שאלון!

Rivendell

New member
../images/Emo124.gif../images/Emo63.gif שאלון! ../images/Emo63.gif../images/Emo124.gif

בגלל שנכנסו הרבה חדשים לפורום, חשבתי שיהיה נחמד אם נכיר אחד את השני קצת יותר. אז הנה שאלון שמותאם אישית לפורום הזה
כולם מוזמנים לענות! אפשר לתת כמה תשובות לכל שאלה
.
שם: גיל: למה בחרתם את הכינוי שלכם:
באיזה גיל למדתם לקרוא? מי לימד אתכם לקרוא?
הספר האחרון שקראתם הוא: ספרים אהובים: סופרים/ות אהובים/ות: איזו דמות ספרותית הייתם רוצים להיות, ולמה? איזו דמות לא הייתם רוצים להיות, ולמה? הזוג הספרותי האהוב עליכם הוא: אם הייתם יכולים לחיות בתוך ספר - איזה ספר זה היה ולמה דווקא הספר הזה?

tam1989

New member
הנה התשובות שלי...../images/Emo176.gif

שם: פזית
למה בחרתי בכינוי שלי: תם בעברית זה האות האחרונה בשמי הפרטי ובשם המשפחה שלי...
מתי למדתי לקרוא ומי לימד אותי? למדתי לקרוא בגיל 5 וחצי בבית הספר...
הספר האחרון שקראתי הוא: סודות נעורים 4 של חני נחמיאס
ספרים אהובים:הרוזן ממונטה כריסטו, האסופית, בורות, נשים קטנות...
סופרים/ות אהובים/ות: ג'ון גרישם, אגאטה כריסטי ועוד כמה ששמם ברח לי מהראש...
איזו דמות ספרותית הייתי רוצה להיות ולמה? הרקולה פוארו בגלל המוח המבריק (רק לא הייתי רוצה למות כמוהו...)
הזוג הספרותי האהוב עלי: לא זכור לי אחד כזה...אבל אני נורא אוהבת זוגות בלשים.
אם הייתי יכולה לחיות בתוך ספר איזה ספר זה היה ומדוע: אחד מספריה של אגאטה כריסטי כי לפי דעתי צריך תבונה רבה כדי להצליח לפענח רצח כלשהו.

n O i T a

New member
התשובות.......חלקן....

שם: נועה גיל: 12.5 למה בחרתם את הכינוי שלכם: כי כל השאר שרציתי היו תפוסים... באיזה גיל למדתם לקרוא? 7 מי לימד אתכם לקרוא? אממ...אני לא ממש זוכרת הספר האחרון שקראתם הוא: סערה באביב ספרים אהובים: אויש.....יש הרבה........"פורץ המחסומים" "אליפים" "אורי" "תעביר את זה הלאה" "קיץ אחד ביחד".......ועעעוד ועוד ועוד סופרים/ות אהובים/ות: אסתר שטרייט וורצל, מג קאבוט, "ג'י קיי רולינג".......

Moondust

New member
והנה אני עונה:../images/Emo41.gif

שם: מרב. גיל: 15 ושבעה חודשים. למה בחרתם את הכינוי שלכם: זה די טיפשי, אבל... Moondust היא אחת הדמויות מ Moondreamers (הילדים הקטנים עם השיער הזוהר) שאהבתי מאוד כשהייתי קטנה, וזה סתם מצלצל יפה.
באיזה גיל למדתם לקרוא? אממ... אני לא יודעת אם אפשר להגדיר את זה כ"קריאה" של ממש, אבל בגיל שלוש ידעתי לזהות מילים קצרות כמו "שמש", "אבא" ו"אמא", ואת האותיות הכרתי עוד לפני. בעיקרון ידעתי לקרוא עוד לפני כיתה א'... מי לימד אתכם לקרוא? ארר, כשהייתי ממש קטנה היו לי מגנטים של אותיות, ואפשר לומר שגם "בלי סודות" לימד אותי לקרוא, כי בגיל ארבע קנינו סט קלטות ונהגתי לצפות בהן די הרבה. וכמובן, היה את בית הספר, עם החוברות והמשדרים של בלי סודות (שכבר הכרתי בעל פה...) הספר האחרון שקראתם הוא: ראינוע, של טרי פראצ'ט. ספרים אהובים: בשורות טובות, המשחק של אנדר, הסיפור שאינו נגמר, שלושה בסירה אחת. סופרים/ות אהובים/ות: טרי פראצ'ט, ניל גיימן, אורסון סקוט קארד. איזו דמות ספרותית הייתם רוצים להיות, ולמה? ארר, בעיקרון לרובן יש חיים מסובכים מדי/מתות בצורה לא נעימה, אז אני לא ממש יכולה לחשוב על דמות כזאת. אם כי היה נחמד להיות גדילן קוץ רגל מרומח הדרקון, יש לו חיים מאוד מעניינים פלוס היתרון של חוסר פחד מוחלט. איזו דמות לא הייתם רוצים להיות, ולמה? או-הו, יש הרבה, אתם לא רוצים שאני אתחיל. הזוג הספרותי האהוב עליכם הוא: הכוונה לזוג רומנטי? כי באופן, קרולי ואזירפאל מ"בשורות טובות" הם צמד-חמד נפלא. ואם הכוונה לזוגות רומנטיים, רובם לא זוגות קאנוניים... (ע"ע רון/הרמיוני) אם הייתם יכולים לחיות בתוך ספר - איזה ספר זה היה ולמה דווקא הספר הזה? שוב, לא ממש הייתי רוצה לחיות בתוך ספר... או אם כבר, לחיות בתוך היקום של עולם הדיסק. לפחות יהיה מצחיק.

