שאלון!

The Mad Hatter

New member
די קשה..

נו, אנגלית של המאה ה-19. אם את מסתדרת איתה בד"כ, כדאי לך לקרא..:)

1אריאדנה

New member
אני לא מסתדרת גם עם אנגלית של המאה

ה21... זה ממש משעמם אותי לקרוא באנגלית.

Rivendell

New member
"הבושם" ואנג'לה שניהם נהדרים.

אשמח לקרוא ביקורות שלך עליהם

Rivendell

New member
התשובות שלי ../images/Emo20.gif

שם: אביגיל
בחרתי את הכינוי כי חיפשתי משהו ספרותי, והצליל מאוד מצא חן בעיניי. ריוונדל היא מצודת האלפים ב"שר הטבעות".
חלמדתי לקרוא בגיל 4, לבד. אמא שלי הייתה מקריאה לי ופשוט למדתי לעשות את החיבור בין הצליל והאות.
כרגע אני קוראת את "התיקונים"/ פראנזן. לפני כן קראתי את "שנת הפלאות"/ ברוקס ואת "בחיל וברעדה"/ נותומב.
ספרים אהובים: זו חתיכת רשימה
"אלה תולדות"/ מורנטה "יער נורווגי"/ מורקאמי "האפר של אנג'לה"/ מק'קורט "הדרור"/ ראסל "הרואן"/ מק'קפרי "עפיפונים"/ גארי "ספר יום הדין"/ ויליס וספרי ילדים. בעיקר אלו של אריך קסטנר.
סופרים אהובים: שוב, המון
ומהישראליים אני חושבת שהסופר הטוב ביותר והראוי ביותר שלנו הוא יהושע קנז, ובעיקר "בדרך אל החתולים" ו"התגנבות יחידים", ששניהם לדעתי ספרי מופת. אני גם אוהבת את הסיפורים הקצרים של סביון ליברכט ושל יעל הדיה, חלק מהספרים של עמוס עוז, ותגליות אחרונות כוללות את משה אופיר ואחון חילו. בנוסף על אלו שמניתי, גם וגם סילביה פלאת, מרגרט אטווד, ארי דה לוקה, נטליה גינצבורג, ג.ג. מארקס, ועוד...
דמות ספרותית שהייתי רוצה להיות: לא חושבת שיש כזו
כשהייתי קטנה רציתי מאוד להיות בת' מ"נשים קטנות" אבל עבר לי. אולי הייתי מסכימה להיות ג'ודי מ"אבא ארך רגליים". ואולי גם בריג'יט ג'ונס
מהתשובה הקודמת ניתן להסיק שלא הייתי רוצה להיות כמעט אף דמות.
הזוג הספרותי האהוב עליי: כל הזוגות של קוני ויליס חוץ מהזוג של "מעבר" (לא אפרט למה, זה ספויילר), ג'ף והרואן של אן מק'קפרי, לודו ולילה של "עפיפונים" וכמובן המשולש הבלתי נגמר - מידורי, טורו ונאוקו של "יער נורווגי".
לא הייתי מתנגדת לחיות ב"ערפילי אבאלון," נדמה לי שהיה שם מאוד מעניין

1אריאדנה

New member
התשובות שלי.

שם:אפרת. גיל:בקרוב 15. למה בחרתם את הכינוי שלכם: הוא היה הראשון שעלה לי לראש, ולא היה לי כוח לחשוב על כינוי אחר... באיזה גיל למדתם לקרוא?שש. מי לימד אתכם לקרוא?אמא שלי. משום מה בבית הספר לא הצליחו ללמד אותי, התחילו בשלב מסוים לחשוב שאני דיסלקטית. עד שכשהייתי חולה בשפעת במשך שבוע אימא שלי למדה אותי הכול
גם כן הבתי ספר האלו. הספר האחרון שקראתם הוא:ג'וד האלמוני. ספרים אהובים: הרבה. אנקת גבהים וג'יין אייר כמובן, החטא ועונשו, קדמת עדן,וספרי ילדים של אריך קסטנר. לפני כמה ימים לא נרדמתי בלילה, אז התחלתי לקרוא את "אורה הכפולה" ובכמה קטעים בספר ממש בכיתי. נופלים עליי מצבי רוח הזויים בלילה
סופרים/ות אהובים/ות: אין. איזו דמות ספרותית הייתם רוצים להיות, ולמה? יש הרבה דמויות שהייתי רוצה להיות. איזו דמות לא הייתם רוצים להיות, ולמה? הארי פוטר. הוא כל כך אידיוט ולא מזיק, אבל למרות זאת הכול נופל עליו. הזוג הספרותי האהוב עליכם הוא: ג'יין ורוצ'סטר. אם הייתם יכולים לחיות בתוך ספר - איזה ספר זה היה ולמה דווקא הספר הזה? יש הרבה ספרים שהייתי רוצה לבלות בהם זמן איכות, אבל לא ממש לחיות בתוכם.

1אריאדנה

New member
תיקוד של ההדגשים.

שם:אפרת. גיל:בקרוב 15. למה בחרתם את הכינוי שלכם: הוא היה הראשון שעלה לי לראש, ולא היה לי כוח לחשוב על כינוי אחר... באיזה גיל למדתם לקרוא?שש. מי לימד אתכם לקרוא?אמא שלי. משום מה בבית הספר לא הצליחו ללמד אותי, התחילו בשלב מסוים לחשוב שאני דיסלקטית. עד שכשהייתי חולה בשפעת במשך שבוע אימא שלי למדה אותי הכול
גם כן הבתי ספר האלו. הספר האחרון שקראתם הוא:ג'וד האלמוני. ספרים אהובים: הרבה. אנקת גבהים וג'יין אייר כמובן, החטא ועונשו, קדמת עדן,וספרי ילדים של אריך קסטנר. לפני כמה ימים לא נרדמתי בלילה, אז התחלתי לקרוא את "אורה הכפולה" ובכמה קטעים בספר ממש בכיתי. נופלים עליי מצבי רוח הזויים בלילה
סופרים/ות אהובים/ות: אין. איזו דמות ספרותית הייתם רוצים להיות, ולמה? יש הרבה דמויות שהייתי רוצה להיות. איזו דמות לא הייתם רוצים להיות, ולמה? הארי פוטר. הוא כל כך אידיוט ולא מזיק, אבל למרות זאת הכול נופל עליו. הזוג הספרותי האהוב עליכם הוא: ג'יין ורוצ'סטר. אם הייתם יכולים לחיות בתוך ספר - איזה ספר זה היה ולמה דווקא הספר הזה? יש הרבה ספרים שהייתי רוצה לבלות בהם זמן איכות, אבל לא ממש לחיות בתוכם.

1אריאדנה

New member
אכן../images/Emo11.gif

אבל בגלל שהתרגוש משנת שישים ומשהו הדיאלוגים היו מעצבנים.

משי22

New member
אני!

שם: חסוי... גיל: 16 למה בחרתי בכינוי שלי: זה שם של דמות ספרותית שאני מאוד אוהבת! באיזה גיל למדתי לקרא:4 מי לימד אותי: אמא שלי ספר אחרון: שולית הרוצח ספרים אהובים: הארי פוטר, המשחק של אנדר, הבלגיארד, אסופית ודומיה סופרים: אלכסנדר דיומא, צ'רלס דיקנס, אורסון סקוט קארד, קורנל מקושניסקי ועוד מלא... דמות ספרותית: הדמות שלי, משי! כי הוא חמוד... איזה ספר הייתי רוצה לחיות בו: ללא ספק- הארי פוטר!

nikita j y

New member
../images/Emo80.gif ואיך שוליית הרוצח? יפה?../images/Emo3.gif

אני פשוט רוצה להתחיל לקרוא אותו עוד מעט

farseer

New member
הרואים למרחק זו סדרה טובה ../images/Emo11.gif

אני ממש נהניתי ממנה (והיא זו שגרמה לי להתחיל לקרוא פנטסיה), ובסופו של דבר עברתי גם להמשכים. אבל לראטים למרחק היה סוג מסוים של קסם, קסם שהיה לי קשה מאוד למצוא בהרבה ספרים אחרים. אולי זו הכתיבה הנפלאה של הוב (לקוראים באנגלית), אבל יש שם... משהו.

