תחרות "דברים שרציתי לומר"

אחותי היקרה מכל

את זו שגדולה ממני בשש שנים את שהיית מקבלת אותי מהגן כשהייתי קטנה את שהיית שומרת עלי מכל משמר את שהיית מלמדת אותי ומחנכת אותי כי ההורים עבדו קשה כל תקופת ילדותי אני זוכרת אותך כהחברה הכי טובה שלי נכון שהיינו רבות עד כדי מכות אבל תמיד אהבתי אותך, הייתי גאה בך והיית מודל לחיכוי עבורי. כשגדלתי והגעתי לגיל 19 אמא נפטרה ואת הפכת להיות לי למשענת, לחוזק שלי, אני לא חושבת שהייתי עוברת את התקופה הקשה בחיי - בלעדייך.... גדלנו... פער הגילים הצטמצם היינו יוצאות יחד, מבלות יחד, ישנות יחד בלילה ומשוחחות שיחות עמוקות היינו בוכות יחד, עושות קניות יחד, מרכלות יחד והכי חשוב תמיד היינו יחד. עודדת אותי ברגעי משבר, שיפרת לי את הביטחון העצמי, דיברנת אותי, היו ימים שהיית הפה שלי, והעיניים שלי כי אני לא יכולתי להגיד ולא יכולתי לראות בצורה ברורה את החיים שחייתי כל מה שעברנו יחד לטוב ולרע אני לא שוכחת וזוכרת לטובה את זמן האיכות שהיה לנו. השנים עברו והכרת את גבר חייך שהיום הוא בעלך ואב בנותיך. הקמת משפחה לתפארת עברת לגור רחוק ממני, אנחנו לא מתראות לעיתים קרובות אבל נשארת קרובה לליבי החיים שלי עברו תהפוכות לא קטנות ולא קלות בכלל ואת תמיד היית שם לצידי תמיד ידעתי שיש לי על מי לסמוך ולאן ללכת כשאהיה לבד תמיד אני ידעתי ויודעת שאת תקבלי אותי בזרועות פתוחות לביתך ועל כך אני מודה ואוהבת אני אחותך הקטנה גאה בך על כל מה שהצלחת להשיג בחייך עם כל הקושי גאה בך על האופי החזק שלך והדרך שלך גאה בך על טוב ליבך גאה בך על החסינות שלך גאה בך על החוכמה שלך גאה בך על המשפחה שהקמת ועל החיים שיש לך אבל..... הכי הכי אני גאה זה על היותך אחותי. אחותך הקטנה שאוהבת אותך הכי בעולם

sarahsayag

New member
מכתב לאח שלעולם לא ייקרא

נולדתי בהפרש שש שנים ממך. אתה האח הגדול היודע הכל ואני האחות הקטנה שתמיד רוצה להזדנב אחריך ואתה כמובן לא מסכים. ההפרש הגדול שהיה גרם לנו לניתוק עד שהתגייסת .ואז התחלנו להיות חברים יותר מאחים .היינו יושבים שעות ומדברים , מתיעצים וצוחקים .העולם נראה מקסים. רציתי להתחתן עם אדם מסוים שכל המשפחה התנגדה וכולם התחילו לנזוף בי . ושאלתי אותך לדעתך ותשובתך הכי יפה בעולם : תעשי מה שליבך אומר לך . התחתנת עם אישה מקסימה והכל נראה טוב עד שהתחלת להרגיש לא טוב.והתחילו אנשים לרמוז שימיך ספורים.הייתי בשוק ,עולמי חרב ..חשבתי שאנשים סתם רעים ומדברים שטויות, איך איתכן בחור צעיר בן 29 חולה כל כך קשה שימיו ספורים לא יכול להיות .... ופתאום תוך שלושה חודשים נעלמת לי מהחיים . עברו הרבה שנים מאז ואתה כל הזמן איתי ואני רק רוצה להגיד לך דבר שלא אמרתי לך אף פעם " שאני כל כך אהבתי אותך " ולא ה ס פ ק ת י לאומר לך זאת .אז הנה אני אומרת לך וחבל שאינך יכול לקרוא זאת. אני עדיין מתיסרת שלא אמרתי לך זאת אף פעם . אחותך האוהבת

sarahsayag

New member
המכתב עבור תחרות

המכתב עבור תחרות "דברים שרציתי לאומר

Jen74

New member
../images/Emo201.gif

אני בטוחה שהוא ידע שאת אוהבת אותו.

