שבוע הספר-עולמהדיסק אחרון!

The Mad Hatter

New member
אני לא יכולה להגיד שומדבר.

לא ראיתי את "מולאן" אף פעם (ילדות עשוקה?). אבל ממה שהבנתי, זה לא ממש דומה. חוצמזה שנתתי רק את העלילה בגדול ויש הרבה סיפורים הבנויים על הנוסחה הזו , אבל בעלילה המפורטת כולה יש יותר ממה שכתבתי. כמו שכבר אמרתי-דו"ח מפורט על הספר אני לא יכולה לתת, אבל אולי יבוא משקיען נחמד ויפרט על כל הספר? :)

ויימס

New member
../images/Emo6.gif

מבחנים במתמטיקה הם abomination unto Nuggan!! הממ, חשבתי וחשבתי על דרך לתרגם, ולא מצאתי... חילול שמו של נוגן??? תועבה בעיניו של נוגן??? ... מולאן: טוב, אני מעולם לא נתקלתי בעוד סרט/ ספר על בחורה שמתחפשת לגבר ומצטרפת לצבא, אז בגלל זה אמרתי. במולאן היא עושה את זה בגלל אבא שלה, שלא יצטרך ללכת בעצמו, כי הוא כבר מבוגר, חולה וחלש והיא דואגת לו. בסיפור המקורי בסוף תופסים ומוציאים אותה להורג, אבל בסרט יש הפי אנדינג, כי אפשר ככה... ("שום דבר לא עומד בדרכו של סוף טוב"- לילית')

The Mad Hatter

New member
נו, דיסני...

בגללם הייתי בשוק כשקראתי את "הגיבן מנוטרדאם". תועבה בעיני נוגאן זה תרגום די נכון מילולית, אבל הוא לא נשמע טוב כמו באנגלית. לא שזה משנה משהו. יש לי הרגשה שעד שיתרגמו את MR יעבור הרבהה זמן. ונשים שמתחפשות לגברים יש גם לשייקספיר, אבל אני לא לגמרי בטוחה בקשר לצבא. וחוץ מזה, אני רחוקה (מאד) מלהיות מבינה גדולה בנושא..

Maladict

New member
נשים בסיפרות

בשייקספיר נשים מתפשות לגברים ב מהומה גדולה על לא דבר נראה לי. אבל נשים משתחפשות להיות גברים בשביל להיות בצבא יש באיזה סיפור רוסי מהמאה ה-19.

ויימס

New member
שייקספיר... סוטה מין...

יש לו נשים שמתחפשות לגברים בכל מחזה שני...

Maladict

New member
מי לא סוטה מין בימינו?

זה שכתב את קישורי הזמן כל הזמן מתעסק בתחתוניות הרטובות של הגיבורות!!! בכלל סידרה יותר מדי ארוכה, צפויה ובכלל לא מעניינת וממש טראקריט. גם טרי חרמן יותר מדי לפעמים.

ויימס

New member
טרי חרמן תמיד.

אבל אנחנו סולחים לו ומקבלים אותו כמו שהוא. חוץ מזה, הערכתי מאוד את חוסר חרמנותו בתיאורה של הרנה, האשה הלוחמת מאור מופלא, וגם אם אחר כך הוא התחרפן לגמרי עם כל הנשים הלוחמות הנראות כאילו זה עתה יצאו ממגזין הלבשה תחתונה, תמיד אשמור לו חסד בנוגע לדמותה הריאליסטית וההגיונית. חוץ מזה, להיות חרמן זה דבר אחד, ולהיות סוטה מין זה משהו אחר לגמרי. הוא חרמן די הרבה, אבל הוא סוטה מין רק באירועים מיוחדים (שיר הקיפוד למשל). כישור הזמן: הסופר אמר שהוא מתכוון להמשיך לכתוב את הסדרה עד יומו האחרון. אז אם האורך לא מוצא חן בעיניך, אתה יודע מה אתה צריך לעשות.
. חוץ מזה, יש לו כישרון ייחודי למרוח על ספר שלם מאורעות שניתן לסכם בשני משפטים. אבל הקטעים עם ה-Bad guys תמיד מעניינים. אני זוכרת שחיכיתי להם בקוצר רוח. או.קיי, ומה עם המלכה הזקנה החרמנית הזאת שהייתה אונסת את מאט כל הזמן, והאיאלים שמכריחים אנשים להסתובב עם גלימת צמר שמתחתיה הם לא לובשים דבר? אכן סוטה מין.

The Mad Hatter

New member
די! די!

תפסיקו עם הדיבורים האלה על טרי! תמיד חשבתי עליו כעל סבא-חביב-עם-כובע-בוקרים. בכל מקרה, יש חרמנות+סטיות הבאות לידי ביטוי בספרים, אבל, לדעתי, חוץ מסטיות מוזרות מידי פעם טרי היקר כותב את כל הסטיות שלו בצורה משעשעת וחביבה ובלי להגיע לתיאורי תחתוניות רטובות, כך אני מקווה. לא רציתי להתחיל את "כישור הזמן" כי הוא היה נראה לי נוסחתי ולא-נגמר ועכשיו יש לי עוד סיבה לא לקרא אותו (למרות שהקטע עם האיאלים נשמע משעשע כשאת מתארת אותו). אגב, השייקספיר היחיד שרכשתי לעצמי הוא as you like it {באנגלית} בו, ממה שהבנתי מהכריכה האחורית, יש בת שבורחת ליער בתחפושת בן, אבל כשניסיתי לקרא אותו לא הבנתי חצי מילה מכל השפה השייקספירית, אז נטשתי אותו בתירוץ שאני צעירה מידי ושאני לא חייבת לאהוב את שייקספיר, נכון? אבל אז היו לי רגשות אשם, אז אני אחפש את "המלט" בעברית מתישהו. ואולי איזה מילון טוב.

