השיר השבועי- ספיישל!

lacrimosa girl

New member
../images/Emo14.gif../images/Emo29.gif השיר השבועי- ספיישל!../images/Emo14.gif../images/Emo29.gif

הערות העורכת: היום, אחרי דממת אלחוט מצד הפינה הכמעט הכי סדירה והבערך הכי חופרת בפורום, החפירות שבו! ראו הוזהרתם.
אז היום, הבאנו לכם ספיישל סופר מגניב שבו כמה מהבנות הכי חפרניות בפורום ינתחו כולן שיר אחד ומקסים, הלא הוא
ever dream
קישור לליריקה: http://www.seeklyrics.com/lyrics/Nightwish/Ever-Dream.html
והיום, בנוסף ל-3 הניתוחים שהולכים להשתרשר לכאן [שלי, ושל שתי הענבריות :)
], כ-ו-ל-כ-ם מוזמנים לשרשר את דעתכם/ן החופרת על השיר הנ"ל. יהיה כיף! ולשאלות:
1. מה אתם הכי אוהבים בשיר?
2. מה מהליריקה הכי נוגע בכם?
3.מה המשמעות של השיר עבורכם?
4. מה דעתכם על הקול של טאריה בשיר?
5. מה דעתכם על שאר חברי הלהקה בשיר?
6. למי הייתם מקדישים את השיר?
7. אם היה לשיר קליפ, איך הייתם רוצים שהוא יראה?
8. תנו ציון לשיר.
9. מה הייתם משנים בשיר?
10. איזה שיר אתם רוצים שיהיה בשבוע הבא? תהנו ותחפרו היטב! אוהבת. שבוע מקסים לכולנו.

lacrimosa girl

New member
הו וגם- הבהרה:

אומנם ED כבר היה שיר שבועי, אבל א. מגיע לו שוב, ב. ממילא היה נפתח מתישהו שרשור ניותחים מטרופל שלו, אז למה לא לנצל את הבמה? ~עלומה מניפולטורית~ ~ומשבשת את השפה העברית~ ~
~

