תומאס - הראיון המלא

היויו

New member
../images/Emo124.gifתומאס - הראיון המלא ../images/Emo124.gif

תומאס : שלום, כאן תומאס מנייטוויש מדבר. (מזכיר קצת את האירוויזיון
) אני : שלום, זה יאיר מישראל.מה שלומך? תומאס: שלומי טוב, תודה.ואתה? אני: גם אני בסדר , תודה. רציתי קודם כל להודות לך, בעצם לכולכם על המוזיקה המדהימה שאתם עושים תומאס : תודה רבה על המחמאה אני: טוב, רציתי לשאול מה הביא אתכם להחלטה להגיע לישראל? תומאס: כבר הרבה זמן תכננו לבוא לישראל, היתה התעניינות גדולה בכיוון, אבל זה לא הסתדר. עכשיו זה כן הסתדר לנו סוף סוף והנה אנחנו בהרכב חדש , וזה תמיד מעניין להגיע למקום חדש שעוד לא הופענו בו . אני : האם אתם מתרגשים לקראת סיבוב ההופעות החדש? תומאס: אנחנו מאוד מתרגשים. אחרי שנתיים שבילינו באופלן, זה טוב לצאת אל מחוץ ל-4 הקירות ולראות שוב את המעריצים.חוץ מזה, אנחנו גם מופיעים לראשונה בהרכב החדש וגם זה מאוד מרגש, כך שבסך הכל -כן ,אנחנו מאוד מתרגשים ומצפים לסיבוב החדש. אני:מה הציפיות שלכם מהקהל הישראלי? תומאס: שמענו מלהקות אחרות שביקרו בארץ שהמעריצים מאוד חמים,נחמדים ונלהבים מההופעות, כך שאני מניח שאנחנו מקווים לראות מעריצים נלהבים ונחמדים
אני: תראה, יש פה מעריצים מאוד נלהבים כמו שאני בטוח שתגלה.יש כאן מעריצים שאפילו מנתחים את השירים שלך, בניסיון להבין את נקודת המבט שלך על דברים. תומאס: או, מעולה. אני מאוד אוהב לשמוע שמעריצים מנתחים את השירים שלי, וזה גם היופי שבמוסיקה.זו הסיבה שאני לא מסביר את השירים שלי, כי אני יודע שכל אחד יכול לנתח דברים אחרת ולראות את השירים מנקודת מבטם, ואני מרגיש ממש טוב עם זה. אני:טוב, זה בסדר אם נעבור לכמה שאלות בנוגע לשירים? תומאס: כן, וודאי! אני: טוב, אז אם כך, שמנו לב שבשירים שלכם יש הרבה מוטיבים, בעיקר מוטיבים מהטבע כמו האוקיינוס ולאחרונה גם פרחים. יש לזה סיבה מיוחדת? תומאס: כן, טוב, אני סה"כ בחור כפרי
כל החיים שלי, כל 30 השנים גדלתי בכפר וזה חלק ממני, זה אצלי בדם ואני לא יכול בלי זה.אני מאוד אוהב לטייל ולהסתובב בחוץ, ולכן גם המוטיבים האלה, של טבע,פרחים והאוקיינוס,שכולם חלק ממני , מהווים גם חלק מהשירים שלי . אני: בנוסף ,יש מוטיבים דתיים בחלק לא קטן מהשירים שלכם. אתה מגדיר את עצמך כאדם דתי? תומאס: לא הייתי מגדיר את עצמי דתי, אולי יותר רוחני. אני בעל ראש פתוח ולכן ספקן,אני חושב שהכל אפשרי ולא פוסל שום אפשרות, אני חושב שאני עדיין מחפש.לא, לא הייתי מגדיר את עצמי כדתי, באמת יותר רוחני אך מחפש...
אני:האם יש מלחינים קלאסיים שמהווים לך מקור השראה? תומאס: לא ממש.די דחפו לי במורד הגרון מוסיקה קלאסית כשהייתי ילד, כך שאני קצת סולד ממנה עכשיו. אני מעדיף עכשיו פסי קול של סרטים וסדרות, ויותר מוזיקה עכשיוית,אבל אני ממש לא שומע מוסיקה קלאסית עכשיו. <המשך מיד...>

