורה. הדוגמא שלך מטופשת כי היא בכלל לא מה שאמרתי. התואר של "הדארק סייד של שנות התשעים" ממש לא מעליב את האלבום, ואני בטוח שאם תשאל את חברי הלהקה הם היו אומרים לך שמבחינתם זהו תואר של כבוד. אפילו אם אתה לא אוהב את פינק פלויד, אם היו מכריזים על האלבום שלך כדארק סייד החדש, אני בטוח שהיית מתרגש. הדארק סייד היה אחד האלבומים הכי משפיעים בכל הזמנים. אתה רואה תחתימה שלי? היא קצת מעותת את האמת, אבל לא בהרבה - הרי הייתי צריך להכניס את מספר הפורום. הדארק סייד לא באמת היה 648 שבועות במצעד המכירות של בריטניה... הוא היה משהו כמו 760 שבועות במצעד. משהו כמו 15 שנים, ליתר דיוק. ולא סתם. ואל תגידו לי שזה היה הייפ, או כי רצו להיות מגניבים, כי זה היה הרבה לפני שרוב האנשים כאן נולדו.

למה מטופשת, אז גם הרי בריטני מושפעת מפינק

פלויד הרי שזה חילחל לה בתת מודע בפעם היחידה שהיא שמעה אותם בטעות. אני לא רואה שום דבר ציני באף שיר באוקי קומפיוטר, על אחת כמה וכמה בפיטר האפייר!!! ציניות היא ממש לא המילה הנכונה, הכל מונח לך שם מול הפנים ללא שום צחוק, ללא שום החבאה, שתראה מה החיים שלך שווים באמת. אם בא לך להסביר לי שיר שיר איפה הציניות אשמח לדסקס איתך בנושא, ולהראות לך את דעתי. ולא כ"כ אכפת לי מה חברי הלהקה (רדיוהד) חושבים על התואר שהדיסק הזה קיבל, מבחינתי ושוב מבחינתי זוהי ממש העלבה. תראה מה יש לך פה בארץ בראש מצעד הפזמונים 200 שנה דבוק בפסגה, אז אני לא חושב שזה אומר משהו. הכל עניין של טעם בסופו של דבר.

The Walrus

New member
אני לא מבין איך אתה לא רואה את הציניות.

כל airbag, כולו ציני. וגם כל שאר השירים... לא שזה רע, להפך, זוהי דרך יפה להעביר דברים. ואגב, אני לא חושב שאתה מבין את הכוונה בציניות; זה לא אומר שהדברים לא מותכים בפנים, להפך! בדיקה מהירה בbabylon מגדירה 'ציניות' כ: "עוקצנות, סרקזם, לעגנות". עכשיו תגיד ששירים כמו fitter happier לא עוקצניים או לעגניים... וזה בכלל לא רע, להפך! כבר כתבתי לך מה שאני חושב בהודעה השנייה שכתבתי לך (אשמח אם תגיב אליה, אגב) ואני לא יחזור על עצמי. ועוד תוספת קטנה... בזמן שקראתי את ההודעה שלך: "הכל מונח לך שם מול הפנים ללא שום צחוק, ללא שום החבאה, שתראה מה החיים שלך שווים באמת" - פתאום נזכרתי ברוג'ר ווטרס ובכתיבה שלו. הוא ממש לא מסתיר שום דבר, מטיח הכל בפנים - הקשבת למילים של time או של cymbaline? שני אלה, ובייחוד time, עונים בדיוק על ההגדרה שלך. יותר מfitter happier.

לא אמרתי שציניות זה רע, אבל אני עדיין לא רואה

בפיט'ר האפייר שום דבר ציני. אלא רק אוסף של דברים רציניים ביותר, אני לא מבין איך אתה מבין את פיט'ר האפייר ציני.... זה אולי השיר עם הכי הרבה אמת בפנים, ללא שום צחוק, ללא שום דבר אחר, אלא אמת נטו בפנים. (השיר איננו עוקצני/לעגני. השיר מדבר אליך ישירות ומראה לך כמה החיים שלך לא שווים כלום, חיי השגרה. הוא לא לועג לך, אלא להפך מאיר לך את הדרך! תראה גם את המילים של לט דאון, מה ציני בזה?!) שוב תסביר איך זה ציני לא ירדתי לסוף דעתך! ולאיזה הודעה שנייה אתה מתכוון?!

FunkyMonk

New member
a pig in a cage on antibiotics?

זה לא ציני? זה שיא הציניות. Calm, Fitter More Productive Comfortable הייתי מנתח בשבילך את השיר, אבל זה הרבה לכתוב. אבל הוא כולו מלא בציניות. אני חושב שאתה לא מבין את הכוונה בציניות. זה לא שמסלפים את האמת, או שאני אומר "לא" ומתכוון "כן". להפך, ציניות זה שאני אומר לך את הכל כמו שהוא, בפרצוף, אבל בצורה מזלזלת, פוגעת, עוקצנית. הקול שבשיר צוחק לך בפרצוף. הוא עובד עליך. הוא אומר לך שטויות. כשאתה שומע את השיר אתה ישר מבין שהוא אומר שטויות - ולכן אתה מבין בדיוק את האמת, זו הציניות.