blacknwhite

New member
אוקי, זה יהיה חופר, אנשים. ראו הוזהרתם.../images/Emo11.gif

החלק שלי בניתוח המשולש לשיר היפהפה Ever Dream
אז, כמובן, קישור לליריקה: http://www.nightwish.com/en/band/lyrics?id=42 השיר Ever Dream נפתח בפזמון שמלא בשאלות של תואומס לאהובתו: "האם אי פעם הרגשת הרחק ממני?" (away); רק פעם אחת, זה כל מה שהוא היה צריך. הוא אומר שהוא מוכרח למצוא אותה יום אחד- זה שזור בתוכו, החלום הזה, זה חלק ממנו. והוא שואל שוב: "האם אי פעם הרגשת הרחק בלעדי?" האם אי פעם הרגשת הרחק, כאילו זה לא נכון שאני לא שם איתך? "אהבתי, היא נמצאת כה עמוק"- שזורה בתוכו, עמוק בליבו. "האם אי פעם חלמת עלי?"- וכאן, שימו לב, אנחנו חוזרים לשורה הראשונה בשיר. “Away”, אצל תואומס, זה חלום. " Every dream is a journey away"- מהשיר Away. כל חלום הוא מסע הרחק. תואומס שואל את אהובתו, כמעט בייאוש- האם את חולמת עלי? כמו שאני חולם עליך? פעם אחת, זה כל מה שהוא צריך. מקסים, לא?
ואז מתחיל הבית הראשון... "האם תעשי את זה איתי? תרפאי את הצלקות, ותשני את הכוכבים?" שורות כ"כ יפות. הוא שואל אותה אם היא מסוגלת לעשות את זה כשהוא לצידה, עוזר לה. כי ביחד אפשר גם לרפא צלקות ולשנות כוכבים
"האם תעשי את זה בשבילי, תשחררי את גן העדן שבפנים?"- פה, שימו לב, יש שינוי מהותי בשאלה. הפעם הוא לא יהיה לצידה, יתמוך בה. הוא מבקש ממנה לעשות משהו למענו- לשחרר את גן העדן שבפנים. הוא מבקש ממנה לעזור לו להשתחרר מהמחסומים שהוא צבר במשך השנים, בעולם הקשה והאכזר שבו אנחנו חיים. או, לחלופין, הכוונה היא שהיא תיתן לעצמה לשחרר את גן העדן שבתוכה- תיתן לעצמה לחלום... עליו? "Like the advent of May I’ll be there when you say Time to never hold our love"- מהשיר Ghost Love Score. כמו שעלומה הסבירה כ"כ יפה בניתוח שלה לGLS |מושפעת| הוא אומר פה לאהובתו שכמו מאי- הפריחה הפתאומית אחרי החורף- הוא יהיה שם בשבילה ברגע שהיא תגיד. זה הזמן לא "להחזיק" את האהבה שלנו בלב- אלא לחיות אותה. לא לחלום את האהבה- לא עוד!- אלא לחיות אותה, להרגיש אותה קיימת באמת. "אני אקח אותך הרחק"- הרחק- גם פיזית, אולי. הוא ייקח אותה, לאן שצריך. "האביר על הסוס הלבן", אם אתם נורא רוצים. הוא מוכן לעשות כל מה שהיא תרצה, כל מה שאפשר- ואי אפשר. "הרחק"- אולי, שוב, הוא ייקח אותה אל החלום. “Sleepwalk with me”- מה עוד אפשר לומר? הוא פונה אליה בתור ניצולה של יום בודד- היא בודדה, לפחות כך זה נראה לו. אבל הוא ייקח אותה הרחק, הוא יציל אותה מבדידותה. "חיק ללחי בוכייה"- הוא יחבק אותה וינגב לה את הדמעות. מה כבר יש להגיד על זה? זה שיר כ"כ יפה
עוד מקום שבו תואומס מתייחס לרצון שלו להיות האביר כל הסוס הלבן הוא בFantasmic, חלק 3: “A dragon slayer, the Awakener”- טובח בדרקונים, האביר שמציל את הנסיכה שלו מאימת המפלצת הנוראה. ה"מעיר"- את היפהפייה הנרדמת מחלק 2 של אותו השיר בנשיקה. האביר שגואל אותה משנת הנצח שלה- הבדידות, והמוות. הבית נגמר בזה שתואומס אומר שהשיר שלו יכול רק להשאיל מיופייה של אהובתו- כי היופי שלה אמנם מתבטא בשיר, ו"נכנס" לשיר, אבל כמובן נשאר אצלה. כאן, במקום הצלבות לשירים אחרים של נייטוויש, הרשו לי לקשר אתכם לשייקספיר בכבודו ובעצמו- חלק לא קטן מהסונטות של שייקספיר מדברות על כך שהוא (שייקספיר) מנסה "לשמר" את יופיו של בחור צעיר- שאליו הוא כותב- ע"י כתיבה עליו. שייקספיר אומר שאם הוא יכתוב ויתאר את יופיו יוצא הדופן של אותו בחור, היופי שלו יישאר איכשהו, ולא יעבור עם הזמן, כמו מה שקורה בד"כ עם יופי. ולדוגמא: סונטה XIX (19) (רפרפתי על הסונטות של שייקספיר ומצאתי את זאת ראשונה. אבל היא מעבירה לא רע בכלל את הרעיון) "Yet, do thy worst, old Time: despite thy wrong, My love shall in my verse ever live young." במשך הסונטה שייקספיר מנסה "לשכנע את הזמן" שלא יזקן את הבחור הצעיר שעליו הוא כותב. בשתי השורות האחרונות של הסונטה, שמצוטטות כאן, שייקספיר כותב שלמרות "טעותו" של הזמן, בכתיבה שלו (verse) אהובו ימשיך לחיות צעיר לנצח. מצד שני, כמובן, קחו את זה בעירבון מוגבל, כי הכתיבה בלבד לא בטוח תשמר את היופי- אנשים עלולים לא להאמין לכותב. מתוך סונטה 17- “If I could write the beauty of your eyes And in fresh numbers number all your graces, The age to come would say ‘This poet lies; Such heavenly touches ne’er touched earthly faces.’ “ (ועכשיו תנסו לזהות איזה שיר עוד הושפע (רבות) מהסונטה הזאת
) לכן היופי יהיה רק "מושאל". כי זה בשום פנים ואופן לא תחליף ליופי של אהובתו.