אחי הקטן.

נולדת כשהייתי בת ארבע.בן אחרי שתי בנות. כבר מאז ידעתי שאגדל אותך.כילדים מוכים,כל אחד ברח לעולם משלו.אני למחלה הזו,היא לחברה ואתה לסמים ואלכוהול.אתה כמעט בן עשרים.גבוה,חזק ושרירי.אני לא מאמינה שאתה הילד הקטן הזה שהייתי מגינה עליו.כשעשית בלאגן,לקחתי אחריות כדי שאני זו שאחטוף את המכות.בתקופות של הטיולים השנתיים,ויתרתי על הנסיעה כדי שאתה תיסע.כשאבא שבר דברים בבית,יצאתי איתך לחנות להוציא את הכסף מהבייבי סיטר על ממתקים.שיהיה לך קצת מתוק.הנה אתה עכשיו.מסומם ואלכוהוליסט. והנה אני,חולה,אובדנית ובעיקר אחות מוכה.תודה.

לאחי...

אני לא יודעת כמה פעמים יצא לי לכתוב מכתב כזה. ואני חושבת שאף פעם לא כתבתי מכתב אלייך. וכנראה שזה יהיה עוד מכתב שלא נשלח. ואני יודעת שאני לא תמיד מראה את זה. ולפעמים זה נראה כמובן מאליו... אבל אתה יקר לי. גם אם זה לא תמיד נראה ככה. גם אם אני לא אומרת מספיק עד כמה אתה חשוב לי. וכבר עברו כמה שנים מאז אותו ערב. אותו ערב מדהים... אותו ערב שגרם לי לכל כך הרבה שמחה וחיוך. והייתי רוצה לאחל לך עוד המון שנים כאלה. ואני שמחה על זה שהייתי שותפה לשמחה שלך, שלכם.... ואני רק יכולה להודות שאתם פה. ביחד. ואני שמחה שטוב לך. ולפעמים משמח אותי לראות אותך משחק כמו ילד קטן... ומוזר שלרוב השיחות שלנו לא כאלה עמוקות. מן שיחות שטחיות שכאלה. למרות שבזמן האחרון אנחנו מדברים קצת מעבר. ותודה על זה. על המילים שאמרת לי. על השיחות שהתקיימו כי אני יודעת שאתה רק רוצה לעזור. ואני חושבת שיש רק דבר אחד שאני הייתי רוצה לומר לך... תודה. תודה שאתה אח שלי. שאתה האח הגדול שלי. והכי חשוב... תודה על שתי הילדות האלה שהם הדבר הכי יקר לי. וגם אם לא תמיד אומרת.. גם אם לא תמיד מראה את זה.. אוהבת אותך, תמיד! אל תשכח את זה..

נסיכה עם שערות זהב

הוא נולד להיות מה שהיה וגדל לתוך ילדות קסומה הוא שיחק וצחק בין המטטרות והעצים שבמושב. הוא למד לרכב על אופניים המציא משחקים בחול והגיע הבייתה מאובק עם חיוך בין העיניים הוא היה נסיך בן יחיד עם שערות זהב והוא כל-כך רצה אח בגיל תשע הוא קיבל במתנה נסיכה עם שערות זהב הוא היה לה אח הוא היה לה רע הוא היה לה כל מה שרצתה שיהיה אביר וקוסם וליצן מציל אותה כמעט תמיד ברגע האחרון... מכל חלום רע, מכל יום ראשון..... אז היא תמיד תמיד זכרה להציל אותו בחזרה והיא הייתה מאושרת... בחגיגות יום-ההולדת שלה הוא תמיד הפתיע הם צחקו ביחד הוא לימד אותה לשחות הם שרו את השירים שהוא הכי אהב וגם שירים של בנות כשאימא הייתה עצובה והסתגרה הוא היה שם בשבילה במקום אימא כשאבא עזב הוא לקחת אותה לטיול לארץ הפיות הנשכחות והיא האמינה... ואז יום אחד הוא חזר הבייתה עם מדים ועם חברה עם שערות זהב ממש כמו שלה ועדיין הוא לחש לה... לעולם לא אעזוב אותך אני תמיד אוהב אותך ובלילה אחד של קיץ הם הגיעו היא הסתכלה על התמונה שאהב היא על כתפיו מונפת גבוה ידיה בידיו הם אמרו: תאונה הם אמרו: החייל והיא עמדה שם וכל מה שיכלה לשמוע היה את השיר שאהב: "בן המלך מאוהב בנסיכה עם שערות זהב" והיא עדין לא מאמינה.....

