lacrimosa girl
New member
../images/Emo14.gif השיר השבועי- ספיישל! ../images/Emo14.gif
הערות העורכת: בגלל שהפינה די משעממת בזמן האחרון ואנשים נוטים לא לענות עליה, החלטתי להשקיע קצת ולעשות ספיישל שימשך על שתי פינות, ויסקור שיר נהדר אחד בשתי גרסאות, ישווה וייתן לכם להביע דעה. אז אם עוד לא נחשתם, הקורבן שלנו הוא:
astral romance
הספיישל ילך ככה: אני אתן השוואה ג'נרלית של שני השירים, אח"כ סקירה מפורטת יותר של גרסת 97, השאלות הרגילות + שאלות ספיישל, ובפינה שבוע הבא סקירה מפורטת של גרסת 01 וסיכום-שכזה ושאלות ספיישל. קישור לליריקה: 1997 http://www.darklyrics.com/lyrics/nightwish/angelsfallfirst.html#4 2001 http://www.darklyrics.com/lyrics/nightwish/overthehillsandfaraway.html#4 השוואה כללית. אסטרל רומנס- זה שיר על אהבה בלתי אפשרית. למה? בואו לא ניכנס לזה- יש אינספור פרושים אפשריים, השיר כ"כ עמוס במטאפורות ודימויים וכו' ככה שאין שום דרך לדעת בוודאות. בגרסת 1997, אם נלך על הפרטים הטכניים, האיכות הקלטה הרבה יותר גרועה, הקול של טאריה לא משהו- קשה לה לשיר [לעומת גרסת 2001, שנשמע כאילו הרבה יותר קל לה להגיע לטונים האלו, מה שנותן אינדיקציה להבין כמה הקול שלה השתפר] וגם, כמובן, הקול של תומאס הוחלף בטוני קאקו- וזה עשה רק טוב לשיר. ואם נסתכל על הליריקה, ב97 היתה אווירה של המשכיות. כלומר- Come to me Make me believe to you and your love again Above the universe Beneath the Great Eye I shall desire you forevermore אין כאן אווירה כמו ב01- "Come to me Deliver me from you And from all the days of the Earth" No last words to say Only memories remain A farewell then, my path goes forever on פרידה. אני הולכת עכשיו- בואי תשחררי אותי ממך. ב97 זה תגרמי לי להאמין בך, אני צריכה להמשיך לפתות אותך לנצח- זה לא סופי. אם נשווה בין "המילים של הבן" [
], ב97 יש תחושה שהבנאדם כבר עשה משהו- הוא הציע לה נישואים, וב01 זה בעיקר דיבורים- הוא מתגעגע אליה, הוא אוהב אותה ורוצה אותה- אבל הוא עשה משהו? הוא מבקש ממנה שתבוא אליו ותשחרר אותו, אבל עושה רושם שהבנאדם לא מוכן להזיז תתחת. וב97- זה נשמע כאילו הוא התעייף ממנה, נמאס לו להיות הצד האחד במערכת היחסים הזאת. סוג של תהליך בין השירים. סקירה מפורטת- גרסת 1997. האישה- היא הולכת בלילה, בעצם אפשר לומר שזאת מטאפורה לעיוורון, הכוכבים הם המדריך שלה- אני אישית מקבלת את זה כאילו המתים הם המדריך שלה [מישהו אמר מלך האריות?