blacknwhite

New member
כשאמרתי חופר, התכוונתי לזה../images/Emo3.gif המשך!

בהמשך השיר, תואומס פונה אל אהובתו שוב בבקשה- "צאי, צאי החוצה, איפה שלא תהיי. כה אבודה בים שלך". הוא כמעט מתחנן בפניה לצאת אליו, לשחרר את עצמה (ואת גן העדן שבפנים
), אבל בינתיים היא אבודה בים- בעצב שלה? או במוות שלה? (עלומה בטח תאהב את זה
) היא בעצם מתחבאת מפניו. לא פיזית, כמובן, אבל הים- בהיותו עמוק שקט ומוחלט (
)- הוא המחבוא המטפורי המושלם. אבל היא טבעה כ"כ עמוק במחבוא הרגשי הזה, שהיא לא יכולה לצאת יותר. או שהיא פשוט מתה. לבחירתכם. בנוסף, שימו לב! כמו שעלומה ציינה בניתוח (המעולה!) שלה לGhost Love Score, "תואומס אוהב להסתכל על הים- הוא רואה את אהובתו בים השקט" ועלומה- מגיע לך קרדיט מלא. וכאן, בקטע המעבר הזה, הוא פונה אהובתו בצורה הכי פשוטה שאפשר, בלי מטפורות ובלי סיבוכים- "היכנעי למגע שלי, לטעם שלי, לתשוקה שלי"- תוותרי. תשחררי את גן העדן שבפנים, תני לעצמך להיות שלי. או תני לי להיות שלך. זה מה שהוא אומר לה. “Just give in to it, never think again I feel for you” מה יש לומר? תיכנעי לזה, אל תחשבי שוב- אני אוהב אותך. זה הכל. בשיר הזה, בניגוד לכמה שירים אחרים (Astral Romance בגרסא של 1997, למשל), תואומס "לוקח את העניינים לידיים"- הוא כבר לא מבקש ממנה שתקום ותעשה משהו, הוא קם ועושה בעצמו. הוא מחליט לנסות, להשתדל לעשות את הדבר ש"יגאל" גם אותה וגם אותו. לכן זהו שיר אופטימי, בצורה מסוימת- תואומס לא מאבד תקווה, לא מחכה למושיע שאולי לא יגיע. הוא מקווה- והוא גם מנסה. עד כמה שרק אפשר. עכשיו... אני יודעת שיש ויכוח מסוים האם השיר הזה הוא אופטימי או פסימי, עצוב או שמח. אופטימי- הוא בטוח. בניגוד לחלק מכובד מהשירים של נייטוויש, תואומס לא אומר פה בכלל שאין תקווה, שאין סיכוי יותר. להפך- הוא מנסה וממשיך לנסות. הוא מאמין ומקווה שזה בסוף יצליח. שבסוף הוא ואהובתו יהיו מאושרים. מצד שני, השיר הזה הוא מאוד, מאוד עצוב. השורות האחרונות של השיר הן אלה: " Your beauty cascaded on me In this white night fantasy" המילה Cascade במילון משמעותה "לזרום כמו מפל", או משהו כזה. היא מופיעה בשיר אחר של נייטוויש, Two For Tragedy: "Cascading with my tears" המילה גם מופיעה בשיר של אפיקה, Trois Vierges: " Not even a cascade of tears will save you" לא, אלה לא הצלבות כמו בד"כ. אני רק רוצה שתראו שבמקומות האחרים שהמילה מופיעה, היא מופיעה בהקשר של בכי, של דמעות. הרגע הזה, בפנטזייה של לילה לבן (בינות למפלים סגולים? אולי הרגע שמונצח על העטיפה של Century Child?), שבו הוא ראה את יופייה של אהובתו, היה רגע מאושר מצד אחד- אך מצד שני, כואב מאוד, ועצוב מאוד. הרי יופי הוא דבר כואב. וכל השיר הזה הוא כל כך עצוב. "All this beauty is killing me" – Beauty of the Beast "Something so beautiful it hurts"- Ocean Soul אז אני מניחה שהסברתי את המשמעות של השורות האלה. שורות מדהימות. השיר הזה, בעיניי, הוא אופטימי. תואומס עדיין מנסה, עדיין מקווה להשיג את החלום שלו- האהבה הזאת. מצד שני, השיר הוא עצוב. עצוב ואופטימי, כך אני רואה את השיר. (ולא, זה לא סותר בכלל)