ויימס

New member
הממ, אני תמיד דמיינתי אותו

כאיש מכירות זדוני ומגניב עם משקפי שמש (לפני שראיתי איך הוא נראה), ואני חייבת להודות שדי התאכזבתי. שלא לדבר על כך שדמיינתי את מרגרט וויז וטרייסי היקמן בתור שתי כוסיות ובסוף התברר שהם סבא וסבתא חביבים. ובאשר לשייקספיר: בכיתה ח' קראתי את כטוב בעיניכם, מהומה רבה על לא דבר, המלט, רומיאו ויוליה, המלך ליר, חלום ליל קיץ וקומדיה של טעויות. לא קראתי את הלילה ה-12, אילוף הסוררת ומקבת. אוי, ובכל פעם שהייתי לוקחת שייקספיר הספרנית הייתה מביטה בי בזילזול וממלמלת לעצמה על כך שאני קטנה מכדי להבין משהו. עד כה הספר הכי טוב: קומדיה של טעויות. הספר הכי פחות טוב: רומיאו ויוליה.

Maladict

New member
הגירסה של טרי לרומיאו ויוליה

ובההחלט יש דבר כזה היא מוזכרת במורט בשמות אחרים. זה הולך בערך ככה: The Disc's greatest lovers were undoubtedly Mellius and Gretelina, whose pure, passionate and soul-searing affair would have scorched the pages of History if they had not, because of some unexplained quirk of fate, been born two hundred years apart on different continents. However, the gods took pity on them and turned him into an ironing board* and her into a small brass bollard. * When you're a god, you don't have to have reasons. (כמה טוב שיש לי את כמעט כל ספרי פראצ'ט במחשב)

ויימס

New member
יש גם בראינוע.

איך קוראים להם? האלו עם המרפסת. דיבלר- אבל האם הם יעצרו את נשימתם במתח שמא היא תיפול? סילברפיש- אנחנו מקווים שהם יהיו עסוקים בלקרוא את הנאום של *****. לקח לנו חמישה כרטיסים לכתוב אותו. בכתב קטן.

ויימס

New member
סליחה, לא נאום, מונולוג.

ה- ***** זה במקום השם של היעני רומיאו שאני לא זוכרת.

Athaclena

New member
ובאחיות הגורל יש בדיחות שייקספיר

את אלה על מקבת' לא הבנתי עד שקראתי את המחזה (באנגלית, דוברי אנגלית). נראה לי שהאחרים על האמלט... קצת קשה לי לקרוא את שייקספיר, ואני לא אוהבת טרגדיות. ראיתי את אילוף הסוררת ואת חלום ליל קיץ מוצגות בארץ באנגלית, ונהניתי מאוד (אלה קומדיות). וראיתי את רומיאו ויוליה שליאונרדו דיקפריו משחק בו... אם כבר יש כמה סונטות שלו שאני אוהבת, ואחת שאני (לצערי) זוכרת בעל פה עוד מהבי"ס

ויימס

New member
נשאלת השאלה,

האם אתה מתכוון ש: א. לא ראית אותה כי לא היית פה הרבה זמן, ובמקרה כזה הכל בסדר וסבבה באוקיינוס... ב. לא ראית אותה כי היא לא כותבת, ובמקרה כזה, 1. היי! הערות נוטפות ארס על אזלת ידם של משתתפי הפורום שמורות לי! אל תעז לקחת זאת ממני! אחרי שהפסיקו להקרין שידורים חוזרים של היפים והאמיצים בשש בערב, זה just about כל מה שיש לי! 2. פשוט יש לה עכשיו עבודה, הבחורה עסוקה, אין לה זמן לשבת כל היום ולשרוץ פה עם לוזרים חסרי חיים כמונו, תן לה קצת כבוד.

ויימס

New member
../images/Emo6.gif

אני יודעת, אתה כותב פה בתדירות גבוהה מדי בשביל שיהיו לך חיים!

Athaclena

New member
פעם גם אני הייתי כזאת...

הו, איך אני מתגעגעת לימים היפים ההם... מצד שני, עכשיו יש כסף וזה ענין די חשוב אם רוצים לאכול ודברים כאלה. מצד שלישי יש לי יותר מדי עבודה מכדי שיהיו לי גם חיים. ועוד בלי אוטו, זה ממש מכה! אני מתקשרת לאנשים ושואלת אותם אם הם יואילו בטובם לבוא לבקר (נכון שמשעמם לך? אתה רוצה לאכול? אם תבוא תקבל קרמבו/עוגיות!), וגם הערב עשיתי את זה ל-2 אנשים נחמדים ומסכנים שלא יכלו לבוא.

למעלה