שאלה לאנשי השמאל.

Wing Chan

New member
תודה רבה על הקישור הראשון אנטוליו

חיפשתי כבר הרבה זמן אחד כזה.

אם לא תהיה ה"הפרדה המלאכותית"

אז בעתיד, כאשר מספר האזרחים היהודים ומספר האזרחים הפלשתינים יהיה קרוב אחד לשני תפרוץ מלחמת אזרחים, על אופי המדינה שבסופו לא יהיה "ישראלי" הוא יהיה או פלשתיני או יהודי, מי שיהיה הרוב או מי שידו תהיה על העליונה. זו לא נבואה או הערכה, בסך הכל הגיון פשוט והסתמכות על המציאות כאן ועכשיו ועל מקרים אחרים בהיסטוריה כאשר מאחדים מספר עמים, כופים עליהם זהות מלאכותית וכל זה תחת מסגרת מדינית אחת, על יגוסלביה שמעת? אז זהו, היא כבר לא קיימת יותר, עשרות אלפים הרוגים, מכל הצדדים, טיהורים אתניים, טרנספרים, אפשר לחפש אשמים אבל זה לא ישנה את המצב שככה נראית מלחמת אזרחים, זה מה שקורה כאשר מספר עמים חיים בעירבוביה ללא ביטוי עצמי לאומי ותחת זהות מלאכותית ומגוחכת בשם "יגוסלבים" עלק...אין כזה דבר ומעולם לא היה!, יש סרבים, קרואטים, בוסנים, זה מה שתמיד היה ואי אפשר לטאטא את זה בשם כל מיני עקרונות דימיוניים. את זה אני לא רוצה לראות, במיוחד כאשר זה דבר שניתן למנוע.

somebodddy

New member
אין כל רע בקביעה שקבוצות מסוימות של

בני אדם שוות יותר מאחרות. הבעיה מתחילה כשמנסים לקבוע איזה קבוצות שוות יותר ואיזה קבוצות שוות פחות.

אנטוליו

New member
למה כ"כ קשה לך לקבוע מי שווה יותר

ומי פחות? האם כולם שווים, עבריינים ושומרי החוק, משכילים ופרימיטיבים, אלה שתורמים לחברה וטפילים, אלה שיודעים רק לקחת ומהווים נטל על החברה?

somebodddy

New member
אפשר גם לטעון

שהעבריינים הם החזקים יותר שכן הם מוכנים להתנגד לחוקי החברה בעוד שהאזרחים שומרים החוק הם סתם זומבים ששוחים עם הזרם.

somebodddy

New member
וכשרוצים משהו - אפשר להמציא

אלף ואחד תירוצים בעד. בכל אופן, אם אתה רוצה להשביח את המין האנושי קודם עליך להגדיר מטרה - איזה תכונות אתה רוצה לחזק במין האנושי?

razre

New member
הפורום הזה מפתיע אותי כל פעם מחדש

משכילים שווים יותר מאחרים? חילוניים שווים יותר מחרדים ("טפילים" כביכול)? איך תקבע את זה? מי יקבע את זה? ומה תעשה עם אלו ששווים פחות? תהרוג אותם? תשים אותם במחנות עבודה? תעקר ותסרס אותם? תשלח אותם למדגסקר? ואם נולד אדם עם תסמונת דאון? אין לו זכות לחיות? ואם יש אדם שנולד פיסח, עיוור, חירש? הוא פסולת אנושית? אני מקווה שאתה לא חושף את הדעות האלו בפורומים שבהם אתה מזדהה בפרטים אישיים, כי אתה עשוי לסכן את חייך... שישמור אותך האל.

אנטוליו

New member
שמע, חבר, האם אתה יודע אנגלית

והאם עברת בשקידה על הקישור שצירפתי? אני בטוח שלא, אחרת היית מזמר אחרת. בכל אופן, אנסה שוב להסביר לך שהכוונה היא מניעת הולדתם, לא חיסולם הפיזי של האנשים בעלי איכויות נמוכות.

razre

New member
שני דברים, חבר

1. למעשה אני יודע אנגלית בכלל לא רע (בלשון המעטה). 2. לא קראתי את הקישור כי אני לא נוהג לבזבז את הזמן שלי. ואל תדאג, הנה הסבר: מניעת הולדה היא בדיוק כמו חיסול פיזי ובגלל זה אין לי בכלל מה לבדוק את הקישור. תאר לך שחרדי (נגיד שאתה רוצה להיפטר מהחרדים - זאת רק דוגמה) רוצה להביא ילדים לעולם. אתה לא חושב שזאת זכותו המלאה? מי יכול למנוע ממנו את הזכות הכל כך טבעית להיות אבא? סירוס של עבריינים מסוימים אני יכול להבין. אבל זה לא מתוך השבחת המין האנושי, אלא מניעה מעבריינים לקיים אורח חיים רגיל, ולמשל למנוע מעברייני מין חשק מיני ברמת האפשר. ואגב - עבריינות תלויה הרבה יותר בחינוך מאשר בגנטיקה. לגבי מומים פיזיים - מה שאפשר למנוע לפני הלידה, כדאי למנוע, אבל רק בהסכמת ההורים. ילד אוטיסט גורם לסבל אצל הוריו (וגם לכמה רגעי אושר, אבל מאידך סבל נוראי) - זאת סיבה למנוע הולדת ילד אוטיסט אם ההורים רוצים בכך וזה מתאפשר לפני הלידה. השבחת המין האנושי אינה סיבה. בכלליות - השבחת המין האנושי זה פשוט משהו בלתי מוסרי. אם ההורים רוצים להפיל ילד שיוולד עם מום זה בסדר, אבל זאת לא יכולה להיות החלטה קבועה, וזאת לא יכולה להיות החלטה לגבי אוכלוסיות מסוימות.