FunkyMonk

New member
כמה סיבות:

א'. בריטני בכלל לא כותבת/מלחינה את החומרים שלה. ב'. הסגנון שלה שונה לחלוטין. זה כמו שנגני ג'אז לא מושפעים מפינק פלויד...

The Walrus

New member
אתה לוקח הכל לא נכון

זה שרדיוהד "הושפעו" ממישהו לא בהכרח אומר שהמישהו הזה יותר טוב מהם (למרות שבמקרה הזה, לדעתי פינק פלויד לא רואים את רדיוהד ממטר), ובטח לא שהם העתיקו או שהם חזרו עליהם. להפך, להיות הדארק סייד של שנות ה90 זוהי המחמאה האולטימטיבית לדעתי. וכמה שאני אוהב את ok computer (ותאמין לי שאני מת על הדיסק הזה), הוא לא ראוי לתואר הזה. הוא לא מגיע לחמישית מהדארק סייד. בכל מקרה, יש הרבה מאוד קווי דמיון בין הדארק סייד לok computer, ובין פ"פ לרדיוהד בכלל. כמו שאמרו, שניהם אלבומי קונספט על החיים בלי ממש עלילה או סיפור מסודר. שניהם נבנים בהדרגה עד שמגיעים לאיזשהו "פאנץ' ליין" בסוף. בשניהם המילים - כמו שפאנקי הגדיר את זה יפה - מלנכוליות מהולות בציניות (ושירים כמו airbag וfitter happier הם שיא הציניות, שזה לא בהכרח רע). שניהם שואפים לעשות משהו שונה, משהו שאחרים לא עשו. שניהם הצליחו. גם אל תשכח שבכל זאת מפרידות ביניהם 20 ומשהו שנים. אם הדארק סייד היה יוצא היום הוא ודאי היה נשמע שונה לגמרי, יותר דומה לרדיוהד (כמו שרוג'ר ווטרס עשה שימוש נרחב בעריכות מחשב באופרה שלו ca ira ובאלבומו amused to death), ואני מוכן להתערב שאם רדיוהד היו בשנות ה70 הם היו נשמעים בול פינק פלויד. ההבדל העיקרי ביניהם הוא הבדל העידנים - אצל פינק פלויד הכל היה אנלוגי, ללא עריכת מחשב, הכל היה מבוצע לייב (לדוגמה, פתיחת השעונים בtime בוצעה בלייב בידי הלהקה עם סימני ידיים בלבד!! היום ודאי היו עושים את זה במחשב), בעוד רדיוהד משתמשים הרבה במחשב (fitter happier הוא דוגמה מצויינת). בכל מקרה, להגיד שרדיוהד מושפעים מפ"פ זה לא פוגע בכבודם, ובטח שלא לשים את אוקיי קומפיוטר ביד אחת עם הדארק סייד!! וכמה מילים על הדארק סייד. כבר אמרו לפני על טעם וריח אין מה להתווכח. אם ניסית להקשיב לאלבום בצורה מעמיקה, מספר פעמים, ניסית להבין אותו ואת המסר שלו, קראת פירושים עליו (שום, בפורום 648 יש המון כאלה) ועדיין לא אהבת, מי אני שיתווכח איתך. אולי כדאי לך לנסות את live at pompeii (שהוא לא אלבום הופעה, למרות השם) או את wish you were here ששניהם שונים בתכלית מהדארק סייד. צר לי שאינך מבין את הגאונות של האלבום, אבל אם ניסית - איך אפשר להאשים אותך?? תמשיך ליהנות מok computer (רציני, לא ציני), אלבום מעולה בפני עצמו...

Satyricon

New member
תפסיקי לדבר שטויות - וכולכם

פינק פלויד להקה אדירה ואני לא אומר את זה כדי לצאת "מבין במוסיקה" פינק בהחלט השפיעו על רוב הלהקות שאתם שומעים סביר להניח. מזה "הושפעו"? הושפעו מהמוסיקה החדשנית (לזמנה) מהאווירה... פינק פלויד בהחלט אחת מהלהקות הכי משפיעות בכל הזמנים

Wet n Wild

New member
שונא אנשים בלי שום קשר שזורקים סתם

אם אתה רוצה לדבר תתרום לדיון.. בדיוק על אנשים כמוך אני מדבר , זורקים לאוויר משפטים כמו "פינק פלויד בהחלט אחת מהלהקות הכי משפיעות בכל הזמנים" והולכים..

The Walrus

New member
תשמע,

אתה יכול להגיד שאתה לא אוהב אותם, אבל להשפעה העצומה שלהם אי אפשר להתכחש, היא בגדר עובדה.

Wet n Wild

New member
אני לא דיברתי על התוכן

דיברתי על זה שהוא זורק סתם משפטים.. אבל עזוב לא נכנס לזה אני לא רוצה להתחיל וויכוחי סרק

The Walrus

New member
אולי יש אנשים כאלה

לא יודע, אולי, אבל זה לא אומר שפ"פ להקה גרועה. ההפך.

למעלה