שבוע הספר-עולמהדיסק אחרון!

Death of Rats

New member
../images/Emo124.gifשבוע הספר-עולמהדיסק אחרון!

אכןכן. Monstrous Regiment בתת סדרה חיצונית הוא הספר העלילתי האחרון שיצא מסדרת עולמהדיסק (חוץ מספרי ה"מדע" וה"מדריכים" למיניהם, שנגיע אליהם בהמשך
. אגב, קניתי היום אחד. היידה סטימצקי ^_^). המפף, אהבתי את פולי ושופטי (או שמא לופטי? זה נורא בלבל אותי
), הז'אן ד'ארק המקומית (אני הוגה חיבה מסוימת לדמות של ז'אן ד'ארק מאז ומתמיד). יש לציין שמעולם לא סיימתי לקרוא את הספר ^^;

Maladict

New member
עזבי אותך

upon my oath אין כמו הסרג'נט וגם המוות מופיע שם בדמות אורח די טובה. אפרופו מוות איזה ספרים נכנסים לסידרה שלו חוץ מ סול מיוזיק מורט וריפר מן?

The Mad Hatter

New member
--->

hogfather ו thief of time (האחרון הוא אולי לא-בדיוק מוות ויותר סוזאן, אבל הוא נכנס תחת קטגורית "מוות ומשפחתו" בכל מקרה..P:)

The Mad Hatter

New member
....

ספוילרים! הז'אן דארק המקומית היתה וואזר, לא? אבל אני לא בטוחה. הכינויים האלה באמת מבלבלים נורא. כמו שאמרתי, ספר מהנה ביותר. העובדה שבשלב מסוים התחלתי לחשוד בזהותו המינית של ויימס אומרת משהו. המ. בכל מקרה, למרות שהתאכזבתי שהיא בת-מלדיקט(ה?) היא דמות חביבה ביותר וכך גם וואזר (שהיה ברור שהיא בת עוד מההתחלה..). פולי היא אולי לא סוזאן/מאגרט/אנגואה, אבל עדיף כך. אהבתי את הדמות שלה ובתור דמות ראשית חדשה, היא עשתה עבודה טובה. P: וכמובן, גם הסרג'נט, למרות שאני חוששת שלא הבנתי את הסוף נכון...למען האמת, אולי אני פשוט מקווה שלא הבנתי את הסוף נכון. גם הוא בת? P: אגב, שאלה בעניין וואזר ושות'- היא לא אמרה בשלב מסוים לקראת סוף הספר שנוגן (או איך שלא הוגים את השם שלו P:) מת? כי לפני תחילת השינוי בדמות שלה היא רעדה רוב הזמן ואמרה שנוגן ישמע אותם. בכל מקרה, התבלבלתי קצת ואני חושבת שאולי קצת שכחתי חלקים מהספר, אבל לא נורא. יום טוב. :)

The Mad Hatter

New member
גג

קראת את הספר? ספוילרים גם אם כן וגם אם לא-אני לא לגמרי בטוחה בזה. או לפחות מקווה שזה לא נכון. ואם לא-אני מקווה שלא הבנת שאני מדברת על סרג'נט קולון..P: (אני כבר לא זוכרת מה כתבתי)

ויימס

New member
האמת, (ספויילר)

כן חשבתי שזה סרג'נט קולון! אחרת מה מפחיד בכלל..?

Maladict

New member
Its abomination upon Nuggan!

נוגן מת אבל פולי אמרה שהוא ישמע אותן כי שטפו לה תמוח בבית ספר לבנות. ולקח לה זמן להבין את זה. הסרג'נט גם התברר בתור סרג'נטה, ואכן אכזבה שמלדיקט נהפך למלדיקטה.

The Mad Hatter

New member
אוי, זה נורא...