אין כאן "מי שווה יותר ופחות"

יש מי שתורם לחברה ויש מי שמזיק לה, יש כאלה שהן נטל אך עדיין הם לאו דווקא שווים פחות, זה לא כזה חד וחלק, יש כאלה שהם נטל וזה לא מבחירה, נכות, מחלות, זקנה דבר שיכול לקרות לכולנו, יש כאלה שהם נטל כמו למשל החרדים מאחר ודרך חיים שונה לגמרי מדרך חיינו, היא לא פחות שווה, היא פשוט שונה ומבוססת על דברים וסיבות מאד אמיתיות מבחינתם, הם נטל מאחר מהממסד החילוני-מסורתי אפשר להם להיות כאלה, הם נטל כי אין דיאלוג בין שני הצדדים באשמת שני הצדדים, הם נטל כי אין פעולה משותפת לחקיקה שתוריד את קצבאות הילדים, תעודד עבודה, תרחיב חינוך האזרחי-חילוני בתוך המערכת חינוך החרדית והרחבת מסגרת שירות הלאומי שתכלול ותחייב את כולם.

REMBRANT

New member
אוגניקה זה לא מדע זה דת!

מי שמפתח תיאוריות בצל התורה הזאת נוטה לגזענות גם אם הוא לא מתכוון לזה. יכולות כישורים וIQ אלו הם פונקציות של חיברות מבנה הפנים והגוף מושפעים גם מאיזון הורמוני המין של האדם, הניסיון לסווג בעלי פוטנציאל לפשיעה על פי תווי פני, יש בו משהו, וזה מוכר במדע. בתנאי רווחה ושלום, אנשים עם נטיות לאגרסיה מטבעם, כך היום המדע קובע, ינווטו את היצרים שלהם לדברים בונים, ספורט תחרותי, הישגיות הנדסית ועוד... הרעיון לנסות ולהתחיל לצמצם את אוכלוסיית העולם בכלים מלאכותיים, הוא בפרוש לא אנושי וגזעני. כי כך הקבוצות העשירות יהיו בעמדת קבלת ההחלטות על הקבוצות העניות באופן בלתי נימנע. מצד שני אולי הרעיון הזה הוא דווקא כן אנושי בתנאי הכרח! למה הכוונה, הכוונה היא ל"כמות על חשבון איכות" היום יש כבר יותר מדי בני אדם על הפלנטה הזאת והמשאבים שכדור הארץ מספק לא רק שלא מספיקים כבר, אלה שהם גם הולכים ומטמעטים. היום ערך חיי אדם הוא נמוך מאוד בכל העולם, והוא רק ממשיך לרדת, וזה מאחר ויש יותר מדי מהם. כל שנה נוספים 20 מיליון בני אדם בהודו וזה לא טוב, הגראפים מראים שהאפוקליפסה הלא חיובית היא לא דברי בדיה! אז אולי מלחמת עולם שלישית תוכל באמת לעזור כאן במשהו, וזה כי האנשים מטומטמים!!! אם העולם לא יעבור למוד של ויתור על הזהויות הסובייקטיביות, לא נוכל באמת להתחיל בבניית הכילים הנכונים לשיקום העולם והאנושות.

אנטוליו

New member
אינני חושב שאאוגניקה היא דת.

היא מדע לכל דבר ואף המדע החשוב ביותר עבור האנושות, אך משום מה חנקו אותה אחרי מלה"ע השנייה בטענה מגוחכת שגם הנאצים השתמשו בה. והרי הנאצים השתמשו גם במדעים אחרים, אז מה: נבטל עכשיו את כל המדעים ונחזור לתקופת האבן? אני מסכים איתך שרוב בני אדם מטומטמים, והייתי מוסיף שהם גם מרושעים וצבועים, וחבל שהם קיימים בכלל. הם הביאו רק הרס הטבע וזיהום הסביבה, והפכו את כדה"א היפה שלנו לגיהנום עלי אדמות, מקום שלא נעים לחיות בו עבור כל היצורים החיים, כולל בני אדם עצמם. בקשר למרכז מאיר ללימודים מתקדמים ולחקר הרציונליות: תוכל להסביר לי בקצרה בכמה מילים מי הם מייסדיו ומהן מטרותיו? אין לי הסבלנות לעבור על כל האתר: יש שם יותר מידי חומר קריאה, העיניים שלי מתעייפות מהר בגילי, ומרוב העצים אני לא רואה את היער.