blacknwhite

New member
כן, כן, עוד המשך../images/Emo6.gif (אבל אחרון!)

ועכשיו... לחלק אולי הכי מקסים בשיר הזה- הערת המחבר
"All I ever craved were the two dreams I shared with you. One I now have, will the other one ever dream remain. For yours I truly wish to be." אני לא הולכת לתרגם. תרגום רק יהרוס. הוא מתייחס פה לשני חלומות- שני חלומות ספציפיים בלבד- שהם כל מה שהוא אי פעם השתוקק לו. אחד מהם, אני מניחה, הוא האהבה שלהם עצמה, האחד שהוא עדיין לא השיג. השני? אין לדעת. אבל אפשר להתנחם בכך שהוא לפחות הגשים את אחד משני חלומותיו הגדולים. מגיע לו
והשורה האחרונה פה... אחת מהשורות הכי יפות שיש, בעיניי. הוא לא אומר שהוא רוצה שהיא תהיה שלו. הוא אומר שהוא רוצה להיות שלה. יש פה חוסר אנוכיות כמעט מוחלט. הוא לא רוצה שהיא תעשה אותו מאושר, הוא לא רוצה שהיא תהיה בשבילו- הוא רוצה להיות בשבילה. הוא מייחל לגרום לה אושר, או כל דבר אחר שהיא רק תרצה. הוא מייחל להיות שלה. וזה הסיכום לכל השיר בעצם. אני רק רוצה להעיר- כנראה שהיו לתואומס יחסים מעט בעייתיים עם השורות האלה, כי הן פשוט נעלמו באיזשהו שלב. הן מופיעות בחוברת המילים של Century Child- אבל כבר לא בחוברת של Highest Hopes! וגם לא באתר הרשמי! (ויש לי את שתי החוברות ביד, אני יודעת על מה אני מדברת
) [ועוד הערה... בכל דיסק שהשיר הזה נמצא בו, הוא מס' 4 ברשימת השירים! בCentury Child, בHighest Hopes, באוסף שנקרא Bestwishes, ואפילו בEnd of an Era, אם מחשיבים את האינטרו
זה לא יכול להיות צירוף מקרים, זה סיוט מבחינה סטטיסטית
אבל זה סתם הערה לא קשורה...] ועכשיו אני אפסיק לברבר, אני רק רוצה להביא שיר אחד קטן אחרון
שיר שתרגמה לאה גולדברג, ונכתב ע"י אלמוני. יְפַת שְׂעָרוֹת... יְפַת שְׂעָרוֹת וְרַכָּה-בְּשָׁנִים וּפָנַיִךְ פְּנֵי שַׁחַר, מִנְּשִׁיקוֹת-פִּיךְ לִי נָשַׁקְתְּ בַּחֲלוֹמִי הַמָּתוֹק. אִם בְּהָקִיץ לֹא אֶרְאֵךְ, אִם לֹא אַכִּירֵךְ עוֹד, הוֹ, חֲלוֹמִי, קְשֹׁר-נָא לָעַד אֶת עֵינַי. כל מילה נוספת מיותרת
אני מקווה שאהבתם את הניתוח
(אני דווקא לא כ"כ אוהבת אותו משום מה, אבל אולי זה רק אני
|מתוסבכת|) שבוע מקסים לכולם!

lacrimosa girl

New member
כן, בקשר להערת המחבר...