ספוילר תמיד דמיינתי את הסרג'נט עם זיפים ועכשיו גם הם נעלמו? אז מי *כן* נשאר זכר לאורך כל הספר (חוץ מדמויות האורח מהספרים האחרים)? היה את האיש הזה שכבר שכחתי מה היה התפקד שלו.. האיש שריגל והתחפש לבת. אני חושבת שזה היה בלאוז או משהו. הוא נשאר בן, נכון? (אני זוכרת שכשקראתי את הקטע הזה זה הזכיר לי טיפה את הסרט "חמים וטעים". כנראה שזה היה השימוש בשם "דפני". או שאני מתחילה להזות?)

The Mad Hatter

New member
>_<

*תוהה מאיפה ה"ועכשיו גם הם נעלמו" הגיע* אנא סלחו לי, אני לא מרוכזת כל-כך... *מתחילה להרגיש מטופשת* P:

Maladict

New member
הזכרים בסיפור

הקצין - בלאוז. הרב"ט/קפטן שברח מהקבוצה בתילת הספר. והעיתונאים.

The Mad Hatter

New member
או.

לפחות ההוא שברח מהם (איך קראו לו? סקראפי או משהו כזה. או כל שם אחק שיכול להתאים לחית-מחמד) נשאר זכר גם. ומה עם ויימס..? P:

The Mad Hatter

New member
אכן...

יכול בהחלט להיות שזה סטראפי. הזיכרון שלי הוא לא מה שהיה פעם..

ויימס

New member
שמישהו יעשה דו"ח יפה

שכולל עלילה, דמויות, ציטוטים, רגעי שיא וכל מיני שטויות, שאני אבין מה לעזאזל קורה שם... לי זה נראה כאילו אזלו לו הרעיונות...

