שאלה לאנשי השמאל.

אנטוליו

New member
אני מציע שנלך מהכבד אל הקל.

לפני שמגיעים לסוכרת, יש מיקרים ברורים שמצריכים התערבות מידית ומניעת התרבות של אנשים מסוימים כגון מפגרים, בעלי מומים מולדים, עבריינים כבדים, נרקומנים, חולי נפש מסוכנים, אנשים שאינם מסוגלים לפרנס את ילדיהם וכו'. מה דעתך: צריך להמשיך ולאפשר להם להתרבות ללא הגבלה?

razre

New member
דעתי חלוקה

לגבי בעלי מומים מולדים... זאת לא אשמתם שהם כאלו וזו זכותם גם להביא צאצאים לעולם. אני חושב שאין לי את הפריווילגיה לשלול מהם את הזכות הכל כך טבעית הזו. לגבי אנשים שלא מסוגלים לגדל את ילדיהם... מממ... אם תוכל למנוע למשל מנרקומן או מעבריין אחר, להביא ילדים לעולם בתקופה מסוימת, אך לא לעקר אותו לגמרי (כלומר, לא לשלול ממנו את האפשרות הזו לעד), אז אני משער שזה אפשרי. אפשר שחלק מהעונש על רצח יהיה מניעת "המשך השושלת", אבל באופן מוגבל. מניעה מהורים שהתעללו בילדים שלהם ללדת ילדים נוספים נראית לי לגיטימית... מה שאני מנסה לומר, זה שאסור לעשות השבחה למין האנושי. כאשר חושבים על מניעה מאנשים מסוימים ללדת, זה צריך לבוא רק מתוך מחשבה על טובת הילד. אם ילד יסבול כל החיים שלו בצורה קיצונית, אז צריך לפעול לטובתו. כמו שכעת, אם אתה רואה באולטרה-סאונד שהעובר חסר גפיים, אתה תעשה הפלה (אם עוד אפשר).

אנטוליו

New member
רק היום פורסם בעיתונות שהועדה

להפלות לא אישרה הפלה של ילד פגום, שסובל וגורם סבל להוריו והם תובעים מהמדינה 5 מיליון שקל פיצוי. זה לא היה קורה לו היו נוהגים לפי העקרונות שאני מציע. המדינה מטומטמת - שהמדינה תשלם! והסיפור עם הילדה פגומה שבעלות של מיליון וחצי דולר החליפו לה כמעט כל האברים הפנימיים. אלוהים אדירים, כמה שטמטום, רוע וצביעות חוגגים בחברה האנושית!

razre

New member
כן, קראתי את זה וחשבתי עליך (:)

תאמת רק קראתי את הכותרת ואת התקציר, אבל ישר חשבתי על הדיון שלנו. כשמגלים מומים כאלה אני מסכים איתך שצריך לעשות הפלה. במקרה הזה, לפי מה שהבנתי, הייתה טעות של הרופאים, ולכן התביעה. אין ספק שכשלילוד יש מומים זה גורם סבל להוריו ולו... אבל המומים האלה הם רק חלק קטן מהתוכנית שעליה אתה מדבר. יש הבדל בין למנוע לידה של אנשים עם מומים, למניעת הריון של קבוצות מסוימות באוכלוסייה. גם לך וגם לי יכולים, חס וחלילה טפו טפו טפו, להיוולד ילדים עם מומים... אין קשר (לפחות לא שאני יודע עליו) לאינטליגנציה, גזע או אופי.

אנטוליו

New member
לא טעות רופאים, אלא טעות של חבר אחד

בוועדה שהחליט עבור כולם. אני מניח שמופעל עליהם לחץ מצד החוגים הדתיים שטוענים שכל הפלה זה רצח. נכון שלכל אחד יכול להיוולד ילד פגום, אך הסיכוי שהוא ייוולד לאנשים שהם בעצמם פגומים הוא גדול יותר. אומנם לעבריינים או לחסרי יכולת ההשתכרות יכולים גם להיוולד ילדים בריאים, אך ההמשך הרי ידוע - הדרדרות במצבו של הילד. וחוץ מזה, האם יש כבר עתה לא יותר מדי אנשים על פני כדה"א, כך שאפשר להיות בררנים יותר? גם עם הרבה בריאים, אך חסרי האמצעים, המדינה לא יודעת מה לעשות, והם מדרדרים לפשע ולסמים.

doresh shalom

New member
מה דעתך על השבחה ../images/Emo41.gif

שתנפה את כל אלה שרוצים להשביח ולטהר?

אנטוליו

New member
במקום להעיר הערות ילדותיות, אולי

תתייחס לעצם של עניין? אתה אפילו לא מנסה להפריך סעיף סעיף ברעיון. נו, כנראה שמאלנים בכל מדינה אותו הדבר. לא במיקרה נכתב בקישור על אאוגניקה: An Open Challenge to Marxists and Other Radical Left-Wingers Some people--particularly Marxists and other radical left-wingers--will be positively incensed by the very existence of Future Generations. It's true! Just hearing the word "eugenics" makes them start to tremble with rage To anyone who opposes what we do, for whatever reason, may I suggest the best way to neutralize our influence is to engage in honest debate, and to show the world we're wrong. Name-calling is childish. Instead, try finding an error in our reasoning! Provide counter-evidence! For example, show us (if you can) that intelligence is not profoundly influenced by heredity, or that intelligent people actually have more offspring that unintelligent people have, or that savagery is preferable to civilization

razre

New member
../images/Emo45.gif בעניין הזה אתה צודק.

לא שאני מסכים עם אמונותיך (אולי עם חלקן כן), אבל לגבי התגובות אני מסכים איתך. קבל ח"ח. ואגב, הוזכרה המילה קיצוני לעיל בהודעות אחרות ורציתי לומר שבפורום הזה יש, לדעתי, שני "קיצוניים": אתה ו-northernStar. עם שניכם אני לא מסכים ברוב המקרים (ועם שניכם אני מסכים לעתים), אבל אותך אני הרבה יותר מעריך (בלי קשר לדבריך). אני מעריך אותך, כי אתה מוכן לדיון, ולא פשוט מחרים, בסגנון של בית ספר יסודי, את מי שחולק על דעותיך.
נ.ב. - במקרה הזה, אני חושב שההודעה הסרקסטית של doresh shalom הייתה קצת מבדרת...

Wing Chan

New member
מה אתם מתווכחים עם אנטוליו בכלל ?

לבנאדם יש תפיסה שהיא ברובה מעוותת וכול מי שראה הודעות קודמות שלו כאן (ובפורומים אחרים) יודע את זה. תחסכו לעצמכם זמן וטירחה אם תתעלמו. אגב אנטוליו, מה שלום נדב? הרבה זמן לא דיברתי איתו

אנטוליו

New member
תודה על הפרומו ויחסי ציבור, אם כי

זה נראה לי יותר כניסיון לדמוניזציה, רצח אופי והסתה. מניין הביטחון שלך שדווקא תפיסתי היא מעוותת, ולא תפיסתך? בגלל שאני נמצא כאן במיעוט? אם אינך מוכן להתדיין איתי - זכותך, אך להסית נגדי אחרים ולקרוא לחרם זה כבר מעשה לא יפה. אל תשכח שאבותיך הטילו בזמנו חרם על האיש כמו שפינוזה.

למעלה