פינה/תחרות חדשה בפורום

inbal287

New member
../images/Emo124.gifפינה/תחרות חדשה בפורום../images/Emo124.gif

אז ככה, זה רעיון שכבר דיברתי עליו עם סיוון והיא נתנה אישור. מה הולך לקרות? הפינה תיפתח פעם בחודש. כל פעם יבחר נושא כלשהו [נגיד: בדידות] ומי שמשתתף יצטרך לכתוב/להלחין/לשיר משהו שלו בהשראת הנושא הזה. אחרי חודש אנחנו נפתח שרשור מיוחד שאליו כולם ישרשרו את היצירות שלהם, תוכלו להגיב ולקבל ביקורות ולהשתפר לפעמים הבאות. אני, סיוון ועוד מישהו שנבחר נהיה השופטים ונבחר את היצירה המנצחת, כרגע לא ברור אם יהיו פרסים או לא [אבל סביר להניח שכן]. מה אתם צריכים לעשות עכשיו? לשרשר את דעתכם. תרצו להשתתף בזה? [לא חייבים להשתתף תמיד, אפשר כל חודש לבחור אם להשתתף או לא]. יש לכם הערות/הארות וכו'? אז כאן זה גם המקום לדבר על זה. בקיצור, שרשרו לכאן כל מה שאתם חושבים על הרעיון הזה. מקווה שהרעיון יצא לפועל
.

Beautiful Scar

New member
ישלי רעיון לפרס ../images/Emo199.gif

האדמה לחודש בפורום
*זה מה שבחרנו לעשות בתחרות שלי בפורום אופנה אלטרנטיבית*

ממ אני לא כ"כ בעד

אני לא חושב שצריך לבוא אל יצירה כלשהי עם משהו מוגדר מראש, או עם איזה תוכנית או אסטרטגיה.. ועוד נושא ספציפי זה בכלל נורא סוגר את היצירתיות כשכותבים (או אפילו מלחינים) צריך לבוא ולהוציא כמה שאפשר מעצמך בשיא הפתיחות ללא גבולות או סייגים, אפשר שהפינה תהיה בשביל יצירות שאנשים כתבו כבר בעבר על אותו נושא ספציפי, אם זה 'בדידות' , אז אנשים יכולים להעלות דברים שהם יצרו בנושא.

או ש..

רק מי שירגיש בהתאם לנושא שהציעו יוכל להשתתף, כי מה שהוא יכתוב יהיה קרוב לגבול שהוצע.

inbal287

New member
לא הבנת נכון

זה שהנושא הוא נניח, בדידות, לא אומר שהשיר חייב להיות בעל המילה הזאת. הוא צריך לזרום ממנה, לקבל השראה מהמילה הזאת, להעביר את התחושה של המילה הזאת [כנ"ל לגבי לחן הרי]. זה לא מגביל בכלל. כמו שאמרו מתחתי, יש הרבה סדנאות שפועלות ככה ועוזרות לאנשים להתפתח בכתיבה ולא לאבד את עצמם ברגע שיש להם רעיון.

Yoko Nakajima

New member
וואלה זה אחלה רעיון [אבל..]

עם זאת, קצת קשה להיצמד לנושא מסויים... אני בעד שירים ש[לדעת הכותב כמובן] השירים קשורים לנושא, אבל לא מוגדרים תחת הנושא הזה בלבד..

הוא כמעט התכוון למה שאני אמרתי

אני באמת לא מבין איך אתם מסוגלים לחשוב 'מממ, בוא נראה, היצירה הבאה שלי תהיה על.. אוקי , הנושא הוא 'אושר''.. זה נראה לי ממש לא טבעי

Yoko Nakajima

New member
היא!

אררג בחיים לא הייתם ביפן?! [טוב נו, גמני לא] טוב אז בחיים לא ראיתם סדרת אנימה?! יוקו זה שם של בת >< של בתתתת >< !!!! (אני לא כועסת או משו, פשוט מנסה להבהיר משהו בפעם ה3506907328, משהו שאנשים בפורומים של תפוז מתעקשים לא להפנים *מייבבת חלקית*) אה, ואת/ה צודק/ת בקשר לעניין השני..

itoosh2

New member
אני בעד...

ואנשים פה קצת טועים... כי הם חושבים שלקבל נושא זה מגביל אותך... אבל כבר עשיתי את זה פעם בסדנא ובגלל שאמרו רק נושא מאוד כללי השיר יכל לגלוש לכל מקום אפשרי... זה רק נותן כיוון ביחוד אם יש לך איזה מחסום בכתיבה... אני חושב שזה מבורך... ואולי אפילו תתנו לפעמים במקום נושא של כתיבה תתנו גם "להלחין שיר עם דרגות 1,2,5 בסולם"...