] וזה גם מסביר למה הם "מפשיטים" אותה ורואים את הרגשות שלה לגבי האדמה- אישית אני חושבת שהכוונה לאהבה שלה. היא פונה למישהו- לאהובה? הוא מת? ומבקשת שישלח לה סלווה [?] שירפא את הצלקות שלה [לא רק צלקות חיצוניות...] וייתן לעירום הזה, למצב המביש ובראשיתי הזה משמעות כלשהי. העולם הגדול השפיע עליה, ועכשיו היא צריכה לעזוב את העולם הפרטי שלה- עם כל התקוות שעוד היו לה. משאלת הלילה שהיא שלחה לו לפני מאות, נשמעה ע"י אלו ששכנו ביאוש- אולי גיהינום? היא מאבדת את התקווה להתאחד עם אהובה. [זה הולך ומדרדר, הצילו! ._.] המרחק של מיטת כלולותיהם מחכה לה שתמות- אהובה מת והיא תוכל להתאחד איתו רק כשגם היא תמות. אבק הגלקסיות- אני חושבת שהכוונה לשרידים של המתים...הם לקחו אותה והובילו אותה לארץ אהובה. רגע, זה אומר שהם הרגו אותה? [
] והבן- הוא מת, הגליוטינה של המוות לקחה אותו, הוא מקבל מכתב מהמעמקים- אם הוא למעלה, בעולם-שאחרי-המוות, אז, הוא כנראה קיבל מכתב מאוהבתו שעל האדמה- הנייטוויש שהיא שלחה לו? הוא עדיין אוהב אותה וחולם עליה. כמה שזה מכאיב לו, הוא רוצה שהיא תהיה אשתו- אולי הכוונה שהוא רוצה שהיא תמות גם? [אני חושבת שהמוות בשיר הזה זאת מטאפורה לייאוש, לדכאון, לא מוות במשמעות הפשוטה שלו.] ועכשיו הוא מדבר על השמש- מסמל תקווה? הוא יוכל "לחזור לחיים" ע"י האהובה שלו? הוא בכה על כל ההבטחות שהיא הפרה- [או על 50 השנה XDDD] ואז הוא מבקש ממנה, בואי אלי, תני לי להאמין בך ובאהבתך שוב. והאישה- היא עושה את זה בשבילו, מעל היקום- עוד פעם, אזכור לעולם שאחרי המוות, מתחת לעין הגדולה- ובפעם הראשונה, אזכור לכוח עליון כלשהו, היא תמשיך לפתות אותו לנצח...היא מוכנה לעשות את זה בשבילו. הם מתאחדים, בסופו של דבר. איך בדיוק? זה אפשר לפרש בהרבה צורות...תלוי איך אתה מפרש את המטאפורות. לדעתי, היא באה ו"חילצה" אותו מהייאוש שלו. -עד כאן חפירה- שאלות:
1. מה אתם הכי אוהבים בשיר?
2. מה מהליריקה הכי נוגע בכם?
3.מה המשמעות של השיר עבורכם?
4. מה דעתכם על הקול של טאריה בשיר?
5. מה דעתכם על שאר חברי הלהקה בשיר?
6. למי הייתם מקדישים את השיר?
7. אם היה לשיר קליפ, איך הייתם רוצים שהוא יראה?
8. תנו ציון לשיר.
9. מה הייתם משנים בשיר?
10. איזה שיר אתם רוצים שיהיה בשבוע הבא? שאלות ספיישל!
1. איזה סולו אתם מעדיפים?
2. הקול של טאריה- השתנה לטובה או לרעה?
3. תומאס- השתנה?
4. טוני קאקו- קשור?
5. ליריקה- איזו אתם מעדיפים? [אם כי זה לפני החפירה על גרסת 2001, אז אתם לא חייבים לענות.]
6. פתיחה- שיעור בגיטרה של אמפו ב97 או האלתורים של אמפו ב2001?
7. ב"come to me", קלידים או גיטרה? [2001 או 97?]
8. ירושלים או תל אביב?
שבוע טוב לכולם! ומקווה שנהנתם. תעריכו- אני מבריזה מנ"ך בשביל זה ויש לידי מלא פקצות קטנות שרואות את התמונות שלהן מהטיו"ש. ^^
הערות העורכת: בגלל שהפינה די משעממת בזמן האחרון ואנשים נוטים לא לענות עליה, החלטתי להשקיע קצת ולעשות ספיישל שימשך על שתי פינות, ויסקור שיר נהדר אחד בשתי גרסאות, ישווה וייתן לכם להביע דעה. אז אם עוד לא נחשתם, הקורבן שלנו הוא: