שאלות לאורטופד דר יחזקאל טיטיון

פרלמנים

New member
לגבי השאלה של אירנה-אני מוסיפה שאלה

מהו הטווח הרצוי לצנועה אחרי הארכת אכילס? איך מתבצעת הארכת שריר? מהו ניתוח גרמי ומה שכיחותו בילדי ק"פ? תודה, ג'סיקה

ניתוח

מהו הטווח הרצוי לצנועה אחרי הארכת אכילס?יש להגיע לטווח תקין ואפילו יותר כלומר דורסיפלקציה של לפחות 20 מעלות. איך מתבצעת הארכת שריר?באופן כירורגי ע"י חיתוך השריר ותפירתו בצורה מיוחדת אח"כ גבס לחודש וחצי ופיזיוטרפיה. מהו ניתוח גרמי ומה שכיחותו בילדי ק"פ? לא מבוצע בילדים רק במבוגרים יותר. שינוי זויות בעצם העקב ואיחוי מפרקים לפי הצורך והמנח.

אנגלה3

New member
ד"ר טיטיון שלום

למעשה אני שואלת בשם חברה שלי, יש לה בת, בת חודשיים וחצי, ולאחרונה שמנו לב כי כפות הרגליים שלה נוטות החוצה בזווית של 90 מעלות. האם היא צריכה לפנות הלאה לאורטופד? או שזו תופעה שתחלוף מאליה, כמו שנאמר לה בטיפת חלב? תודה מראש אנג'לה

שלום, שלום.

זהי תופעה שבד"כ חולפת. יחד עם זאת לצורך שלילת בעיות החל ממפרק הירך ומטה, אני מציע לפנות לבדיקה אצל אורתופד ילדים. בברכה - דר' טיטיון.

פרלמנים

New member
שאלה לגבי "רגלי O"

באחת הביקורות האחרונות שלנו בשניידר דר' וייגל ציין במכתבו כי לבננו יש: physiological bowlegs. האם זו התופעה המכונה "רגלי O "? והאם נפוצה יותר בילדי ק"פ בגלל המנח של העובר ברחם?

רגלי O2

הכוונה למצב פיזיולוגי. לכל התינוקות והילדים הקטנים יש רגלי O ברמה זאת או אחרת. בד"כ זה לא מצב פתולוגי, כי אם פיזיולוגי וחולף עם הזמן ללא טיפול.

שאלה שאולי לא קשורה

לבת שלי, בת שנתיים יש רגלי O זאת אומרת שהרגלים מתעגלות מהברכיים ועד הקרסולים,כפות הרגלים ישרות קדימה. מה הטיפול והאם לא מאוחר מידי?

רגלי 0

שכיח מאוד בגיל הזה ובד"כ חולף מעצמו. יחד עם זאת לעיתים מדובר במצב חולני (מחלת בלאונט). לשלילת אפשרויות פתולוגיות כדאי לפנות לבדיקת אורתופד ילדים. בברכה - דר' טיטיון.

באלי23

New member
לד"ר טיטיון שלום רב!

בעלי נולד עם ק"פ לפני 30 שנה. הוא נותח מספר פעמים והיה עם גבסים עד גיל שנה בערך. מאז הוא תיפקד כרגיל והיה בכושר מעולה למרות שרגליו לא התיישרו ממש, כיום הוא עובד שטח ורוב עבודתו היא על הרגליים.בחודשים האחרונים הוא ממש סובל מכאבים ברגליים ובגב התחתון, ורגליו החלו להתעקל יותר מה שמקשה עליו יותר. בהתייעצות מהירה עם אורטופד הומלץ לו לבצע ניתוח בו שוברים את העצם ומנסים ליישר אותה, ולאחר מכן גיבוס לחצי שנה לפחות וכמובן פיזיותרפיה.לדבריו ללא טיפול בהקדם, המצב יחמיר עד כדי כך שהוא לא יוכל לעמוד על הרגל. 1. האם נתקלת במקרים דומים (המצב, הגיל,הטיפול)? 2. מהם הסיכויים שיוכל לחזור ולתפקד כרגיל, והאם יש סיכוי שבמשך הזמן המצב יחזור על עצמו? תודה ושבוע טוב. עינבל.

שלום רב חזרה.

