פרוייקט שירי חנוכה

מעיןבר

New member
../images/Emo138.gifפרוייקט שירי חנוכה../images/Emo138.gif

ולא בחרתי ב
בכותרת כי זה משמין
לפי מה ששמתי לב, חנוכה הוא החג עם הכי הרבה שירים. היות שזהו החג האהוב עלי והוא ממש בפתח, בואו נשעה שרשור עם כל השירים שאנחנו מכירות על החג. הכללים:
בכל תגובה רק שיר אחד.
שם השיר בכותרת ובפנים מילות השיר.
כל אחת שיר אחד כדי שכולן תוכלנה להצטרף.
מחר, אם יהיו חסרים שירי- גם מי שכבר כתבה מוזמנת להגיב שוב לפי 2 הכללים הראשונים
ואני אתחיל

מעיןבר

New member
../images/Emo79.gifמעוז צור ישועתי../images/Emo79.gif

מעוז צור ישועתי לך נאה לשבח תיקון בית תפילתי ושם תודה נזבח לעת תכין מטבח מצר המנבח אז אגמור בשיר מזמור חנוכת המזבח יוונים נקבצו עלי אזי בימי חשמנים ופרצו חומות מגדלי וטימאו כל השמנים ומנותר קנקנים נעשה נס לשושנים בני בינה ימי שמונה קבעו שיר ורננים

מעיןבר

New member
אני יודעת

בחרתי רק באלו המתייחסים ספציפית לחנוכה. השניים האחרים אני חושבת שהם על פורים.

daldan

New member
../images/Emo16.gif נרותי הזעירים ../images/Emo16.gif

נרותי הזעירים, מה רבו הסיפורים לי ילאט האור, לי ילאט האור. על גבורות לי יספרו, על דמים שנשפכו, על מלחמת דרור, על מלחמת דרור.
עת אראה אורם הקט, יעטני צל בלאט. קול קורא יעיר, קול קורא יעיר. לפנים במלחמה גם ידעתי נחמה, נצחון ושיר, ניצחון ושיר.
ותיכון הממלכה, וגדולה היתה לך, עם היית עז, עם היית עז. ארצך, זה מבצרך, שמש בה לך זרחה, כחלום שגז, כחלום שגז.
נרותי הזעירים כן סיפרו לי סיפורים על עבר של עם, על עבר של עם. עד שמעתי נר ונר לי קורא: קום, התעורר! עם קם לתחיה, עם קם לתחיה.

lulyK

New member
זרקת אותי בזמן.

אוהבת את השיר הזה ומזייפת אותו ככה שזו פשוט התעללות.

מעיןבר

New member
../images/Emo26.gifלא לשכוח../images/Emo70.gif../images/Emo36.gif

אם ידוע לכן שם המחבר והמלחין - יש לציין, חשוב לתת קרדיט

מעיןבר

New member
בדקנו עם הנהלת הפורומים ../images/Emo13.gif

נאמר שלא נראה בעייתי כי השירים נחשבים לנכסי תרבות עממיים. אני מקווה גם שהיות שזה לא למטרות רווח אלא שעשוע תמים עובד לטובתינו
יש פה עו"ד שרוצה להתייחס

חושחושה

New member
סביבון

סביבון סוב סוב חנוכה הוא חג טוב חנוכה הוא חג טוב סביבון סוב סוב סוב סוב נא סוב כה וכה נס גדול היה פה סוב נא סוב כה וכה נס גדול היה פה!

../images/Emo79.gifנר לי../images/Emo79.gif

נֵר לִי, נֵר לִי, נֵר לִי דַּקִּיק. בַּחֲנֻכָּה נֵרִי אַדְלִיק. בַּחֲנֻכָּה נֵרִי יָאִיר, בַּחֲנֻכָּה שִׁירִים אָשִׁיר. מילים: לוין קיפניס לחן: דניאל סמבורסקי ביצוע: עממי

הדר לצ

New member
../images/Emo138.gif ימי החנוכה ../images/Emo16.gif

ימי החנוכה חנוכת מקדשנו בגיל ובשמחה ממלאים את ליבנו לילה ויום סביבוננו יסוב סופגניות נאכל בם לרוב. האירו הדליקו נרות חנוכה רבים על הניסים ועל הנפלאות אשר חוללו המכבים. נצחון המכבים – נספר נזמרה על היוונים ידם כי גברה ירושלים שבה לתחיה עם ישראל עשה תושיה האירו…

הדר לצ

New member
כד קטן - בית שני

כל העם אז התכנס והכריז אך זהו נס אלולא כד זה נשאר מקדשנו לא הואר.

הדר לצ

New member
../images/Emo6.gif בשמחה

גם הזכרון שלי הלך לבלי שוב, אבל בשירים אני עדיין חזקה (לפחות זה...
)

הגרי3

New member
אנו נושאים לפידים

למרות שהוא מזוהה עם טקס הדלקת המשואות ביום העצמאות הוא בעצם שיר חנוכה. מילים: אהרון זאב לחן: מרדכי זעירא אנו נושאים לפידים בלילות אפלים. זורחים השבילים מתחת רגלינו ומי אשר לב לו הצמא לאור- ישא את עיניו ולבו אלינו לאור ויבוא! נס לא קרה לנו- פך שמן לא מצאנו. לעמק הלכנו ההרה עלינו מעינות האורות הגנוזים גילינו. נס לא קרה לנו- פך שמן לא מצאנו. בסלע חצבנו עד דם- ויהי אור!

../images/Emo137.gifמי ימלל

מִי יְמַלֵּל גְּבוּרוֹת יִשְׂרָאֵל, אוֹתָן מִי יִמְנֶה? הֵן בְּכָל דּוֹר יָקוּם הַגִּבּוֹר גּוֹאֵל הָעָם. שְׁמַע! בַּיָּמִים הָהֵם בַּזְּמַן הַזֶּה מַכַּבִּי מוֹשִׁיעַ וּפוֹדֶה וּבְיָמֵינוּ כֹּל עַם יִשְׂרָאֵל יִתְאַחֵד, יָקוּם וְיִגָּאֵל. ולמה? כי השיר הזה מזכיר את הטיול צופים בחנוכה למדבר יהודה - ושם באופן כמעט קבוע היינו נתקעים באוטובוס בגלל שיטפון לאיזה כמה שעות, וזה היה שיר שהיינו שרים שעות.

yaelia

New member
אני קול אל"ף! אני קול אל"ף! ../images/Emo6.gif

כנראה שהיינו נתקעות באותם שיטפונות ובאותם טיולים, רק בתנועת נוער שונה.

למעלה