שרשור פרק 73 - על חשבון הבית

B R A Y E R

New member
מנהל
../images/Emo130.gif שרשור פרק 73 - על חשבון הבית ../images/Emo130.gif

אחרי סריית פרקי ה"לגונה" המעולים, חוזרים שוב אל ההווה. את כל התגובות על הפרק של היום, שרשרו לכאן! צפייה מהנה!!

אה כן, הפרק../images/Emo108.gif

נחמד, אני מקווה מאוד ש2 המעצבנים יהיו ביחד ויעופו לאיזה חור או משהו.. קצת לא הגיוני שריק בעתיד יושב ופתאום שם לב לצלקת, כי כל הקטעים מהעבר אמורים להשפיע ביחד, כי הרי זה בעבר.. קצת קשה להסביר, אני מקווה שמישהו הבין אותי...

ANGELUSPIKE

New member
אני הבנתי ואתה צודק בהחלט

אם זה היה ריק בעתיד, אז הוא לא היה אמור לשים לב לצלקת רק עכשיו, ברגע שההיסטוריה משתנה גם הזיכרונות משתנים איתה ביחד, לכן הזכרון שלו היה אמור להיות שהוא נורה בכתף ולא פתאום לשים לב לצלקת.

לא לזה התכוונתי האמת../images/Emo108.gif

למרות שגם זה נכון אני התכוונתי לזה שאם בכל 1908 הילדים עושים דברים, ריק של 1909 לא ישים לב/יזכר בזה/יהפוך להיות ככה בשלבים, אלה הכל בבת אחת.. נגיד סתם דוגמא: הפרק של היום - יש לריק צלקת עוד פרק - יש לריק כווי על כל הפנים [סתם כדי להמחיש] עוד פרק - ריק עובר איזה משהו וצומח לו זנב עוד פרק - כותרים לריק את הרגל אז לא משנה מתי ב1909 נראה את זה, כל הדברים שאמרתי קודם היו ב1908, אז כשהיו מראים את ריק עכשיו, היו צריכים להראות אותו בלי רגל, עם כוויה על הפנים, וזנב... ז"א, אם הילדים כן הצילו את הכפר בסופו של דבר, היו צריכים להראות את הכפר מוצל, ולא את החדר כולו הרוס וריק מוזנח יושב לבד...

ANGELUSPIKE

New member
לזה בדיוק התכוונתי

רק שפשוט הוספתי את העניין של הזיכרונות מפיעות פתאום אצל ריק, כנראה שנצטרך לחכות למחר כדי להבין יותר טוב.

zivnew

New member
נכון, גם הזכרונות אמורים להשתנות וככה ריק לא

אמור להיות מופתע, אבל זה יצור פרדוקס או משהו בעייתי ולכן גיורא החליט להתעלם מזה ולהתייחס לשינוי העבר בצורה כזאת.

ny22

New member
מנהל
זיו, מה שלומך?

נראה לי שאתה טועה... הגיוני שהוא שם לב פתאום לצלקת כי זה סוג של "גליץ'". הם שינו משהו בעבר והיית לזה השפעה על העתיד. אני מבין את מה שאתה אומר, ואני אסביר לך למה זה כן הגיוני: הזמן הוא דבר רציף שלא נפסק. גם כשהרביעיה חזרה הזמן המשיך לפעול. נניח אני ועוד בנאדם נמצאים בתוך חדר - הוא חוזר אחרוה בזמן ופוצע אותי. אם כך, אז פתאום אני ארגיש משהו אסתכל ואראה פצע. זה גם מה שקרה לריק. האירוע בעבר השפיע העליו באותו הרגע. ואני אצטט אותך בשביל להסביר: "אז לא משנה מתי ב1909 נראה את זה, כל הדברים שאמרתי קודם היו ב1908, אז כשהיו מראים את ריק עכשיו, היו צריכים להראות אותו בלי רגל, עם כוויה על הפנים, וזנב... ז"א, אם הילדים כן הצילו את הכפר בסופו של דבר, היו צריכים להראות את הכפר מוצל, ולא את החדר כולו הרוס וריק מוזנח יושב לבד..." בעיקרון כן, אבל העניין הוא שכל דבר משפיע באותו הרגע המקביל... ברגע שריק נפצע, אז ברגע הזה (בלי קשר לשנה) בכל ההיסטוריות שריק מופיע בהן תהיה לו צלקת. הבנת פחות או יותר את הרעיון?

