שאלה לאנשי השמאל.

אנטוליו

New member
../images/Emo132.gifשאלה לאנשי השמאל.

אני חסיד נלהב של האאוגניקה, שיפור או השבחה של הגזע האנושי (נו, בטח יאשימו אותי עכשיו שאני נאצי). אני חושב שזה פתרון מצויין עבור בעיות העוני, אלימות ומלחמות בכלל, כי אם ניתן להתרבות רק לאנשים איכותיים ולא לכל דיכפין - מפגרים, עבריינים ושאר הטפילים - החברה רק תרוויח, כמו שמרוויח גנן שמסלק עשבים שוטים וגידולי פרא מגינתו - הגינה שלו תפרח, לעומת הגינה המוזנחת שגדלים שם בעיקר יבלית, דרדרים וקוצים, שכך נראית החברה האנושית כרגע לרוב, במיוחד בארצות העולם השלישי. בקישור שאני מצרף על המדע הנפלא והאציל הזה כתוב שאתם מתנגדים לו ושמים מקלות למדע שעלול לקדם את האנושות בצעדי ענק קדימה ולהפחית בהרבה את הסבל. למה, למען השם, למה אתם רוצים שיהיה לנו רע ונמשיך לסבול מהעוני, האלימות והמלחמות?

אנטוליו

New member
הנאצים רתמו גם מדעים אחרים לתועלתם,

כמו מתמטיקה, פיזיקה, כימיה וכו'. האם זה אומר שנפסיק להשתמש בהם? הנאצים השתמשו במטוסים, תותחים, טנקים וכלי נשק אחרים. אז למה אנחנו ממשיכים להשתמש בהם? תשמעי, כל התירוצים המגוחכים האלה רק מראים שלטמטום, רוע וצביעות אנושיים אין גבולות.

NorthernStar

New member
אותה גישה כשלך,

המגדירה מי ראוי להיקרא "בן אנוש" ומי לא - גם הביאה להשמדה המונית.

razre

New member
הפעם אני מסכים :)

וגם הנאצים עשו טיהור של הגזע הארי לפני שטיהרו את הגזעים הנחותים. אם בנאדם פרטי רוצה להחליט אם לעשות הפלה נגיד במקרה שמתגלה מום כלשהו זה בסדר, אבל אי אפשר להחליט בשבילו.

ומיהם ה"משובחים"? ומי ה"מפגרים"?

מי קובע את עקרון זה?, מישבו שהכריז על עצמו כ"משובח" בגלל IQ כזה או אחר ומספר תארים אקדמאים? (דבר שלאו דווקא מעיד על חוכמה, אדם לא חייב להיות חכם כדי להשיג תואר כזה או אחר). אתה חסיד של שטויות, דברים שלא קיימים אולי חוץ מספרי מדע בדיוני, בטח גם כל מיני תיאוריות קונספירציה מטורפות... אולי תחזור לקרקע ותתמודד עם המצוי?

אנטוליו

New member
למה אתה מיתמם?

כל כך קשה לקבוע מיהו מפגר, מיהו דגנרט, מיהו טפיל ומיהו עבריין? דווקא בגלל זה שאני כבר נמצא על הקרקע, אני מוכן להתמודד עם המצוי, בזמן שגישתך היא לטמון את ראשך בחול. קראת בכלל את הקישור שהבאתי?

יש אנשים שקל להם לקטלג אחרים

לשים על זה תווית "אוניברסלית" כאילו זו האמת לאמיתה, ויש כאלה שפשוט לא מעוניינים. אני אישית לא מתעניין בקטלוגים, עברתי קצת על הקישור ועדיין, זה נראה לא רציני וטפשי למדי. אם כבר "השבחת" המין האנושי, אני מאמין בחינוך ולא במתן אישורי התרבות לחלק וחלק לא. חוץ מזה, אם נגיד יש תרבויות - סביליזציות כאלה שאני אישית מוצא אותן מזיקות ורעות אני לא אתעסק בלשבח אותן או למנוע מהן דבר כל כך בסיסי, כל עוד הן לא פוגעות בדרך החיים שלי אז שיעשו מה שבא להן, ההתנגשות קיימת רק כאשר הן מתחילות לפגוע, לא כי הן מוגדרות כ"מפגרות".

