תשובותי
שם: אלת הירח גיל: 30 למה בחרתם את הכינוי שלכם: חיבה עזה למיתולוגיה היוונית באיזה גיל למדתם לקרוא? שתי פאזות. אחת בגיל ממש צעיר, שנתיים בערך, ידעתי לקרוא כמה מילים. בפעם השניה בגיל 5-5.5. מי לימד אתכם לקרוא? אבא שלי + עצמי הספר האחרון שקראתם הוא: Me, Mop and the Moondance Kid של וולטר דין מיירס. ספר ילדים שקניתי פעם בשביל התלמידים הפרטיים שלי לאנגלית. ספרים אהובים: תמונתו של דוריאן גריי / אוסקר ווילד, הגלים / וירג'יניה וולף, האיש הבלתי נראה / ראלף אליסון, ינקי בחצר המלך ארתור / מארק טוויין, עשו / מאיר שלו, סמטת השקדיות בעומריג'אן / דורית רביניאן, איך ניצחתי במלחמה / רקפת זהר, המלך ליר / ויליאם שייקספיר, מהומה רבה על לא דבר / ויליאם שייקספיר ויש עוד המון. סופרים/ות אהובים/ות: ויליאם שייקספיר, אוסקר ווילד, וירג'יניה וולף, מארק טוויין, טוני מוריסון, מאיר שלו, רקפת זהר, ג'יי קיי רולינג. איזו דמות ספרותית הייתם רוצים להיות, ולמה? יותם הקסם, מהספר של יאנוש קורצ'ק (מוכר גם כ"קיטוש המכשף"). כי הוא ילד רגיל אבל קוסם. כי הוא ילד שובב ומגניב. או דיאנה מ"אי הילדים", או אחד מהאלים מכל הסיפורים של המיתולוגיה - רצוי אתנה או ארטמיס. איזו דמות לא הייתם רוצים להיות, ולמה? דמות רעה, או שנמצאת בסיטואציה ממש מסוכנת, או דמות צדקנית ומעצבנת. בכלל, לא הייתי ממש רוצה להיות דמות של אשה מהמאה ה-19 למשל. לא הייתי עומדת בזה. הכי לא הייתי רוצה להיות "פוליאנה" כי היא עולה לי על העצבים. הזוג הספרותי האהוב עליכם הוא: בנדיק וביאטריס מ"מהומה רבה על לא דבר" של שייקספיר. אם הייתם יכולים לחיות בתוך ספר - איזה ספר זה היה ולמה דווקא הספר הזה? אולי בספרים של ג'יי קיי רולינג, כי המקצועות שלהם בבית הספר נשמעים מעניינים, וכי בכלל כל הקטע הזה של עולם של קסמים ויכולות שאני רק יכולה לחלום עליהם ממש קוסם לי. בתור ילדה חלמתי לחיום באי של "אי הילדים" של מירה לובה (ידוע כיום גם בשם "אי-בוד").