גם אני קראתי את הבלגראד

יש 12 ספרים בסידרה נכון? זו הסידרה שהכי אהבתי מכל סדרות הפנטזיה שקראתי... וקראתי הרבה.... היום עברתי על הכוננית (5 מדפים) בסיפריה אצלנו, וגיליתי שאת הרוב שם קראתי, ואת מה שלא קראתי זה רק בגלל שזה לא נראה לי יפה, (היו לא יותר מ4 סדרות\ ספרים כאלה... ) נ.ב. אני קוראת פנטזיה בערך חצי שנה, ולא רק פנטזיה.... נ.ב.ב. אני שוויצרית- מצב אבוד...

../images/Emo57.gif

שם: אור גיל: שש עשרה, תשעה חודשים ועשרים ושישה ימים. למה בחרתם את הכינוי שלכם: זו דמות מהארי פוטר-אחת מרוחות הרפאים. הוא נוח וכמעט אף פעם לא תפוס... באיזה גיל למדתם לקרוא? שש. מי לימד אתכם לקרוא? ממממממ.... למדתי לבד. את האותיות ידעתי כבר מגיל שנתיים וחצי בערך (הודות למשחק מחשב מאוד אידיוטי שהיה לנו והיה אומר דברים כמו "א'-אופניים", "ב'-בית" וכו') אבל לא הסכמתי ללמוד לקרוא. בגיל שש פתאום לקחתי ספר וגיליתי שאני מבינה מה כתוב שם... הספר האחרון שקראתם הוא: האמת היא שאני לא זוכרת. בזמן האחרון יש לי נטייה להתחיל ספרים ולא לסיים אותם. אז נגיד ש"פרשת ג'יין אייר", כי הוא היחיד שאני זוכרת שסיימתי. כרגע אני קוראת את שרה"ט-שני הצריחים. ספרים אהובים: בשורות טובות, לעולם-לא-עולם, נשים קטנות, כפר אשמדים ועוד ועוד ועוד... סופרים/ות אהובים/ות: טרי פראצ'ט, ניל גיימן, ג'יי קיי רולינג, רואלד דאל... איזו דמות ספרותית הייתם רוצים להיות, ולמה? נראה לי שדי סבבה להיות מטילדה, מהספר של רואלד דאל. היא חכמה, חמודה (היא בת שבע, נו), וגרה בבית די שווה. גם בטח נחמד להיות צ'ארלי (זה עם השוקולד...) איזו דמות לא הייתם רוצים להיות, ולמה? ארררררר... *מנסה לחשוב* ריצ'ארד מייהו מ"לעולם-לא-עולם", כי נראה לי שהחיים בלונדון של מטה נורא נורא קשים ומסוכנים... הזוג הספרותי האהוב עליכם הוא: קרולי ואזירפאל (בתור זוג לא-רומנטי) ו... ממממממ... מורט ואיזבל חמודים (ומופיעים רק ספר אחד >_<). אם הייתם יכולים לחיות בתוך ספר - איזה ספר זה היה ולמה דווקא הספר הזה? הייתי רוצה לחיות בתוך הארי פוטר. עולם מעניין, שבו אתה יכול לעשות קסמים והוא בכל זאת בתוך בריטניה של זממנו (וזו הארץ האהובה עלי בעולם בערך ^^;). רק לא הייתי רוצה להיות דמות ראשית, כי יש להם חיים קשים...

Athaclena

New member
תשובותי המלומדות (לא)

רחל, בת 22, והכינוי שלי הוא שם של חייזרית מתוךספר. וזה גם שם נורא מגניב. למדתי לקרוא בגיל 5 כנראה, באנגלית אמא לימדה ובעברית כנראה בבי"ס. האחרון: קוראת את warstrider, the eternal champion והכי חשוב את הסיפור שאינו נגמר (באנגלית) כי למרבה הבושה אני לא זוכרת ממנו כלום. תאורטית אני גם קוראת באמצע עוד 2-4 ספרים אבל האמת היא שנתקעתי בהם וזה לא זז. אוהבת אוהבת את The phantom tolbooth & truckers-diggers-wings, ואת טרילוגיית חומריו האפלים, לפחות מתוך ספרי ילדים. ועוד כמה של מבוגרים, אבל רובם של סופרים אהובים, שזה david brin, terry pratchett, lois mcmaster bujold, douglas adams במיוחד ועוד כל מיני בצורה נורמלית (כלומר לא הערצה עיוורת), במיוחד מד"ב - לארי ניבן, אסימוב, וכו'. דמות? לא יודעת, לא חשבתי על זה. על אף אחד מהדברים האלה. פשוט אין לי מושג... רוצה לחיות בתוך סדרת הוור של בוז'ולד כי שמה המציאו רחם מלאכותית ונשים צריכות לעבור הריון רק אם ממש בא להם. זה נשמע כ"כ מגניב....