אנטוליו

New member
חבל שעברת רק "קצת" על הקישור.

כתוב שם בפירוש והוכח מדעית שרמת האינטליגנציה עוברת לרוב בירושה גנטית, ופשוט חבל לשפוך כ"כ הרבה כסף ציבורי במתן חינוך לנחשלים, שלא מביא לשום תוצאות חיוביות. הרבה יותר קל וזול היה למנוע את לידתם מלכתחילה! ובקשר לחתימתך: "20% מאזרחי ישראל הם פלשתינים, שייכים ללאום הפלשתיני". בכל מדינה נורמלית הלאום נקבע ע"י שם המדינה בה חי האדם. נניח, בשוויץ, בה חיים 3 קבוצות אתניות שונות - למרות השוני הלשוני או דתי, כולם שייכים לאותו לאום שוויצרי. כך היה צריך להיות גם בארץ - אם קוראים למדינה "ישראל", כל אזרחיה היו צריכים לכאורה להיקרא כמשתייכים ללאום ישראלי, ללא קשר למוצא אתני או דתי. בגלל אופיה הדתי-גזעני של המדינה, "מדינת היהודים", מתעקשים כאן לדגול באפרטהייד, הפרדה מלאכותית בין האזרחים: יש כאלה ששייכים לעם האדונים - בני דת משה, ויש אזרחים סוג ב' - פלסטינים, כהגדרתך. הדבר גורם לחשדנות, רגשי קיפוח ולאיבה הדדית. זה לא טוב למדינה, זה לא טוב לאזרחיה. מתי נהיה לעם נורמלי?

מה זה "מדינה נורמלית"?