היי נתאי! טוב לראות אותך!../images/Emo108.gif

בקשר לדבר השני, לא כל כך הבנתי הרי 1909 היא אחרי 1908, ז"א שכל מה שקורה ב1908 משפיע על 1909, לא? כשהילדים יצילו את העיר, זה יקרה ב1908, אז למה זה לא משפיע כבר על 1909? אתה מבין על מה אני מדבר?

ANGELUSPIKE

New member
ניתאי יש בעייה בתאורייה שלך

במקרה שלך זה קורה באותו זמן שאתה איתו בחדר, ככה שלא רק שהוא אמור להרגיש את פצע אלא גם לראות אותך עושה את זה, ככה שירראה אותך בזמן הפעולה אין סיבה שהוא ישכח מזה ויזכר בזה שוב שתחזור לעתיד, אותו הדברכמו שכתבתי למעלה שהזמן משתנה הזכרונות של האדם משתנים יחד איתו, במקרה שלנו ריק חטף כדור זאת אומרת שב 1909 לריק אמור להיות זכרון לפני שנה שהוא חטף כדור ונפצע ולא שהזכרון הזה ינחת עליו משום מקום, כי זה לא משנה שהעתיד שונה, ריק לא אמור לדעת את זה בשבילו זה שהוא חטף כדור זוהי המציאות שקרתה שנה לפני וזה להיה אמור להופיעה ככה פתאום, יכול להיות שגיורא פשוט הסתבך יותר מדי עם העניין של שינוי העתיד.

Shir Sparotty

New member
פרק טוב! ובקשר לסוף -

אני די בטוחה שההיסטוריה השתנתה עכשיו, כי קרה משהו בין נלי לריק וריק וג'יני לא יהיו ביחד... מה שאומר שאולי ג'יני נשארה בכפר בזמן האסון והיא מתה? O:

מישהו 2

New member
מה באמת קרה בסוף? לא הבנתי

אני לא חושב שההיסטוריה השתנתה (עדיין) מהבחינה שג'יני וריק לא ביחד בגלל שלא הייתה שום התערבות של הילדים שגרמה לזה לקרות וכנראה שבכל זאת ריק עדיין אוהב את ג'יני יותר. אבל כן , קרו יחסית די הרבה דברים היום ששינו את ההיסטוריה.

yonatan samiya

New member
מה שקרה בסוף זה

שלריק נוצרה צלקת על כתפו, עקב הפציעה שלו. הילדים כן התערבו, ועוד איך, הם הגיעו לכפר והודיעו שהם מארמדילו- סם וריק חשבו שהם הפושעים והסגירו אותם לשריף של ארמדילו- ריק ליווה את השריף ואת החבורה לארמדילו- השריף פצע את ריק- מה שהוביל לביקורה של נלי אצל ריק- שהוביל לנשיקה שלהם. בעצם... כל דבר של אמור לקרות, הוא ב"אשמתם" של הילדים- הן ישירות והן בעקיפין.

כי הוא לא יודע שהילדים עשו את זה ../images/Emo185.gif

הוא תיאר לעצמו שזה שהוא אמר להם שהם מארמדילו יוביל אותם לצרות, אבל לא ציפה שהוא יקבל ירייה בעקבות כך.

מישהו 2

New member
אבל הוא אמור לדעת את זה

כי כל ההיסטוריה השתנה, הוא מכיר את הילדים כבר מ-1909 בעצם עכשיו, וכל מה שקרה בהתחלה שראינו עם גי'ני, האוכל של הקופים, זה שהם למדו לשלוט בכוח של הטיימרים כאילו נמחק ולא קיים יותר כי הם חזרו לעבר ושינו את זה. אם איש א' פוגש את איש ב' לראשונה ואז איש ב' חוזר אחורה בזמן ופוגש את איש א' אז עכשיו איש א כבר מכיר את איש ב' ממזמן. אם הבנתם
..

yonatan samiya

New member
נכון...

וזה כבר עלה לי כמה פעמים. תקרא מה שכתבתי למטה- ומה שהמנהל כתב למטה. זה כנראה אחד מהדברים שגיורא לא חשב עליהם- שינוי בעבר שמוביל גם לשינוי בעתיד. זה שהוא לא חשב על זה, הוביל להרבה פאשלות.

למעלה