צריכה דעה/עצה משני המינים-מי צריך לשלם?

michaly2003

New member
../images/Emo130.gifצריכה דעה/עצה משני המינים-מי צריך לשלם?

יש לי חבר - כבר שנתיים, ויש לי אירוע משפחתי (מהצד שלי) - האם אני אמורה "לשלם" או "לתת המתנה" שהיא בעצם כידוע בצורת - תשלום כפול 2 אנשים או שאנחנו אמורים להתחלק ...? השאלה מופנת בבקשה לשני המינים !

Zoharrr

New member
בחתונה של החבר הכי טוב שלי,

הצעתי לשלם הכל והוא הציע להתחלק חצי חצי,הסכמתי,ואז הזמנו כרטיסים להופעה,אז החלטנו שהוא ישלם על הכרטיסים להופעה ואני אשלם את המתנה לחתונה. בקיצור,חצי חצי :)

michaly2003

New member
אני לא סתם שואלת השאלה... כי...

בקשר שלי איתו אני יודעת שברגע שאני אגיד - אני משלמת הכל - הוא יגיד - כן את משלמת, או לא יגיד מילה - משמע הסכמה שכך צריך להיות - ואין סיכוי שיציע להשתתף !

זכוכיות

New member
אצלי, בכל הקשרים שחצו את השנה

הכסף כבר נהיה בין כה "משותף"... כלומר, זה לא משנה אם הכסף למתנה/ בילוי וכו' וכו' יצא מהארנק שלי או משלו, כי בין כה הכסף של שנינו משמש לאותה מטרה, ואם חסרים 200 שח אצלי, אז הם בין כה יבואו על חשבון ה200 שאצלו... אז קצת קשה לי לענות על זה... מה גם שבאירועים משפחתיים שהיו לנו עד היום, אלה היו בכלל ההורים שלנו ששמו מתנה בשמנו...

Paranoid Eyes

New member
בלי שום קשר לאירוע המשפחתי

אתם מתחלקים בהכל ביום יום? פעם את מזמינה, פעם הוא? כי אם כן, מזה משנה אם תשלמי הכל, למה את מתחשבנת?

michaly2003

New member
כן, אנחנו מתחלקים בהכל

שאם לא כן, לצערי אני תמיד הראשונה ששולפת את הארנק (והוא לא פוצה פה) לכן אני נאלצת להתחשבן. אז מה עושים ?

michaly2003

New member
לשנינו

בעיות כלכליות (ושכר שווה). לכן הכל קשה ומחושב. אבל בלי קשר למצב, מה מקובל לעשות?

Paranoid Eyes

New member
איך אתם מתחלקים בהכל

אם את אומרת שתמיד זו את ששולפת את הארנק?:\

Cobe Anan

New member
מה קשור "מקובל"?

ואם מקובל לעשות סקס 4 פעמים בלילה ורק בתחת- לפי זה תחליטי? מה זה "מקובל"? למי יש זכות להחליט על הכיס שלכם, על מה שקורה ביניכם? "מקובל" לא קשור. את רוצה לשלם הכל- שלמי הכל. את רוצה להתחלק- תתחלקי. לא צריך לעניין אותך מה הולך אצל אחרים.

michaly2003

New member
לא ביקשתי ש"יחליטו" לי ביקשתי לשמוע דעות...

של אחרים, זה הכל...

Cobe Anan

New member
צ'מעי..

לפעמים אני נכנס באנשים בצורה ישירה- וזה לא כי אני לא נחמד. זה כי התשובה היא חד משמעית. מה שאני אומר, בעצם, זה שהמצב שלכם הוא מצב שקיים רק ביניכם, אם זה מבחינה כלכלית, מבחינת הקשר, מבחינת הכיוון הכללי שלכם, היחסים ביניכם לבין המשפחות והחברים אחד של השני וכיו"ב.. לא משנה מה מקובל מסביב, את הבעיה שלכם עליכם לפתור ביניכם, כי בסופו של דבר זה ישפיע רק על הכיס שלכם ועל היחסים שלכם. אם היית שואלת מה מקובל להביא לחתונה של מישהו מדרגת קרבה X, אם היית שואלת כמה מוקדם מקובל להגיע, אם היית שואלת כמה יפה מקובל להתלבש- זה כבר משהו אחר. אבל כשזה נוגע לך ולבן הזוג- "מקובל" פשוט לא שייך. היחסים ביניכם צריכים להיות מספיק פתוחחים כדי שתחליט ביניכם. יש?