אני מכיר 2 סוגים בסיסיים של מדינות: מדינה אזרחית או בשמה האחר "מדינת כל אזרחיה" - מדינה שנוצרת יש מאין, מדינה שכל/רוב אזרחיה הם מהגרים ממדינות רבות בלי שום קשר היסטורי/דתי או אחר לשטח אליו היגרו, ובלי קשר בינם לבין עצמם, בלי שום גורם שבהכרח מאחד אותם, בדרך כלל אותם מדינות הם קולוניות לשעבר, כמו ארה"ב, קנדה, אוסטרליה, ניו זילנד וכו', מאחר ואין את המשתנה היסטורי/דתי, ואין את הגורם המאחד בין המהגרים אז כדי ליצור סביבה בה יש סדר וחוק הם נאלצים להמציא אותה מאפס, המסגרת לכן היא אזרחית לחלוטין, והמהות של המדינה היא אזרחית לחלוטין, חוקה/חוקי יסוד, הפרדת הדת מהמדינה (מאחר וגם ככה היא לא גורם במדינה אזרחית), שיוויון מוחלט על רקע אתני/גזעי (מאחר ובמדינה כזו אין כזה דבר "עם") הלאום בה הוא תוצר אזרחי, הוא נובע מהאזרחות, שוב פעם, רק במדינה אזרחית ולא כל המדינות הן כאלה או חייבות להיות כאלה, גם מדינות לא אזרחיות הן נורמליות, הן פשוט נוצרו תחת נסיבות אחרות לחלוטין, זה לא טוב ולא רע, זה פשוט אחר. מדינות לאום - מדינות שנוצרו סביב ועל ידי עם מסויים או קבוצת שבטים מסויימת תחת טריטוריה מסויימת בה הם ישבו או התיישבו לפני מאות/אלפי שנים, מדינות מובהקות כאלה הן גרמניה, איטליה, ובכלל רוב מדינות אירופה, גם ישראל היא כזאת, מדינות כאלה משקפות בציביונן, אופין, חוקיהם, סמליהן את הלאום שלהן, האזרחות שלהן נובעת מהלאום של בני עמם, העם שהקים את המדינה מלכתחילה למענו, למען ההגדרה העצמית שלו, היא לא מוצר לוואי של המדינה, למדינות האלה גם יש חוקי הגירה קשוחים יותר ממדינות אזרחיות מאחר והן שואפות לשמר את אופי המדינה, את ההגמוניה של התרבות הקיימת. עכשיו, מדינות לאום יכולות להחליט מסיבות כאלה או אחרות, בדרך כלל הם כלכליות נטו, להכניס מהגרים מבחוץ בכמות כזו או אחרת, אך אם מדינה שהיא מטיבעה מדינת לאום ומחליטה להפוך לפתע ל"מדינה רב-תרבותית" אז היא גורמת לעצמה להיות בסכנה קיומית, היא מתפוררת פנימית וחברתית, הלאום ההגמוני נחלש ומאבד דרך, המיעוטים מתחזקים על חשבונו ומחפשים לבטא עצמם במסגרת המדינית כמיעוטים על ידי חקיקת חוקים שיבטאו אותם, הקרה הכי חמור באירופה: אנגליה, מדינה במשבר זהות קשה, מדינה שבה המיעוט המוסלמי קובע את האג'נדה הציבורית, מדינה שרק אם מישהו מבקר, אפילו אם זה באופן מכובד ומרומז דבר שקשור לקהילה האיסלנית ישר מוכרז כ"איסלמופוב" מוקצה, עצוב עצוב מאד... עכשיו, בקשר לישראל, ישראל לא נוצרה כמדינה אזרחית היא נוצרה כמדינה ליהודים שהבינו סוף סוף אחרי 2000 שנות רדיפה כי הם היו יהודים שהדרך היחידה להיות מוגנים היא להקים מדינה, להקים צבא חזק עם גבולות, עם ציביון יהודי וכך אם מישהו ירצה לתקוף אז הוא יסתכן מפגיעה מאד קשה... האזרחות של ערביי ישראל נובעת מהריבונות של מדינת ישראל על האדמות שעליהן הם יושבים, הם פלשתינים, מזהים עצמם ככאלה ומצדדים בכל מה שהפלשתינים רוצים מבחינה לאומית, לאזרחות אין כל חשיבות בעיניין הזה, האזרחות אינה זהות, גם אני יכול להשיג אזרחות אירופאית, כולה פרוצדורה טכנית, על מה היא מעידה? על כלום, כולה ניירת. לישראל אין אופי דתי-גזעני, היא לא דוגלת בשום עליונות של היהודים, היא לא מעידה על עצמה כאילו היהודים הם "אדונים, אין כאן שום אפרטהייד ושום עיניין של עליונות, יש כאן עיניין של הגדרה עצמית, עיניין של זכות של קולטקטיב מסויים בעל רעיונות מסויימות לתחום את עצמו בגבולות ולבטא את עצמו ברמה הלאומית, ממש כמו לפלשתינים יש זכות כזו, הרי זו הסיבה שפלשתין צריכה לקום ותקום, זו הסיבה מדוע יש רוב להקמה של כזו מדינה, זה לא "צדק" או יישור קו עם הקהילה הבינלאומית, אלא סיבה פרקטית לחלוטין, אין גם שום סיבה שפלשתין תהיה פתוחה לכולם, היא תתנהל כפי שיתאים לפלשתינים כמדינה פלשתינית למהדרין על כל המשתמע מכך.

כאשר התכוונתי לשיוויון אתני/גזעי

התכוונתי לא רק ברמה האזרחית אלא גם ברמה של הגירה, מאחר ואלה הן מדינות מהגרים טהורות, הן ניזונות מהגירה, ולכן נותנות לכל אחד להגר כאשר הגורם מגביל היחידי הוא כלכלי ולכן יש מכסות מסויימות שמשתנות בהתאם לצורך במספר כזה או אחר של בני אדם.

אנטוליו

New member
נו, זה הזמן להיזכר בחיבורי הקלאסי

הפרדוקס היהודי. קריאה נעימה ומהנה!

הסתכלות מעוות ביותר על המציאות...

