כל הזמן אותם הפרצופים..*_*
למען האמת, נראה לי שהפעם אמנע מלכתוב דו"ח, כי, כפי שכנראה ניתן להבין מתגובותי בשרשור, אני אדם סנילי ולכן הספר טיפה נוזל לי מהאזניים. ובנוסף, את מספר העמודים האחרונים קראתי בחוסר-ריכוז מסוים. מה שכן, אני יכולה לתת לך תקציר כללי ומספוילר: (ספוילרים!) הספר הוא במדינה..אה, אני לא זוכרת איך כותבים את השם. בורגרוביה? משהו בסגנון. המדינה בעלת ההמנון המוזר (the new day is a great big fish -זה תרגום מילולי, כאשר המשמעות שלו בשפת תושבי המדינה היא "הזדמנות" או משהו כזה. כבר הספקתי לשכוח..) ידועה במלחמות שלה עם כל מדינה שכנה אפשרית. ובנוסף, האל בו מאמינים תושבי המדינה (נוגאן שמו..P
אוסר עליהם כל מיני דברים מוזרים (תינוקות, למשל, הם abomination upon Nuggan ואני לא יודעת איך לתרגם את זה בצורה טובה. שיקחו את נורית שרעבי). ובנוסף, יש את הדוכסית שלאף-אחד לא ברור אם היא חיה או מתה ולי לא היה לגמרי ברור מה התפקיד שלה במדינה, אבל נראה שגם היא איזושהי דמות דתית. לא ברור. פולי פרקס, הלא היא גיבורת הספר, מחליטה להצטרף לצבא מסיבה שאני לא זוכרת אותה בדיוק, אבל היא קשורה לאח שלה שנמצא שם בצבא. לתורך זה, היא צריכה להתחפש לבן (למרות שגם זה abomination upon Nuggan). טוב, זו העלילה בגדול. עכשיו קצת על הדמויות- יש את Jackrum-שכחתי את דרגתו בצבא, אבל הוא המפקד שלהם. אני מניחה שהוא סרג'נט (?). דמות חביבה ביותר. הוא מתגלה ממש לקראת סוף הספר כבת. מלדיקט-ערפד מהblack ribboners (ככה קראו להם?) ולכן המיר את תאוותו לדם לתאווה לקפה. זו כנראה הדמות האהובה עלי בספר, למרות שבשלב מסוים לא היה קפה ומלדיקט טיפה התחרפן וזה נטה לעצבן לעתים, אבל התגברתי. הדמות האהובה עלי בספר. גם הוא התגלה בסוף כבת. וואזר (או אליס. נתנו להם כל מיני כינויים מוזרים שקשה לעקוב אחריהם)- נער שקט שגם הוא מתגלה כבת-בשלב מוקדם יותר. מסתבר שהיא בצבא כי הדוכסית אמרה לה. מין וריאציה על ז'אן דארק. גם אחת מהדמויות האהובות עלי, למרות שלאורך הספר חל בה שינוי-אופי שהיה נראה לי קצת מהיר מידי. {אבל זה לא סתמרוח ששינוי האופי שלו מקוסם מתוחכם לקוסם טיפש התפרש על כמה ספרים טובים..P:} טונקר (גם זה כינוי. לא זוכרת את השם..)-עוד אחד נער קשוח מהחיילים שתמיד מסתובב עם חייל אחר-אני חושבת שהכינוי היה" לופטי". גם שניהם התגלו כבנות. בלאוז- עוד אחד שאני לא זוכרת את דרגתו בצבא. אני רק יודעת שהוא היה בדרגה גבוהה משל Jackrum ואני זוכרת אותו בעיקר כאדיוט. ושפולי היתה צריכה לגלח אותו כמה פעמים..P: יש עוד דמויות-בגזרת החיילים יש את שופטי, ג'ייד (טרולית), איגורינה (איגור ממין נקבה) ו..זהו, אני חושבת. אולי שכחתי מישהו?) יש גם את סקראפי, שאם אני לא טועה, היה בדרגה נמוכה משל jackrum אבל יותר מאשר שאר החיילים והיה בעיקר מרושע ואז הוא הלך להם. ו..זהו, אני חושבת. בהופעות אורח-מערכת העיתון מהספר the truth (כלומר, ויליאם ואוטו), ויימס, אנגואה ומוות בהופעה קצרצרה (בערך עמוד) אבל משעשעת ביותר. רגעים שאהבתי? כשהחיילים היו צריכים להתחפש לwasherwomen (בנות שמתחפשות לבנים שמתחפשים לבנות..P
. זה הניב כמה קטעים משעשעים. {גניבת הבגדים, הקטע בו לא האמינו להן שהן בנות וכו'} וכמו שאמרתי, אם אני זוכרת נכון, בלאוז התחפש לבת וקרא לעצמו "דפני", לא? וההשתלבות שלו עם הבנות בכלל הזכירה לי קצת את "חמים וטעים". אבל אולי זו רק אני. בכל מקרה, אני מחכה לעוד דו"ח שיסביר את סוף הספר בצורה מובנת, כי, כפי שכבר אמרתי, אני לא הייתי מרוכזת במיוחד כשקראתי... *מצטערת מראש על כל טעות הקלדה שהיתה לי. כי אני יודעת שיהיו לי ואין לי כח לעבור על ההודעה ולתקן..P: