שאלון!

יש,אני בכל זאת לא הכי זקנה....

והזכרת לי שאני ממש אוהבת את הספרים של דורית רביניאן.וגם של קורצ'אק.אה,וסדרת נרניה.ודי כבר-אין לזה סוף! אבל גם פרנסס הוד'גסון ברנט(נסיכה קטנה,סוד הגן הנעלם,הלורד הקטן),ועליסה ופו הדב והמומינים ופיטר פןודי! "שלח"וזהו!

Rivendell

New member
גם אני חלמתי לחיות שם ../images/Emo13.gif

מי רצית להיות? אגב, אחרי "בעל זבוב" לפתע נראה לי הרבה פחות אטרקטיבי, כל העניין הזה של אי בודד

אין מנוס-גם אני עונה...

אני טלי. בת 27(זקנת הפורום פתאום,אמאל'ה!) בחרתי בכינוי בגלל הסיפור שאינו נגמר המופלא וכי אני די זקוקה לאיזה דרקון מזל בעצמי... למרבה הפלא למדתי לקרוא בבי"ס,בכתה א' הספר האחרון שקראתי-"במו ידיו(פרקי אליק)" של משה שמיר ספרים אהובים-הסיפור שאינו נגמר, מומו,הכחול האבוד,שני ירחים,המכשפה מרחוב מלצ'ט 3,ספר התיבה המזמרת,מישהו לרוץ אתו,אבק כוכבים,סדרת אנדר,הארי פוטר,(כסוג של ממתק...),וספרי "גדולים"-כימים אחדים,ספר הדקדוק הפנימי ,עיין ערך אהבה,מאה שנים של בדידות,האפר של אנג'לה, טלאים, ועוד ועוד ועוד,מתה גם על ספרי ילדים לקטנטנים... סופרים-אלתרמן,דויד גרוסמן,מאיר שליו,שולמית לפיד,יאיר לפיד,שלונסקי,אתגר קרת,שהם סמיט,אמי טאן,אריך קסטנר, ד"ר סוס ,מיכאל אנדה,טולקין,גדי טאוב,לויס לורי,ניל גיימן(חוץ מקורליין...) נחום גוטמן ועוד מליון שיצוצו במוחי ברגע שאגמור לכתוב
.ברור שיש חפיפה מסויימת בין ספרים לסופרים ומי שמופיע רק באחת הרשימות -לאו דוקא בכוונה,גם מעצלות... דמות שהייתי רוצה להיות?אולי מומו בזכות כושר ההקשבה המופלא שלה(קצת מזדהה...)אבל היא היתה בודדה מדי לטעמי. לא יודעת אם הייתי רוצה לחיות בספר-קצת מפחיד ,אוהבת להיות אני וזה נורא תלוי גם איזה ספר יושב לי בראש באותו רגע.כשראיתי את הארי פוטר החדש בקולנוע קבלתי חשק לבקר בהוגרווטס אבל רק לחופשה,ובלי הסוהרסנים... זוג ספרותי?-אלה מ"אבק כוכבים"-שכחתי את שמותיהם וגם תמר ואסף ב"מישהו לרוץ אתו",בסוף. נדמה לי שזהו-לא יודעת מי לא הייתי רוצה להיות,כנראה איוב וכל תאומיו הספרותיים.

משי22

New member
"עיין ערך אהבה?"

בררר... עושה לי צמרמורת רק לחשוב עליו, התחלתי וזרקתי באמצע

כמו שאמרה ריוי-לא חייבים להסכים

על כל דבר...
אני קראתי אותו בגילך למרות שאמרו לי שזה "לא לגילי" והוא ספר לא קל אבל מצויין בעיניי.לפעמים יש ספרים ש"נכון" יותר לאדם מסויים לקרוא בגיל מסויים או שלב מסויים בחיים ולפעמים סתם אין כימיה בין אדם לספר-שזה ממש לגיטימי...

משי22

New member
אולי...

שאני אהיה יותר גדולה אני אקרא אותו שוב ואשנה את דעתי

Rivendell

New member
אני נטשתי אותו אחרי החלק הראשון

לי ולגרוסמן אין כימיה, אין מה להגיד. לא הצלחתי ליהנות מאף ספר שלו
.

dawn35

New member
בגוף אני מבינה

תקראי רק את הנובלה הזו של גרוסמן מתוך הספר עם השם הזה (ממליצה לדלג על הנובלה הראשונה)...אי אפשר שלא להכבש בקסמו של הסיפור...ובכלל מרשימת הספרים האהובים עלייך- נדמה לי שתאהבי כי הייתי כותבת רשימה דומה לשלך

אינושא...

שם: אבא אשם (מתחילמ"ד:) גיל: 33, ומן הסתם כבר נאה לדרוש להקים כאן מחלקה גריאטרית ואני מן הסתם אעמוד או בעצם אדדה בראש הכינוי הוא למעשה מחווה לספרה של לויס לורי "המעניק", הנבחר לתפקיד זה, ושמו האמיתי הוא כשמי - שתיים עשרה 19 למדתי לקרוא בכיתה אל"ף, קורה והמורה למדה ואמא קצת עזרה אבלמען האמת זו לא היתה משימה קשה כמו להכין שיעורים מגזרי עיתונים ולצייר בכל המחברות שערים הספר האחרון שקראתי: "המקרה המוזר של הכלב בשעת לילה מאוחרת" וגם "מידלסקס" ו"ואירופה אירופה" ספרים אהובים: רבימאוד סופרים אהובים: דוד גרוסמן ואפרים סידון ולויס לורי ועוד המונמון במקום להיות דמות ספרותית שקיימת אולי אולי מישו פעם יכתוב עלי...
ולכל היתר...די |קצת יותר מדי| :~)

תשובותי:

למה בחרתם את הכינוי שלכם: כי הסרט האהוב עלי הוא KILL BILL וכי אומה טורמן היא אלילה.
באיזה גיל למדתם לקרוא? 6
מי לימד אתכם לקרוא? המורה.
הספר האחרון שקראתם הוא: אני קוראת כמה במקביל - "המכשפה האריה וארון הבגדים" בפעם המי-יודע-כמה ואת "המקרה המוזר של הכלב בשעת הלילה" בפעם הראשונה.
ספרים אהובים: האפיפיורית יוהנה (דונה וולפולק קרוס), העי"ג, המכשפות (שניהם רואלד דאל) טאק לנצח (נטלי באביט), ילדת הגבעות (אלואיז מקגרו), הזקן שקרא סיפורי אהבה (לואיס ספולוודה), ג'ני (פול גאליקו), חמישה ילדים והזהו (אדית נסביט), המצפן הזהוב (פיליפ פולמן), טיגאנה (גאי גבריאל קיי) וגילוי עיניים (ג'ון ואלס) וכל ספרי הסיפורים הקצרים של אייזיק אסימוב.
סופרים/ות אהובים/ות: רואלד דאל, פיליפ פולמן, אדית נסביט, אייזיק אסימוב.
איזו דמות ספרותית הייתם רוצים להיות, ולמה? וואי, זה קשה. אני חושבת שאן שרלי. יש לה חברות טובות ונאמנות, היא חכמה ויש לה רופא חתיך שמאוהב בה.
איזו דמות לא הייתם רוצים להיות, ולמה? הארי פוטר. מסכן הילד - כל הצרות נופלות עליו, חצי מהעולם שונא אותו ומתוך החצי הזה הרבה גם רוצים להרוג אותו, הוא תמיד סובל.
הזוג הספרותי האהוב עליכם הוא: יוהנה וג'רלד מ"האפיפיורית יוהנה".
אם הייתם יכולים לחיות בתוך ספר - איזה ספר זה היה ולמה דווקא הספר הזה? אני לא יכולה לחשוב על שום ספר שיש בו עולם באמת מושלם, שהייתי שמחה לחיות בו יותר מאשר בעולם הזה.

אוי ואיך שכחתי את ELLA!

אחד הספרים האהובים עלי: ELLA ENCHANTED של גייל קרסון לוין. יוצא עכשיו סרט לפי הספר אבל אני אישית מחרימה אותו, אני שונאת לראות סרטים שנעשו לפי ספרים שאני ממש ממש אוהבת.

Athaclena

New member
הידעת? יש ספר המשך ל-5 ילדים והזהו.

לפחות באנגלית, קוראים לו the phoenix and the carpet (ויש לי את שניהם). אני איתך בקשר לרואלד דאהל (מטילדה! צ'רלי והשוקולדה! ה-כ-ל!), אסימוב (תנסי גם את הספרים, אני אוהבת את האלים עצמם) ופיליפ פולמן. למצפן הזהוב גם יש המשך, את הסכין המעודן. יש גם את משקפת הענבר (תרגום של בערך) שהוא השלישי והאחרון ועוד לא תורגם והוא הכי הכי טוב מכולם. ואני מאוד נהניתי מסדרה של גאי גבריאל קיי, אחת שמתחילה עם עץ הקיץ. דברים אחרים שלו עוד לא יצא לי לקרוא.

יש לזה גם המשך בשם "הקמע"

שכן תורגם לעברית, אבל הוא ממש לא משתווה למקור. the phoenix and the carpet מצליח להשתוות? ובקשר לקיי - אם אהבת את הטרילוגיה שלו - כדאי לך מאוד לקרוא את טיגאנה, אני בטוחה שתהני ממנו.

למעלה