בוקר טוב-רשמים מארה"ב

yuli139

New member
../images/Emo140.gifבוקר טוב-רשמים מארה"ב

מביקורי בארה"ב אני רוצה לשתף אותכם במפגש מרגש אליו הוזמנתי ע"י בני משפחתי ולהאיר בזאת את הנקודה היהודית של גולת ארה"ב מזוית ראיה קטנה שלי. המפגש היה "קבלת שבת"שעורכת ה"חבורה" קב' יהודים צעירים ברובם בעיר האוניברסאית ברקלי שליד סן פרנסיסקו.המפגש נערך כל שישי ראשון של החודש. המפגשים נערכים כל פעם בביתו של אחד החברים.מגיעות משפחות על ילדיהם(כ-40 במספר)ראיתי גם בני 16.כל אחד מביא כיבוד ושולחן ארוך נערך כולל חלות לשבת. הקטנים משחקים הגדולים משתתפים מי מרצון ומי שלא עם הוריהם.הגברים והנשים חובשים כיפות או כיסויי ראש רקומים. מנהל הערב מעלה נושא לדיון וכל הרוצה מביע דעתו או פרשנותו. הנושא באותו הערב היה מגדל בבל ובליל השפות.היתה זו הזדמנות שכל אחד מהמשתתפים הציג עצמו ואילו שפות הוא למד.נראה לי שלכבודינו,הישראליות,כל אחד ניסה להוכיח מעט מהידע הנרכש שלו בעברית. התפילות היו בעצם שירים מספרי תפילה מיוחדים לקב'. בשלב מסויים קמו כולם ופנו לכיוון הדלת פתחו אותה כדי להכניס את השבת פנימה.לאחר תפילה יחידה שבלב נוצרו קבוצות שכל אחת החזיקה את חלת השבת ולאחר שירה כל אחד קיבל חתיכה ממנה וזה היה האות לסיום הערב והתחלת הארוחה. ישבתי שם התרגשתי מהערב כולו ומקבלת הפנים לה זכינו ומחשבות עלו בלבי האם"על נהרות בבל ישבנו ובכינו בזוכרינו את ציון" או אולי לברך גם על דרך זו המנסה לשמר מעט על היהדות .ומה יהיה עם הדור הצעיר?האם ישאר לו משהו או יטמע בין הגויים...........

p a l o m a

New member
אנפה, אל תמהרי כל כך להתלהב

שישראלי- יכול- להרגיש- טוב- בכל -מקום -וכו'... אל תשכחי שתמיד יקום מישהו ויזכיר לו שהוא יהודי או ישראלי וכו' וכו'.. ולכן מזל שיש לאן לחזור כשמפסיק- להיות- כל -כך -נוח -בגלות (כן, כן, גלות- לא סתם בארץ אחרת)... מוכנה לגור תקופה קצרה כמובן בכל מיני מקומות מדהימים בעולם (איש לא מציע לי זאת..לצערי...) אך מקומי בישראל..

אפי 7

New member
סיפורון בקשר למגורים בנכר ../images/Emo104.gif../images/Emo23.gif

בהיותי באוסטרליה, מדי יום יצאתי לטייל באוטובוס ובתחתית למרכז העיר. יום אחד בעמדי בתחנה, עמדה אשה בגילי כיום - אז הייתי הרבה יותר צעירה - שאלתיה באנגלית מהו מס' האוטובוס שעלי לנסוע בו. והתחלנו לשוחח. ותוך שיחה התברר לי שהיא מהארץ, צחקתי ואמרתי לה, למה אנחנו שוברות את השיניים, יאללה בואי נדבר עברית. ומה מסתבר, שהיא אכן גרה בארץ. אולם בתה עם משפחתה היגרה לאוסטרליה, והגעגועים עזים, ולכן החליטו בעלה והיא לקחת שנה ולעבור גם ולראות כיצד יתאקלמו. וסיפרה לי כי ההתאקלמות בכלל איננה, לא טוב לה פה, מרגישה מאוד זרה, השפה קשה, החברים אינם, ושניהם שוקלים ברצינות לחזור ארצה. כן, ישנה תמיד המלחמה של האדם המבוגר לפחות, האם יתגורר בקרבת ילדיו בנכר בדכאון או יתגורר בארץ לבד בדכאון חלקי - לך תדע. אפי

אנפה2

New member
אפי, יש לי חברה שגרה בקרבת ילדיה,

אך הם לא מרשים ולא נותנים לה לראות את נכדיה, והיא גם בוכה... והמון... כבר נאמר אפשר להיות קרובים אבל מאוד רחוקים, ואפשר להיות רחוקים אבל מאוד קרובים. ואמא שלי ייקית, הגיעה לארץ לפני 56 שנים, לא יודעת ולא מבינה עברית עד היום, מגמגמת בעברית, הגיע לארץ צעירה מאוד וקשיי השפה ליוו אותה כל חייה.

אנפה, זו הצרה אצל כל הייקים

גם הורי עלו ארצה לפני כ- 57 שנים. אבי ז"ל ידע עברית כולל דקדוק ולשון, כי הוא למד בבית הספר "תלמוד תורה" אמי לעומת זאת, היום בת 95, עדיין איננה יודעת עברית, היא רק מגמגמת עברית.

ע ו מ ר 4

New member
אנימו......ומיכה.....

כותבת כאן וכתבתי גם בשרשור יום ההולדת..................מיתנצלת על אותה קופסא שחורה.לא ראיתי אותה כארון. מיתנצלת. לא רוצה שאיש ייפגע.... וממך אנימו...מבקשת סליחה.

הענאלע

New member
../images/Emo45.gif פאלומה

למרות שהעולם הפך לכפר גלובאלי וכל אחד יכול להשתלב היכן שטוב לו בכל זאת בגדול, מקומנו כאן, שורשנו כאן, שאם לא כן לא למדנו שום דבר מהשואה. האנטישמיות עדיין קיימת, וכמו שאמרת פאלומה, תמיד יהיה מי שיזכיר לנו מי אנחנו.

אנפה2

New member
מוכרחה להתודות שאני ממש לא

מרגישה רכוש ושייכות לאף מקום, כל פעם שאני מבקרת בארה"ב, אני מרגישה יותר ויותר טוב, חברים אפשר לעשות בכל מקום, וחרות (סליחה על המילה) יש בכל מקום, הכל כל כך דומה פרט לדבר אחד, פה זה לא שלך כך שאם גונבים עושקים ומרמים הם לא שלי , ואילו בארצינו זה מאוד כואב , כאשר מקצצים גונבים ועושקים אותנו. לרבים מילדינו אין עבודה שמכבדת את עצמה, לא מבחינת השכר, ולא מבחינת תנאי העבודה, פה בארה"ב אם אתה עובד טוב, אתה גם מרוויח טוב, ועובדה שאנחנו לוקחים דוגמא מהם , ראה חוזים אישיים, פעם היה מקובל ועדי עובדים, וכבר הרבה שנים עובדים לפי חוזים אישיים, ודי להיות פטריוטים מזוייפים, תראו כמה משתמטים מהצבא , ואומרים שזה בגלל מצפון, אבל אתם יודעים מה, אני שונאת להכנס לענינים פוריטים ושוב כל אחד צריך להיות במקום שטוב לו, גם אם אישה לא טוב לה עם בעל היא עוזבת וההפך, כנ"ל עם מדינה. ויאללה שיהיה שבוע טוב לכולם ואני מכבדת דעתו של כל אחד, וגם את דעתי.

אנימו

New member
אנפה- מוכרחה להודות שלא מסכימה

לדברייך. אמנם יש שליחים שלא חזרו ועל כך אני ממש מוקיעה אותם. יש שליחים שנותנים את מרצם ונשמתם ולעתים את חייהם בשרות למען המדינה וחבל להכתים את הכלל בגלל כמה חריגים. אני מכירה פטריוטים אמיתיים בארצנו וגם אני ומשפחתי ביניהם. יש לנו נוער יוצא מן הכלל שאוהב את ארצו ועליו אני מסתכלת ואותו חושבת שצריך לטפח. לא מוכנה להכליל . בכל חברה יש כאלה ויש כאלה. אני חינכתי את בני לאהבת המולדת ומקוה שהצלחתי. מוקיעה את המשתמטים ומרגיזה אותי העובדה שמתייחסים כלפיהם בסלחנות. אמנם אנחנו חיים בכפר גלובלי מבחינות רבות אבל כמי שחיה בחו"ל שנים רבות ובתנאים טובים , אומרת לך שלעולם לא הרגשתי שם כבת בית וכשחזרתי ארצה הייתי מוכנה לנשק את אדמת הארץ גם לאחר שהאופוריה חלפה ונהגי המוניות ואנשי השירותים התגלו בחוסר הנימוס וגסות הרוח. מאידך יש בקרבנו אוכלוסיה נפלאה , מצפונית ואיכותית. בכל מדינה יש מושחתים, מובטלים וממורמרים. לא דנה את אלה שנכנעים לעגל הזהב ועוזבים או שכוחם לא עומד להם בהתמודדות אבל לא אטיל רפש בנשארים. עשינו כאן נפלאות במספר שנים מועט וזו הארץ שלנו!