חיפשתי בכוונה אתר ליריקה שיהיו בו את המילים הלאו, כי הן ממש חשובות לדעתי. הן מאוד מאוד אישיות, וזה למה הורידו אותן, לדעתי...זאת שאלה לנייטמייל, איך פספסנו?
ואהבתי את השיר של לאה ^^ את יודעת כמה כוחות נפש היו דורשים לי כדי לא להתחיל לחפור על ביאליק במקום על ED??

The Cat Woman

New member
גם אני פירשתי בערך כך את המפל../images/Emo8.gif

אבל בלי לתת קונוטציה לבכי- כשמפל חובט בבריכה שתחתיו, הוא חובט בעצמה- עצמה שעלולה להכאיב. כך גם היופי שלה, היא כל-כך יפה שזה מכאיב... (קלישאה מאוסה מעולם השירים המזרחיים, לא?
)

blacknwhite

New member
למה מעולם השירים המזרחיים? תומסא אמר את זה

בעצמו
(ראי ציטוטים....)

lacrimosa girl

New member
ממש משעשע אותי שכמה שאנו מושפעות מאותם דברים

הפרשנויות שלנו כמעט שונות לחלוטין
:) תרא, אפילו עשינו אותה הקבלה לשייקספיר והוצאנו אותה שונה כמעט לגמרי בסיכום הסופי.
ותודה על הקרדיטים
[אהבתי ממש את הניתוח. ואני ממש אוהבת את זה שאת לא מתמקדת רק בשיר אלא גם מצרפת המון מידע מעניין שמוסיף המון ^^
]

blacknwhite

New member
ועכשיו לענות על השאלות../images/Emo3.gif

1. מה אתם הכי אוהבים בשיר? הו, את כולו!
ההתחלה היא מדהימה לחלוטין (תחומאס על הפסנתר וטאריה שרה בשקט כזה... מדהים!) והפזמון האחרון אחרון, והערת המחבר
2. מה מהליריקה הכי נוגע בכם? הערת המחבר! ו... השורות האחרונות בליריקה בלי הערת המחבר
ו... נו, כל השיר 3.מה המשמעות של השיר עבורכם? חיחי, לא חפרתי מספיק?
4. מה דעתכם על הקול של טאריה בשיר? מדהים!!! 5. מה דעתכם על שאר חברי הלהקה בשיר? מדהימים!!! 6. למי הייתם מקדישים את השיר? אווווו לא יודעת, הוא לא הגיע עדיין
7. אם היה לשיר קליפ, איך הייתם רוצים שהוא יראה? שלא יהיה
רק יהרוס 8. תנו ציון לשיר. 99. (מתוך 10
) 9. מה הייתם משנים בשיר? כלום! 10. איזה שיר אתם רוצים שיהיה בשבוע הבא? חחחח תני לאנשים זמן לנשום... הם יצטרכו עד שבוע הבא לסיים לקרוא את כל הניתוחים האלה XD

lacrimosa girl

New member
../images/Emo14.gif../images/Emo29.gif החפירה שלי. ../images/Emo98.gif