דבר ראשון, אין שום מקום לדיון על אנטישמיות מאחר והיא לא מבוססת על שום דבר, היא ממציאה לעצמה הסברים "רציונלים כדי להשוות לעצמה רציונליות וכך לשים את עצמה לצד דיעות אחרות שהן כן לגטימיות, היא כשלעצמה חסרת כל לגטימיות, כל דיון בה נותן לה חותמת של לגטימיות כאילו יש בה ממש והיא הופכת לגבול ללא תחתית, אנטישמיות מבוססת אך ורק על שנאה, רגש שלילי הנובע מפחד, מה שכן אותה שנאה אינה מבוססת על כלום, במיוחד במקרה היהודי. מה שתארת כ"ניצול, בוגדנות, חמדנות ותאוות הבצע" הן שקרים שמבוססים על שנאה ואין להן שום אחיזה במציאות שהשתרשו בתרבות של בני שפת האם שלך, אין בה ממש, ליהודים אין קשר אליה, האנטישמיות היא הבעיה של לאחרים איתך, היא בעיה שלהם, אין שום סיבה להפסיק להיות יהודים רק בגלל שלהם יש בעיה אם זה, אנחנו יהודים, הם יכולים לקבל את זה או לא, בזמנו הם נטו שלא לקבל, אנחנו, באיחור רב ו6 מיליון נרצחים הבנו שהדרך היחידה להגן על עצמינו היא להתאחד כעם בשטח בו התהוונו, לגדר עצמינו בגבולות ולהקים צבא חזק. זה שהעולם מתנהל על פי חוקי הטבע לא סותר את האמונה היהודית, מי אתה שתקבע שהאמונה היהודית היא אוסף של שטויות פרימטיביות?, מאיפה היומרה הזאת?, אני מודה שאני אישית, לא מבין או לא מסכים עם חלק מהיהודות ולכן אני חילוני ולא מבצע את הכל, אבל משם שאני אקרא לזה שטויות ואזלזל בזה המרחק הוא מאד ארוך... מי אתה תחליט שיש איזו ברית דימיונית עם אלוהים?, מאיפה לך?, אני אדם חילוני שכן מאמין באלוהים, כן מאמין בקיומה של יד מכוונת שבגללה אנחנו לא אוסף מיקרי של משתנים, בגללה אנחנו אנחנו לא שולטים לעולם לא נשלוט במאה אחוז בגורלינו (למשל מזג אוויר, גרמים בחלל, מחלות...) ואם רק ננסה אז ההשלכות לכך יהיו הרבה יותר קשות (גנטיקה לכו'...), נכון, אין לי לתת לך או לכל אדם אחר "הוכחה מדעית", אך במדע עצמו הוא מוגבל לגמרי כך שגם אם אין לי ואני גם לא מחפש זה לא אומר שלאמונה "אין לה קשר וחיבור למציאות מודרנית". גם מבחינת הנוצרים הם חושבים שיש להם ברית עם בורא עולם, גם למוסלמים, היהודים אינם חושבים שהם מובחרים ועליונים על עמים אחרים, מעבר לכך הם גם לא מתנהגים כך, כן אנחנו קוראים לעצמינו "העם המובחר", נכון, אבל לא "העם המובחר", זה מלשון בחירה לא "מובחר", זה מעיד על תפקיד מסויים שנועדנו לבצע בעולם שאותו אנחנו לא מבצעים נכון להיום. לא כפינו על העולם כלום, אנחנו תמיד היינו הנחותים מספרית ופיזית, לא היינו על אף אחד איום, הגענו לאן שהגענו אך ורק בזכות עצמינו, אז קראנו לעצמינו ה"העם הנבחר, עם סגולה..." ביג דיל, זו הדרך שלך להצדיק פוגרומים ורציחות שיטתיות? כמה נמוך אדם יכול לרדת?... בקשר לקשר שאתה קושר בין רעות העולם לדתיים עד לרצח רבין...אתה צימחוני נכון? גם היטלר היה צימחוני, מה זה אומר? כלום!

