פרוייקט שירי חנוכה

nonaa

New member
../images/Emo138.gif שבחי מעוז (כנראה נעמי שמר)

מעוז צור ישועתי לך נאה לשבח הרחק הרחק ליד ביתי הפרדסים נתנו ריח אבוא במנהרות ובמצדות ובמערות ובנקרות צורים ובמחילות עפר אי שם בלב הלילה דרוך וחרישי צופה בי מבקש נפשי מעוז צור ישועתי מבצר עיקש וקישח עצי שקד לי ביתי עומדים בלובן פורח אבוא במנהרות ובמצדות ובמערות ובנקרות צורים ובמחילות עפר אי שם בלב הלילה דרוך וחרישי מביט בי מבקש נפשי מעוז צור ישועתי בקרב אין קץ ינצח אלי אילת אחותי חיוך עייף תשלח אבוא במנהרות ובמצדות ובמערות ובנקרות צורים ובמחילות עפר אי שם בלב הלילה דרוך וחרישי אורב בי מבקש נפשי אבוי לו מעוקצי ואבוי לו מדבשי אבוי למבקש נפשי

nonaa

New member
הערה:אני לא בטוחה שזה שיר חנוכה,אבל

תמיד היו שרים את זה בבית ספר בחנוכה ... (אולי בגלל "מעוז צור"...)

daldan

New member
אז זהו שזה שיר שנכתב על המעוזים

בסיני. והקשר בינו לבין חנוכה הוא רק בששת המילים הראשונות של השיר (מעוז צור ישועתי לך נאה לשבח). אבל זה שיר יפה

yaelia

New member
../images/Emo138.gif../images/Emo16.gifבאנו חושך לגרש

באנו חושך לגרש, בידינו אור ואש. כל אחד הוא אור קטן, וכולנו אור איתן. סורה חושך, הלאה שחור, סורה מפני האור.

yaelia

New member
ומי זוכרת את

מעשה חנוכה של אלתרמן? (לא זוכרת את השם המקורי כמובן) איך כל החפצים במטבח החליטו להמחיז את סיפור המכבים והיוונים.

הגרי3

New member
זה היה בחנוכה הילדים שכבו לישון....

אתמול קניתי את הספר הזה (בתור ילדה דקלמתי אותו בע"פ) למרות שהוא לחלוטין לא לגילה של שירה. גם הציורים, בהשראת יוסל ברגנר, קצת מאכזבים.

תומרלי

New member
הרגע חזרתי מחנות צעצועים

שם רכשתי דיסק עם שירי חנוכה, ט"ו בשבט ופורים במחיר של 10 שקלים בביצוע עוזי חיטמן (ז"ל) וחני נחמיאס. דיסק מקסים ומומלץ. מקוה שזה מעניין מישהי...

עינבלית

New member
חנוכיה לי יש../images/Emo42.gif

ביצוע: עממי מילים: שרה גלוזמן לחן: ניסן כהן מלמד חנוכיה לי יש, צוחקת בה האש ושחה לי בלאט - על כד קטון אחד. חנוכיה שלי אורך נא העלי! קרה אזי הנס לעם אשר העז ללחום אלי הדרור - עמי הוא הגיבור. חנוכיה שלי אורך נא העלי! עמד בצד הפך הפך עם שמן זך הדליקו בו האור לשיר ולמיזמור. חנוכיה שלי אורך נא העלי! ובהיכל דלקה חנוכיה זכה סיפרה בלאט לכל כיצד פורק העול. חנוכיה שלי אורך נא העלי!

עינבלית

New member
נ.ב. אני מרכזת הכל בקובץ word

אז אוכל לשים אותו כאן אם תרצו. זה אחלה רעיון, הפרויקט הזה, כי אני כבר שבוע שרה את אותו שיר...

חיים נחמן ביאליק

ויש לי עוד כי רוני הכין חוברת חנוכה במסגרת העבודה אבי הדליק נרות לי ושמש לו אבוקה. יודעים אתם לכבוד מה? לכבוד החנוכה. מורי נתן סביבון לי בן - עופרת יצוקה. יודעים אתם לכבוד מה? לכבוד החנוכה! אימי נתנה לביבה לי, לביבה חמה, מתוקה. יודעים אתם לכבוד מה? לכבוד החנוכה. דודי נתן תשורה לי, פרוטה אחת שחוקה. יודעים אתם לכבוד מה? לכבוד החנוכה.

sugerbabe1

New member
../images/Emo137.gifימי החנוכה

ימי החנוכה חנוכה שמחתנו בגיל ובשימחה ממלאים את ליבנו לילה ויום סביבוננו יסוב סופגניות נאכל גם לרב וכו' וכו לא זוכרת.. ויש גם אימי אפתה לביבה לי לביבה חמה ומתוקהX2 יודעים אתם לכבוד מה יודעים אתם לכבוד מה לכבוד החנוכה

sugerbabe1

New member
../images/Emo32.gifשירי חנוכה...אבל עדיין קשור

לשירי ילדים... הבשוע קיבלתי מהורי ספר שירים שלי שהייתי קטנה (כן כן עוד נשמר , כמו חדש 31 שנה) ויש שם מלא מלא שירים שאבדו עם השנים.. קצת עצוב שהילדים של היום בעצם מזמזמים את סבא טוביה והמון המון שירים נעלמו לנו כמו למשל:
מדוע הילד צחק בחלום/מילים: לאה גולדברג לחן: שלום חנוך
שתי בנות מילים:ח.נ ביאליק לחן: נחום נדרי
זאת גברת שפנפנת מילים : מירים ילן -שטקליס לחן: יצחק אדל
שיר ערש לצבעים מילים ולחן: נעמי שמר ועוד רבים וטובים אחרים....

מעיןבר

New member
לא רוצה קישורים לאתרים.

רוצה שאנחנו לבד ננסה להיזכר בשירים וכתוב כאן... ברור שיש עוד אתרים (ואני מבינה אם מחפשים ברשת כדי להיעזר בכתיבה נכונה של המילים) - אבל כל הכיף זה שנעשה בעצמינו.

mummy

New member
וואו, איזה תרבותיות אתן! כולכן!

קודם כל, כל הכבוד לך מעין על היוזמה המקורית (איך הצלחת לדלג על הסקר מה עדיף סופגניה עם ריבת חלב על לאטקס עם זעפרן). מכיוון שאני ממש גרועה בשירים מכל הסוגים, אני אשב לי פה בצד ואצפה בכן בנחת. יש לי עוד איזה שנה עד שאיתמר ילך לגן ואז לא תהיה לי ברירה אלא לזמר את כל השירים, לא?

swann

New member
יש דקלום של חנוכה

שמתחיל ככה: שקט שקט שקט שקט החנוכיה דולקת ובחדר בלי שאון מסתובב לו סביבון מסתובב, מסתובב <וכאן אני נתקעת... מישהי מכירה? ואין לי מושג מי כתב>.

למעלה