האם אי פעם הרגשת הרחק איתי? רק פעם אחת, זה כל שאני צריך. ממוקד בלמצוא אותך יום אחד... האם אי פעם הרגשת הרחק בלעדי? אהובתי/אהבתי, זה מונח כה עמוק... האם אי פעם חלמת עלי? השיר המקסים הזה נפתח בשירה עדינה של טאריה וליווי עדין ומתוק של תומאס, [שאומר המון, הרחבה בהמשך...] תחינה של תומאס לאהובתו- האם אי פעם הרגשת הרחק, away, איתי? הפרשנות של תומאס לaway היא "הגעה למקום מרוחק, מושלם". אפשר לומר בפשטות- חלום. מה שהוא בעצם שואל אותה זה האם הוא ריגש אותה? עשה לה טוב? [לשם שינוי- אני ארשה לכם לקחת את זה למשמעות כחולה. סוטים.
] רק פעם אחת, זה כל שאני צריך...האהובה שלו, כנראה, כבר כ"כ קפואה ומרוחקת, והוא מרגיש צורך עצוב למילה אחת חמה ממנה. הוא ממוקד בלמצוא -אותה-, מתחת לכל השכבות בהן עטפה את עצמה. [היא heaven queen מDTTW. כשנסייחם סוףסוף את התאוריה זה יהיה מובן כמו שצריך, אני אסביר טיפונת עכשיו- מלכת גן העדן הכוונה [יש הרבה פירושים
] בפשטות היא מישהי א. יפה, ב. מרוחקת, ג. מתה. מוות ע"פ תומאס מתקשר לייאוש. גן עדן מתקשר לשלמות. שלמות מתקשרת למוות= מתקשרים ביחד למשהו מרוחק וערפילי, מנותק מהמציאות וצריך למות כדי להגיע אליו. כך שא. הוא רואה באהובתו שלמות- משמע היא מתה, או מדוכאת: שתי האפשרויות נכונות, לדעתי. ב. הוא רוצה להתאחד איתה, עם השלמות- וזה אפשרי רק במוות. אני בטוחה שענבר הקטנה תסביר את זה באופן מושלם בניתוח שלה של פוראוור יורס. ^^] נמשיך: ותומאס, באי האנוכיות המקסימה שלו [שתתבטא גם בהמשך], שואל אותה האם היא בעצם תרגיש יותר נוח בלעדיו... האהבה שלו אליה מונחת כה עמוק, כל מה שהוא רוצה זה שהיא תהיה מאושרת. זה לא מקסים? [: עוד פרשנות זה שהיא, אהובתו, מונחת עמוק אצלו. כלומר- היא נגעה בו כ"כ והוא יעשה הכל בשבילה. ואז תומאס, כמעט בבכי- האם אי פעם חלמת עלי? כמו שאני חושב עליך וממוקד בך, האם אי פעם הייתי משהו דומה עבורך? האם אי פעם אהבת אותי? האם תעשי את זה איתי? תרפאי את הצלקות ותשני את הכוכבים? האם תעשי את זה למעני? שחררי לחופשי את גן העדן שבפנים? אני אקח אותך הרחק, בדרך ניצולי הספינה הטרופה, ביום בודד. חיק עבור לחי דומעת, שירי יכול לעשות כלום מלבד לשאול את יופייך. קודם כל-
המילים כאלו עצובות. ועכשיו- תומאס שואל אותה האם היא תרשה לו לעזור לה להתרפא... לרפא את עצמו [לא אותו!] מהצלקות [גם הנפשיות] ולשנות את הכוכבים שלה...את מזלה. תומאס מייחס לאהבה אסטרליות, תלות בכוכבים. יש כאן רפרנס חזק לאסטרל רומאנס... אולי מעין סוג של תיקון? האהבה המתה הנושנה ההיא תתחלף בחדשה, בה, וכך המזל שלו והצלקות הנפשיות שלה יתרפאו. גם זו פרשנות אפשרית. כך או כך, זה מקסים. הוא רוצה שהיא תעשה את זה למענו, אבל למענו- בעצם, כל מה שהוא רוצה זה לעזור לה! זה לא עושה לכן חשק לחבק אותו?
