בוקר טוב-רשמים מארה"ב

dani 123

New member
דת כן לאום לא

במדינה ערבבו בין הדת והלאום לא כל יהודי הוא ישראלי ולא כל ישראלי הוא יהודי

נֵנָה

New member
שניכם צודקים ../images/Emo45.gif כמובן ../images/Emo6.gif

זהו, עייפתי, הולכת לישון כשחצי תאוותי בידי, כי לא הספקתי לקרוא את כל ההודעות שהחמצתי...
לילה טוב לכולם

היהדות היא לאום ודת גם יחד, מקרה

נדיר של עם, שדת ולאום הם אחד, אבל זאת עובדה, והשנאה בעולם כלפי היהודים היא מקדמת דנא וסיבותיה ברובן פסיכולוגיות ונסיבתיות ומאד אמוציונאליות ולא עניניות כנגד היהודים. כיום לא מייחדים את היהדות משאר העמים,ומצד שני אנחנו מודעים לערכנו, ולא רוצים לאבד את הזהות העצמית שלנו כעם. לגיטימי שיש ביקורת חברתית, ועלינו לטפל בבעיות, ולתקן אותן, אמנם בעבר דיברו על היהדות כעם הנבחר, אך גם עמים אחרים בעלי אמונות אחרות רואים את עצמם לא פחות נבחרים. ואני לא רואה פסול בכך שאנשים חשים גאווה לאומית, נהפוך הוא, העולם מחולק ללאומים, למה דווקא אנחנו צריכים להתבולל ולהתמזג בין העמים, ולדעתי ישראל תהיה המקום הטוב ביותר לחיות בו.

הענאלע

New member
תודה, דולצי שאת מחזקת את דברי.

ולדני,מיכה וננה, לא רוצה להכנס אתכם לוויכוח בענין יהדות: דת ו/או לאום? רק רציתי לאמר לכם שהגויים כנראה יודעים יותר טוב מאתנו מה אנחנו. אפילו מבחינתם יהדות זה גם וגם. אחרת, למה כתוב בתעודת הלידה שלי 'ישראלית' (לציין את יהדותי, כמובן) וזה היה בגרמניה שלאחר המלחמה, עוד לפני שעלינו בכלל לישראל! איני יודעת מה כתוב היום ליהודי שנולד בגרמניה, למשל? לשיטתך, מיכה, בארץ זה פרי כניעה לדתיים ובגולה מה זה? כדי לסמן אותנו?

דני, שמירה על מצוות זה הוא העול

שנוטל על עצמו אדם שהוא גם יהודי וגם דתי, ומה שמייחד את היהודי החילוני, זאת המיתולוגיה של התהוות עם ישראל, זאת המורשת שלו, ההיסטוריה של עם ישראל, המיכלול של תרבות ישראל, באמנות, בספרות, במוזיקה, במדע, במנהגים, בחוקים, וכפי שציינת מנהגי חתונה, מנהגי אבל, מנהגי מילה, חגי ישראל, וכו' וזה כולל את מדינת ישראל שהיא היא ביתו של העם היהודי. אגב נדמה לי שהטבילה במיקווה רוצים לבטל , ובדרך כלל בנושאי דת, חכמים התקינו בעבר תקנות חדשות לצורכי השעה, ולמרות הארכאיות,יש דברים שמותאמים גם לזמננו

מנורה

New member
השנה גם חגגנו את ראש השנה

ויום הכיפורים בחו"ל עם חברים שחיים באירופה שנים והמסורת הזאת לחגוג ביחד ללכת לבית הכנסת לספר ותאר את התפילה והאווירה של החג מלכדת ומשמרת את המסורת היהודית וזה מאד חשוב להם ולראיה אחד הבנים יושב בישראל לומד כאן היה בצבא וחזר הביתה לחגים.

לגבי הישראלים שחיים בחו"ל, זאת לא

ארצינו, לא מולדתנו, לא תרבותינו ולא יושבים בקרב עמינו, וההורים הכמהים לראות את ילדיהם ונכדיהם נוסעים מרחקים ארוכים, במשך השנים כוחם אוזל ולימים זה נגמר וכל אחד חי את חייו, אלו בגולה ואלו בארץ. ולגבי היהודים שנולדו בנכר, הרי שלפי חז"ל די ליהודי שחי בישראל והוא פטור מהרבה תקנות שחלות על יהודים שחיים בגולה, ולראייה גודלו של התלמוד הבבלי, לעומת התלמוד הירושלמי, על כל פנים הם בדרך כלל רואים עצמם בראש וראשונה אזרחי המדינה בה הם חיים ואחרי זה יהודים. ואני שואלת ככה סתם אני זורקת לחלל, לא צריך לענות על זה, תחשבו מה היה קורה לו כולם היו עוזבים את הארץ.

אנפה2

New member
דולצי , כל אחד חי בעידן שלנו היכן

שטוב לו ואיך שטוב לו, הציונות מזמן עברה מהעולם, ושאף אחד לא יצדיק את עצמו שהוא חי בעד מולדתו, עובדה שכל העולם מלא מהגרים
מכל הסוגים ומכל המנים, המצטנעים אצלינו קוראים לזה שליחות, בואי ואראה לך כמה שליחים נסעו ותקעו יתד, תרבות יש בכל מקום, אנשים טובים
אפשר להיות בכל מקום ומי שרוצה לשמור על התורה יכול לעשות גם את זה מכל מקום. העיקר הוא להיות בן אדם, להיות ישראלי היום זו לא מחמאה גדולה, ואני יודעת אפילו שיש כאלה בחו"ל שמסתירים את זה. ראי כל מי שיש לו יד ורגל בארץ ניסה את מזלו בחו"ל, מי שחזר זה מי שלא השתלב, ומי שלא הצליח לו מבחינת הפרנסה
. אפשר לחיות בחו"ל להיות אזרח ישראלי ועדיין להרגיש טוב עם זה גם מצפונית וגם רגשית, לא כולם יעזבו את המדינה אל דאגה , יש רבים שעדיין לא גמרו לגנוב ולשודוד ולעשוק אותה. דברים קשים כתבתי, אבל עדין לא את הכל.

נֵנָה

New member
אנפה, אני יכולה להוסיף או יותר

נכון להשלים את הדברים הקשים שכתבת כי חלקית ממש לקחת לי את המילים מהפה... אז גם לדעתי, אין סיכוי כזה שכולם יעזבו את הארץ. מצד אחד כמובן שיישארו בה כל אלה שהזכרת, שעומדים בראש סולם החברה ומנהלים כאן את המדינה, ומצד שני, יישארו גם כל העניים, הקטנים, המסכנים וחסרי היכולת, שממילא אין להם אפשרות לעזוב (למרות שאני חושבת שרבים מהם היו רוצים לעזוב ואנו שומעים את זה לא מעט במקומותינו), כדי שישמשו כחוטבי העצים ושואבי המים של המעמד העשיר... מצטערת שבנושא הזה אני כל כך צינית, מה שלא מתאים בדרך כלל לאופיי בחיי היום-יום... אבל זה בנפשי, וכל המבין יבין...

נֵנָה

New member
אגב, זה בעצם הכיוון שאליו מוביל

היום המצב בארץ. העשירים נעשים יותר ויותר עשירים והעניים נעשים עניים יותר ויותר... ואם זה יימשך כך, לא יעברו הרבה שנים שהמצב בארץ יהיה בדיוק כפי שתיארתי, אפילו בלי שכולם יעזבו את הארץ...

מנורה

New member
עם כל הציניות שלכם יש עדין אנשים

ישרים בארץ הזאת שאוהבים אותה ועובדים קשה ומתפרנסים בכבוד. למרות כל הקושים אין לנו ארץ אחרת בכל מקום נהיה זרים ולא מקובלים גם אם נחיה מאות שנים בנכר. כמו שלא מקבלים את הזרים כאן בארצנו כך לא מקבלים אותנו שם . מצויין שאפשר לנדוד בעולם ולחיות בכל מקום הכל בזכות זה שיש לנו את הארץ הקטנה שלנו. האם ידוע לכם לכמה תושבי חוץ יהודים יש כאן דירות

נֵנָה

New member
מנורוש, את מספרת לי...???

הרי בדיוק אנחנו אלה ששייכים לאותם אנשים שעבדו קשה והתפרנסו בכבוד כל חיינו במשך שנים םרבות... וכך גם הורינו... על קברה של אמי כתוב בין היתר המשפט "ולחם עצלות לא אכלה..." כך שמוסר עבודהה זה מונח היה תמיד נר לרגלינו... לגבי המשך הודעתך, גם אני חשבתי כך פעם, אבל היום אני קצת מסופקת... זה שלתושבי חוץ ישד דירות בארץ, כלל לא שייך לעניין... אני מכירה גם ישראלים רבים שחיים בארץ ויש להם רכוש ודירות בחו"ל... ורבים רבים דואגים ליצור להם דריסת רגל בחו"ל בכל מיני דרכים, לשעת הצורך, רק כדי "שיהיה..." ומה מניע אותם לכך...? ספרי לי על זה ...?

נֵנָה

New member
wow מצטערת על השגיאות הרבות,

זה נובע כנראה מהעייפות...
הכוונה כמובן היא ש"מוסר העבודה זה מוּנַח, שהיה תמיד נר לרגלינו..." לגבי יתר השגיאות, אני מניחה שהכוונה די ברורה... לילה טוב לכם חברים יקרים

אנפה2

New member
דולצי , כל אחד חי בעידן שלנו היכן

שטוב לו ואיך שטוב לו, הציונות מזמן עברה מהעולם, ושאף אחד לא יצדיק את עצמו שהוא חי בעד מולדתו, עובדה שכל העולם מלא מהגרים
מכל הסוגים ומכל המנים, המצטנעים אצלינו קוראים לזה שליחות, בואי ואראה לך כמה שליחים נסעו ותקעו יתד, תרבות יש בכל מקום, אנשים טובים
אפשר להיות בכל מקום ומי שרוצה לשמור על התורה יכול לעשות גם את זה מכל מקום. העיקר הוא להיות בן אדם, להיות ישראלי היום זו לא מחמאה גדולה, ואני יודעת אפילו שיש כאלה בחו"ל שמסתירים את זה. ראי כל מי שיש לו יד ורגל בארץ ניסה את מזלו בחו"ל, מי שחזר זה מי שלא השתלב, ומי שלא הצליח לו מבחינת הפרנסה
. אפשר לחיות בחו"ל להיות אזרח ישראלי ועדיין להרגיש טוב עם זה גם מצפונית וגם רגשית, לא כולם יעזבו את המדינה אל דאגה , יש רבים שעדיין לא גמרו לגנוב ולשודוד ולעשוק אותה. דברים קשים כתבתי, אבל עדין לא את הכל.

למעלה