הודעה חשובה

התולעת 1

New member
זה נושא באמת חשוב.

ולפני הכול, בוא נהיה כנים, לא ניכנס להתלהמות המשודרת בתקשורת. בוא, חשוב רגע, וענה לי בכנות: באמת עד כמה אתה מרגיש בחיי היום יום כפיה דתית? עד כמה הדתיים והדת מפריעים לך אישית בחיי היום יום? כמה אחוזים מתוך 24 שעות ביממה אתה כפוי על ידי הדתיים האלה? אתה יכול ללכת, לטייל, לקפוץ, לאכול, לצפות בטלוויזיה, וידאו, מחשב, אינטרנט, מסיבות, כדורגל, כדורסל, מישהו מונע ממך משהו? תגיד לי, עם יד על הלב, כמה פעולות ביום אתה כפוי לעשותם או נמנע מלעשותם, בגלל הדתיים וה''כפייה'' החמורה שלהם... בוא נפרט את הנושאים שלדעתך יש בהם כפיה, ונדון על כל אחד מהם בנפרד. אשמח גם אם אתה תפרט לי כמה אחוזים מהציבור נפגעים מכך, לדעתך?

פוחדים ממשהו ? או מהצל של עצמכם ?

אני מבין את הפחד של חרדי להיחשף לויכוחים. עד כדי אזהרתם "האפיקורסים מישראל אינן כישראל לדבר מן הדברים ואין מקבלים אותם בתשובה לעולם שנאמר כל באיה לא ישובון ולא ישיגו ארחות חיים והאפיקורסים הם התרים אחר מחשבות לבם בסכלות דברים שאמרנו עד שנמצאו עוברים על גופי תורה להכעיס בשאט בנפש ביד רמה ואומרים שאין בזה עון ואסור לספר עמהן ולהשיב עליהן תשובה כלל שנאמר ואל תקרב אל פתח ביתה" ולמרות התרברבם "כל מקום שפקרו המינים תשובתן בצידן" עכ"ז הגבילו אומרם "הוי שקוד ללמוד תורה ודע מה שתשיב לאפיקורוס" שדווקא באפיקורוס גוי. "אבל אפיקורוס ישראל כל שכן דפקר טפי - שהרי הכיר וכפר ומתוך כך מדקדק ולא תוכל להשיבו דבר המקובל לו:" (רש"י) כך שנבצר ממני להבין את סתימת הפיות.

סתıם סתם יסותמו והוא יסתıם

כל הודעה של מחב"ת דוחקת הודעה של מישהו אחר שצריך את הפורום והפורום צריך אותו. האם כשייכנס אליך, בלא רשות, מישהו לבית (או לבית הכנסת, או הישיבה, או אולם האירועים) ויתחיל לצווח כתרנגול הודו עם ציפורן חודרנית תאמר שאסור לסתıם את פיו או תוביל אותו בעדינות אסרטיבית החוצה?

גבעון 1

New member
אני מבין

אני מבין שאת המנהלת פה נעים מאוד.... האם גם את עדיין מסתובבת כחרדית בלבושך או שמא כבר החלפת לבוש? האם התמונה של הבחורה היפה בעירום היא שלך? אם כן יש לך בהחלט גוף יפה....

סוג ב

New member
קעקוע של בדץ על הגב??

תמצא לי בחורה אחת שתסכים... לא זה לא אני בתמונה..

גבעון 1

New member
האמת שזו השאלה הבאה שרציתי לשאול

האם התצלום אמיתי כי באמת לא נראה לי שמישהי תחקוק את הבד"ץ על הגוף היפה שלה... בכלל את יכולה להסביר לי את תופעת הקעקועים אצל בנות, אם יש לבחורה גוף חטוב ויפה, למה לקעקע עליו משהוא....

גבעון 1

New member
מה זה כמו חצאית?

הרי חצאית ניתן להחליף קעקוע לא, הרי אם היא תשנה דעתה וטעמה כעבור שנה שנתיים יהיה לה קשה למחוק את זה...

לחוד

New member
לא יודע אם כאן המקום

אבל סוג ב היקרה. חבל מאוד שאת המנהלת ונתפסת כמייצגת את הפורום ואת רוחו משתמשת בתמונה שכזאת אין לי עמה בעיה הלכתית (כי אין לי שום הלכה מחייבת) וכנראה שגם לא בעיה ערכית ומוסרית (וודאי שלא הייתי נדחף לערכי המוסר שלך). הענין הוא שכל עובר אורח שיראה את התמונה תקפוץ לו הסטיגמה החרדית המשומשת "לא עבדו ישראל עבודה זרה אלא כדי להתיר להם עריות" (ציטוט מהזכרון). חבל מאוד. אם זו המתעסקת בבתולים משתמשת בתמונות שכאלו, אין בכך ולא כלום, אבל את? נראה לי לא ראוי. אם את סבורה שתגובתי נכתבה שלא במקומה, אנא מחקי אותה.

גבעון 1

New member
תרשה לי לחלוק

א. היא הסבירה שזו לא תמונתה ב. גם אם זו תמונתה היא רוצה לרמוז לך שיש לה מה להציע אם אתה פנוי, כך יש סיכוי שלפחות היא לא תשאר לחוד.... ג.עדיף לראות תמונתה של יהודייה מעורטלת למחצה כשרה מאשר של שיקסע. היינו אם אתה מפנטז על בחורה לפחות על יהודייה פנויה...

למעלה