תשובה

שם: מאיה גיל: 13 למה בחרתם את הכינוי שלכם: כי אני מאוד אוהבת את טוויטי באיזה גיל למדתם לקרוא? מי זוכר? מן הסתם בכיתה א' או בסוף גן חובה מי לימד אתכם לקרוא? ההורים והמורים הספר האחרון שקראתם הוא: זקיפים של מרגרט וייס וטרייסי היקמן ספרים אהובים: באדולינה, הנסיכה שהאמינה באגדות, רומח הדרקון, הבתולה בכחול, כמעיין המתגבר, תעביר את זה הלאה... ועד המון! סופרים/ות אהובים/ות: דבורה עומר, אסתר-שטרייט-וורצל, מרגרט וייס וטרייסי היקמן. איזו דמות ספרותית הייתם רוצים להיות, ולמה? נסיכה, כי........ איזו דמות לא הייתם רוצים להיות, ולמה? הדמות הרעה... אני טיפוס טוב...
הזוג הספרותי האהוב עליכם הוא: מה זאת אומרת? אם הייתם יכולים לחיות בתוך ספר - איזה ספר זה היה ולמה דווקא הספר הזה? אממ.. אולי הסיפור שלא נגמר..... משהו מהאגדות... כזאת אני...

משי22

New member
יה, גם אני קראתי לא מזמן באדולינה

הממ... לא ממש אהבתי אותו

../images/Emo68.gif

שם: מעין גיל: עוד מעט 14 בחרתי בכינוי שלי כי אחותי קוראת לי ככה ואני אוהבת את השם הזה למדתי לקרוא בגיל 6 בעזרת מורה פרטית אחרי שבית הספר לא הצליח ללמד אותי הספר האחרון שקראתי:מתאים לך ככה שאת צוחקת ספרים אהובים: יש המון המון אני לא אפרט סופרים\ות אהובים\ות: אף אחד מיוחד הדמות שהייתי רוצה להיות היא מיה- מהספר יומני הנסיכה זוג ספרותי אהוב: הנסיך והנסיכה מכל סיפור ילדים הייתי בוחרת להיות עליסה בארץ הפלאות כי זה הדבר הכי כיפי שיש לחיות בארץ קסומה עם חתול מדבר

סנדרין

New member
תשובות ^^ ../images/Emo181.gif

שם: רותם.
למה בחרתם את הכינוי שלכם: למנדו על הסנהדרין, וסנדרין פשוט נשמע לי טוב
.
באיזה גיל למדתם לקרוא? ההורים שלי הכינו כרטיסיות קרטון, עם מילים ותמונות תואמות. אני זוכרת את עצמי בגיל 3-4, רצה בבית ונותנת לכל אחד כרטיסיה עם השם שלו ><. לקרוא ממש אני יודעת מגיל חמש וחצי. כשעליתי לכיתה א' קראתי די שוטף.
מי לימד אתכם לקרוא? ההורים שלי, בלי סודות, והכרטיסיות החביבות הללו :p.
הספר האחרון שקראתם הוא: 'לפעמים זה אחרת' של ורד טוכרטמן. יש שם כמה סיפורים חזקים אבל הרוב די איכזב אותי.
ספרים אהובים: המשחק של אנדר, הסיפור שאינו נגמר, לעולם-לא-עולם, אמבר, 'סיפורי חייך ואחרים'.
סופרים/ות אהובים/ות: טד צ'יאנג, אורסון סקוט קארד, אן מק'קאפרי, אורסולה לה גווין.
איזו דמות ספרותית הייתם רוצים להיות, ולמה? מנולי מ-'הדרקון הלבן'. אממ, ככה. כי החיים שלה כל כך מעניינים-ומאתגרים-בצורה-חיובית. והייתי רוצה ללמוד בהוגוורטס.
איזו דמות לא הייתם רוצים להיות, ולמה? די הרבה
הזוג הספרותי האהוב עליכם הוא: אף זוג קאנוני לא זכור לי במיוחד.
אם הייתם יכולים לחיות בתוך ספר - איזה ספר זה היה ולמה דווקא הספר הזה? שלישיית פרן של אן מק'קאפרי, בגלל מה שציינתי שלוש שאלות קודם o_O.