Piren

New member
אני חושב שלפני שאתה "נכנס" באנשים

ורדה, כדאי שתסתכלי שוב מה היא שאלה במקור. (רמז, שאלה מה מקובל להביא לאירוע משפחתי. זה נופל בהגדרת ה"משהו אחר" שלך.)

Piren

New member
סורי, טעות בכתיבה, אבל

אבל זה עדיין אותו הרעיון. אין שום קשר ליחסים בינהם, היא רצתה לדעת מה מקובל לעשות. (נניח וזה היה באמת "להביא", אז זה כבר לא קשור לטיב היחסים? משלמים על מה שמביאים לא? אז איך מתחלקים? זה כבר לא תלוי בהם בלבד?) איך הוא הפך את זה לחפירה בטיב היחסים בינהם, אני לא יודע.

Piren

New member
אגב,

היא אפילו חזרה על עצמה, וציינה שזה לא קשור לטיב היחסים בינהם: " לשנינו בעיות כלכליות (ושכר שווה). לכן הכל קשה ומחושב. אבל בלי קשר למצב, מה מקובל לעשות?" אז מה הוא בא ומטיף לה על היחסים? ועוד עם כזה יחס? "כי התשובה היא חד משמעית", שלא נדבר על ה "יש?" הזה בסוף... היא אמורה להגיד "כן מאסטר"?

בעייני זה כן קשור אך ורק ביחסים ביניהם

בעיני, אם אני צריכה מאה שקל, אין הבדל אם זה יהיה שטר שייצא מהארנק שלי, לשטר שייצא מהארנק של החבר שלי (בטח אם אנחנו מעל שנתיים ביחד) אצל זוגות אחרים יש הפרדה ברורה בכסף של כל אחד עד החתונה, ובכל בילוי או הוצאה שקשורה בשניהם הם מקפידים להתחלק שווה בשווה. יש זוגות שאפילו אחרי החתונה שומרים על חשבונות בנק נפרדים. כל זוג בוחר איזו חלוקה מתאימה לו. לכן, בעייני, מה אחרים יגידו לה שהם היו עושים במקרה כזה, כי זה תלוי אך ורק במה שהיא והחבר שלה נוהגים לעשות במקרים אחרים.

Piren

New member
ובכל זאת

היא שאלה מה מקובל לעשות. לא מה את חושבת על איך היחסים שלה צריכים להיות (ושוב, היא אפילו חזרה על עצמה וציינה שזו השאלה שלה). אם שואלים אותך איך מגיעים לבוגרשוב, יוצא לך להטיף הרבה שהחיים זה לא יעד, אלא המסע? לא נראה לי שאם את תעלי שאלה תמימה לפה, ואנשים יתחילו לחפור על החיים שלך ויחלקו לך עצות כאילו את לא מבינה מהחיים שלך ואיך את אמורה לנהל את הקשר שלך, את תמצאי את זה כזה מועיל.

יש משהו במה שאתה אומר

אבל אם היא שאלה שאלה, ומתוך השאלה הבנת (לדעתך, כי זה לא שחור ולבן) שיש לה בעיה יותר רצינית מהדילמה שהיא הציגה בשאלה, תגיד לה על זה או שפשוט תענה לה על השאלה מתוך ידיעה שהתשובה שלך לא באמת עוזרת
אף אחד לא קובע עובדות, כל אחד אומר את דעתו. שתבחר מה מתוך זה היא רוצה לקחת ומה לא.

Piren

New member
קיצור

בין אם אנשים רוצים את העזרה שלכם, ואפילו למרות שהם אומרים לכם שהם לא רוצים (נראה שאת אוהבת להתעלם מהעובדה שהיא ציינה שהיא רק רוצה לדעת מה מקובל, בלי קשר למצב הקשר שלה), אתם חייבים לדחוף את האף ולחלק את הדעה האישית שלכם. אז לשאלתך- לא, אני רק אענה לה על השאלה, ולא אדחוף את הפילוסופיות שלי לאנשים שבבירור לא מעוניינים בהם. אכן, כל אחד אומר את דעתו
(אגב, פספסת את הסתירה בין "כל זוג בוחר איזו חלוקה מתאימה לו" (והבחירה שלה זה לשאול אחרים) לבין זה שאת מנסה לגרום לה להתנהג לפי איך שאת מתנהגת? )

למעלה