somebodddy

New member
מדע הוא כלי. הוא לא מציב מטרה

לאאוגניקה יש מטרה מוגדרת, ולכן אינה מדע(אם כי היא יכולה להתבסס על מדע)

אנטוליו

New member
לא מדויק: גם למדע יש מטרה: להכיר

את העולם סביבנו, למען העלאת איכות חיינו. כנ"ל גם לגבי האאוגניקה עם תוספת: למנוע סבל מיותר.

somebodddy

New member
OK. תיקון טעות:

המטרה של המדע היא תמיד לחקור. למצוא ידע. השימוש בו לעולם אינו חלק מהמדע(אם כי המדע יכול לשרת את אלו המשתמשים בו). בנוסף, המדע אינו קובע מה נכון וטוב או מה יש לעשות. המדע יכול לקבוע שהתוצאה של פעולה X תהיה השמדת העולם, אבל להסיק מכאן שאסור לעשות את פעולה X זה כבר לא תפקיד של המדע.

doresh shalom

New member
מה שמצחיק אותי זה שכל המטורפים האלה

חושבים שאחרי תהליך הטיהור הם ושכמותם ישארו...

אנטוליו

New member
איזה מטורפים?

עברת על הקישור? מה יש לך לומר על הקטע הבא: An Open Challenge to Marxists and Other Radical Left-Wingers Some people--particularly Marxists and other radical left-wingers--will be positively incensed by the very existence of Future Generations. It's true! Just hearing the word "eugenics" makes them start to tremble with rage. Like a knee-jerk reaction, they cry "Nazi's!" There are a number of profound differences between Hitler, and Future Generations, not the least of which is that Future Generations strives to educate the public and effect changes in a democratic society, whereas Hitler was a totalitarian dictator who permitted not free speech!! This is what's been shown, again and again, to be dangerous and destructive, this lack of freedom-whether in the form of Fascism, or of Communism--not any particular scientific fact." The Communists believed everything was caused by the environment, yet they murdered more people, and caused more misery, than the Nazi's and all the rest of the world's tyrants combined. But in either case, the way to assess the validity of scientific claims is through science, not by judging the morality or immorality of political regimes whose ideologies adopted simplistic and often inaccurate versions of them. To anyone who opposes what we do, for whatever reason, may I suggest the best way to neutralize our influence is to engage in honest debate, and to show the world we're wrong. Name-calling is childish. Instead, try finding an error in our reasoning! Provide counter-evidence! For example, show us (if you can) that intelligence is not profoundly influenced by heredity, or that intelligent people actually have more offspring that unintelligent people have, or that savagery is preferable to civilization

razre

New member
קצת חומר קריאה מעניין (לכולם)

מצטער, שאין לי את הזמן להיענות לאתגר במלואו, אבל אני אנסה להעלות עניינים מסוימים: 1. האינטלגנציה נמדדת במבחנים שהומצאו על ידי אנשים אינטילגנטיים. אינטלגנציה אינה מדד לעליונות לעומת נחיתות של אנשים שונים. אני מציע שתקרא את המאמר של אסימוב (אדם אינטלגנטי ללא כל עוררין). אחד ממשפטי המפתח: "My intelligence is not absolute but is a function of the society I live in and of the fact that a small subsection of that society has managed to foist itself on the rest as an arbiter of such matters." 2. יש מחקרים שטוענים כי זוג הורים בעלי מנת נשכל גבוהה, הם בעלי סיכוי גבוה יותר ללדת ילד אוטיסט. זאת רק דוגמה לכך שאולי דווקא בשל ניסיון השבחה, תושג תוצאה הפוכה. כך למשל אוטיזם ומחלות/הפרעות נוספות נפוצות יותר בקרב גברים לבנים. בוא רק נניח שהיית רוצה לשבח את הגזע הלבן על פני השחור (באופן היפוטתי) - היית מעלה את אחוז האוטיסטים. בעיות כמו אוטיזם (למיטב ידיעתי) ועוד, לא ניתנות לאיבחון טרם הלידה - מה שיוצר בעיה (אלא אם כן אתה מתכוון להשמיד את האוטיסטים לאחר הלידה). 3. ועכשיו שאלה, שאני באמת מקווה לקבל עליה תשובה (מתוך עניין כנה): עד איזו רמה רוצים רוצים להגיע בהשבחה? סוכרת למשל היא עניין תורשתי. האם סוכרתיים לא יורשו לגדל ילדים?

razre

New member
ועוד משהו קטנטן

זאת לא חוכמה גדולה לקבוע מי מוצלח יותר ומי מוצלח פחות... רוב האנשים רואים בעצמם אנשים חכמים או מוכשרים בדבר זה או אחר... ועל כך נאמר: "הוי חכמים בעיניהם ונגד פניהם נבונים!" -ישעיה, ה', כ"א

למעלה