אנפה2

New member
חלילה לי מלהכפיש נשארים או

עוזבים להפך אני אומרת שאיש איש ובחירותיו , איש איש ןמעשיו כל עוד הם אנשים טובים, שרות טוב למדינה אפשר לעשות גם ממרחקים. ולא פשע לחיות ברווחה והיכן שטוב, וגם לא פשע להודות בזה. ובזה סיימתי את הדיון מבחינתי בנושא, אשמח לספר לכם איך אני מרגישה, והשאר כל איש לנפשו ומחשבותיו.

vera2

New member
עם ישראל-יהודי בארצו יחיה.../images/Emo104.gif

כל עם צריך לכבד את עצמו ורק אז ייכבדו אותו גם עמים אחרים.אסור לברוח מקשיים צריך לנצל את כל האמצעים הלגיטימיים על מנת לשנות מבפנים. במשבר הקטן ביותר אם לא יהיה הגב של המדינה ליושבים בגולה יכולים חס וחלילה להתנקל ליהודים כי הם תמיד יהיו אזרחים מספר 2 רק ההתלכדות סביב הדגל בארצינו נותנת לנו את הכבוד והביטחון לחירותינו.
עברנו את פרעה נעבור גם את תקופת השחיתות שקיימת בכל העולם. ראיתי היום את הסרט הגנן המסור וזה לא מתרחש בישראל. מומלץ.

נֵנָה

New member
פלומה, לא זוכרת בדיוק ממי שמעתי

את הדברים, אבל כשמדברים על מדינה, פטריוטיות, יהדות, גולה וכו', הוא אמר ש-"ההתבוללות היא הפתרון הטוב ביותר לבעייה היהודית...". מעולם לא חייתי בחו"ל ולא עמדתי במצבים שאת מתארת, אבל בקשר להרגשה טובה או לא טובה בחיים בחו"ל, כשאני מדברת על המצב העגום שבו אנו נמצאים היום בארץ, אם כל השחיתויות, תאוות הבצע, עושק, אלימות, חוסר מוסר וחוסר ערכים, יש שמנסים להתנצח ואומרים: "הרי גם בחו"ל קיימות כל המגרעות האלה..." ואני יכולה רק לענות, שלצערי אנו עומדים די בראש הסולם בעולם מבחינה זו, וחוץ מזה, כאן זה אכפת לי ואילו בחו"ל זה לא יהיה אכפת לי, ומישהו כבר הסביר את זה מקודם באחת ההודעות... היום תופעת ההגירה התפשטה כבר בכל העולם, כך שהסיכוי שנהפוך שם למיעוט נרדף קטנים, כי כל העולם הפך לכפר גלובלי אחד גדול... גרמניה מלאה זרים, בעיקר מוסלמים שחלקם הגדול מטורקיה וחלק מארצות מוסלמיות נחשלות יותר, וכן גם שחורי עור שממלאים את רחובות הערים הגדולות וכך ברוב הארצות המפותחות, ראי מה קורה היום בצרפת, בהולנד ובצפון אירופה, שלא לדבר על ארצות הברית שהיא מטבע בריאתה ארץ של מהגרים מכל הצבעים והגזעים...

אנימו

New member
ננה- זה שהעולם הפך להיות לכפר גלובל

לא חיסל תופעות של אנטישמיות ושנאת יהודים וגזענות שאינן קשורות להתנשאות (זה מכוון לדברי דני). זה עתה חוללה האנדרטה לזכר היהודים שהוכחדו בשואה , בברלין. כל עם צריך מדינה משלו וגם בהיות המהגרים בחו"ל הם מקיימים זיקה למולדתם. ראי את התורכים , האיטלקים, ההודים ועוד עממים שונים. מצבם של היהודים היה רע ומר בעולם אם לא היתה להם מולדת. ואני לא יודעת מנין המידע על היותנו בראש סולם השחיתות בעולם. ואשר לזה שאמר שהפתרון הטוב ליהודים הוא ההתבוללות - גם אם הוא מצוטט בעיתון , זה לא אומר שהוא לא מדבר שטויות!

אנימו, והאנדרטאות לחללי צה"ל

שמחוללות. ולא משנה הסיבה, לאומנות או בצע כסף, את המשםחות זה בכלל לא מעניין, הכאב שלהם הוא בעצם החילול. ואם אצלנו במדינה מחללים אנדרטאות, אז מי אנחנו שנלין שבארצות הנכר מחללים אנדרטאות של יהודים

למעלה