סנדרין

New member
תיקון הדגשה >< ../images/Emo181.gif

שם: רותם.
למה בחרתם את הכינוי שלכם: למדנו על הסנהדרין בבית הספר, וסנדרין פשוט נשמע לי טוב
.
באיזה גיל למדתם לקרוא? ההורים שלי הכינו כרטיסיות קרטון, עם מילים ותמונות תואמות. אני זוכרת את עצמי בגיל 3-4, רצה בבית ונותנת לכל אחד כרטיסיה עם השם שלו ><. לקרוא ממש אני יודעת מגיל חמש וחצי. כשעליתי לכיתה א' קראתי די שוטף.
מי לימד אתכם לקרוא? ההורים שלי, קלטות של בלי סודות, והכרטיסיות החביבות הללו :p.
הספר האחרון שקראתם הוא: 'לפעמים זה אחרת' של ורד טוכרטמן. יש שם כמה סיפורים חזקים אבל הרוב די איכזב אותי.
ספרים אהובים: המשחק של אנדר, הסיפור שאינו נגמר, לעולם-לא-עולם, אמבר, 'סיפורי חייך ואחרים'.
סופרים/ות אהובים/ות: טד צ'יאנג, אורסון סקוט קארד, אן מק'קאפרי, אורסולה לה גווין.
איזו דמות ספרותית הייתם רוצים להיות, ולמה? מנולי מ-'הדרקון הלבן'. אממ, ככה. כי החיים שלה כל כך מעניינים-ומאתגרים-בצורה-חיובית. והייתי רוצה ללמוד בהוגוורטס.
איזו דמות לא הייתם רוצים להיות, ולמה? די הרבה
הזוג הספרותי האהוב עליכם הוא: אף זוג קאנוני לא זכור לי במיוחד.
אם הייתם יכולים לחיות בתוך ספר - איזה ספר זה היה ולמה דווקא הספר הזה? שלישיית פרן של אן מק'קאפרי, בגלל מה שציינתי שלוש שאלות קודם o_O.

Athaclena

New member
סתם תהיה

את יודעת שזו לא רק שלישית ספרים? יש לפחות 10 ספרים בסדרה באנגלית, ומנולי מופיעה ביותר מאחד. גם די קל להשיג את הספרים באנגלית, אני רואה אותם ביד שניה די הרבה.

nikita j y

New member
../images/Emo80.gif אני חדשה גם../images/Emo3.gif

איזה פורום נהדר!
שם:מיכל
למה בחרתם את הכינוי שלכם?ניקיטה מ-la femme nikita (סדרה מדהימה ד"א
) והשאר לא משנה
באיזה גיל למדתם לקרוא? אני לא בטוחה.. אבל אני יודעת שלפני כיתה א'.. מי לימד אתכם לקרוא?ההורים, האחים, נו, האנשים הרגילים.. הספר האחרון שקראתם הוא:אממ.. "דרקונים של כוכב אבוד"
איזה ספר אתם קוראים עכשיו?(הוספה שלי
)
speaker for the dead
ספרים אהובים:אממ.. קשה.. רומח הדרקון (בעיקר סדרת האלפים
) וכל הסדרה של "המשחק של אנדר" (חוץ מ"קסנוסייד" שעוד לא הספקתי לקרוא) והסדרה המקבילה שלה (חוץ מ"הצל של הענק" שלא תורגם ואין לי מושג איך להשיג אותו
סופרים וסופרות אהובים:אורסון סקוט קארד
איזו דמות ספרותית הייתם רוצים להיות, ולמה?אממ.. בין מ"המשחק של אנדר", כי הוא כל כך חכם
איזו דמות לא הייתם רוצים להיות, ולמה?פאלין כי הוא כל כך מסכן (הסבר עם ספויילר בסוף..)
הזוג הספרותי האהוב עליכם הוא:תניס ולאורנה
אם הייתם יכולים לחיות בתוך ספר- איזה ספר זה היה ולמה דווקא הספר הזה?ללא ספק "רומח הדרקון" כי אז הייתי יכולה להיות לוחמת|מאוהבת|
פאלין כל כך מסכן כי כל הקסם נעלם:'(

משי22

New member
דווקא בין את רוצה להיות?