היויו

New member
<המשך הראיון>

אני: יש מקום מיוחד בו אתה אוהב להלחין, לעשות מוסיקה? תומאס: ובכן, הרעיונות לשירים יכולים לבוא בכל מקום - בזמן סיבוב הופעות, כשאנחנ ובבילוי, כשאני בטיול או סתם כשאני יושב בבית עם חברים. אבל כדי להלחין,לסיים בעצם את העבודה הזו של ההלחנה אני חייב את השקט שלי, את הבדידות והפרטיות של הבית שלי. רק שם אני יכול לחבר את הכל יחד ליצירה אחת. אני:טוב, אז גם די ענית לי על השאלה של איפה באים השירים
תומאס:
כן, אני מניח שכן. אני:מה החלק שאתה הכי אוהב מכל העשיה הזו של יצירת המוסיקה? תומאס:הממ... אני מניח שהחלק של החיבור של הכל יחד, למרות שאת הכל אני אוהב.כל התהליך הזה של היצירה הוא החלק שאני אוהב. אני:האם חשבתם על צירוף כלי מיתר כגון כינור וצ'לו להופעות החיות? תומאס: אנחנו דווקא ממש ממש רוצים לעשות את זה,פשוט זה משהו שעוד לא יצא לנו כי זה עניין של תזמון,מימון וארגון.אנחנו מקווים שזה משהו שנצליח לארגן במהלך הסיבוב, כי אני אהיה מאוד שמח לשמוע איך זה יוצא. אני: קראתי בנייטמייל של יוקה שאתם עוד לא יודעים אם תקליטו או תסריטו את ההופעות בסיבוב הנוכחי, אבל אני חייב לאמר לך שזה יהיה משהו מאוד מעניין ושכולנו מאוד נרצה לשמוע את התוצאה של הופעה חיה שכזו. תומאס: כן, טוב, אני מניח שגם אני אשמח
אני לא יודע עדיין איך ילך, נראה. אולי באמת נעשה את זה. אני:לאחרונה יש יותר ויותר תזמורת בשירים שלכם. האם נכון לאמר שלעומת האלבומים הראשונים,בעיקר השניים הראשונים בהם היו קלידים מהירים ונחרצים, הסימפוניה מחליפה אותך, לאור העובדה ששומעים הרבה פחות את הקלידים שלך? תומאס: אני חושב שנכון לאמר שהסימפוניה זה איך שהקלידים שלי היו נשמעים אם היו לי עשרים ידיים
. באלבום החדש כמעט לא שמועים את הקלידים עצמם, למשל, אבל הסימפוניה מורגשת הרבה יותר והיא באמת די באה להחליף אותי, כדי להביא יותר תחושה של מלאות לצליל שלקלידים יותר קשה להביא. אני: אז היית רוצה בעצם להיות שיווא (אל הודי בעל 8 ידיים)... תומאס:
כן, הלוואי...
אני : היו שמועות שבאלבום הנוכחי אמפו ומרקו כתבו שניים מהשירים. האם זה נכון, והאם יתר חברי הלהקה מתכוונים לכתוב יותר שירים בעתיד? תומאס: כן, באמת יצא ככה שהיו להם כמה שירים מוכנים בדיוק כשהקלטנו את האלבום, ובכלל האלבום הזה היה הרבה יותר של כולם מהקודמים. בגדול, כולם יכולים לכתוב מנגינות וזה כיף,אבל את המילים רק אני כותב, זה משהו שאני שומר בשביל עצמי - לכתוב את המילים. אני: מה היצירה שאתה הכי אוהב לנגן שאינה של נייטוויש? <הערה - ככל הנראה תומאס לא הבין/לא שמע אותי היטב
>
תומאס: אין ספק שWalking in The Air. אני חושב שזו אחת היצירות המקסימות ביותר שנכתבו , אם לא המקסימה שביניהן. אני:טוב, אז נעבור לשאלות שכבר קצת פחות קשורות למוסיקה. מי הסופר שאתה הכי אוהב ומה הספר האהוב עליך?