לשחרר לחופשי את עצמה, מה שהיא כלאה בפנים. חלק מהגן-עדן שבה. אם אמרנו שהיא הפכה למושלמת בגלל שהיא מתה, כאן תומאס אומר לנו שהיא היתה מושלמת עוד בחייה... גם אז היא נצרה בתוכה חלקיק גן עדן. שוב, המשמעות יכולה להיות דכאונית מאוד שכזו. גן עדן=מוות. או, שמשמעות גן העדן שבתוכה היא הילדה שבה... כמו שתומאס רוצה לשחרר את הילד שבו. ע"פ תאורית CC, מבחינתי לפחות, תומאס מצא דרכה את הילד שלו מחדש, ולכן לאבד אותה היה סבל כפול- גם אותה וגם את הילד. [כמה עלג זה נשמע בעברית ><] תומאס מציע לה עזרה, להציל אותה מהספינה הטרופה שטבעה בים. דימוי מקסים, אם תשאלו אותי. בים הדכאון. זה בעצם מחזק את הטענה שהיא היתה מדוכאת, סגורה בתוך עצמה, קפואה. היא טבעה בים, ותומאס בא להציל אותה. תומאס התייחס לים המון פעמים, כמקום ששומר בו המון זכרונות וחלקיקי חיים, וטומן בחובו גם מוות... כלומר, הוא בא להציל אותה תוך כדי כך שהוא מאבד קצת מעצמו. יום בודד- תרשו לי לצטט רגע מlagoon, שיר בונוס של CC: feeling lonly & content in the same time I believe its a rare kind of happiness זה בעצם מסכם את כל מערכת היחסים שלהם! בדידות וקשר..ושוב, ענברי תרחיב על זה בניתוח שלה שיבוא לפוראוור יורס. the only true love I ever knew was behind those downcast eyes the only comfort I ever felt was during those long hours of loneliness when I felt for you... מבינים?
זה מקסים. הוא מציע לה את עצמו כדבר מלבד חיק עבור דמעותיה, בואי ותני לי לעזור לך...[תומאס, עשה לי ילדים, בבקשה
] ושוב אי האנוכיות שלו מתגלה. השיר שלו יכול רק לשאול את יופייה- ושוב, אני אקביל לשייקספיר, שהתייחס הרבה פעמים לכך ששירים, מילים ומוזיקה לא יכולה לתפוס יופי אמיתי. ושוב, סונטה 17 [כןכן, היא אחת האהובות עלי, אם לא האהובה ביותר. ואני אמשיך לצטט ממנה עד עולם.
] ...though yet, heaven knows, it is but a tomb which hides your life and shows not half your parts. if I could write the beauty of your eyes and in fresh numbers number all of your graces..." אני בטוחה שאתם מכירים את ההמשך- פשוט, יופי אמיתי הוא לא משהו שאפשר להפוך לממשות. הזכרון ידהה והמוזיקה תזייף והמילים ישכחו והיופי ימות. ואז חוזר הפזמון, ותומאס צועק את מה שהוא לחש קודם: ולדעתי, זה מכוון. השיר נכתב אחרי שהיא מתה...הוא ניסה ללחוש את זה בלווית פסנתר עדין, וזה לא עזר, ועכשיו מאוחר מדי, כל מה שנשאר לו זה לבכות ולצעוק את זה לים. nightwish I sent through the starlit sky... הוא שלח לה משאלת לילה שקטה שאבדה לפני שנים (the nightwish I sent you centuries ago was been heard by those who dwelld in a woe...) וכעת הוא יכול רק לצעוק את מ שהוא מרגיש. הרי היא מתה...מה זה משנה. [אם כי לתומאס זה הכי משנה שבעולם.] המשך בהודעה הבאה.