אנדר גם חכם והרבה יותר סימפטי... לי היה קשה לאהוב את בין, הוא חכם מידי, לא מספיק אנושי (אפילו שהוא השתפר בסוף הספר)

farseer

New member
*מהנהנת*

בין קר ומחושב מדי. לאנדר יש רגשות, הוא דמות שנקשרתי אליה בקלות רבה בהרבה מאשר לבין (ל-א אנדר מההמשכים *מביטה בספרי ההמשך בגועל*
. אנדר מהמשחק
). שלא תהיה טעות, הצל הוא ספר מדהים. בין הוא פשוט דמות קרה מדי, קשה להתחבר אליו, ובהחלט אין בי רצון להיות הוא.

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifהממ..

אולי אני מוזרה, אבל דווקא לאנדר היה לי נורא קשה להתחבר, אני לא יודעת למה.. דווקא לבין נקשרתי

The Mad Hatter

New member
תשובות :)

שם:ליאת גיל: חודש ל-17 P: למה בחרתם את הכינוי שלכם: כי אני מחבבת מאד את הדמות הזו ובזמן שבחרתי את הכינוי הייתי במצב "אליס בארץ הפלאות" זמני. באיזה גיל למדתם לקרוא? אמא שלי מתעקשת על גיל 3, בערך. לא יודעת סדיוק, אבל כנראה שזה היה די מוקדם. המקסימום שאני יכולה להעיד זה שבכיתה א' סיימתי ראשונה את חוברות ה"בלי סודות" שלי. מי לימד אתכם לקרוא? אמא שלי, עם ספר לימוד-קריאה מיושן שעדיין אצלינו בבית. וגם פאזל עם אותיות א' ב' שכבר לא אצלינו.. הספר האחרון שקראתם הוא: סיימתי את "הבושם" של פטריק זיסקינד ומתחילה את "האפר של אנג'לה" של פרנק מקקורט. ספרים אהובים: וילט וג'יין אייר של שרלוט ברונטה, התחנה על הפלוס של ג'ורג' אליוט, יריד ההבלים של ויליאם תאקרי, כל הספרים של טרי פראצ'ט, מדריך הטרמפיסט לגלקסיה של דאגלס אדאמס, כל הספרים של קוני וויליס, שלושה בסירה אחת של ג'רום.ק.ג'רום..ועוד הרבה שאני לא זוכרת כרגע. :) סופרים/ות אהובים/ות: כל אלה שהוזכרו למעלה, בעיקר..:) איזו דמות ספרותית הייתם רוצים להיות, ולמה? סוזאן מסדרת "עולם הדיסק" של טרי פראצ'ט. למרות העניין הזה של מוות בתור סבא ובעיות עם השיער (שהיו מקור להזדהות), תמיד חיבבתי בחורות קשוחות שמצילות את העולם. איזו דמות לא הייתם רוצים להיות, ולמה? מכיוון שכרגע סיימתי את "הבושם", הדמות הראשונה שעולה לי לראש היא גרנוי. מאד מאד לא. הזוג הספרותי האהוב עליכם הוא: ג'יין אייר ואדוארד רוצ'סטר..
אם הייתם יכולים לחיות בתוך ספר - איזה ספר זה היה ולמה דווקא הספר הזה? עולם הדיסק. אולי לא היקום האידאלי, אבל הוא מין סוג של גרסה קסומה לעולם שלנו והרבה פעמים מצאתי את עצמי מצטערת במהלך הקריאה על כך שזו רק סדרת ספרים. וגם היקום המוזר של "פרשת ג'יין אייר" של ג'ספר פורד נחמד נורא+בונוס-אפשר להיכנס לכל ספר משם. P:

The Mad Hatter

New member
לא שאני יודעת..

קראתי באנגלית. למרבה הפלא, זה היה בספריית בית הספר שלי. למרות שסביר להניח שתירגמו את זה ויש איזה תרגום נידח בספריה נידחת.

למעלה