אנטוליו

New member
אם הזכרת כבר את האנטישמיות - יש לי

מה לומר בנושא. אנטישמיות זאת מילה שמרבים להשתמש בה פרנואידים יהודים כל פעם שמותחים ביקורת על דרך התנהלותם. מקור הפרנויה הוא בעיקרו בדת שנוטעת בנו רגשי עליונות והתנשאות מעל ללא יהודים, שמשולים בהלכה לתתי אדם ואף בהמות, שמותר ואף רצוי לנצלם ללא שום נקיפות מצפון מחד, ובוז ופחד מהם מאידך. על ההתנשאות היהודית אני ממליץ לעבור על הקישור הבא. על האנטישמיות יש לי את החיבור הזה: על האנטישמיות. שמתי לי לב לשימוש מופרז שנעשה במילה זאת בארץ בויכוחים למיניהם. אם לאדם אין כבר מה לומר תוך כדי ויכוח – הוא זורק לאוויר את מילת הקסם "אנטישמי" וחושב שבכך הוא ניצח את יריבו. אנטישמי הרי פירושו: אויב העם היהודי, ומי רוצה להיחשב כאחד כזה בזמנינו אנו? במערב פוליטיקאי שנדבק לו כינוי כזה גמר למעשה את הקריירה הפוליטית שלו. כך גם בהרבה תחומים אחרים. תמיד תהיתי על שימוש תכוף במילת גנאי זו. מעניין בכלל שמשתמשים דווקא במילה "אנטישמי" ולא "אנטי-יהודי". הרי יהודים הם חלק קטן יחסית של הגזע השמי ורוב רובו הוא בכלל הערבים. ברם, גם כלפי הערבים עצמם משתמשים במונח מוזר זה, כשמתכוונים בעצם לומר "אנטי-יהודי". אפילו כלפי היהודים לא בוחלים להשתמש במילת גנאי זאת, או בביטוי אחר שלה: שונא עצמו. בקיצור, אסור לומר אמת ולמתוח שום ביקורת על היהדות – זה מיד ייחשב לאנטישמיות והאדם כזה מוכרז בכל הכיכרות כאויב העם היהודי. לי, שגדל במשטר טוטליטארי, זה מזכיר גורל של אנשים שאחרי שמתחו ביקורת כלשהי על המשטר שם, מיד הוכרזו כ"אויבי העם" או המרגלים בשליחות ה"אימפריאליסטים" האנגלו-אמריקאים והוצאו, אחר משפטי הראווה, להורג. חוסר סובלנות משווע זה כלפי הביקורת הקלה ביותר על היהדות תמיד הדהים אותי. הוא מראה על תסביכים קולקטיביים ורגשי הנחיתות, למרות שהיהדות טוענת כידוע על היותנו העם הנבחר. לדעתי, הגישה הזאת היא לא בריאה ומסוכנת. העם היהודי סבל רבות משך ההיסטוריה שלו והיה שנוא בכל הזמנים וברוב המקומות. אחרי הרבה תלאות הקמנו לנו את המדינה על מנת לפתור את הבעיה – והנה, דווקא כאן אנו שנואים הכי הרבה ונהנים מפחות ביטחון מאשר בחו"ל. מה זה אומר? זה אומר שלא השכלנו לרדת לשורשי הבעיה, לשורשי האנטישמיות. היות ואסור למתוח שום ביקורת על היהדות, אנו מפילים את הסיבה לכל הצרות שלנו על הלא יהודים המרושעים ו"האנטישמים". אנו הרי תמיד היינו 100% איתם. האומנם כך? למה, למשל, כל מי שטוען שהיהודים שולטים באמצעי התקשורת, בכלכלה או אפילו בהוליווד, מיד נתקל בתגובה רגשית שלילית מצד היהודים ומיד מוכרז כאנטישמי, משמע האויב של העם היהודי? למה לא לבחון בצורה שקולה ואובייקטיבית את הטענה הזאת? האם זה לא נכון ואין לנו שום השפעה בעולם? היהודים, כידוע, הם עם כישרוני למדי בהרבה תחומי החיים ועל כך אין כל ויכוח. בלי כל ספק, הדבר מעורר קנאה ויש הרבה אנטישמיות על רקע זה. ברם, אנו מואשמים בכך שאנו מנצלים את כישרונותינו לתועלת אגואיסטית צרה שלנו בלבד, מסתגרים בתוך עצמנו, איננו מעורים מספיק בחיי המדינה בה אנו חיים ואיננו נרתעים מניצול תמימותם של הלא יהודים. מסקנה: לא האנטישמים הם אויבי העם היהודים אלא השמים, הלאומנים, קנאים דתיים וסופרמסיסטים למיניהם! מה שנקרא אנטישמיות היא תגובה טבעית ומובנת להתנשאות לבוז שהיהודים רוחשים כלפי הלא יהודים. למעשה האנטישמים הם הראי דרכו משתקפת פרצופה הגזעני של היהדות. להאשים את האנטישמים זה כאילו להאשים את הראי בכיעורנו המוסרי. אדרבה, על האדם נבון לנסות ולתקן את המגרעות שהראי מצביע עליהן.

