עדכון - יהוא מגיע הערב
ב-20:30

2BeerOrNot2Beer

New member
שאלות ליהוא!!!

קודם כל, רק להגיד שאתה תוספת מופלאה להרכב של רונה! ועכשיו לשאלות: - מי האמן שהכי נהנית לעבוד איתו? - עם מי היית רוצה לעבוד בעתיד? - מי האמן שהשפיע עליך הכי? - ולסיום: מה ההופעה שאתה הכי זוכר לטובה? למה?

תשובות ל2beer

תודה רבה רבה. נראה לי שהאמן שאני הכי נהנה לעבוד איתו הוא אבא שלי, שאני מלחין שירים שלו מדי פעם. הייתי רוצה לעבוד בעתיד עם אריק אינשטיין. ואדם סנדלר. האמן שהכי השפיע עלי זו כמובן מכונת הכביסה שלי עליה השלום. לפני שנה הייתי חולה די הרבה זמן, וההופעה הראשונה שלי לאחר תקופה ממושכת היתה עוד טרם החלמה מוחלטת, והיתה מופע משותף עם "לא דובים". אני זוכר לטובה את ההופעה הזו במיוחד בגלל הפנים של זוגתי כשירדתי מהבמה.

ROTEM30035

New member
אהלן יהוא! טוב לארח אותך בפורומינו! ../images/Emo43.gif

רעות כבר התנצלה על רצח האופי שעשינו לך, אני מקווה שאתה סולח ולא תקבור אף אחד מאיתנו בקונטרה-באס.
שאלה שמשום מה אף אחד עוד לא שאל, מה הדבר הראשון שחשבת על הקומונה "מי מפחד מיהוא ירון?" האם קיבלת כבר את הספר שהכנו לך? אם כן, מה אתה חושב? אם לא, אתה מוכן כבר להגיד לרונה שזה לא לעניין ולחזור אלינו ולספר מה אתה חושב? בברכת "בחיי שזה היה בצחוק", רותם.

רותם,

אני לא קובר אף אחד בקונטרה בס. זה הורס את הצליל כשראיתי פעם ראשונה את הפורום הגבתי בחרדתיות קלה, אבל כשנכנסתי להודעות נקרעתי מצחוק. לא קיבלתי את הספר! אני רוצה עותק משלי, עוד לפני סוף שבוע הספר. בברכת "בחיי שזה בסדר" יהוא

ROTEM30035

New member
תאלץ לדחוק ברונה

היא מחזיקה בשני עותקים, אחד מהם שלך.

רעוּת

New member
אולי היא עושה את זה כדי להגן עלינו ../images/Emo7.gif

הספר הוא רעיון של רותם, נשבעת! היא אחראית לזה! תהרוג אותה, לא אותי!

Xפוזיציה

New member
שאלות ליהוא ../images/Emo47.gif

(הגעתי מהפייסבוק) אז בתור אחת שדי מתביישת לפנות לאמנים אחרי הופעות שלהם, אפרוק כאן את כל מה שיש לי לומר קודם כל, המוזיקה שלך נפלאה, ואני חייבת לציין שאני, בניגוד לאחרות לא מפחדת מימך בכלל
דבר שני - בהופעות אתה מרבה לבצע שירים שאינם בהכרח שלך במקור (יענקלה רוטבליט, טום וייטס, נתן זך). למרות שזה מעניין מאוד, אני יותר מכל אוהבת את המוזיקה המקורית שלך, ורציתי לשאול - האם כל השירים המחודשים, המתורגמים וכו' ייכללו באלבום (שיגיע כבר!!), ואם כן, מה יהיה היחס באלבום ביניהם לבין השירים המקוריים שלך? תודה, והרבה הצלחות

Xפוזיציה

תודה על הפרגון והאומץ האלבום מורכב רק מלחנים שלי, כשבחלקו הקטן הטקסטים של אחרים.

שאלות ליהוא

1. אם היית צריך להמליץ על שיר שלך (או ביצוע שלך לשיר) למישהו שמעולם לא שמע אותך - על איזה שיר היית ממליץ? למה? 2. עם מי אתה רוצה לשתף פעולה ועוד לא יצא לך? 3. למה דווקא קונטרה בס?

mooo12

New member
אני רק שאלה

מה זה השם הזה יהוא? ולמה אתה עולה יחף להופעות? טוב יצא שתי שאלות...