1. האם נתקלת במקרים דומים (המצב, הגיל,הטיפול)?כן. הטיפול הוא אכן ניתוחי באיחוי המפרקים הפגועים לקבלת יחסים טובים בין העצמות ומנח תקין של הקרסול וכף הרגל. 2. מהם הסיכויים שיוכל לחזור ולתפקד כרגיל, והאם יש סיכוי שבמשך הזמן המצב יחזור על עצמו? תלוי באילו מפרקים נפגעו ומה המצב כיום. כמו כן תלוי בהצלחת הניתוח. שום ניתוח לא מצליח ב-100%. לא נראה לי שיוכל בעתיד לרוץ מרתון...אבל יוכל לתפקד בלי כאבים או עם הגבלות קלות יותר. ממליץ לפנות לבדיקת אורתופד העוסק בבעיות קרסול וכף רגל באזור מגוריכם. בברכה - דר' טיטיון.

sigis7

New member
סנדלי טבע

בשבוע האחרון רכשנו לבתי בת החמש סנדלי טבע (אלה שהגפה שלהם עשויה משעם), ולפתע שמתי לב שהרגליים שלה נוטות כלפי פנים בהליכתה, לעיתים ממש נראות כאילו מתנגשות, מעולם לא היה לה ק"פ, אולי איזו נטיה קלה מאד של הבהונות כלפי פנים. האם מוכרת לך תופעה כזו, האם אני מדמיינת, האם יכול להיות שזה כך בגלל שנדמה כאילו הסנדל "שוחה" על הרגל?(ככה זה בסוג הזה של הסנדלים)... האם כדאי לגשת לאורטופד?

אפי 7

New member
ניורמה מורטון

שלום ד"ר טיטיון, רציתי לשאול בנושא הניורמה מורטון - אני מקווה שמאייתת את זה נכון אתה בוודאי תבין לכוונתי. וברור שזהו גוש שומני הנמצא בכף הרגל בין האצבעות הקיצוניות מלמטה. באיזו צורה מתבצע הניתוח - הרדמה מקומית או כללית? בערך מהו זמן ההחלמה? האם לאחר הוצאת הגוש - יכולה להיות חזרה של עוד גוש לאותו מקום? בכלל כיצד נוצר גוש כזה. תודה עבור התשובה

מורטונס

בד"כ לא מדובר בגוש שומני, כי אם בגוש עצבי או בלחץ על העצב העובר בין בהונות כף הרגל. באיזו צורה מתבצע הניתוח - הרדמה מקומית או כללית? - הניתוח מתבצע בהרדמה מקומית. בערך מהו זמן ההחלמה?בין מספר ימים עד מספר חודשים... אינדיבידואלי, תלוי במקור הבעיה , אישיות החולה, שמן שהבעיה נמשכת והצלחת הניתוח. האם לאחר הוצאת הגוש - יכולה להיות חזרה של עוד גוש לאותו מקום? נדיר אך יש לעיתים רחוקות חזרה של הנאורומה, באחוזים בודדים. בברכה - דר' טיטיון.

סנדלי "טבע"

קלאב פוט לא מתגלה בגיל 5. במקרה הגרוע יש לילדה קצת נטייה פנימה של כפות הרגליים, זה מסתדר מעצמו. לגבי נעליים, ילדים בני 5 לא צריכים סנדלי טבע ולא שום דבר מיוחד. כל נעל שמתאימה לילדה ושהיא אוהבת אותה מתאימה, לא טבע, לא "אורתופדי, לא צעד ראשון ולא צעד שני. שבטים אפריקאים במדבר סהרה הולכים יחפים כל היום - אצלם אין בעיות בכפות הרגליים. בברכה - דר' טיטיון.

פרלמנים

New member
סיגי, אולי היה כדאי לציין את הרקע?

למרות שבסופו של דבר קיבלת תשובה די "חותכת", אולי התשובה הייתה אחרת אם היית מציינת שגם לך היה ק"פ וגם לביתך הנוספת? שתתחדש על הסנדלים, המתוקה
. ג'סיקה

nyqel

New member
זמן התאוששות מאורטוסקופיה

שלום דר' טיטיון עוד כשלושה שבועות אני הולך לעבור אורטוסקופיה בברך ימין, עקב הגבלה קלה ביישור הברך. בימים אלו אני הולך עם פרוטזה מעל הברך ברגל שמאל, אשמח לדעת מה זמן התאוששות הממוצע מניתוח כזה והאם מותרת דריכה מלאה אחריו.

ארטרוסקופיה

בד"כ מותרת דריכה מייד לאחר הניתוח. זמן התאוששות ממוצע הוא בין שלושה שבועות לשלושה חודשים. תלוי בבעיה. יש גם לקחת בחשבון שלא כל ניתוח מצליח. בברכה - דר' טיטיון

batelav

New member
שאלה מטרידה

מה הסיבה שקלאב פוט חוזר למרות תיקון מושלם של כף הרגל? והאם מדובר על אסטטיקה של כף רגל או שיש ממש צורך בטיפולים?

תשובה

אם הניתוח מושלם, הקלאבפוט לא חוזר בד"כ. לגבי צורך בטיפול זה תלוי במגבלות אם קיימות, כאבים וכ"ו. בברכה - דר' טיטיון.

למעלה