אם יש לך מחסום בכתיבה אל תכתוב

לא יקרה שום דבר, אנחנו לא חייבים לספק סחורה למישהו נכון? (אני מקווה) אז אם יש למישהו מחסום כתיבה והוא לא מסוגל, שלא יכתוב, זה הרבה יותר הגיוני מאשר לנסות לסחוט מעצמו מילים בעזרת סדנאות ודברים אחרים. טוב אני רואה שכולם בעד משום מה, זה קצת מוזר לי, שוב, אני חושב שכתיבה זה משהו שלא צריך להצמיד לו שום גבולות אפילו הכי קטנים שיהיו, וכן, נושא זה גבול אם תרצו או לא תרצו, כשאתה כותב אתה כותב מה שאתה מרגיש ולא חושב על איזה נושא מסויים או סולם או מה שזה לא יהיה... נגיד והנושא יהיה בדידות, מי שלא מרגיש בודד בכלל לא יקח חלק בפינה? הוא יחכה לנושא שמתאים לו? כי אם כן אז אני בעד, אבל זו בטח לא הכוונה, הכוונה היא שכולם יכתבו משהו על בדידות וכולם יתנו 'טיפים' לכולם, לא יודע, לדעתי זה אפילו יותר מ'מוזר', זה טיפשי.

inbal287

New member
תודה על המחמאות../images/Emo4.gif

אמרתי כבר בהודעה הראשית, לא חייבים להשתתף תמיד, אפשר לבחור מתי להשתתף ומתי לא. כך שאם אתה מוצא נושא שלא מתאים לך אתה לא חייב לכתוב שומדבר לאותה פינה ולחכות לחודש הבא. אתם גם לא חייב לכתוב משהו לתחרות בעצמך כדי לכתוב ביקורות לאחרים. רק כדאי לציין ש'בדידות' לא בהכרח מדברת עליך, אתה יכול לכתוב על בדידות כרגש, על בדידות של אחרים וכו' וכו'. מה אתה חושב, שבבתי ספר למוזיקה נגיד, בקורסים וכאלה, לא נותנים לך משימות מוגדרות? כי אז אתה טועה. נותנים לך נושא או כיוון שממנו אתה אמור לפתח משהו, וזה סוג של שיעור לחיים וחשוב להתפתחות של אמן לדעתי ולדעת רבים.

מה זה קשור?

קודם כל, זה בסדר להגיד אם אני חושב שזה טיפשי, לא אמרתי שאת טיפשה וזה ש'בתי ספר למוזיקה' נותנים כיוונים מוגדרים, לא עושה את זה להגיוני, אז מה, בבתי ספר רגילים מחנכים לתחרותיות, זה הופך את זה להגיוני? ומן הסתם , אם תתנו נושא שלא מתאים לי אני לא אשתתף, אבל ההודעה הראשונה שלך הציגה את זה כך שהרעיון אומר שאנשים פשוט יכתבו על הנושא שינתן להם, העובדה הזאת שרושמים על פי נושא שמישהו אומר קצת דוחה אותי.. אבל שיהיה.

inbal287

New member
מצטטת מתוך ההודעה הראשית

"לשרשר את דעתכם. תרצו להשתתף בזה? [לא חייבים להשתתף תמיד, אפשר כל חודש לבחור אם להשתתף או לא]." לא יכול להיות יותר ברור מזה. ואף אחד לא מכריח אף אחד להשתתף, לא יסקלו אותך בפורום כי לא תשתתף, החלטה אישית של כל אחד. אל תעשה מה שלא טוב לך או מרגיש לך לא נכון.

זה לא העניין...

מן הסתם מי שלא רוצה לא ישתתף.. אני פשוט חושב שהרעיון הוא רעיון שמוזיל את כל עניין הכתיבה, ברור שאפשר לבחור אם להשתתף או לא, זה פורום בסה"כ... אף אחד לא מכריח אף אחד, אבל זה לא קשור עצם הרעיון של כתיבה על נושא מסויים ומוגדר קצת חורה לי... אבל בסדר, כמו שרשמתי למעלה, שיהיה...

inbal287

New member
אני חושבת שלגמרי הגזמת עם זה

"מוזיל את כל עניין הכתיבה" תקשיב, זה כבר מעליב ברמה האישית. אבל בלי קשר, זה לא מוריד מערך הכתיבה לדעתי, זה משפר את הכתיבה של אנשים. ומי שרוצה לכתוב בכללי, לכתוב על מגוון של נושאים, להשתפר, לקבל עצות, לתת עצות ולפתח את עצמו - ישתתף ויהנה. מי שלא, אז לא צריך.

מה מעליב?

בסה"כ אמרתי שלדעתי הרעיון מוזיל את עניין הכתיבה זה מראה שאני תופס כתיבה בצורה מסויימת ואת תופסת אותה בצורה אחרת. מה רע בזה? וכמו שאמרתי, שיהיה, מי שרוצה שישתתף, באמת שלא אכפת לי. כולה רשמתי מה אני חושב על הנושא

למעלה