Athaclena

New member
והשלמות אחרונות...

רואלד דאהל, איך שכחתי באמת. וזוג ספרותי... אוי, יש כל כך הרבה. איך בוחרים? אני פשוט אבחר כמה. ארל וקורדליה וורקוסיגן סמואל ויימס וסיביל רמקין וכדי שיהיה זוג שאנשים אחרים יזהו: ווסלי ובאטרקאפ (או נורית בעברית) מהנסיכה הקסומהץ

farseer

New member
את לא היחידה שמכירה את

ארל וקורדליה! בוז'ולד היא סופרת טובה, משעשעת (עד היום אני צוחקת בהזכרי בחלק בו מילס קלט שלא אמורים לצעוק בזמן פריצה לחדרים. כמובן, זאת בהנחה שאתה לא רוצה שיגלו אותך
), וקריאת הספרים שלה מהנה במיוחד.

Athaclena

New member
טוב, אז אני לא היחידה.

יש 3 אנשים שלמים שיודעים על מה אני מדברת! נו, אלה לא הספרים הכי מוכרים בעולם... אבל תודה על התמיכה - ביחד נכבוש את העולם! או שלא
?

תשובותי

שם: אלת הירח גיל: 30 למה בחרתם את הכינוי שלכם: חיבה עזה למיתולוגיה היוונית באיזה גיל למדתם לקרוא? שתי פאזות. אחת בגיל ממש צעיר, שנתיים בערך, ידעתי לקרוא כמה מילים. בפעם השניה בגיל 5-5.5. מי לימד אתכם לקרוא? אבא שלי + עצמי הספר האחרון שקראתם הוא: Me, Mop and the Moondance Kid של וולטר דין מיירס. ספר ילדים שקניתי פעם בשביל התלמידים הפרטיים שלי לאנגלית. ספרים אהובים: תמונתו של דוריאן גריי / אוסקר ווילד, הגלים / וירג'יניה וולף, האיש הבלתי נראה / ראלף אליסון, ינקי בחצר המלך ארתור / מארק טוויין, עשו / מאיר שלו, סמטת השקדיות בעומריג'אן / דורית רביניאן, איך ניצחתי במלחמה / רקפת זהר, המלך ליר / ויליאם שייקספיר, מהומה רבה על לא דבר / ויליאם שייקספיר ויש עוד המון. סופרים/ות אהובים/ות: ויליאם שייקספיר, אוסקר ווילד, וירג'יניה וולף, מארק טוויין, טוני מוריסון, מאיר שלו, רקפת זהר, ג'יי קיי רולינג. איזו דמות ספרותית הייתם רוצים להיות, ולמה? יותם הקסם, מהספר של יאנוש קורצ'ק (מוכר גם כ"קיטוש המכשף"). כי הוא ילד רגיל אבל קוסם. כי הוא ילד שובב ומגניב. או דיאנה מ"אי הילדים", או אחד מהאלים מכל הסיפורים של המיתולוגיה - רצוי אתנה או ארטמיס. איזו דמות לא הייתם רוצים להיות, ולמה? דמות רעה, או שנמצאת בסיטואציה ממש מסוכנת, או דמות צדקנית ומעצבנת. בכלל, לא הייתי ממש רוצה להיות דמות של אשה מהמאה ה-19 למשל. לא הייתי עומדת בזה. הכי לא הייתי רוצה להיות "פוליאנה" כי היא עולה לי על העצבים. הזוג הספרותי האהוב עליכם הוא: בנדיק וביאטריס מ"מהומה רבה על לא דבר" של שייקספיר. אם הייתם יכולים לחיות בתוך ספר - איזה ספר זה היה ולמה דווקא הספר הזה? אולי בספרים של ג'יי קיי רולינג, כי המקצועות שלהם בבית הספר נשמעים מעניינים, וכי בכלל כל הקטע הזה של עולם של קסמים ויכולות שאני רק יכולה לחלום עליהם ממש קוסם לי. בתור ילדה חלמתי לחיום באי של "אי הילדים" של מירה לובה (ידוע כיום גם בשם "אי-בוד").

למעלה