אני רק תשובה

השם הזה יהוא מקורו בספר מלכים ב' אבל במקרה שלי המשמעות המקורית (יה הוא) שונתה למשמעות חילונית יותר (יהא הוא) פעם הצלחתי לשכנע את עצמי שאם מנגנים יחפים על קונטרבס, הויברציות מוסיפות איזשהו ערך מוסף לחוויה. זה כנראה קשקוש. אבל על הדרך גיליתי שבנאדם גמלוני בגודל שלי שמנגן על כלים כבדים ומסורבלים - עדיף לו שיוריד את הנעליים. וזה גם כיף.

טלית נודדת זה אחלה ניקניים

למי שלא שמע אותי מעולם אני ממליץ להתחיל עם "ניפול". הוא מייצג למדי, והוא קצר לאללה. לא תאהב - תיכף נגמר. למה דווקא קונטרבס? בדיעבד אני יודע, שכל הבחירות שעשיתי אי פעם נעשו לפי "מה מסבך את החיים יותר". תנסי לתפוס מונית עם קונטרבס ותביני.

DMoan

New member
6 נגנים (שמחים) ושאלות (שמחות לא פחות)

1. שישה נגנים שמחים - לטעמי זה היה הרכב נפלא. מה דעתך היום על מה שעשיתם אז? שמועה טוענת שבזמנו ההקלטות לדיסק כמעט הסתיימו. האם ומה הסיכוי שזה אי פעם יופץ בפורמט כזה או אחר? 2. איך הצלחת לבחור מה להקליט לדיסק מתוך כמות הגרסאות שיש לכל שיר? מה היה השיר שהיה הכי קשה להחליט לגביו? 3. איפה אתה הכי אוהב להופיע? 4. איך הגעת לשתף פעולה עם רונה? 5. האם יש לך תהליך קבוע לעבודה על שירים, ואם כן - מהו? האם אתה נוהג להתחיל מהמילים או מהלחן? 6. שוקולד - יותר חום או יותר טעים? תודה רבה לך על מוזיקה מצויינת ומרגשת והופעות חד-פעמיות.

שש תשובות

1.כמובן שיש סיכוי שההקלטות של הששה יופצו אי פעם. יש גם סיכוי גדול לשלום במזרח התיכון וליגליזציה של מריחואנה בארץ. 2.בכל שיר היתה גרסה אחת שהרגישה גרסת תקליט. ואם לא היתה כזו - יצרנו אחת.

סליחה. ארבע נוספות.

3.רונה הציעה לי שנכתוב ביחד, מה שלשמחתי הגדולה מתגבש לפרוייקט נפרד. בינתיים הבסיסט הקודם של ההרכב עזב לחו"ל, ואני נכנסתי לנעליו ועליתי יחף. 4. אני הכי אוהב להופיע על במות פתוחות, בחוץ. אינדינגב, פסטיבל הסרטים בשדרות, או בחצר של בוריס חבר שלי. 5. אין לי תהליך יצירה קבוע. אם אני מתחיל עם לחן, מתישהו אני אכניס את המילים עוד כשהלחן נתון לשינויים, ואותו דבר אם השיר מתחיל מטקסט. 6. כל פעם שאני מתכוון לאכול שוקולד זה נראה לי בזבוז ואני אוכל סטייק במקום. תודה רבה לך.

ליהוא

אתה יוצר נדיר בעיניי, אני ממש אוהבת את מה שאתה עושה ואת שיתופי הפעולה... אז אני אשמח להצטרף ולאחל בהצלחה!! שאלות בנאליות: מי השפיע עליך במיוחד? יש לך טיפים למתחילים? שאלה קצת מוזרה: ראיתי באיזה ראיון שאתה מנגן גם ג'אז, אני לומדת במגמת ג'אז באיזה תיכון ומרגישה שזה כבר קצת חונק בתור מישהי שאוהבת יותר רוק.... אתה מרגיש שיש להסטוריה שלך בג'אז ערך מוסף לשירים שאתה כותב או "מכסה"? תודה רבה, מחכה לדיסק בקוצר רוח

מבטיח להתנהג יפה

תודה גדולה על המילים היפות. בג'אז יש איזה חופש מובנה בתוך מסגרות מסוימות. אני מרגיש שהתנסויות שהיו לי עם החופש הזה השפיעו מאוד על איך שאני מנגן וכותב.

Walk Two Moons

New member
"לא מלאכים, מלאכים דומים למים".

נזכרתי בשאלה - מה קורה עם "פרוייקט הירח" (האם זה שם רשמי, אגב?)? הוא אמור לצאת על גבי תקליט מתישהו, או שיישאר נחלתן של ההופעות? ולמה דווקא ירח, בעצם, מה יש בו שנכתבו עליו כ"כ הרבה שירים?

למעלה