The Mad Hatter

New member
כל הזמן אותם הפרצופים..*_*

למען האמת, נראה לי שהפעם אמנע מלכתוב דו"ח, כי, כפי שכנראה ניתן להבין מתגובותי בשרשור, אני אדם סנילי ולכן הספר טיפה נוזל לי מהאזניים. ובנוסף, את מספר העמודים האחרונים קראתי בחוסר-ריכוז מסוים. מה שכן, אני יכולה לתת לך תקציר כללי ומספוילר: (ספוילרים!) הספר הוא במדינה..אה, אני לא זוכרת איך כותבים את השם. בורגרוביה? משהו בסגנון. המדינה בעלת ההמנון המוזר (the new day is a great big fish -זה תרגום מילולי, כאשר המשמעות שלו בשפת תושבי המדינה היא "הזדמנות" או משהו כזה. כבר הספקתי לשכוח..) ידועה במלחמות שלה עם כל מדינה שכנה אפשרית. ובנוסף, האל בו מאמינים תושבי המדינה (נוגאן שמו..P:) אוסר עליהם כל מיני דברים מוזרים (תינוקות, למשל, הם abomination upon Nuggan ואני לא יודעת איך לתרגם את זה בצורה טובה. שיקחו את נורית שרעבי). ובנוסף, יש את הדוכסית שלאף-אחד לא ברור אם היא חיה או מתה ולי לא היה לגמרי ברור מה התפקיד שלה במדינה, אבל נראה שגם היא איזושהי דמות דתית. לא ברור. פולי פרקס, הלא היא גיבורת הספר, מחליטה להצטרף לצבא מסיבה שאני לא זוכרת אותה בדיוק, אבל היא קשורה לאח שלה שנמצא שם בצבא. לתורך זה, היא צריכה להתחפש לבן (למרות שגם זה abomination upon Nuggan). טוב, זו העלילה בגדול. עכשיו קצת על הדמויות- יש את Jackrum-שכחתי את דרגתו בצבא, אבל הוא המפקד שלהם. אני מניחה שהוא סרג'נט (?). דמות חביבה ביותר. הוא מתגלה ממש לקראת סוף הספר כבת. מלדיקט-ערפד מהblack ribboners (ככה קראו להם?) ולכן המיר את תאוותו לדם לתאווה לקפה. זו כנראה הדמות האהובה עלי בספר, למרות שבשלב מסוים לא היה קפה ומלדיקט טיפה התחרפן וזה נטה לעצבן לעתים, אבל התגברתי. הדמות האהובה עלי בספר. גם הוא התגלה בסוף כבת. וואזר (או אליס. נתנו להם כל מיני כינויים מוזרים שקשה לעקוב אחריהם)- נער שקט שגם הוא מתגלה כבת-בשלב מוקדם יותר. מסתבר שהיא בצבא כי הדוכסית אמרה לה. מין וריאציה על ז'אן דארק. גם אחת מהדמויות האהובות עלי, למרות שלאורך הספר חל בה שינוי-אופי שהיה נראה לי קצת מהיר מידי. {אבל זה לא סתמרוח ששינוי האופי שלו מקוסם מתוחכם לקוסם טיפש התפרש על כמה ספרים טובים..P:} טונקר (גם זה כינוי. לא זוכרת את השם..)-עוד אחד נער קשוח מהחיילים שתמיד מסתובב עם חייל אחר-אני חושבת שהכינוי היה" לופטי". גם שניהם התגלו כבנות. בלאוז- עוד אחד שאני לא זוכרת את דרגתו בצבא. אני רק יודעת שהוא היה בדרגה גבוהה משל Jackrum ואני זוכרת אותו בעיקר כאדיוט. ושפולי היתה צריכה לגלח אותו כמה פעמים..P: יש עוד דמויות-בגזרת החיילים יש את שופטי, ג'ייד (טרולית), איגורינה (איגור ממין נקבה) ו..זהו, אני חושבת. אולי שכחתי מישהו?) יש גם את סקראפי, שאם אני לא טועה, היה בדרגה נמוכה משל jackrum אבל יותר מאשר שאר החיילים והיה בעיקר מרושע ואז הוא הלך להם. ו..זהו, אני חושבת. בהופעות אורח-מערכת העיתון מהספר the truth (כלומר, ויליאם ואוטו), ויימס, אנגואה ומוות בהופעה קצרצרה (בערך עמוד) אבל משעשעת ביותר. רגעים שאהבתי? כשהחיילים היו צריכים להתחפש לwasherwomen (בנות שמתחפשות לבנים שמתחפשים לבנות..P:). זה הניב כמה קטעים משעשעים. {גניבת הבגדים, הקטע בו לא האמינו להן שהן בנות וכו'} וכמו שאמרתי, אם אני זוכרת נכון, בלאוז התחפש לבת וקרא לעצמו "דפני", לא? וההשתלבות שלו עם הבנות בכלל הזכירה לי קצת את "חמים וטעים". אבל אולי זו רק אני. בכל מקרה, אני מחכה לעוד דו"ח שיסביר את סוף הספר בצורה מובנת, כי, כפי שכבר אמרתי, אני לא הייתי מרוכזת במיוחד כשקראתי... *מצטערת מראש על כל טעות הקלדה שהיתה לי. כי אני יודעת שיהיו לי ואין לי כח לעבור על ההודעה ולתקן..P:

The Mad Hatter

New member
ובכל זאת...

אם כבר התחלתי להגיב לעצמי קודם, אני אמשיך..ולמרות שאמרתי שאין לי כח לתקן את עצמי, נו, שיהיה. אין לי מה לעשות עכשיו בלאו הכי וזה באמת צורם- {מה גם-שזה גורם לפורום להיראות פעיל!} *לתורך-לצורך *abomination upon Nuggan-Abomination unto Nuggan (לא יודעת למה כתבתי upon. אני מניחה שזה מסתדר יותר טוב?) *עוד אחד נער קשוח-בלי ה"אחד". לא יודעת איך הוא הגיע לשם...

ויימס

New member
זה פשוט לא בסדר. לא בסדר.

זה abomination unto Nuggan !!! זה די דומה למולאן, רק שמולאן לא היה 'פשוט לא בסדר. לא בסדר.' עד כדי כך.

למעלה