היויו

New member
<המשך הראיון>

תומאס: שני הסופרים האהובים עלי הם טולקין וסטפן קינג. הספרים האהובים עלי?כמה לא מפתיע - שר הטבעות
.ואני מאוד אוהב את סדרת Dark Tower של קינג. אני: גם אני מאוד אוהב פנטזיה, אז יש לנו משהו במשותף
תומאס: כן, אתה צודק
אני:מה לדעתך הדברים הכי רעים בעולם, חוץ מרעב,מלחמות ועוני? תומאס: צרות דעת.אני חושב שמקור כל הרעות היא צרות דעת של אנשים,וזה גורם להם לעשות דברים נוראיים ועצובים. אני:אם יכולת לעבור לכל זמן בחיים שלך ולחיות אותו מחדש, איזה זמן היית בוחר? תומאס:הייתי בוחר לחזור לגן העדן שהיה הילדות שלי, לפני 20 שנה. הילדות שלי היתה כל כך נפלאה וכיפית, שהיית שמח לחיות אותה שוב. אני:ואם כבר מדברים על משפחה... לאנט,מרקו ויוקה כולם יש משפחה.מה איתך? חשבת פעם להתמסד,להרגע קצת,להוריד הילוך? תומאס:כן, בוודאי.זה גם יקרה מתישהו, הרי יש דברים יותר חשובים מהלהקה וזו המשפחה. לכן אחת ההחלטות שעשינו לגבי הסיבוב הקרוב הוא לא להיות מחוץ לבית יותר מ-5 שבועות ברצף,כדי שמי מאיתנו שיש להם משפחה יוכלו להיות איתם קצת. 2008 הולכת להיות בהחלט שנה קשה עבור כולם ומאוד עמוסה.אבל כן, בהחלט חשבתי על זה, זה יושב שם איפשהו בראש
אני: יש משהו שהיית רוצה לחזור ולתקן בעבר שלך? תומאס: לא, ממש לא.הדברים שעברתי,כל ההחלטות שעשיתי,כולן הובילו אותי למקום שבו אני נמצא עכשיו ואני מרוצה מזה, כך שאני לא רואה שום צורך לשנות משהו או לתקן משהו מהבחירות שעשיתי בחיים שלי.אני שלם עם כולן. אני:קראתי כבר את התגובה של יוקה לעניין, אבל רציתי לדעת מה אתה חושב על זה שהשירים מהאלבום החדש דלפו לאינטרנט. תומאס: זה מגעיל.תראה, ידענו שזה יקרה, אנחנו לא מנותקים מהמציאות ויודעים שזה עידן האינטרנט ודברים דולפים וידענו שלא נוכל לשלוט בזה,אבל עדיין... מה שמציק לי זה לא הכסף.כלומר, ברור שהדבר יפגע במכירות של האלבום, אבל זה לא העיקר.מה שהכי מציק לי זה שאנשים מורידים גרסאות גרועות של השירים ושומעים אותם באיכות גרועה כמו ביו-טיוב וכאלה.זה גם מוציא המון מהמיסתורין של האלבום,ואני חושב שזה מה שהכי הכי מציק לי.כלומר, אני לא מבין מה האנשים שמעלים את השירים לרשת משיגים בזה.הרי אין להם את הליריקה, והם מפספסים המון... וזה שזה הורס את כל המסתורין שמאחורי האלבום פשוט הורס... אני לא מבין את זה.לי למשל, עד לפני 3 ימים לא היה בכלל מחשב. רק עכשיו קניתי את המחשב הראשון שלי אי פעם. אני: אני איש מחשבים, אני אשמח לעזור לך בשימוש בו
תומאס: אה באמת? OK,
. אני:אם כבר נגענו ביו-טיוב, מה אתה חושב על כל העיבודים שעשו לשירים שלכם שם כמו MissHeard וכמו קליפים שלכם בSIMS? מה דעתך על Fishmaster ,למשל? תומאס: אוי, זה מעולה.זה ממש מצוין! אני רואה את הדברים האלה לפעמים ומרגש אותי שאנשים מוצאים את הזמן לעשות דברים כאלה ועוד עם השירים שלנו דווקא.אני מאוד אוהב את הדברים שעושים שם.. זו היצירתיות של אנשים! זה ממש לא מפריע, אני מסתכל ופשוט צוחק
<המשך מיד...>

היויו

New member
<חלק אחרון בראיון האגדי ../images/Emo13.gif>

אני:OK.תגיד,שמעת פעם על להקות ישראליות? תומאס:לא ממש... אני: שמעת אולי על להקות ישראליות מהתחום,כמו אורפנדלנד? תומאס: אה,כן! דווקא שמעתי עליהם! אני: ומה אתה חושב על המוסיקה שלהם?הם גם לקחו פסוקים מהקוראן ומהתנ"ך ושילבו אותם במוסיקה מעניינת מאוד... תומאס: לצערי שמעתי רק את השם, אבל אף פעם לא שמעתי מוסיקה שלהם אני: או, חבל.. כדאי לך לנסות אולי לשמוע אותם, הם עושים דברים מאוד מעניינים תומאס: OK, אולי אני אנסה באמת לשמוע אותם אני: האם הייתם רוצים להגיע לקצת יותר זמן בארץ?הזכרת שאתה אוהב מאוד לטייל והארץ כל כך מדהימה בייחוד שלה ובמגוון הנופים שלה... תומאס: כן, דווקא חבל לנו שאנחנו כל כך קצרים בזמן ואין לנו זמן להסתובב יותר. אני:לא היית רוצה לבקר למשל בגת שמנים? תומאס: או, כן! מאוד! אבל לוח הזמנים לחוץ אז אולי בפעם הבאה... אני:אז זה אומר שתבואו לכאן שוב? תומאס:
אני לא יודע, נראה איך דברים יתפתחו.אני מקווה שכן
אני: טוב,הגענו לשאלה האחרונה.יש לך מסר כלשהו שאתה רוצה להעביר לקהל המעריצים הישראלי? תומאס:כן.אני רוצה לאמר שאנחנו באמת מתרגשים, מקרב הלב.יש לנו הרגשה מאוד טובה עם זה שאנחנו מתחילים את הסיבוב בישראל, שאנחנו מופיעים במקום חדש שאף פעם לא הופענו בו,ואני חושב שניהנה ותהיה הופעה טובה. אני: שוב תודה רבה על זה שהסכמת לענות לשאלות שלנו תומאס: על לא דבר אני : ונראה אתכם בהופעה
תומאס: כן.
ביי!! אני: ביי! <טוב, זה סוף הראיון ואין הרבה מה להוסיף.הוא נשמע מאוד נחמד, הראיון לקח בערך 25 דקות.ב-21 לחודש - הראיון הבא, הפעם עם אנט
!!>

