מרתון פינק פלויד בגל"צ (ב)

FunkyMonk

New member
לצערך, הפסדת.. =)

דארק סייד כבר היה בשעה הראשונה או השניה.. לא זוכר...

מישהו יודע מה פירוש ה-atom heart mother ולמי

ולמי כוונו? וכמוכן מיהו יוג'ין שצריך להחזהר מהגרזן? תודה

את השם atom heart mother

הם המציאו על המקום. כפי שנאמר בשידור, הם היו אמורים להציג את הקטע בשידור ברדיו, והיו חייבים לתת לו שם. בעת שהמתינו לשידור, הם ראו כתבה בעיתון על אשה שהתקינו בליבה קוצב לב אטומי, ולקחו משם את השם. חוץ מזה, אין לו שום משמעות. יוג'ין - מופיע בשני שירים. גם ב-point me at the sky (צד א' של הסינגל) וגם עם הגרזן, בצד ב'. מיהו? אחת התעלומות של הפלוידים. לא יודעים.

IF

ציפיתי שהם יזכירו שזה שיר על סיד בארט, שכן זה התימה המרכזית במרתון. מילא. פירוש השם "אומהגומה" - להערכתי זה לוקש שהלהקה מכרה לעתונות באותם ימים. חלק מחוש ההומור שלהם. בכל מקרה, אין הוכחה אובייקטיבית שזו משמעות השם.

לאו דווקא הוא, או לא רק הוא

דווקא נראה לי שזה היה יותר גילמור מאשר ווטרס. חברי הלהקה ייחסו את זה ל"סלנג קיימברידג'י", אלא שאין שום הוכחה לכך. זה היה פשוט אחד הנסיונות שלהם להרחיק את העתונות החטטנית מחייהם הפרטיים ומתהליך היצירה. למילה כנראה אין שום משמעות, כמו של-atom heart mother אין, או לשמות אחרים של קטעים שלהם (return of the son of nothing, וכו' וכיו"ב). מעניין שעד היום אנשים חוזרים על השטות הזו ומאמינים לה - לפחות בישראל. אגב, שמעתם שסיד בארט חשב שהוא בננה?

אני פורשת... ../images/Emo199.gif

נתראה מחר. תעדכנו אותנו מה קורה בשעה וחצי הבאות. תודה לזלמן וקלמן (ה"ה גרוסברג ולוונטל) על המרתון המוצלח - כן ירבו! לילה טוב.

FunkyMonk

New member
גם אני.. ../images/Emo45.gif

השעה האחרונה עייפה אותי, עסקה יותר מדי באלבומים שאני לא אוהב... את השעה הבאה בכל מקרה לא תיכננתי לשמוע. ובכל זאת, הרושם שלי הוא - ללא ספק, הספיישל להקת X הכי טוב ששמעתי אי פעם בארץ! ח"ח ענק! ניסיתי לכתוב עכשיו התרשמות אבל אני עייף מידי והניסוח שלי עילג... לילה טוב!

flowerboy69

New member
טוב אחרי שכולם הלכו אני פה...!

נרדמתי האמת(עייפות)... ממה שאני מבין הם השמיעו הרבה שירים מהאלבומים הרגילים ככה שלא הבנתי מה ההתלהבות.אגב אני ממש לא אוהב את רון הזה...הוא קשקשן ידוע. בכל אופן-היה משהו מעניין גם בשעות הקודמות?

Paranoid Eyes

New member
אני נהניתי..

בשעה האחרונה אבל הם שמו הרבה סולו של רוג'ר ולקראת הסוף שמו קצת גילמור.. וממש בסוף שמו את Welcome to the machine

RoieL

New member
אני פרשתי באמצע ההקלטות של זאפה

הם השמיעו את אקוז (אמנם גרסא מקוצרת) עד הסוף? אם כן זו היסטוריה בגלי צה"ל! את הגרסא הזו של SOYCD שהם השמיעו מהופעה לא שמעתי בחיים, ושאול פסל כל מני עובדות במהלך השידור שהבנתי שהפלויד אישרו אותן. לא מבין את זה.

MilkShack

New member
היה נחמד, טיפונת מאכזב.

ואני חושב שדווקא אנשים שלא ידעו את כל הפרטים שהם ציינו היו משתעממים יותר. ולא יודע, בהתחלה חשבתי שנגיד יהיה גם עוד איזה אורח וידברו על הפלויד וינתחו אחת מהיצירות שלהם בצורה מעמיקה וכל זה... אבל בסך הכל זה היה פרטים מויקיפדיה עם כל מיני גרסאות.. זה עדיין היה חביב, אבל אני אישית התאכזבתי.. 6 שעות.

למעלה