תודה על התגובות../images/Emo140.gif

שלום ותודה חשוב לציין שהסיפור הוא על קשר בין אח לאחות מעוגן במציאות את האחות ליוותי אני בתחילת השכול (ומכאן שחקרתי את הנושא שכול אחים גם באוניברסיטה) האח היה ילד מהשכבה שלי (המשפחה היו שכנים שלנו)

דברים שריציתי לומר לך - אחותי הקטנה

נולדת ביום שישי, הייתי בת 11 ואני זוכרת איך חזרתי משיעור פסנתר וסבתא רצה לקראתי לספר לי שנולדה לי אחות. כמה חיכיתי לך. כמה רציתי כבר שתהיי חלק מחיי. ומאז לידתך, הבטחתי לעצמי שאני אשמור עלייך ואשגיח עלייך ואהיה אחות גדולה מסורה ואוהבת. כמו שכל ילדה בת 11 יודעת להבטיח. כמו שכל ילדה בת 11 לא יודעת כמה זה קשה. גדלת ואני הייתי דוחפת אותך בעגלה בגאווה ומשוויצה שאת אחותי. התחלת לדבר והיו לך שיבושי מילים מצחיקים מאוד שחלק מהם עד היום מקבלים ביטוי במשפטים שלנו. היום את בת 30 ואני בת 41. כמה טעיתי. כמה טעיתי שחשבתי בגיל 11 שאוכל להיות לידך בכל פעם שתיפלי, תקבלי מכה, תעלבי, תתאכזבי או תהיי עצובה. עברתי כמה טראומות בחיי, חלקן את יודעת וחלקן אפילו לא. אני מצטערת מאוד שלא הזהרתי אותך. תוכלי לסלוח לי ? לא שמרתי עלייך וקרו לך את אותם דברים שקרו לי. אותן אכזבות, אותן מכות מהחיים , אותן השפלות, אותם כאבים. על חלק מהן לא ידעתי בכלל ועל חלק ידעו כולם. הכאב הכי גדול פילח אותי כשברק, החבר שלך נהרג 14 שנים אחרי שרון, החבר שלי נהרג. זה היה בשבילי כמו סטירה כואבת שהעירה אותי אחרי שנירדמתי על משמרתי. הירגשתי שאיכזבתי אותך. שלא קיימתי את ההבטחה שנתתי לך ולי. אחות יקרה, אני דומעת פה ורוצה רק לחבק אותך ולומר לך - סליחה. אם תקראי את המכתב הזה תדעי שאני אוהבת אותך מאוד . תדעי כמה כאב אני נושאת בליבי עלייך וכמה כעס על עצמי. לא דיברנו מעולם על מה שאני מרגישה, מצאתי לנכון לפרוק זאת כאן כי מולך, אני אשבר . שלך ובשבילך אחותך הגדולה. *נכתב ברגע זה, בלי תכנון מוקדם .

Jen74

New member
WOW איך אפשרת להתחרות בזה?

יש לי אחות ושני אחים. אני מקווה למצוא משהו שאוכל לכתוב עליו. אני רוצה להשתתף בתחרות

ברור שתמצאי, קטן עלייך ../images/Emo24.gif

יש לך עד יום שבת בערב לכתוב, וביום ראשון נעשה סקר פתוח בפורום לבחירה של המכתב המנצח.

למעלה