The Cat Woman

New member
אהם...

"... אני: או, חבל.. כדאי לך לנסות אולי לשמוע אותם, הם עושים דברים מאוד מעניינים תומאס: OK, אולי אני אנסה באמת לשמוע אותם..." אני: כן, תומאס... תוריד מהאימיול את האלבום החדש OrWarrior...
(היי, לא דיברתי על הורדה בלתי חוקית, זה נאמר סתם בצחוק ברוח הבאסה של תומאס מההדלפות
)

The Cat Woman

New member
אני מרגישה ממש רע עם זה עכשיו

שהשגתי בדרך לא חוקית את השירים שהודלפו... אבל נו מילא, במילא לא תכננתי לקנות את האלבום. וגם אלו ביננו שתכננו לקנות- אני מאמינה שיקנו וזה לא שינה את דעתם. אנחנו מעריצים אמיתיים
ותומאס כזה מותק, ידעתי שהוא יגיד שהוא רוצה לחזור לילדות שלו, פשוט ידעתי! אין לי בעיה לעשות לו כמה ילדים שיזכירו לו את ילדותו הנשכחת...

היויו

New member
../images/Emo6.gif

והוא אמר שמה שמפריע לו זה לא הכסף, אלא זה שזה הרס את המסתוריות מסביב לאלבום וגרם לאנשים לשמוע חצאי גרסאות וגרסאות באיכות חרא ביו-טיוב

The Cat Woman

New member
שמע, הוא די צודק...

וזה היה גם ממש ידוע לנו (לפחות לרובנו) כששמענו את הגרסאות האלו.

The Cat Woman

New member
דרך אגב, משהו מפחיד.... תומאס קורא בפורום!!!

סתם, לא באמת... פשוט לפני כמה זמן היה שאלון ואחת השאלות שם הייתה משהו בנוגע לתיקון דבר אחד מהעבר, כמו ששאלתי את תומאס (אלונה נדמה לי שאלה כשהייתי עושה את פינת "הכה את הנייט-אימו"- אגב- רוצים להחזיר אותה??) ועניתי בדיוק את אותה תשובה
הנה הציטוט: 15. אם הייתה לך הזדמנות להחזיר את הגלגל אחורה, ולשנות משהו אחד(!) בלבד, מה היית משנה ולמה?
לא הייתי משנה כלום. אם כל מה שקרה הוביל אותי למקום בו אני נמצאת עכשיו- אני מרוצה! והנה הקישור: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1656&msgid=97297926 אמרתי לכם שנועדנו זה לזו??? אמרתי לכם או לא??? אה הא!!! הרי לכם!!!

Super Alonit

New member
זה בזכות השאלה המגניבה להחריד שלי!:]

וכן, תחזירי את הפינה, היא הייתה ממש כיפיית
(אבל עכשיו אני צריכה להתחיל את כל השאלות מההתחלה
)

Super Alonit

New member
יאפ, אין לי אינטרנט עדיין בנ"צ.../images/Emo7.gif

וגם לא יהיה בזמן הקרוב... האיש של המחשבים כל הזמן הבריז לנו אז אמרנו לו שכבר לא יבוא ועכשיו צריך להתחיל לחפש חדש.

ולזה בדיוק הוא ענה...

(וואו כמה זמן לא נכנסתי לפורום O_O) "אני חושב שזו אחת היצירות המקסימות ביותר שנכתבו..." כלומר שמישהו אחר כתב. אז הוא כן הבין אותך. P: תודה רבה על הראיון! ואיזה כיף לך שיצא לך לדבר איתו. *_*

The Cat Woman

New member
כי יאיר התכוון למשהו אחר

הוא התכוון לשאול איזו יצירה שהיא לא של נייטוויש תומאס הכי אוהב לנגן= לצורך העניין walking in the air זה כן של נייט... כי הם עשו לזה קאבר. יאיר התכוון בשאלה- האם יש איזשהי יצירה של להקה אחרת שהוא אוהב לנגן (לצורך העניין- משהו של דרים ת'יאטר. אנערף...)

למעלה