lacrimosa girl

New member
בוהו.

בואי החוצה, בואי החוצה, לא משנה היכן את, כה אבודה בים שלך. הכנעי, הכנעי למגעי, לטעמי, לתשוקתי. תומאס שוב קורא לה- צועק לה- "בואי אליי!" הוא יציל אותה מהספינה הטובעת בים שלה, אני אמשה אותך מים הדכאון ששקעת בו [די זה נשמע לי כזה ערסי ._.
] אני אעשה הכל בשבילך... רק תני לי, בבקשה. [ושוב, זה בערך השיר היחיד של נייט שארשה לכם לקחת לקונוטציות מיניות, חוץ מאיווה ומWIHAA.
] וסערת הרגשות של תומאס ממשיכה דרך המוזיקה, עד שהוא מבין, במין קונקולושן עצוב שכזה, שאין לו סיכוי. טאריה שרה בעדינות- היופי שלך זורם עלי במפלים, בפנטזיית הלילה הלבן הזו. (חלמי עלי...) מה פירוש זורמת? אני חושבת שהכוונה נשברה. הים שבתוכה שוטף את תומאס דרך החורים במעטה הקרח שלה והוא מבין שאין סיכוי. פנטזיית הליל הלבן- הלילות שנמשכים 24 שעות, חצי שנה- אותם לילות שתומאס אוהב כ"כ ויוצר בהם הכי טוב, כמו שרואים בשירים כמו סליפינג סאן- הם גם הזמן היחיד בו הוא יכול להמשיך לקוות לה. אבל הלילה נגמר, ותומאס דרך מרקו שר בתחינה- חלמי עלי. אני ביום, באור, לא יכול לחלום עליך...חלמי את עלי לא משנה היכן את. ושוב הפזמון חוזר בעדינות. תומאס ויתר. אין לו עוד מה לעשות- זה נגמר. היא נגמרה.
הערת המחבר על השיר הולכת כך: all I ever craved for were the two dreams I shared with you. one I now have, will the other ever dream remain. for yours I trully wish to be. וכאן אי האנוכיות של תומאס מתבטאת במלוא הדרה. כל מה שקיוויתי אליו אי פעם היו שני החלומות שחלקתי איתך. אחד כעת יש לי, האם החלום הנצחי האחר יישנה. מאחר ששלך אני כולי מקווה להיות. [אני יודעת שהתרגום ממש, ממש עילג, אבל ניסיתי להעביר בעיקר את המשמעות.] אם תשימו לב, הוא כבר חלק איתה את החלומות האלו... למה הוא אומר שאחד כן, והשני בסימן שאלה? נחזור רגע לתחילת השיר. תומאס מדבר על שני away-ים: אחד איתו ואחד בלעדיו. לפי הטקסט, אני מניחה שהחלום [away, לצורך העניין] שהתגשם היה החלום בלעדיו... היא היתה בלעדיו כל הזמן הזה, ולא הצליחה להציל את עצמה. כי את החלום איתו, האחר, הוא מבקש ממנה רק פעם אחת- תהיי שלי, תני לי לעזור לך- והוא נכשל. היא מתה. החלום האחר כבר לא יתגשם.
גדול לתומאס. ו
לי על החפרנות. מקווה שתהנו. ותודיעו מה דעתכם גם.

blacknwhite

New member
א. את גאונה, מלכה, מדהימה../images/Emo47.gif../images/Emo99.gif

ב.
ענק לתומאס
ג. היי, היי, מה את עושה לי ספוילרים?!
(סתם סתם
) ד. חחח יש עוד כמה שירים שאני יכולה לחשוב על קונוטציות מיניות, אבל נו, לאמשנה
ה. גם אני ציטטתי אותה סונטה!
ו. (וואי, גם פה אני חופרת?
) אני רוצה קרדיט על away=חלום
ז. (חופרת מלא...) די הסכמנו ברוב הדברים, אבל את לדעתי כתבת יותר טוב
אמרתי כבר שאני לא כ,כ מרוצה מהניתוח שלי? ועכשיו אני אשתוק.

The Cat Woman

New member
את מתארת לעצמך....

כמה בטח שווה זרע של תומאס?
(נו, אני יודעת שזה לא זרע... אבל זה הכי קרוב לזה
) זה כאילו שמו את איינשטיין של המוזיקה, האנושיות והיופי (הפנימי והחיצוני) בתוך מבחנה קטנה!

למעלה