אין שום דבר בקישור הזה

אין לבלבל בין אנטישמיות אמיתית לבין הקורבניות היהודית הגלותית, כן, יש אנטישמיות אמיתית, לנו אין שום חלק בהווצרותה, מי שיצר אותה הם אלה שיש להם בעיה עם הזהות שלנו ומנהגינו כיהודים, לא עם ההתנהגות שלנו, זה שאנחנו קוראים לעצמינו "עם סגולה, עם נבחר" זה עיניין שלנו ושלנו בלבד, זה בטח לא מהווה סיבה, אפילו לא תירוץ לאנטישמיות ושנאת ישראל. מצד שני יש את הקורבניות שהשתרשה בנו אחרי מגננה של 2000 שנה כמיעוט נרדף, נכון שהיתה לה הצדקה מסויימת בעבר וכן אני מודע לכך שקשה להפטר מהרגלים התנהוגתיים שהשתרשו בנו, אך עדיין, אני שונא קורבניות, אני חושב שאין לה שום מקום היום כאשר יש לנו מדינה וצבא חזק, אנחנו כן צריכים לדעת לקבל ביקורת אמיתית ורצינית ולא כל דבר ישר לגרום למי שמבקר אותנו רגשות אשם, כאילו הוא אנטישמי, יש גבול לשימוש ציני בשואה, כאילו בגלל שרצחו לנו 6 מיליון איש אז אי אפשר להגיד לנו יותר כלום. אם כבר מילה או מושג שאנשים עושים בה שימוש מוגזם היא המילה "גזענות", הנטייה הזו לסתום לאנשים את הפה ולשים אותם בצד, להפוך אותם ללא לגטימיים וכך לחנוק וויכוח לגיטמי עוד לפני שהתחיל. מי שטוען על כך שהיהודים הם רעים כי הם "שולטים בעולם" הוא וודאי אנטישמי גמור, לא אין לזה קשר לרגשי נחיתות, יש לזה קשר לקטלוג שהופך בעצם את היהודים לרעים כקולקטיב ובכך בעצם מכשיר את הקרקע לפגיעה פיזית בהם. היהודים מעולם לא גילו שום התנשאות ובוז לאף אחד, זה שהם גאים ועקשנים כלפי זהותם לא אומר שהם מתנשאים על אחרים, הם מעולם לא היו בפוזיציה לתנשאות על אחרים או להיות עליונים עליהם, מאחר והאחרים תמיד שלטו בהם, תמיד הגבילו אותם וקבעו להם איך לנהוג.

אנטוליו

New member
היהודים לא גילו התנשאות ובוז?

אתה בטוח? אז איך אתה מסביר את האנטישמיות: למה שנאו אותנו בכל הזמנים וכמעט בכל המקומות, והכי הרבה שונאים אותנו כאן ועכשיו? אין לנו חלק בכך וכל האשמה היא על הגויים בלבד? אגב, אתה מכיר את ההלכה ביחס ללא יהודים?

אנטוליו

New member
הו, יש לי הרבה חומר על כך!

קודם כל, הנה בעברית מבחור שלמד בישיבה. הנה שוב בעברית חומר רב. הנה באנגלית. יש לי עוד באנגלית. ראה בהמשך.

למעלה